Προς το περιεχόμενο

Τελικα το μνημονιο ηταν απλα αντιπερισπασμος.

FedonasP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έκανα μια γρήγορη ανάγνωση και φυσικά δεν γράφει τίποτα από όσα ισχυρίζεται ο σεβαστός κ. καθηγητής (τον οποίο είχα καθηγητή στη Νομική πριν Χ χρόνια).

αποφυγή της προσφιλούς εκφράσεως; :mrgreen:

.

Δημοσ.

Το καλό με με το inet, blogs και γενικά τα ψηφιακά μέσα είναι ότι ο καθένας μπορεί να λέει/ότι θέλει και να ακούγεται/διαβάζεται από χιλιάδες.

Το κακό είναι ακριβώς το ίδιο.

Δημοσ.

ΥΓ: Χαίρομαι πάντως με την απάντησή σου. Γιατί, αν και έχουμε διαφωνήσει και δημοσίως και πιθανότατα θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε (βλ. το άλλο thread, των Αγανακτισμένων), δείχνεις τη διάθεσή σου για διάλογο με σοβαρότητα. Είσαι και Ολυμπιακάρα. :)

Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. :)

Κοίταξε να δεις, όταν συναντώ ανθρώπους που έχουν όρεξη για δημιουργικό διάλογο, μπορώ να κάθομαι να συζητώ ώρες μαζί τους. Πόσο μάλλον όταν έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς τις τοποθετήσεις τους και έχω διαπιστώσει ότι αυτό που γράφουν είναι προϊόν γνώσης και όχι αερολογίας.

Τώρα, όσον αφορά το κίνημα των Αγανακτισμένων, εγώ επικροτώ τον ενθουσιασμό των ανθρώπων αυτών, κυρίως επειδή δεν είναι κομματικά καθοδηγούμενο (έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω). Έχω βαρεθεί να μου βάζουν ταμπέλες σε αυτή τη χώρα, ενώ ιδεολογικά δεν ανήκω σε κανέναν χώρο.

Αν πω ότι πρέπει να υπάρξουν απολύσεις και στο δημόσιο θα με βαφτίσουν δεξιό, αν πω ότι πρέπει να παρέχεται δωρεάν παιδεία και υγεία στη χώρα θα με βαφτίσουν κομμουνιστή. Αν πω ότι δεν μπορούμε να συντηρήσουμε σαν χώρα τόσους μετανάστες θα με βαφτίσουν ρατσιστή και φασίστα, αν πω ότι Έλληνες κρύβονται πίσω από τις συμμορίες των αλλοδαπών θα με βαφτίσουν αναρχικό και άπλυτο. Καταντά εξωφρενικό από ένα σημείο και μετά... Και το θλιβερό είναι ότι μπαίνεις να εκφράσεις τη γνώμη σου σε ένα τεχνολογικό forum και πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς πόλεμο επειδή είπες απλά τη γνώμη σου. (κι εγώ το κάνω πολλάκις σε άλλους χρήστες, δεν κατηγορώ τον κόσμο, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατηγορώ.)

Το ότι θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε δεν μας απαγορεύει να συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε, τουναντίον μπορούμε να διευρύνουμε τα πεδία του διαλόγου και που ξέρεις, ίσως βρούμε και ένα κοινό σημείο μέσα στη διαφωνία μας.

PS Θρύλε γερά, πάρτους τα μυαλά :D

Δημοσ.

πρώτα

+1

στον διάλογο

Τώρα, όσον αφορά το κίνημα των Αγανακτισμένων, εγώ επικροτώ τον ενθουσιασμό των ανθρώπων αυτών, κυρίως επειδή δεν είναι κομματικά καθοδηγούμενο (έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω). Έχω βαρεθεί να μου βάζουν ταμπέλες σε αυτή τη χώρα, ενώ ιδεολογικά δεν ανήκω σε κανέναν χώρο.

+1

και στον ενθουσιασμό

το μη καθοδηγούμενο

δεν σημαίνει ότι δεν

μπορεί να είναι προβλέψιμο

γενικά εννοώ, σαν γεγονός

.

Δημοσ.

"μάθημα" ή "άλλο" ;

Για τους λόγους αυτούς, το πόνημα που ακολουθεί δε μένει επαρκώς στο ψυχρό πεδίο του νομικού λόγου, αλλά περιέχει και πολιτικό λόγο, με την έννοια ότι θέτει και ερωτήματα που, από τη φύση τους, είναι πολιτικά. Ας με συγχωρήσουν γι' αυτό οι δογματικοί νομικοί. Πρόκειται, όμως, για πολι-τικά ερωτήματα που ανήκουν στην πολιτική του δικαίου και είναι προϊόν αντίληψης της πολιτικής ως δράσης του ανθρώπου ως πολιτικού όντος, ως πολίτη, που έχει στόχο το ευ ζην (Αριστοτέλης), και όχι την αντίληψη της πολιτικής του ηγεμόνα (Machiavelli), που κυριαρχεί σήμερα. Τη διάκριση αυ-τή πρέπει να τη συνειδητοποιήσομε όλοι και πρωτίστως οι νομικοί και οι πολιτικοί επιστήμονες.

Για όλα τα προεκτεθέντα αναμένονται δύο πολύ εύκολες ερωτήσεις που είναι συγχρόνως και δικαι-ολογίες: η πρώτη ερώτηση αναφέρεται στο βαρύ πταίσμα της Ελλάδας, το οποίο, αναμφίβολα, κα-νείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει («αφού φταίει η Ελλάδα, ας πληρώσει») η δεύτερη ερώτηση ανα-φέρεται στο έσχατο σημείο οικονομικής ανάγκης, στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, την οποία επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί («μπορούσε να κάμει κάτι άλλο η Ελλάδα;»).

Εντούτοις, η ανταπάντηση και στις δύο απαντήσεις είναι μια: Η αξία του ανθρώπου, οι θεμελιώ-δεις αρχές της δημοκρατίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, δηλα-δή: ο άνθρωπος και η δημοκρατική κοινωνία, καθώς και η εθνική κυριαρχία δεν είναι ούτε αντι-κείμενα διαπραγμάτευσης, ούτε σταθμίζονται με πταίσματα ανθρώπων και κυβερνήσεων, ούτε με την οικονομική ανάγκη της χώρας. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολιτικοί που συχνά τα θεωρούν πολιτικό ζήτημα, δηλαδή αντικείμενα πολιτικών συναλλαγών και πολιτικών α-νταλλαγών.

Στη δημοκρατία, δεν είναι πολιτικό ζήτημα κάθε κυβέρνησης η προάσπιση της αξίας και των δι-καιωμάτων του ανθρώπου και της κυριαρχίαςτου κράτους είναι όρος. Ουδέποτε η πολιτική εξου-σία μπορεί να είναι πάνω από τη νομιμότητα, πάνω από το δίκαιο, που αποτελεί το πολιτικό οικο-δόμημα της πολιτικής κοινωνίας κάθε εποχής.

Κανένα δημοκρατικό σύνταγμα, καμιά δημοκρατία δεν όρισε ποτέ ότι η κατάσταση οικονομι-κής ανάγκης, ακόμη και πτώχευσης, αποτελεί λόγο κήρυξης της χώρας σε κατάσταση ανάγκης και σε περιορισμό των ελευθεριών αλλά και κανένα δημοκρατικό σύνταγμα και καμιά δημοκρατία δεν επέτρεψε ποτέ, σε κατάσταση ανάγκης του κράτους λόγω απειλής της ασφάλειάς του, την πα-ραίτηση από κυριαρχικά δικαιώματα και την περικοπή κοινωνικών δικαιωμάτων των ασθενέ-στερων τάξεων.

αυτά

.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λυπάμαι, δεν θα πάρω άδεια από κανέναν για να σχολιάσω ό,τι θέλω να σχολιάσω. Κι επειδή καταλαβαίνω αρκετά, σχολιάζω δεικτικά.

Αν αγνοούσα τι συμβαίνει γύρω μου, ίσως νόμιζα ότι τα βιντεάκια αποκαλύπτουν κάτι το συνταρακτικό...

Α, αυτό πάει να πει απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Όχι, πχ, να εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου;

Μου αρέσει που στο "παράδειγμα", έβαλες τούρκικη την εταιρεία, για να εξεγερθεί ο αγνός και άδολος πατριώτης μέσα μας - ενώ αν είναι πχ κυπριακή ή δανέζικη ή ελληνική εταιρεία, όλα καλά... :)

Δεν είναι λίγο ...λυπητερο που οι περισσότεροι υιοθετούν αντίστοιχες απόψεις χωρίς καμία προσωπική σκέψη-προβληματισμό-άποψη κλπ? Εγώ πάντως στεναχωριεμαι πραγματικά κάθε φορά που το βλέπω αυτο... Και προφανώς πάνω σε αυτο το "χαρακτηριστικό" της κοινωνίας στηρίζονται πολλές ...πρωτοβουλίες!

Τελικά τα "πρόβατα" δεν είναι οι φανατικοί της apple αλλα πολλοί περισσότεροι εκει έξω...

Ps: έσκασε μύτη και νέα επιστολή Μίκη... Τι κρίμα για μια τέτοια προσωπικότητα και ιστορία...

:P

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι λίγο ...λυπητερο που οι περισσότεροι υιοθετούν αντίστοιχες απόψεις χωρίς καμία προσωπική σκέψη-προβληματισμό-άποψη κλπ? Εγώ πάντως στεναχωριεμαι πραγματικά κάθε φορά που το βλέπω αυτο... Και προφανώς πάνω σε αυτο το "χαρακτηριστικό" της κοινωνίας στηρίζονται πολλές ...πρωτοβουλίες!

Μα τι πιο... καθεστωτικό από το να υιοθετείς άκριτα ό,τι σου πασάρεται ως "επαναστατικό" ή ό,τι φαίνεται ως "αντίθετο" στα ήδη υπάρχοντα; :)

Τελικά τα "πρόβατα" δεν είναι οι φανατικοί της apple αλλα πολλοί περισσότεροι εκει έξω...

Μην αναφέρεις την εταιρεία, θα πεταχτούν οι γνωστοί-άγνωστοι του forum για να τα κάνουν... μπάχαλο! :P

Ps: έσκασε μύτη και νέα επιστολή Μίκη... Τι κρίμα για μια τέτοια προσωπικότητα και ιστορία...

:P

Δυστυχώς η κατρακύλα δεν έχει όρια, ακόμη και για τη άλλοτε μουσική μεγαλοφυΐα του Μίκη - γιατί από δηλώσεις και πολιτικές, άστα να πάνε. Ας μην θυμηθούμε την υιοθέτηση της διαβόητης "δήλωσης Κίσσινγκερ" σε προηγούμενο γραπτό του μουσικοσυνθέτη. Ου γαρ έρχεται μόνον...

Δημοσ.

Νομίζεις ότι ο Ελληνας είναι έτοιμος να πολεμήσει για την δημόσια περιουσία του κράτους;

Εδώ ο στρατός δεν έχει βενζίνη για να κινηθεί... με τις πέτρες θα τους διώξεις τους δανειστές;

όχι φυσικά, αλλά δεν εννοώ αυτό..

Κατάσχεση κρατικής περιουσίας από ένα κράτος σε άλλο δεν έχει γίνει ποτέ , ούτε θα γίνει τώρα, ότι κι αν έγραψαν σε ένα κομάτι χαρτί το οποίο δεν έχει και ιδιαίτερη ισχύ . Τέτοιες συμφωνίες μόνο με δημοψήφισμα νομιμοποιούνται και όχι με κρυφές συμφωνίες και υπογραφές προδοτών που η μόνη διαπραγμάτευση που έκαναν ήταν για το πόση ζάχαρη θα βάλουν στον καφέ τους..

Από εκεί και πέρα, τέτοιο ξεπούλημα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αν δεν ξεριζωθεί ο καρκίνος που λέγεται δημόσιο - πελατειακό κράτος..

Μέχρι και εγώ που μέχρι τώρα ήμουν νομοταγής μέχρι βλακείας, πλέον ψάχνω τρόπους να αποφύγω να πληρώσω οτιδήποτε πηγαίνει σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό κράτος, δηλαδή στις μίζες των εκάστοτε καθαρμάτων πολιτικών (κυβερνώντων και μη , σε αυτή την παράσταση καραγκιόζη που λέγεται βουλή), και τις αργομισθίες και τις σπατάλες των πελατών τους στο δημόσιο (Διορισμένων υπαλλήλων και ιδιωτών συνεργαζόμενων με το δημόσιο) ..

Πληρώνω συνταξιοδοτικές εισφορές χωρίς να γνωρίζω αν θα πάρω σύνταξη , πότε και πόση ,

πληρώνω φόρους δυσανάλογους με τις υπηρεσίες που (δεν) μου παρέχονται ,

πληρώνω ιδιωτική ασφάλεια για να έχω αξιοπρεπή περίθαλψη αν την χρειαστώ,

πληρώνω τους δρόμους δεκάδες φορές πάνω από το κόστος τους (και με διόδια πριν την κατασκευή τους, και με διόδια κεφαλικό φόρο μετά την κατασκευή τους) , πληρώνω τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε leasing ενός αυτοκινήτου,

πληρώνω τη βενζίνη σαν να ήταν πλουτώνιο,

πληρώνω την ΕΡΤ για να μιζάρονται τα καθάρματα οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll των κομάτων...

Όλες οι επιχειρήσεις φέτος κλείνουν τα βιβλία τους και μεταφέρουν την έδρα τους και τους τζίρους τους σε Βουλγαρία και Κύπρο εξοργισμένες με το ελληνικό δημόσιο, και το ίδιο σκέφτονται και όλοι όσοι έχουν οποιουδήποτε είδους επιχείρηση και μπορούν να το κάνουν..

Άρα ούτε λεφτά από ΦΠΑ, ούτε λεφτά από φόρους κερδών και πάει λέγοντας..

Αν δεν καθαρίσουν την Κώπρο του Αυγείου πάμε βουρ για φούντο..

Δυστυχώς όμως οι συγκεκριμένοι , πέρα από το ότι δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση

δεν τολμούν να τα βάλουν με το καρκίνωμα που οι ίδιοι εξέθρεψαν , την πελατεία τους δηλαδή..

Και ψάχνουν για συνενόχους . .

Αλλά επειδή κι όλοι οι υπόλοιποι τα ίδια σκατά παρτάκηδες είναι (και όχι πατριώτες όπως πάνε να το παίξουν), δεν υπάρχει ούε συναίνεση ούτε τίποτα..

έχουμε παραδώσει τη χώρα στους δανειστές, οι οποίοι φυσικά το μόνο που θα κοιτάξουν είναι να πάρουν μέρος από τα λεφτά τους πίσω..

Αν πω ότι πρέπει να υπάρξουν απολύσεις και στο δημόσιο θα με βαφτίσουν δεξιό, αν πω ότι πρέπει να παρέχεται δωρεάν παιδεία και υγεία στη χώρα θα με βαφτίσουν κομμουνιστή. Αν πω ότι δεν μπορούμε να συντηρήσουμε σαν χώρα τόσους μετανάστες θα με βαφτίσουν ρατσιστή και φασίστα, αν πω ότι Έλληνες κρύβονται πίσω από τις συμμορίες των αλλοδαπών θα με βαφτίσουν αναρχικό και άπλυτο. Καταντά εξωφρενικό από ένα σημείο και μετά... Και το θλιβερό είναι ότι μπαίνεις να εκφράσεις τη γνώμη σου σε ένα τεχνολογικό forum και πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς πόλεμο επειδή είπες απλά τη γνώμη σου. (κι εγώ το κάνω πολλάκις σε άλλους χρήστες, δεν κατηγορώ τον κόσμο, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατηγορώ.)

Δυστυχώς το λογικό και το αυτονόητο δεν είναι η κυρίαρχη άποψη.

Τα κόμματα λειτουργούν ως μικρές ιδεολογικές δικτατορίες , με απόλυτα φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, και προσπαθώντας να παράξουν "διαφορετικό" πολιτικό λόγο και άποψη, έχουν απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.

Πχ. αν ο ΓΑΠ πει ότι είναι νύχτα, ο Σαμαράς θα πει ότι είναι μέρα, ο Σίριζα θα πει ότι είναι απόγευμα, ο Καρατζαφέρης θα πει ότι μπορεί να είναι μέρα, αλλά μπορεί να είναι και νύχτα (κωλοτούμπας), και η Παπαρήγα θα πει ότι διαφωνεί με όλους και φταίει το κεφάλαιο, ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια..

Κατάντια..

Για αυτό βλέπω τη Χρυσή Αυγή στη βουλή (παρόλο που είναι ζώα), και θα γελάσει κάθε πικραμένος .. :wub:

Δημοσ.

kfyros : Συμφωνώ 100% με αυτά που λες, αλλά η μόνη λύση είναι η μετανάστευση, αλλιώς αν υπομένεις όλα αυτά που γράφεις και εσύ, είσαι το μεγαλύτερο κορόιδο στον πλανήτη (μιας και έχουμε τον πιο άγριο παρασιτισμό στον κόσμο και σε ένταση αλλά και σε πλήθος ανθρώπων).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...