Προς το περιεχόμενο

Copyright και website

συννεφάκι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Έχει ασχοληθεί κανείς σας με το θέμα του copyright για το περιεχόμενο του site σας?

Έχετε κάνει ποτέ register το σάιτ σας για να έχετε τα πλήρη διακαιώματα από όλα όσα ανεβάζετε (κείμενα, εικόνες κλπ)?

Αν ναι, μπορείτε να με ανημερώσετε σχετικά?

Δεν έχω ιδέα τί γίνεται και πως.

Στην αρχή νόμιζα πως, εφόσον το domain σου ανήκει αποδεδειγμένα, τότε έχεις αυτομάτως και το copright.

Αλλά νομίζω πως δεν είναι έτσι τελικά.. :rolleyes:

Δημοσ.

Δε γίνεται κάτι συγκεκριμένο. Απλά δηλώνεις το copyright και είναι αυτόματο όπως είπες. Μπορείς να επισυνάψεις και μια άδεια χρήσης που σε καλύπτει (πχ βλέπε Creative Commons που είναι έτοιμη, μεταφρασμένη και υπάρχει σε παραλλαγές εξυπηρετώντας ικανοποιητικά το σκοπό της).

Απλά όταν χρειαστεί να διεκδικήσεις κάτι και με μια απλή ειδοποίηση του κλέφτη δε συμμορφώνεται, τότε η δια νόμου λύση είναι εξώδικο > αν τίποτα > μήνυση. Δηλαδή αν ο άλλος σε γράψει θα πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον το εξώδικο για να καλύψεις το δίκιο σου. Δυστυχώς έτσι.

Υ.Γ. Κάτι ψευτουπηρεσίες δήθεν καταχώρησης δικαιωμάτων κυριότητας (register) που λες είναι αέρας κοπανιστός. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι αυτόματα σε κάθε παράγωγο έργο (ΑΝ μιλάμε για πνευματικό έργο, εννοείται), αλλά για να τα διεκδικήσεις σε πραγματική κατάσταση ξεκινάς με εξώδικα και μλκς, βάζεις κι από τη τσέπη σου δηλαδή. Εκτός αν σου προκαλεί ο άλλος ζημία επαγγελματική και θες να του κάνεις απευθείας μήνυση για να διεκδικήσεις τη ζημία δικαστικά (βέβαια θα πρέπει να αποδείξεις τη ζημία και το μέγεθός της, όχι τελείως στον αέρα και τάχα μου).

Δημοσ.

Αν πχ γράψεις ένα άρθρο για το σιτε σου και το χρησιμοποιήσει κάποιος σε άλλο σιτε χωρίς την συγκατάθεση σου μπωρεις να κανείς dmca. Google it και θα καταλάβεις. Νομίζω το copyscape έχει τετια υπηρεσία.

Δημοσ.

Δε γίνεται κάτι συγκεκριμένο. Απλά δηλώνεις το copyright και είναι αυτόματο όπως είπες. Μπορείς να επισυνάψεις και μια άδεια χρήσης που σε καλύπτει (πχ βλέπε Creative Commons που είναι έτοιμη, μεταφρασμένη και υπάρχει σε παραλλαγές εξυπηρετώντας ικανοποιητικά το σκοπό της).

Απλά όταν χρειαστεί να διεκδικήσεις κάτι και με μια απλή ειδοποίηση του κλέφτη δε συμμορφώνεται, τότε η δια νόμου λύση είναι εξώδικο > αν τίποτα > μήνυση. Δηλαδή αν ο άλλος σε γράψει θα πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον το εξώδικο για να καλύψεις το δίκιο σου. Δυστυχώς έτσι.

Υ.Γ. Κάτι ψευτουπηρεσίες δήθεν καταχώρησης δικαιωμάτων κυριότητας (register) που λες είναι αέρας κοπανιστός. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι αυτόματα σε κάθε παράγωγο έργο (ΑΝ μιλάμε για πνευματικό έργο, εννοείται), αλλά για να τα διεκδικήσεις σε πραγματική κατάσταση ξεκινάς με εξώδικα και μλκς, βάζεις κι από τη τσέπη σου δηλαδή. Εκτός αν σου προκαλεί ο άλλος ζημία επαγγελματική και θες να του κάνεις απευθείας μήνυση για να διεκδικήσεις τη ζημία δικαστικά (βέβαια θα πρέπει να αποδείξεις τη ζημία και το μέγεθός της, όχι τελείως στον αέρα και τάχα μου).

Ευχαριστώ παρα πολυ.

Βασικά, εχω 3d μοντέλα που τα δίνω free στο σάιτ μου,

και κάπως έτσι άρχισα να αναρρωτιέμαι.

Οι Creative Commons είναι καλές, αλλά ποιός ο λόγος, εφόσον το σάιτ είναι δικό μου..?

Ναι, δίκιο έχεις, διάβασα κάτι πράγματα για register, αλλά τα βρήκα μόνο σε αμερικάνικα σάιτ,

ενώ στην Ευρώπη φαίνεται να ισχύιε η 'αυτόματη' παραχώρηση δικαιωμάτων.

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...