JS v.i.p. Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Παιδιά καλησπέρα. Μητρική έχω την ASRoCk 4 CoreDual-VSTA, η ASRoCk λέει ότι παίρνει τους παρακάτω επεξεργαστές, στα 775 pin. (βάζω τους βασικούς γιατί είναι πολλοί) Core 2 Extreme QX6800(G0) Kentsfield 2.93GHz 1066MHz Core 2 Quad Q6700 Kentsfield 2.66GHz 1066MHz Core 2 Duo E6700 Conroe 2.66GHz 1066MHz P Dual Core E2220 Conroe 1M 2.40GHz 800MHz Pentium D 920 Presler 2.80GHz 800MHz ….. αυτόν έχω τώρα επάνω. Pentium 4 EEP rescott 3.73GHz 1066MHz Celeron 420 Conroe-L 1.60GHz 800MHz Celeron D 365(D0) Cedar Mill 3.60GHz 533MHz Η ερωτήσεις μου είναι. Παίρνει κάποιον άλλον νεότερο ή μόνο αυτούς που γράφει στην λίστα ? Από αυτούς που είναι πάνω από των δικό μου, θα καταλάβω διαφορά ή είναι μια από τα ίδια με ένα +10% το πολύ ? Θα δώ μεγαλύτερη διαφορά αν αλλάξω επεξεργαστή ή αν αλλάξω σκληρό από HDD σε SSD ? Ευχαριστώ.
ninos30 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Καλύτερα να μας πεις τι θες να κάνεις με το PC σου πρώτα, και μετά να το συζητήσουμε αν αξίζει να κάνεις κάποια αναβάθμιση (γιατί είναι λίγο παλιό). Οπότε καλύτερα να δώσεις όλη την σύνθεσή σου. Αν μιλάμε για CPU, τότε βλέπουμε μόνο τους Core2Duo όπου θα δεις διαφορά, από τους οποίους υποστηρίζει αυτούς με 1066FSB. Οπότε βλέπεις από την λίστα: http://www.intel.com/products/processor/core2duo/specifications.htm Τώρα αν βρεις κάτι φθηνό σε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ τότε γιατί όχι. Για καινούριο εγώ θα έλεγα κατηγορηματικά οχι. Τώρα η νέα μόδα με τους SSD. Ναι θα δεις διαφορά μεγάλη στους χρόνους που φορτώνει το λειτουργικό και τα προγράμματα. Μην νομίζεις όμως ότι θα πάρεις FPS στα games, η θα μειώσεις τον χρόνο του encoding κανα-δύο ώρες. Οι SSD είναι πολύ χρήσιμοι σε αυτόυς που δουλεύουν μεγάλα αρχεία, όπως οι γραφίστες. Στους gamers και αυτούς που σερφάρουν, μικρό το κέρδος. Είναι κρίμα όμως σε ένα PC σαν το δικό σου να βάλεις πάνω SSD (γνώμη μου). Εκτός αν το δεις σαν επένδυση για το (άμεσο) μέλλον και σκοπεύεις να κάνεις γενική αναβάθμιση. Γιατί αν αργήσεις, πάλι πεταμένα λεφτά θα δώσεις αφού οι SSD είναι σχετικά νέα τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς και οι τιμές τους πέφτουν συνέχεια (για την ακρίβεια η τιμή μένει σταθερή αλλά ανεβαίνουν τα GB στο ίδιο ποσό). Οπότε δεν μένεις καλύτερα με αυτό που έχεις, ώς έχει?...
JS v.i.p. Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Προσπαθώ να καταλάβω αν παίρνει μόνο αυτούς που λέει η ASRoCk ή αν δεν έχουν συμπεριλάβει και τους νεότερους που πιθανόν να υποστηρίζει. Δηλαδή στα 775 pin υποστηρίζει μέχρι 1066 MHz ? ….. όλους τους επεξεργαστές με αυτά τα χαρακτηριστικά ? Το μηχάνημα μου αργεί λίγο στα φορτώματα και ψάχνομαι για να το δυναμώσω λίγο, αν δηλαδή με έναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή δώ αρκετή διαφορά (40-50 ευρώ) τότε οκ. Δεν αξίζει παραπάνω όπως σωστά λες. Απλά να ξέρω για τι να κοιτάω.
ninos30 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Προτού σου απαντήσω στο πρώτο μήνυμα, έψαξα λίγο στο ΝΕΤ και είδα ότι υποστηρίζει όλους τους 1066 C2D, απλά αν βάλεις τετραπήρυνο θα ρίξει ακόμα περισσότερο το FSB από τα 1066. Παρ' όλα αυτά, αν βρεις κάτι ενδιαφέρον σε CPU, δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να στείλεις ένα μήνυμα στην Asrock να στο πουν και επίσημα. 2-3 μέρες κάνουνε για να απαντήσουνε
JS v.i.p. Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ αδερφέ . Ο σκληρός είναι μια άλλη ιστορία, για αργότερα που θα πέσουν οι τιμές.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Καλησπερα φιλε, αν μπορεις να κανεις bios update, τσεκαρε τοτε λιγο την σχετικη απαντηση μου εδω: http://www.insomnia.gr/topic/388345-εχω-αυτο-το-συστημα-και-θελω-να-βαλω-καρτα-γραφικ/page__view__findpost__p__3699131 Για να βαλεις Ε5ΧΧΧ θελεις καποιο unofficial bios απο 3.13g νομιζω και μετα! Προσφατα εχει βγει μεχρι και 3.19a unofficial bios, που υποστηριζει αρκετα* * - Add support for HD 4890 -και αλλες οπως 5770 - Add support for E-0/R-0 Wolfdale CPU (Pentium DualCore E6300/E7600 supported!) - Support 4 GB DDR2 (~ 3,3 GB useable) - Enhanced Speedfancontrol for PWM-Fans - Support Enahnced Halt State, SpeedStep and Thermal Throttling - Instant Boot Support http://www.pctreiber.net/forum/dlattach/attach,652/image,/intel_mainboards/4coredualvsta_e5200_r0_lauft_nicht_mit_bios_2.39a_14677.0.html Οσο για τη διαφορα με εναν Ε5200 ή απο τους "παλιους" Ε6600*, υπολογιζε διπλασιασμο επιδοσεων: οχι απλως +10%, μα +100%! *αναφερω τον παλιο Ε6600 ακριβως για περιπτωση, που δεν μπορεις "ανετα" να της κανεις bios update.
JS v.i.p. Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Φίλε billst21, δεν τρέχω πίσω από τα δρώμενα ποια. Οικογένεια κ.λπ. δεν μου επιτρέπουν σπατάλες, απλά προσπαθώ να δώσω το καλύτερο με αυτά που έχω άντε καμιά ψιλοαναβάθμιση με 50-60 ευρώ τον χρόνο, μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο και να το πετάξω εντελώς. Θα έρθει και η σειρά του SSD, όταν θα κάνει 50 ευρώ ο 150GB, ακόμα είναι νωρίς, θα δώσει και αυτός ένα 30% ποιο γρήγορο διάβασμα να γλυτώσω και από αυτό το γρου γρου του σκληρού που μου σπάει τα νεύρα ….. λες και ανακατεύουν στραγάλια...... Devil, έχεις κάποιο Bios υπόψη σου ? ….. να αποφύγω τα πειράματα. Παιδιά συγγνώμη αν λέω πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί, αλλά το φόρουμ είναι μεγάλο και είναι αδύνατον να παρακολουθήσω όλα όσα έχουν γραφτεί.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Devil, έχεις κάποιο Bios υπόψη σου ? ….. να αποφύγω τα πειράματα. Δεν ειναι ακριβως "πειραμα" υπο την εννοια οτι, τα συγκεκριμενα unofficial bios, εχουν καραχρησιμοποιηθει επιτυχως απο τους Γερμανους (που ειναι φιλοι μας ) Δεν μπορω να θυμηθω ακριβως ποιο ειχα βαλει -δεν εχω κρατησει τη μητρικη... Σιγουρα εδινε support για PCIX Ati 3850 & 3870, αυτο με ενοιαζε περισσοτερο. Οπως ηδη εγραψα Ε5200 = παλιος Ε6600. Αν μπορεις να βρεις το 2ο μεχρι 40 ευρω, ειναι μια χαρα upgrade -και δινοντας μετα τον D920* θα σου ερθει αρκετα φθηνα Βασικα τα unofficial bios ειναι μονοδρομος μονο αν: χρειαζεσαι 4GB ram και περισσοτερες vga support... *ακομη αν βρεις καποιον Ε21ΧΧ μεχρι 25eu & δωσεις 920 για 15eu, θα εχεις κανει κανονικο cpu upgrade: με κοστος οσο 2-3 καφεδες..!
JS v.i.p. Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Tο κατέβασα αλλά δεν μπορώ να το περάσω. Αυτό που έβαλες και εσύ φωτογραφία αλλά για 4CoreDuo-VSTA : http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?did=148 Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο νεότερο. Το έχει και σε Dos Mode …… και σε Windows Mode ….. από Dos δεν μπορώ να βγάλω άκρη, και σε windows μάλλον δεν είναι για Seven. Το επίσημο που δίνει η ASRoCK 2.30 μπαίνει μια χαρά σε windows mode . Αυτό είχα και πριν. Κατέβασα και τα άλλα, πάλι τίποτα : 2.33a – 2.36a : http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?category=1 Όποιος μπορεί να βοηθήσει , ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ για των χρόνο σας και της συμβουλές σας.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Απο επεξεργαστη, πως τα πας? Θα βρεις & στις αγγελιες εδω και σε windows μάλλον δεν είναι για Seven. Οταν το εκανα δεν υπηρχαν καν 7αρια...
JS v.i.p. Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Έχω και τα Vista περασμένα ...... θα δοκιμάσω εκεί …. και βλέπουμε............ ............... Τίποτα και στα Vista …..
billst21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Φίλε billst21, δεν τρέχω πίσω από τα δρώμενα ποια. Οικογένεια κ.λπ. δεν μου επιτρέπουν σπατάλες, απλά προσπαθώ να δώσω το καλύτερο με αυτά που έχω άντε καμιά ψιλοαναβάθμιση με 50-60 ευρώ τον χρόνο, μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο και να το πετάξω εντελώς. φίλε μου δέν σε κατηγόρησα σε αυτό έτσι είναι ο καθένας μας ανάλογα με την τσέπη του και κυρίως με τις υποχρεώσεις του πράτει.
JS v.i.p. Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Ούτε εγώ στράβωσα αδελφέ, απλά σου εξηγώ για να καταλάβεις πώς έχουν τα πράγματα. Κανέναν επεξεργαστή 775 έχεις ? Δίνει έδω το παλικάρι έναν Core 2 duo 6600 SL9ZL 2,4/4MB/1066 66 ευρώ. : http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/17141-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-intel-socket-775/ Θα δώ διαφορά ή δεν αξίζει τον κόπο ?
billst21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Ούτε εγώ στράβωσα αδελφέ, απλά σου εξηγώ για να καταλάβεις πώς έχουν τα πράγματα. Κανέναν επεξεργαστή 775 έχεις ? οκ φίλε μου κατάλαβα είχα τον 6600 και τον πούλησα πρίν 1 μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.