Προς το περιεχόμενο

Μπλέ οθόνες - ATI Radeon 5850.

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό πήρα την 5850 extreme edition,

σχετ. θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/408064-5850-vs-6770-vs-6790-vs-6850/

Από την στιγμή που την έβγαλα έχω πρόβλημα με μπλέ οθόνες. Το μύνημα σφαλματος της blue screen, είναι το εξής: "DRIVER IRQ NOT LESS OR EQUAL", και εμφανίζονται ακόμη και κατά την διάρκεια πλοήγησης στο ίντερνετ, αλλά συνήθως όταν παίζω Black Ops. Ειδικότερα η οθόνη γεμίζει γραμμές, και μετά από μισό δεύτερο εμφανίζεται η μπλέ οθόνη.

Έχω κάνει σωστή εγκατάσταση των τελευταίων drivers, δεν φταίει αυτό. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα No-name 600W και δεν είναι αρκετό για το σύστημα, οπότε το αλλάζω σήμερα με κάτι μεγαλύτερο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό για το πρόβλημα? Αν όχι τι μπορεί να το προκαλεί? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

EDIT:

1) Η κάρτα έχει περάσει με επιτυχία μισή ώρα Furmark χωρίς πρόβλημα

2) Μητρική έχω την ASUS M4A785D-M Pro

3) Λειτουργικό Win7 X64

Δημοσ.

Φίλε μου χωρίς να είμαι μάντης νομίζω ότι το πρόβλημα σου πρέπει να είναι το PSU . μόλις πάρεις το άλλο και το βάλεις πάνω θα δεις ...

Υ.Γ Εσύ δεν είσαι με τους 6 δίσκους που πόσταρες για καινούργιο PSU 750 και άνω ;

Δημοσ.

Φίλε μου χωρίς να είμαι μάντης νομίζω ότι το πρόβλημα σου πρέπει να είναι το PSU . μόλις πάρεις το άλλο και το βάλεις πάνω θα δεις ...

Υ.Γ Εσύ δεν είσαι με τους 6 δίσκους που πόσταρες για καινούργιο PSU 750 και άνω ;

Οπ, μας πιάσανε... :P

Κοίταξε μου έχει κάνει κάτι reset όταν έχει πολύ βαριές δουλειές το Pc, και για αυτό αποφάσισα να αλλάξω, ούτως ή άλλως, τροφοδοτικό... Αλλά το να προκαλεί το PSU μπλέ οθόνη κάπως περίεργο μου φαίνεται για αυτό και έφτιαξα το νήμα... Θα απαντήσω σχετικά με το τροφοδοτικό εντός λίγων ωρών, αν και προσωπικά χλωμό το κόβω να ευθύνεται αυτό...

Δημοσ.

Αν η κάρτα πέρασε χωρείς αντιφακτ κολλήματα κτλ.Δεν ευθύνεται αυτή άλλα κάτι άλλο, άλλαξε το τροφοδοτικό και πες μας τι γίνεται

Δημοσ.

Αν η κάρτα πέρασε χωρείς αντιφακτ κολλήματα κτλ.Δεν ευθύνεται αυτή άλλα κάτι άλλο, άλλαξε το τροφοδοτικό και πες μας τι γίνεται

Δεν ξέρω αν θεωρούνται artifact αυτές οι γραμμές που βγαίνουν ελάχιστα μικροδεύτερα πριν την μπλέ οθόνη (καλύπτουν όλη την οθόνη).... Πάντως το παθαίνει και σε στιγμές που δεν απαιτείται ιδιαίτερη επεξεργαστική ισχύς, π.χ. σερφάροντας στο ινσόμνια, ενώ πολλές φορές μπορεί να παίζω COD για 2-3 ώρες χωρίς πρόβλημα... Όλα ξεκίνησαν μόλις τοποθέτησα την gpu... Το σύστημα λειτουργεί καιρό τώρα χωρίς πρόβλημα με το υπόλοιπο Hardware ίδιο... Τέσπα, θα σας ενημερώσω αργότερα... Γνωρίζει κανείς τι σημαίνει το μύνημα του σφάλματος?

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο error μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα από hardware μέχρι και software.Οποτε για αρχή πάρε το τροφοδοτικό και βλέπουμε

• Moderators
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τι σημαίνει το μύνημα του σφάλματος?

Οχι μεχρι να βεβαιωθεις πως δεν εχεις προβλημα hardware, μεσα στο οποιο υπαγεται και το τροφοδοτικο.

Ξεκινα δοκιμες σταθεροτητας και αν θελεις να απορριψεις το τροφοδοτικο, ξεκινα με αυτο.

Δημοσ.

Παιδιά κι εγω που ειχα θεμα με τα κολλήματα(κόλλαγε εντελώς μετα απο 10-15 λεπτα παιγνιδιού)λετε να έφταιγε το τροφοδοτικό μου;

Είχα 2x 5850,5 δίσκους και το τροφοδοτικό μου είναι 850toughpower thermaltake.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά κι εγω που ειχα θεμα με τα κολλήματα(κόλλαγε εντελώς μετα απο 10-15 λεπτα παιγνιδιού)λετε να έφταιγε το τροφοδοτικό μου;

Είχα 2x 5850,5 δίσκους και το τροφοδοτικό μου είναι 850toughpower thermaltake.

Καλυτερα να κανεις ξεχωριστο thread εαν συνεχιζεται το προβλημα. Λογικα δεν εφταιγε το τροφοδοτικο, εαν δεν ειχε καποιο προβλημα.

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό πήρα την 5850 extreme edition,

σχετ. θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/408064-5850-vs-6770-vs-6790-vs-6850/

Από την στιγμή που την έβγαλα έχω πρόβλημα με μπλέ οθόνες. Το μύνημα σφαλματος της blue screen, είναι το εξής: "DRIVER IRQ NOT LESS OR EQUAL", και εμφανίζονται ακόμη και κατά την διάρκεια πλοήγησης στο ίντερνετ, αλλά συνήθως όταν παίζω Black Ops. Ειδικότερα η οθόνη γεμίζει γραμμές, και μετά από μισό δεύτερο εμφανίζεται η μπλέ οθόνη.

Έχω κάνει σωστή εγκατάσταση των τελευταίων drivers, δεν φταίει αυτό. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα No-name 600W και δεν είναι αρκετό για το σύστημα, οπότε το αλλάζω σήμερα με κάτι μεγαλύτερο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό για το πρόβλημα? Αν όχι τι μπορεί να το προκαλεί? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

EDIT:

1) Η κάρτα έχει περάσει με επιτυχία μισή ώρα Furmark χωρίς πρόβλημα

2) Μητρική έχω την ASUS M4A785D-M Pro

3) Λειτουργικό Win7 X64

Στην ίδια κιόλας σελίδα υπάρχει θέμα με φίλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με σένα.

http://www.insomnia.gr/topic/408184-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-5850/

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

- Τσεκάρουμε ότι όλοι οι drivers είναι up to date και δεν υπάρχουν conflicts με παλιότερους drivers

- Τσεκάρουμε στο site της μητρικής μας αν υπάρχει ασυμβατότητα με την 5850. Αρκετές μητρικές θέλουν BIOS update για την 5850.

- Αν έχουμε overclocked επεξεργαστή ή RAM, τα απενεργοποιούμε οπωσδήποτε

- Αν έχει η μητρική ενσωματωμένη VGA, οπωσδήποτε την απενεργοποιούμε

- Αν μετά από όλα αυτά ακόμα έχουμε BSOD, τότε βγάζουμε τους ΑΤΙ drivers, βγάζουμε και όλα τα ίχνη με το driver sweeper και μετά εγκαθιστούμε μόνο τον display driver και όχι το Catalyst Control Center.

Δημοσ.

Το δικό μου προηγούμενο σύστημα με 5850 και μητρική Asus πολύ συγγενική με αυτή του παιδιού (Asus M4A785TD-M EVO), ο φταίχτης για τα απίστευτα artifacts και κρασσαρίσματα ήταν τελικά... η μητρική. Έχουν θεματάκι η Asus με συγκεκριμένα chipset και είδικά με onboard γραφικών...

Τελικά, μετά από άπειρα πειράματα, άφησα να τρέχει με το onboard το σύστημα και όταν έκανε ξανά τα ίδια, έγινε RMA και όλα μια χαρά.

Α, ξέχασα να αναφέρω ότι έτρεχα το σύστημα με το 520άρι που έχω και τώρα, οπότε it ain't the PSU!... :rolleyes:

Δημοσ.

Έβαλα νέο τροφοδοτικό (Corsair GS800 gaming - 800Watt), και επίσης έκανα Update το BIOS από το 0308 που είχα, στο 1001. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται να λειτουργούν μια χαρά. Αλλά μιας και οι μπλέ οθόνες συνέβαιναν σε τυχαία διαστήματα, δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά... Πάντως με το παλιό τροφοδοτικό, το voltage του επεξεργαστή έπαιζε μεταξύ 1,280 και 1,314Volt συνέχεια (σύμφωνα με το CPU-Z), τώρα είναι σταθερό στα 1,296Volt... Οπότε ίσως και να έφταιγε το PSU... Οψώμεθα...

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

- Τσεκάρουμε ότι όλοι οι drivers είναι up to date και δεν υπάρχουν conflicts με παλιότερους drivers (done)

- Τσεκάρουμε στο site της μητρικής μας αν υπάρχει ασυμβατότητα με την 5850. Αρκετές μητρικές θέλουν BIOS update για την 5850. (done)

- Αν έχουμε overclocked επεξεργαστή ή RAM, τα απενεργοποιούμε οπωσδήποτε (done)

- Αν έχει η μητρική ενσωματωμένη VGA, οπωσδήποτε την απενεργοποιούμε

- Αν μετά από όλα αυτά ακόμα έχουμε BSOD, τότε βγάζουμε τους ΑΤΙ drivers, βγάζουμε και όλα τα ίχνη με το driver sweeper και μετά εγκαθιστούμε μόνο τον display driver και όχι το Catalyst Control Center. (done)

Τα έχω κάνει ήδη όλα αυτά, το μόνο πρόβλημα είναι η απενεργοποίηση της ενσωματωμένης GPU. Δεν υπάρχει επιλογή disable στο BIOS, αλλά μια επιλογή της σειράς χρήσης των GPUs. Συγκεκριμένα έχει τέσσερις επιλογές: GFX0 - PCI - IGFX - IGP. Σ'αυτό το setting έβαλα πρώτο το PCI, ελπίζω πως αναφέρεται στην θύρα PCIe και την 5850.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...