Προς το περιεχόμενο

GAINWARD 2043 GEFORCE GTX550

DominusNtonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι έχουν δίκιο, πάρε ΑΤΙ και όταν αρχίσουν τα προβλήματα με τους οδηγούς, γκρι οθόνες, μισές οθόνες, πράσινες, κόκκινες, μπλε.. θα σου πουν «ας πρόσεχες» χαχαχα

Τι υπερβολές είναι αυτές που λες και γράφεις (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς)? Για να μην σχολιάσω τα υπόλοιπα posts σου...

Πάντα προτείνουμε σε έναν φίλο του forum αυτό που πιστεύουμε, βάσει αποδείξεων βασισμένων στα διάφορα tests & συγκριτικά, για το τι είναι καλύτερο για αυτόν σύμφωνα πάντα με τα κριτήρια που θέτει ο ίδιος. Κι όλα αυτά βάσει της περιόδου που θέτει το ερώτημα.

Πιστεύεις λοιπόν πως αν έκανε κάποιος παρόμοια ερώτηση πριν 3 χρόνια, θα υπήρχε έστω και ένας εδώ μέσα που δεν θα του πρότεινε την 8800 GΤ/GTS/GTX και ακόμα παλιότερα την 6600GT? Μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά? Αφού ήταν το καλύτερο VFM με διαφορά!

Το ερώτημα του VFM έδωσε λοιπόν ο φίλος. Είπε ξοδεύω ΜΕΧΡΙ 160 ευρώ. Ε, καλύτερη λύση από την 6870 δεν υπάρχει. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά μάλιστα. Κι όμως οι περισσότεροι συμφωνούμε πως δεν χρειάζεται να πάει στα 160 διότι με τα 110 της 5770 κάνει άριστα την δουλειά του για το σύστημα που έχει (γιατί αν επιλέξει κάτι καλύτερο μάλλον θα πρέπει να συζητήσουμε και για το PSU του). Σώνει και καλά δηλαδή να του προτείνουμε μια NVidia για να δώσει περισσότερα χρήματα και να αγοράσει μια χειρότερη κάρτα (550)? Το βλέπεις σωστό εσύ δηλαδή?

Δεν ήρθε και είπε θέλω την πιο γρήγορη ανεξαρτήτως χρημάτων, οπότε να του λέγαμε πάρε την GTX580 (δεν υπολογίζω της Multi-GPU HD6990/GTX590). Ακόμα κι αν ερχόταν και έλεγε, "Παιδιά είμαι fanboy της NVIDIA, έχω κόλλημα και θέλω μόνο τέτοια, πείτε μου την καλύτερη για τα χρήματά μου" τότε ΝΑΙ θα ήταν σεβαστό και θα επιλέγαμε κάτι από την γκάμα της. Ο άνθρωπος ζήτησε VFM και σε αυτό είναι κοινώς αποδεκτό πως η ΑΤΙ/AMD είναι καλύτερη.

Στο μόνο που θα σου δώσω δίκιο είναι οι drivers της ΑΤΙ. Δυστυχώς αργεί να βγάλει stable και error-free drivers σε σχέση με την NVidia, αλλά τελικά τα καταφέρνει. Οι 11.4/11.5 είναι μια χαρά με ελάχιστα προβληματάκια που πάντα θα υπάρχουν, όπως και στο αντίπαλο στρατόπεδο.

ON-TOPIC τώρα

Αν παρ'ολα αυτά επιμένεις σε NVidia, πρέπει να πάς εδώ: GTX460. Έκδοση 1GB καλύτερα. Επίσης είδα και στις αγγελίες μια GTX460/768ΜΒ αγορασμένη ΦΕΒ/11 με 2ετή εγγύηση στα 100. Ειδικά αυτή είναι εξαιρετική και φθάνει την 5850 σε επιδόσεις: Palit Sonic Platinum 460. Πρόσεξε τον κωδικό NE5X460HF1102 που είναι η Platinum όπως αυτή 460 Platinum (αν και γράφει σκέτο Sonic στην περιγραφή). Απλά να ξέρεις ότι είναι λίγο φούρνος (όλες οι 460) και θέλεις καλό airflow στο κουτί σου. Επίσης πρέπει να μας πεις και το τροφοδοτικό σου σε αυτήν την περίπτωση.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχω τροφοδοτικο 600watt επεξεργαστη core2quad 2.4 q6600.Οθονη viewsonic VA2026w 20 ιντσες και μεγιστη αναλυση 1680 x 1050 @ 59 Hz.Ειχα nvidia 8800gt και ειμουν πολυ ευχαριστημενος αλλα καηκε λογο βλακιας μου.Θελω να παρω μια αλλη καρτα γραφικων να ειναι καλητερη απο την gt8800 και αν γινεται να μην ξεπερνα τα 170euro προτειμω nvidia οτι τις ati τις φοβαμαι.

Δημοσ.

Εχω τροφοδοτικο 600watt επεξεργαστη core2quad 2.4 q6600.Οθονη viewsonic VA2026w 20 ιντσες και μεγιστη αναλυση 1680 x 1050 @ 59 Hz.Ειχα nvidia 8800gt και ειμουν πολυ ευχαριστημενος αλλα καηκε λογο βλακιας μου.Θελω να παρω μια αλλη καρτα γραφικων να ειναι καλητερη απο την gt8800 και αν γινεται να μην ξεπερνα τα 170euro προτειμω nvidia οτι τις ati τις φοβαμαι.

Πρεπει να ερθει ο atiman να σου κανει μπου.

Παλια λεγαμε για τον δρακουμελ οταν ειμασταν μικρα,τον αραπη και τετοια για να φοβομαστε.τωρα θα λεμε για τις ΑΤΙ.

Δημοσ.

Επειδή βαριέμαι να προσπαθώ να πείσω τους άλλους ότι δεν είμαι ελέφαντας με φτερά και πετάω, σου απάντησα στο προηγούμενο post μου το οποίο προφανώς δεν διάβασες μέχρι τέλους.

Ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα είναι η GTX460 1GB. Θα προτιμούσα επίσης να μας πεις ακριβώς το μοντέλο του PSU σου γιατί το 600 Watt δεν λέει όλη την αλήθεια αφού για να είσαι εντάξει θέλεις και 30-35Α στην +12V.

Αυτά από εμένα και καλή αγορά

Δημοσ.

Επειδή βαριέμαι να προσπαθώ να πείσω τους άλλους ότι δεν είμαι ελέφαντας με φτερά και πετάω, σου απάντησα στο προηγούμενο post μου το οποίο προφανώς δεν διάβασες μέχρι τέλους.

Ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα είναι η GTX460 1GB. Θα προτιμούσα επίσης να μας πεις ακριβώς το μοντέλο του PSU σου γιατί το 600 Watt δεν λέει όλη την αλήθεια αφού για να είσαι εντάξει θέλεις και 30-35Α στην +12V.

Αυτά από εμένα και καλή αγορά

Εχω ενα STEALTH XSTREAM2 POWER της OCZ.Διαβασα το post σου αλλα η gtx 460 απο οτι ειδα ειναι ακριβη απο οτι στο πλαισιο.Επισης αυτη η καρτα ομως δεν ριχνει την αποδοση της ο επεξεργαστης μου?Overclock δεν τον κανω διοτι δεν εχω καλη ψυχτρα στον επεξεργαστη και δεν θελω να μου καει.

Δημοσ.

Εχεις πολυ καλο τροφοδοτικο.τωρα για τα αλλα.η θα ξεκολλησεις και θα παρεις καμια ΑΤΙ και θα ευχαριστηθεις παιχνιδι η θα παρεις την 460 που σου προτεινει ο φιλος Ninos30 και ξεμπερδεψες.

Δημοσ.

Υπάρχει περιορισμός μόνο στο Πλαίσιο???

Δοκίμασε αυτήν: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sparkle-GTX-460-PCI-Express-GDDR5-1GB-SXX4601024D5SNM.htm

Μπορεί να λέει εκθεσιακό κομμάτι αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Τηλεφωνάκι για να επιβεβαιώσεις αν υπάρχει και αν είναι Retail. Έχω πάρει 1 PSU και 2 σετ μνημών έτσι και ήταν retail κανονικά. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σου προτείνω να πάρεις την 550ΤI που είναι η αμέσως επόμενη. Δεν τα αξίζει τα χρήματά της. Δικιά σου είναι η απόφαση

Και κάτι τελευταίο. Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι το bottleneck, σου λέω πως δεν είναι κάποιο "πρόβλημα". Απλά δεν θα εκμεταλλευτείς στο 100% την VGA σου επειδή θα την καθυστερεί η CPU σου. Και πάλι όμως έτσι η 460 θα σου αποδώσει πολύ καλύτερα από την 550. O Q6600 πάει με καλό αέρα +3.4GHz. Αν τον πας στα 2.8GHz ακόμα κα με την stock ψήκτρα θα είσαι μια χαρά. Αρκεί να έχεις τις μνήμες που να μπορούν να ακολουθήσουν

PS Και εννοείται όπως λέει και ο Θάνος πως το PSU σου είναι υπεραρκετό

Δημοσ.

Αποδείξεις? Ας γράψει ο άνθρωπος στο γουγλε η ας ψάξει εδώ και θα γεμίσει ένα μεγαλο φάκελο, όσο και οι τροικανοι..

Πάρε διάβασε μερικά θέματα με τα χρώματα και που οφείλονται dominousdonis και μάλιστα εδώ μέσα.. και άσε των lionheart να ζητά αποδείξεις για πράγματα που πολύ καλά γνωρίζει.

χρωμα γκρι = http://www.insomnia.gr/topic/408843-ati-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b8%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%82/

χρωμα μπλε = http://www.insomnia.gr/topic/409379-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ad-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-ati-radeon-5850/

ασπρο - μαυρο αλλα και κοκκινο = http://omgili.com/ati-hdmi-red-screen , http://lionhead.com/forums/t/285085.aspx

και φυσικα πρασινο.. = http://www.hardwarecanucks.com/forum/video-cards/38256-ati-catalyst-10-11-problem-black-green-screen.html , http://www.daniweb.com/hardware-and-software/microsoft-windows/windows-vista-and-windows-7/threads/214192

Δεν σου βάζω άλλα προβλήματα που πάνω κάτω.. όλα τα hardware παρουσιάζουν.. μιλάμε κάτι σαν ουράνιο τόξο οι οδηγοί τον ΑΤΙ..

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο!!!!! Είχα μια 5770 ολοκαίνουργια του κουτιού και με είχε ξεσκίσει στις γκρι οθόνες!!!!! Ακόμα και στο ίντερνετ να χάζευα τσουπ, να σου μια γκρι οθόνη!!! Ο ήχος έπαιζε, αλλά το σύστημα μόνο με hard reset ξεκόλλαγε......

ati

post-219987-0-09882500-1306699046_thumb.jpg

Δημοσ.

μια ζωη ακουω κοσμο να εχει προβλημα με καρτες,μητρικες,σκληρους και να λεει οτι φταιει η εταιρια

και εντελως τυχαια ολοι αυτοι εχουν τροφοδοτικα κατηγοριας Superpower 500w maxxxx

Δημοσ.

Αν εξαιρεσεις μια μια FX5900XT που μου καηκε γενικοτερα δεν ειχα ποτε

θεμα με καμια απο τις 2 εταιριες ουτε και με την αγαπημενη μου 3dfx παλαιοτερα

Απο την αλλη σε ενα φιλο και 3870X2 και GTX280 καηκαν στο PC του

το οποιο ειχε και εξαιρετικα parts

Ποτε δεν ειχα προβληματα με drivers ποτε ποτε ποτε

ΟΠοτε αυτο που εχει ουσια ειναι πια εταιρια κατα καιρους εχει

τα δυνατοτερα μοντελα στη καλυτερη τιμη

Thats all folks ολα τα υπολοιπα ειναι ανοησιες :devil:

Δημοσ.

Όλες οι κάρτες καίγονται και χαλάνε. ΑΤΙ/NVIDIA/3dfx/3dlabs ... Oι φανμπόιδες πρέπει να καταλάβουν ότι η ηλιοθιότητα βλάπτει σοβάρα την τσέπη τους. Στα ~100€ HD5770 στα 140-160€ HD6850/HD6870/GTX460 1GB. GTS450/550 δεν αξιζούν με "ΤΙΠΟΤΑ" αν θες αυστηρά και μόνο nvidia τότε πάρε την GTX460 1gb. Καλό vfm είναι αυτή.

Δημοσ.

Η προσωπική μου εμπειρία για το μαγαζί που αναφέρεις είναι πολύ καλή. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και δουλεύει πολύ με το e-shop του. Εγώ βέβαια ότι έχω πάρει για μένα και τους πελάτες/φίλους το έχω πάρει χέρι με χέρι αλλά δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό...

Δημοσ.

Αν αγορασω αυτην http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20524&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 ? Επισης το ξερει κανεις αυτο το καταστημα μπορω να το εμπιστευτω?Διοτι την καρτα αυτη την δινει σχετικα φθηνα.

Πολυ ωραια καρτα η gtx460 στα 146 ευρω...αλλα νομιζω πως για 10 ευρω παραπανω αξιζει περισσοτερο η προταση του 50EuroUser(η 6870)...εσυ επιλεγεις..

Δημοσ.

Είπαμε θέλει NVidia και είναι αποδεκτό. Με διαφορά η καλύτερη λύση είναι η GTX460 στα χρήματα αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...