myst77 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καλησπέρα, έχω σε κάτι DVD παλιούς αγώνες μπάσκετ(είχαν γίνει μετατροπή από VHS) και κάτι δικά μου βίντεο που είχα τραβήξει από παλιά καμερα. Έχω χρόνια να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας... Rip-άρα τα DVD στον σκληρό και θέλω να τα μετατρέψω σε αρχεία βίντεο για να τα κρατήσω σε σκληρό δίσκο. ποιό πρόγραμμα προτείνετε; επίσης μπορείτε να μου προτείνετε τι τύπο αρχείου να διαλέξω (avi, mp4, xvid), τι ανάλυση και bitrate είναι αρκέτα; Περιμένω για να ξεκινήσω Ευχαριστώ !!!!
Ntinaras Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 auto gordian knot δοκιμασε απο ποιοτητα αφου ειναι απο vhs μη περιμενεις και πολλα.
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Avidemux Απλά επειδή κάνει σχεδόν τα πάντα υπάρχει για όλες της πλατφόρμες και σε εποχές κρίσεις είναι τζάμπα. Απλά για να ανοίξει ταινία από dvd θα πρέπει να πας file->open και να διαλέξεις το πρώτο τμήμα της π.χ. VTS_01_1.VOB για την πρώτη ταινία VTS_02_1.VOB για την δεύτερη και πάει λέγοντας. Το καλύτερο θα είναι να τα κάνεις avi με το divX codec για μεγαλύτερη συμβατότητα,να μπορείς να τα βλέπεις και από καμιά φέτα ή ότι νάνε Player. τι ανάλυση και bitrate είναι αρκέτα Την ανάλυση δεν την πειράζεις ότι είναι το αρχικό,για το bitrate ο κάθε ένας έχει την φιλοσοφία του,αναλόγως και τον codec εγώ για DivX από DVD θα έβαζα γύρο στα 1000-1500.
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 auto gordian knot δοκιμασε απο ποιοτητα αφου ειναι απο vhs μη περιμενεις και πολλα. Το auto gordian knot έχει πεθάνει εδώ και καμιά δεκαετία τότε και εγώ το προτιμούσα αλλά πλέων δεν λέει με τίποτα, απαρχαιωμένο. ρυθμίσεις; Άποψή μου video:Mpeg-4 XviD Encoding Mode: Average Bitrate ( Two Pass) Average Bitrate: 1500 (μπορείς και χαμηλότερα δοκίμασε με κάποιο μικρό και δες)
myst77 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 μπράβο παιδιά... δηλαδή σε κάτι αγώνες που ήταν capture από VHS να αφήσω την ανάλυση 720χ584 και να μην την κατεβάσω; ευχαριστώ...
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Τώρα τι να σου πούμε εσύ το έχεις μπροστά σου το υλικό και μπορείς να δεις τι ποιότητα έχει εμείς όχι,αν είχες καλό VHS τότε με καλή ποιότητα και έγινε σωστή η μεταφορά σε DVD τότε άποψή μου να μην το αλλάξεις.
myst77 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 ολα καλά... απλά σε κάτι συγκεκριμένα dvd το πρόγραμμα αυτό και αφού κάνω open το αρχείο μου εμφανίζει το video στενομακρο με αποτέλεσμα όταν κάνω τη μετατροπή να είναι πάλι στενομακρο, το βγαζει με ανάλυση του τύπου 526*1043
TheELF Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 ολα καλά... απλά σε κάτι συγκεκριμένα dvd το πρόγραμμα αυτό και αφού κάνω open το αρχείο μου εμφανίζει το video στενομακρο με αποτέλεσμα όταν κάνω τη μετατροπή να είναι πάλι στενομακρο, το βγαζει με ανάλυση του τύπου 526*1043 Φταίει ο τρόπος με το οποίο έγινε το dvd(πάντα οι άλλοι φταίνε άλλωστε) αν θες πάτα το Filters κάτω από το codec που διάλεξες πάνε στο πρώτο που λέει Transform και διάλεξε το MPlayer resize εκεί μπορείς να ορίσεις το Aspect Ratio πηγής και προορισμού(προτείνεται αφού θα βγει ποιο στάνταρ αρχείο) ή απλά βάζεις την ανάλυση που θες εσύ.
micos000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Με ποιον τρόπο μετέτρεψες αρχικά τις VHS σε DVD; Ιδίως στα συγκεκριμένα dvd; Μάλλον έκανες λάθος ρυθμίσεις τότε ή έχεις ορίσει να γίνουν 16:9. Να το βάλεις να τις κάνει 4:3. Γιατί όμως θέλεις να κάνεις μετατροπή τα dvd; Αν τα κρατήσεις στην μορφή που τα ρίπαρες, δηλαδή σε ifo/vob μέσα σε φάκελο VIDEO_TS μπορείς να τα δεις άνετα με vlc, km, mpc, wmp ή powerdvd, total media theater κτλ. Δεν χρειάζεται να τα μετατρέψεις και να έχεις απώλειες (που θα έχεις σίγουρα). Άν θέλεις να τα κάνεις απλά σε κάτι πιο συμβατό δοκίμασε με το VOB2MPEG να τα μετατρέψεις σε MPG. Κατέβασε την έκδοση 2.5 γιατί οι καινούργιες εκδόσεις (ν3+) αργούν πάααρα πολύ (και χωρίς λόγο). Απλά πες του που είναι ο φάκελο VIDEO_TS και που να σώσει το mpg και σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα mpeg2 αρχείο χωρίς καμιά μετατροπή ή απώλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.