headbanger Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 50euro την εβδομάδα περίπου, για δουλειά και πίσω. η δουλειά μου είναι 52χμ μακριά και πηγαινοέρχομαι 3 φορές την βδομάδα. μιλάμε για ένα οικονομικότατο 800αρι daewoo matiz Πάντα. δουλεύοντάς το οικονομικά...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 50 € = 30 lt 30 lt / 312 km = 9,6 lt/100km. Σιγουρα το δουλευεις οικονομικα?
skipperas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 είπα να μετρήσω την κατανάλωση του αμαξιού μου.έβαλα 50ε-30 λίτρα με αναμένο λαμπάκι,αλλά είχα κάνει και με το λαμπάκι κάποια χιλιόμετρα.το θέμα είναι το λαμπάκι στα πόσα λίτρα ανάβει?(για να δώ πόσα είχε μέσα πριν το γεμίσω).έχω ένα πεζό 206 του '02.στα 8 ? με το που έβαλα βενζίνη,μηδένισα τα χιλιόμετρα,όποτε θα περιμένω μέχρι να "στεγνώσει",βλέπω πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει,και το κάνω στα 100..σωστή η σκέψη?έτσι δε θα βρω με ακρίβεια την κατανάλωση? ή ξέρετε κανά άλλο κόλπο?
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Το πιο αποτελεσματικό είναι το να το στεγνώσεις μέχρι να μείνεις, να βάλεις τέσσερα λίτρα μετρημένα με μπετόνι και να οδηγήσεις μέχρι να ξαναμείνεις... Μαμάς την αντλία σου έτσι, αλλά για μία φορά να ξέρεις την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου στα σίγουρα πάει στα κομμάτια. Απλά μη το κάνεις συνήθειο.
cyber_katsarida Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 κοίταξε μη "στεγνώσει" σε καμιά ερημιά και γυρίσεις με τα πόδια . τρόποι υπάρχουν και άλλοι. πχ. το γεμίζεις και κάνεις ας πούμε 100 χιλιόμετρα. αμέσως ξαναγεμίζεις και βλέπεις πόσο πήρε. επαναλαμβάνεις..... έτσι θα βγάλεις μέσο όρο. ε οκ αν δεν είναι ακριβώς στα 100 όλες τις φορές δεν τρέχει και τίποτα. το βασικό όμως είναι να κάνεις παρόμοια διαδρομή και τρόπο οδήγησης. αν τη μια πας πατημένος την άλλη οδηγάς μέσα σε πόλη την άλλη πας με 80 δε θα βγάλεις άκρη. εγώ έχω κάνει τέτοια μελέτη πάνω στη κατανάλωση του αυτοκινήτου μου που ξέρω πότε θα πέσει η κάθε γραμμή στο δείκτη με ακρίβεια λίγων χιλομέτρων. και ανάλογα που είναι ο δείκτης ξέρω πόσα λίτρα θα πάρει το ρεζερβουάρ βέβαια οι διαδρομές που κάνω είναι συνέχεια οι ίδιες και βάζω συνέχεια από το ίδιο πρατήριο. (εκτός αν είμαι σε μακρινό ταξίδι)
Andreas2 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Και εγώ ξέρω πότε παέι κάτο ο δείκτης κάτω από εμπειρία.Έχει φορές που μένει στάσιμο για αρκετή ώρα,ύστερα λίγο κάτω και μετά από λίγο αρκετά πιο κάτω.Κάνεις ώρες γυρούς για διασκέδαση;
NickTG Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 είπα να μετρήσω την κατανάλωση του αμαξιού μου.έβαλα 50ε-30 λίτρα με αναμένο λαμπάκι,αλλά είχα κάνει και με το λαμπάκι κάποια χιλιόμετρα.το θέμα είναι το λαμπάκι στα πόσα λίτρα ανάβει?(για να δώ πόσα είχε μέσα πριν το γεμίσω).έχω ένα πεζό 206 του '02.στα 8 ? με το που έβαλα βενζίνη,μηδένισα τα χιλιόμετρα,όποτε θα περιμένω μέχρι να "στεγνώσει",βλέπω πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει,και το κάνω στα 100..σωστή η σκέψη?έτσι δε θα βρω με ακρίβεια την κατανάλωση? ή ξέρετε κανά άλλο κόλπο? Γεμίζεις. Κάνεις όσα χιλιόμετρα θες. Ξαναγεμίζεις. Βγάζεις κατανάλωση.
Luxx Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Το γεμιζεις ειναι σχετικο. Συνηθως σου βαζουν βενζινη μεχρι η τιμη να ληγει σε 0 ή 5 για να εχουν ρεστα να δου δωσουν. Δεν εχω δει ποτε βενζινη να μου κοστισει πχ 52,30 ή 47,82.. Ακομα και 3 ευρω διαφορα ειναι καποια σεβαστα χιλιομετρα.
Andreas2 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Το γεμιζεις ειναι σχετικο. Συνηθως σου βαζουν βενζινη μεχρι η τιμη να ληγει σε 0 ή 5 για να εχουν ρεστα να δου δωσουν. Δεν εχω δει ποτε βενζινη να μου κοστισει πχ 52,30 ή 47,82.. Ακομα και 3 ευρω διαφορα ειναι καποια σεβαστα χιλιομετρα. Παραπάνω από τη διαφορά στο να πάεις να βάλεις βενζίνη να μην σου μείνει.
msakis01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 ; Εγω με 50 λιτρα γεμισματος κανω 1100 χλμ με toyota prius 2004 μοντελο...
Narayan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Με ένα γέμισμα 60 λίτρων βγάζω ένα μήνα. €100 το γέμισμα / 30 ημέρες μας κάνει €3.33 την ημέρα για ημερήσια διαδρομή 15 χιλιομέτρων. Πρέπει βέβαια και ο OP να μας πει για τι όχημα κάνει τους υπολογισμούς του (τα παραπάνω είναι για Almera 1.5 '02).
mphxths Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 H ερωτηση ποσο καιει καποιος το μηνα , ειναι τελειως σχετικη. Εξαρταται απο το αμαξι , τις διαδρομες , που δεν κανουν ολοι τις ιδιες και πως το "τρεχουν" το αμαξι , ποσο % απο την διαδρομη ειναι σε κινηση , σε ευθεια π.χ. εθνικη κλπ κλπ Μια πιο σωστη ερωτηση , ποσο καιει το αμαξι σας 6-7 λιτρα/100χλμ σε νορμαλ ταχυτητα και ευθεια 10-11λιτρα/100χλμ αν το τσιμπησω πανω απο τα 140+ σε κινηση δεν θελω να το σκεφτομαι καν....
Hamurabi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Εγω παντως καιω περιπου 300 ευρω το μηνα. ξερω ξερω ειμαι για λυπηση,i know...
pagratios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μήπως θα πρέπει να σκεφτόμαστε το αέριο? Καίω περίπου 20 την εβδομάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.