krixos Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Γεια σας.Είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν είναι λίγο μεγάλο.Πριν 2,5 μήνες αγόρασα ένα λάπτοπ turbo-x από την γνωστή αλυσίδα(δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα).Με το που το άνοιξα ειχε ένα καμμένο pixel. Πάω αμέσως πισω(πριν καν συμπληρωθεί 1 ώρα) και μου λένε τα γνωστά δηλ. ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση.Για να μην τα πολυλογώ μετα από μια επίμονη συζήτηση χωρίς φωνές και αφού έφτασα μέχρι τον διευθυντή μου το άλλαξαν(ζήτησα να παρω και άλλη μαρκα και πήρα ένα hp αφού δέχτηκαν).Απλά ήθελα να ξέρω τι μπορώ να κάνω σε παρόμοια περίπτωση?Ξέχασα να αναφέρω ότι η οθόνη ήταν 15,3 ίντσες.Γιατί άλλο 1 καμμένο pixel σε μια 23αρα οθόνη και άλλο σε μια 15αρα και μαλιστα στο κέντρο ανάμεσα από το "καλώς" και το "ήρθατε" των windows!Επίσης άλλο να καεί μετά από 1 εβδομάδα,που μπορεί να οφείλεται και στον χρήστη και αλλο να είναι ήδη καμμένο όταν ανοίγεις την συσκευασία.Μπορούσα αν ήθελα να απαιτήσω αλλαγή(ασχέτως αιτίας) ή οχι επειδή το είχα ανοίξει?Αλλά αν δεν το είχα ανοίξει πως θα το έβλεπα?Τέλος να πω ότι και στο desktop που ειχα αγοράσει πριν 2,5 χρόνια από εκεί είχε 1 θαμπό pixel ,επίσης στο κέντρο, αλλά τότε επειδή κατά τα άλλα ήταν και εξακολουθεί να είναι γ...το και επειδή η οθόνη είναι 21 ιντσών είπα να μην κάνω φασαρία,αλλά οχι και να την ξαναφάω και 2η φορά από τους ίδιους.Ελεος δηλαδή! Τέλος πάντων.Αν ξέρει κανείς τι ισχύει ας απαντήσει αλλά μόνο αν ξερει σίγουρα σας παρακαλώ. Ένα από αυτά που είπα στούς πωλητές πριν φωνάξουν τον διευθυντή,ήρεμα πάντα, ήταν "Στα @@ μου τι λέει η εγγύηση".
xristoforos89 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Εφοσον ηταν στις πρωτες 7 ημερες πιανεται ως DOA. Προβληματικο εξαρχης δηλαδη. Αν τυχον και δεν το παιρνουν πισω, ριχνεις ενα βρισιμο (οπως και εκανες) και βρισκεις το δικιο σου. Δυστυχως στην Ελλαδα ομως, πρεπει να βρισεις πρωτα για να πετυχεις κατι.. Η 21 ιντσων οθονη που εχεις επισης απο το Πλαισιο, τι μαρκα ειναι;
krixos Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Εφοσον ηταν στις πρωτες 7 ημερες πιανεται ως DOA. Προβληματικο εξαρχης δηλαδη. Αν τυχον και δεν το παιρνουν πισω, ριχνεις ενα βρισιμο (οπως και εκανες) και βρισκεις το δικιο σου. Δυστυχως στην Ελλαδα ομως, πρεπει να βρισεις πρωτα για να πετυχεις κατι.. Η 21 ιντσων οθονη που εχεις επισης απο το Πλαισιο, τι μαρκα ειναι; Δυστύχως είναι turbo-x αλλά δεν έχω παράπονο όσων αφορα την απόδοση της.Για να πω την αλήθεια την είχα διαλέξει γιατι ήταν τετράγωνη οπως ήθελα ενω οι αντίστοιχες απο αλλες μάρκες πριν 2,5 χρόνια ξέφευγαν πολύ στην τιμή. Από αυτά τα 2 συμβάντα έμαθα το εξής:ποτε ξανά turbo-x.
xristoforos89 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δυστυχως δεν γνωριζω τι ισχυει στην εγγυηση των οθονων turbox. Φανταζομαι πως απο εναν αριθμο καμμενων πιξελ και πανω, θα γινεται αντικατασταση πανελ.
pc_expert Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Το Πλαίσιο είναι πλέον αναξιόπιστο σαν "μαγαζί" . Τα Turbo-x είναι χάλια ποιοτικώς! Φίλε μου πήγαινε με το μηχάνημά σου στο Πλαίσιο και κάνε μεγάλη φασαρία. Βεβαιώσου ότι έχει κόσμο μέσα στο μαγαζί για να σε προσέξουν να φοβηθούν και να σε εξυπηρετήσουν σωστά! Επίσης μαζί σου να έχεις την συσκευασία που συνοδεύει την συσκευή σου και απαραιτήτως την απόδειξη αγοράς!
panos9553 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Ρωτω γιατι ισως κατι δεν καταλαβα σωστα... Ειχες προβλημα με ενα turbo-x laptop και στο αλλαξαν(εστω και με καποια ταλαιπωρια) Επισης ειχες ενα θεμα με μια οθονη που αγορασες πριν 2 χρονια αλλα που ποτε δεν την πηγες στο service... Ποιο ειναι το προβλημα σου ακριβως??
lagoudakis Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δυστύχως είναι turbo-x αλλά δεν έχω παράπονο όσων αφορα την απόδοση της.Για να πω την αλήθεια την είχα διαλέξει γιατι ήταν τετράγωνη οπως ήθελα ενω οι αντίστοιχες απο αλλες μάρκες πριν 2,5 χρόνια ξέφευγαν πολύ στην τιμή. Από αυτά τα 2 συμβάντα έμαθα το εξής:ποτε ξανά turbo-x. φιλε μου συνηθως ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις...τα φθηνοτερα προιοντα ειναι και χαμηλης ποιοτητος
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Το Πλαίσιο είναι πλέον αναξιόπιστο σαν "μαγαζί" . Τα Turbo-x είναι χάλια ποιοτικώς! Φίλε μου πήγαινε με το μηχάνημά σου στο Πλαίσιο και κάνε μεγάλη φασαρία. Βεβαιώσου ότι έχει κόσμο μέσα στο μαγαζί για να σε προσέξουν να φοβηθούν και να σε εξυπηρετήσουν σωστά! Επίσης μαζί σου να έχεις την συσκευασία που συνοδεύει την συσκευή σου και απαραιτήτως την απόδειξη αγοράς! αυτο που λες ειναι αντιδραση μικρου παιδου οσο για τον φιλο απο την στιγμη που παιρνεις ενα λαπτοπ η μια οθονη και βγει με καμμενο pixel εστω και αν ειναι doa οπως λες δεν ειναι υποχρεωμενοι να στην αλλαξουν.απο καποιο αριθμο pixel και πανω στην αλλαζουν με εξαιρεση οσους κατασκευαστες λενεοτι στην αλλαζουν απο ενα Pixel και μονο.οποτε οτι την αλλαξαν στον φιλο να πει και ευχαριστω.δεν ειναι υποχρεωμενοι εκτος αν εχεις 5-6 Pixel η 2-3 διπλα διπλα.καλο ειναι να διαβαζουμε τι ισχυει για καθε οθονη πριν πουμε οτι φταιει το καταστημα. δεν δουλευω στο πλαισιο αλλα να ξερουμε τι ζηταμε.απο την αλλη το μεγαλο λαθος απο την αρχη να παρει καποιος ενα proion turbo x.
krixos Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Tο laptop μου το άλλαξαν χωρίς να βάλω τις φωνές απλά είπα κάποια πράγματα που τους έδωσαν να καταλάβουν οτι δεν υπήρχε περίπτωση να το αποδεχτώ.Εννοείται όμως ότι δεν τους είπα και ευχαριστώ.Ίσα ίσα που όταν μου έδωσαν το άλλο και μου είπαν "Ελπίζω αυτό να μην είναι ελλατωματικό." τους είπα "Και καλά κάνετε.".Όσον αφορά τις εγγυήσεις όποιος τις έχει διαβάσει,όλους τους όρους όμως και αυτό δεν αφόρα μόνο το πλαίσιο, καταλαβαίνει οτι στην ουσία δεν σε καλύπτουν ΠΟΤΕ παρά μονο αν θέλουν αυτοι να σε εξυπηρετήσουν.Πάντως πήρα το μάθημά μου και απο εδώ και πέρα θα πρήζω τον πωλητή οποιουδήποτε ηλεκτρονικού προιόντος αποφασίσω να αγοράσω προκειμένου να μαθω τα πάντα οσων αφορα εγγύση,δικαίωμα επιστροφής κλπ πριν το αγοράσω.Αν και δεν προβλέπεται κατι τέτοιο για τα επόμενα 2 χρονια(πάω στρατο τον Νοέμβριο).Η οθόνη turbo-x του desktop πάντως είναι πολυ καλή και δεν με νοιάζει για το θαμπό pixel.Απλά το ανέφερα.Άσε που μέσα Αυγούστου λήγει η τριετής εγγυηση ολου του desktop. Ρωτω γιατι ισως κατι δεν καταλαβα σωστα... Ειχες προβλημα με ενα turbo-x laptop και στο αλλαξαν(εστω και με καποια ταλαιπωρια) Επισης ειχες ενα θεμα με μια οθονη που αγορασες πριν 2 χρονια αλλα που ποτε δεν την πηγες στο service... Ποιο ειναι το προβλημα σου ακριβως?? Το κατάλαβες μια χαρά.Για την οθονη απλά το ανέφερα για να πω ότι και εκείνη είχε πρόβλημα από την στιγμή που την παρέλαβα αλλά τίποτα περισσότερο.Το μύνημα το έγραψα για το laptop. Βρήκα και αυτό :Link Ξέχασα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις. φιλε μου συνηθως ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις...τα φθηνοτερα προιοντα ειναι και χαμηλης ποιοτητος Και να φανταστείς οτι το turbo-x laptop,με 2 giga επιπλέον ram από το hp(6 έναντι 4)ενώ το hp είχε καλύτερο επεξέργαστη,κατά τα αλλά ηταν ιδια στα χαρτία τουλάχιστον και το turbo-x ήταν 80 ευρώ ακριβότερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.