rg550 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καλημέρα, μου απάντησαν σήμερα απο το πανεπιστήμιο του Kingston οτι με δέχονται να ξεκινήσω PhD και μάλιστα με full funding! Το θέμα μου είναι οτι για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα και έκανα αίτηση μόνο και μόνο επειδή ταυτιζόνται απόλυτα τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα με τα δικά τους,..Με λίγα λόγια ήταν η τελευταία μου επιλογή.. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για το εν λόγω πανεπιστήμιο; ξέρω οτι είναι post-1992 Uni, αλλα αξίζει σαν πανεπιστήμιο; έχει αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας στην Βρετανία; οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.. Υ.γ. σας παρακαλώ μην με παραπέμψετε στη λίστα με τα rankings, την έχω μάθει απ'έξω πια... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
kebinB Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 απο οτι ξέρω το kingston έχει ενα ονομα. μπορει να μην ειναι τα best of the best. αλλά ειναι αρκετά καλο!
kage Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 googlareis times+guardian ranking.δεν νομιζω να υπαρχει αλλη λυση
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 @rg550 κι άμα σου πούμε ότι δεν είναι καλό και είναι χαμηλά στα "rankings" δεν θα πας; Γενικά μπορείτε να μου εξηγήσετε προς τι αυτή η τρέλα "καλό-κακό" "low ranking-high ranking";
kebinB Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 κοιτα και αυτο με το low - high ranking δεν ειναι πάντα το πιο σωστο. κάθε πανεπιστημιο έχει ενα sector που ειναι καλό. δεν γινεται σε ενα uni με 30 courses να ειναι και στα 30 καλό. άλλα ειναι καλά στην αρχιτεκτονικη, αλλα στα οικονομικά
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μην κολλάς σ'αυτό... Εγώ απλά ρώτησα,μόνο εμένα μου φαίνεται "κλάιν-μάιν" το όλο θέμα;
rg550 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 @rg550 κι άμα σου πούμε ότι δεν είναι καλό και είναι χαμηλά στα "rankings" δεν θα πας; Γενικά μπορείτε να μου εξηγήσετε προς τι αυτή η τρέλα "καλό-κακό" "low ranking-high ranking"; κοιτα πως έχει, έχω κάνει αιτήσεις σε πιο "φημισμένα" πανεπιστήμια για τα οποία γνωρίζω εκ των εσω αρκετα πράγματα (ποιότητα της έρευνάς, κύρος στην αγορά εργασίας κτλ.) τουλάχιστον στον τομέα management-economics. Το kingston το είχα ακουστά μόνο ως όνομα, δεν μπόρεσα να βρώ κάποια πιο ουσιαστική πληροφορία. Σε περίπτωση που δεν με δεχτούν οι πρώτες μου επιλογές φυσικά και θα πάω, αλλα επειδή το phd δεν είναι μεταπτυχιακό του ενος χρόνου, προσπαθώ να μαζέψω οτι πληροφορια μπορώ για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως. κοιτα και αυτο με το low - high ranking δεν ειναι πάντα το πιο σωστο. κάθε πανεπιστημιο έχει ενα sector που ειναι καλό. δεν γινεται σε ενα uni με 30 courses να ειναι και στα 30 καλό. άλλα ειναι καλά στην αρχιτεκτονικη, αλλα στα οικονομικά sorry, παράλειψή μου, στο πρώτο post επρεπε να αναφέρω οτι με ενδιαφέρει να μάθω για το business school... Μην κολλάς σ'αυτό... Εγώ απλά ρώτησα,μόνο εμένα μου φαίνεται "κλάιν-μάιν" το όλο θέμα; το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατι προβληματίζομαι με την ευκολία που με δέχτηκαν. Να φανταστεις δεν μου ζήτησαν καν να στείλω ολοκληρωμένο reseach proposal, σε αντίθεση με το Εδιμβούργο για παράδειγμα, που εδω και 1 μήνα επικοινωνούσα καθημερινά με καθηγητή προκειμένου το proposal να πάρει την τελική μορφή του!
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Να το θέσω πιο απλά... Πέρα απ'το αντικείμενο σου κ.λπ. κ.λπ. Ενδιαφέρεσαι: 1)Για καθηγητής Πανεπιστημίου ή 2)Για πολιτικός; Δεν κολλάω τόσο σε σένα προσωπικά (άλλωστε μπορεί να ψάχνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο) όσο στον γενικότερο πανικό του κοσμάκη για σπουδές με "κύρος"...
rg550 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Με ενδιαφέρει αποκλειστικά το αντικείμενο μου, δεν με νοιάζει το κύρος του πανεπιστημίου μόνο και μόνο για να λέω "εγω σπούδασα εκεί και εκανα αυτό κτλ", δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολύ απλά, αν εξαιρέσεις το επιστημονικό ενδιαφέρον, το βλέπω καθαρά ως επένδυση. Θα θυσιάσω (ηθελημένα) πολλά πράγματα για να κάνω 3-4 χρόνια σπουδές (δουλειά, κόπο, χρήμα,οικογένεια κτλ) και θέλω να έχω τη μέγιστη ωφέλεια δεδομένης της θυσίας. Γι'αυτο και το ψάχνω...
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καλά κάνεις... Τα πράγματα είναι απλά,απόλυτη ταύτιση ερευνητικών ενδιαφερόντων διαβάζω,full funding διαβάζω και νομίζω ότι αυτά τα δύο είναι τα σημαντικότερα...εφόσον τα βρεις έτσι και στις πρώτες σου επιλογές και σε δεχτούν,απλά πας εκεί και αφήνεις το Kingston,αλλιώς Kingston δαγκωτό! Σ'το λέω γιατί στο αρχικό σου post ο προβληματισμός σου είναι εμφανής ενώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά... Κατά τ'άλλα έκανα μια ερώτηση "γενικού ενδιαφέροντος"!
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μετριο προς low. Απο την στιγμη ομως που ο τοπικ σταρτερ εχει υποτροφια για διδακτορικο που μαλιστα τον καλυπτει απολυτα τοτε δεν εχει πολυ σημασια.Στο επιπεδο διδακτορικου κ απο το Ζαιρ πχ να μου εχεις τελειωσει μιλαμε για διδακτορικο που σε καλυπτει.Ακραιο παραδειγμα αλλα πιανετε το σκεπτικο μου.
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Θέλω να πω φίλε Τοξοβόλε,ότι αυτά τα "rankings" που πολλά παιδιά αναγάγουν σε πανεπιστημιακό "ευαγγέλιο" δεν έχουν καμία ουσία και είναι απλά μια μέθοδος made in USA δημιουργημένη για να εξυπηρετεί συμφέροντα (όχι δικά μας) μιας κάστας ανθρώπων και τίποτα περισσότερο... Ακόμη κι αν δεις ποια πανεπιστήμια ποιων χωρών είναι πρώτα μυρίζεσαι τι παίζει!
doctor_667 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Αφού πρόκειται για διδακτορικό και έχεις και υποτροφία, εγώ λέω να το κάνεις, αν φυσικά είναι αυτό που θες. Στο Phd είναι πιο σημαντικό να βρεις έναν επιτηρητή που να ταιριάζουν τα ερευνητικά σας ενδιαφέροντα. Στο διδακτορικό παράγεις γνώση, τι σχέση έχει που θα το κάνεις;
kage Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 @mirlo δηλ.εσυ πιστευεις οτι αν πας σε ενα ακυρο πανεπιστημιο και λες τελειωσα εκει θα ειναι το ιδιο ή θα εχεις την ιδια αντιμετωπιση με ενα αλλο ?τι ακριβως θες να πεις?οτι οι λιστες ειναι φτιαχτες ,για να πλουτιζουν ποιοι?αυτοι που ζητανε 10-50χιλ λιρες? απ οσο θυμαμαι οι λιστες ειναι ανα ειδικοτητα και καπου αναφερεται με ποιον τροπο βγαινει...
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω για "άκυρα" και "έγκυρα" πανεπιστήμια...όλα τα πανεπιστήμια "μαγαζιά" είναι,το καθένα με τα δικά του στοιχεία και σκοπούς,τι σχέση έχει αυτό μ'εσένα του αποφοίτησες από κάποιο απ'αυτά; "Λεζάντα" (απ'ότι κατάλαβα εκεί το πας) θα χρειαστείς όπως είπα πιο πάνω,είτε αν θες να δουλέψεις σ'ένα απ'αυτά τα "μαγαζιά" στη συνέχεια (=καθηγητής) απλά και μόνο επειδή η διδακτορική διατριβή σου θα "ηχήσει" σε περισσότερα αυτιά,είτε αν θες να ακολουθήσεις πολιτική καριέρα...επιτρέπεται π.χ. ο Έλλην πρωθυπουργός να είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Λάρισας;Πιφφφ!Ποιος Ελληναράς θα τον ψηφίσει; Θα μου πεις εντάξει,άμα σε λένε Παπανδρέου βγαίνεις κι αγράμματος,αλλά τέσπα... Όσο για τις λίστες,όταν βλέπω κάτι "άκυρα" (όπως λες) Αμερικάνικα και κάτι Βρετανικά να είναι στα πρώτα 100 του κόσμου π.χ. ενώ κάποια Ευρωπαϊκά όπως το 1000 ετών της Μπολώνια ή της Κοπενχάγης τα ψάχνεις πολύ πιο κάτω πάυω να τις παίρνω στα σοβαρά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.