savvvas Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Γειά σας!Πήγα να κάνω χθες εγκατάσταση των windows xp σε έναν φορητό ενός φίλου μου(HP Probook) που είχε προεγκατεστημένα τα windows 7,και αντιμετώπισα το γνωστό πρόβλημα.Δηλαδή το ότι μου έβγαζε μπλε οθόνη όταν πήγαινα να τα εγκαταστήσω... Τέλος πάντων,από το google βρήκα πως από το SATA Configuration, πρέπει να άλλαξω το AHCI σε ATA(ή compability σε μερικούς υπολογιστές). Το πρόβλημα μου,είναι ότι πρώτη φόρα είδα τέτοιο bios σε Hp.για να φανταστείτε,δούλευε και με ποντίκι.και δεν είχα και πολλές επιλογές/ρυθμίσεις.ξέρει κάποιος από αυτό το bios,πως μπορώ να κάνω τη ρύθμιση που ψάχνω???
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Για να έχει λίγες επιλογές και να μην το βρήκες ακόμα μάλλον δεν την έχει. Ψάξε αν υπάρχουν SATA και Chipset driver για XP και φτιάξε ένα CD εγκατάστασης με το nlite.
pc_expert Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Καταρχάς μας μπερδεψες ρε φίλε. Στον τίτλο του θέματός σου γράφεις " Πρόβλημα εγκατάστασης από ΧP σε VISTA" . Μέσα μας λές ότι είχε προεγκατεστημένα τα windows 7 και ότι πάς να βάλεις windows XP ? Ότι να ναι δλδ! Αν όντως είναι προεγκατεστημένα τα 7 γιατί να βάλεις ΧP?
savvvas Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 χαχα όντως...μπερδεύτηκα και έβαλα λάθος τίτλο. "Πρόβλημα εγκατάστασης από Windows 7 σε XP" έπρεπε να γράψω.όταν το δει κάποιος Moderator ας το διορθώσει αν μπορεί. Θέλω τα ΧΡ γιατί ως γνωστό είναι πιο ελαφριά και για μένα προσωπικά είναι καλύτερα.Και άσε που τα vista/7 έχουν τεράστιο πρόβλημα όταν συνδέεις έξτρα ηχεία.δεν μπορείς να τα ρυθμίσεις με κανένα θεό...Ενώ στα ΧΡ,όσα ηχεία βάλεις και οτι ηχεία τα ρυθμίζεις πανεύκολα.και επειδή τον θέλω για μουσική τον φορητό,για αυτό...
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Όταν υπάρχει σωστός driver ρυθμίζεις ο,τι θες στα ηχεία,αν δεν υπάρχει....
savvvas Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 όχι όχι...ειχα στον σταθερό μου τα XP.μια χαρά τα ρύθμιζα.με τους drivers που ειχε η Motherboard.βάζω τα 7,βάζω πάλι όλους τους drivers αλλά δεν μπορούσα να ρυθμίσω τίποτα. και γενικά το 30%-40% των προγραμμάτων που πάω να βάλω στα 7,δεν τρέχουν καν...το γνωστό θέμα....
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 όχι όχι...ειχα στον σταθερό μου τα XP.μια χαρά τα ρύθμιζα.με τους drivers που ειχε η Motherboard.βάζω τα 7,βάζω πάλι όλους τους drivers αλλά δεν μπορούσα να ρυθμίσω τίποτα. και γενικά το 30%-40% των προγραμμάτων που πάω να βάλω στα 7,δεν τρέχουν καν...το γνωστό θέμα.... Όχι «όχι όχι» ναι ναι το ίδιο λέμε «αν υπάρχουν σωστή drivers»,δυστυχώς για παλιές συσκευές δεν βγάζουν σωστούς driver για windows7,αλλά αν είσαι τυχερός ίσα-ίσα για να δουλεύουν ιδίως για εκτυπωτές/scanner κ.τ.λ. γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό.
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 για τα προγραμματα απλα κατεβαζεις πιο νεες εκδοσεις.για μενα το μεγαλυτερο λαθος ειναι να βαλεις σε ενα νεο Laptop windows xp>οποτε η βρισκεις μεσα στο βιος πως θα γινει το ahci σε ide η αλλιως βαζεις drivers στο cd των windows xp.ενημερωτικα παιζει και να μην βρεις drivers για καρτα ηχου κτλ για το λαπτοπ για xp.
pc_expert Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Τα windows XP είναι δεκαετίας και βάλε λειτουργικό . Πάντως άν θες να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία που λές και οπωσδήποτε δεν ρυθμίζονται με windows 7 έχεις 1 λόγο. Αν και κατά τη γνώμη μου καλύτερα να μη βάλεις κάν windows να βάλεις UBUNTU . Εκεί ρυθμίζεις τα πάντα. Αν παραταύτα θές win XP τότε πρέπει την ώρα που κάνεις boot να πατήσεις F10 για να μπείς στο BIOS μετά set system configuration > device configuration > SATA NATIVE MODE το κάνεις DISABLED . Σώσεις κι επανεκκινείς. Και λογικά τέρμα οι μπλέ οθόνες οπότε βάζεις τα windows xp. Οι οδηγίες αυτές αναφέρονται στο HP Probook . Γενικά όμως για να σε καλύψω 100% ορίστε που θα βρείς όλες τις οδηγίες για τη ρύθμιση που θές άν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον παραπάνω τρόπου που σου υπέδειξα. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=115&prodSeriesId=3934828&prodTypeId=321957&objectID=c00758841 Αυτό είναι επίσημο support της ΗP και θα σε καλύψει.
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 παντως καλυτερα πιστευω θα ειναι να ενσωματωσει τους drivers για να παιξει ο δισκος san ahci.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.