John-lamia Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 παιδια ξερουμε αν θα βγει καμια καινουρια σειρα απο καρτες ηχου ???? με DTS-HD και τετοια κουλα!!!!? γιατι αυτες που εχουμε τωρα απ αυτην που κανει 50€ μεχρι αυτη που εχει 200+€ εχουν High Definition Audio μέχρι 192KHz/24Bit. καμια 32bit θα δουμε ? μονο η asus εχει βγαλει ας πουμε καλες καρτες ηχου, αλλα και αυτες ειναι καπως ιδιορρυθμες με ηχεια και σε ριθμισεις. παιζει να βγει κατι καινουριο? η θα τρομε στην μαπα για αρκετο καιρο ακομα αυτες τις υποτιθεμενες καρτες ηχουν της asus και της creative ?
yiannis_1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 παιδια ξερουμε αν θα βγει καμια καινουρια σειρα απο καρτες ηχου ???? με DTS-HD και τετοια κουλα!!!!? γιατι αυτες που εχουμε τωρα απ αυτην που κανει 50€ μεχρι αυτη που εχει 200+€ εχουν High Definition Audio μέχρι 192KHz/24Bit. καμια 32bit θα δουμε ? μονο η asus εχει βγαλει ας πουμε καλες καρτες ηχου, αλλα και αυτες ειναι καπως ιδιορρυθμες με ηχεια και σε ριθμισεις. παιζει να βγει κατι καινουριο? η θα τρομε στην μαπα για αρκετο καιρο ακομα αυτες τις υποτιθεμενες καρτες ηχουν της asus και της creative ? johnάρα πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ουσιαστικά με sound card φτιάχνεις την πηγή σου αν πηγή είναι το pc. Δηλαδή εναν μόνο απο τους παράγοντες που χρειάζεσαι για να απολαύσεις αυτό που ακούς. Αλλοι παράγοντες εχουν και αυτοί σημασία πχ(Ηχεία > ενισχυτικά αν χρειάζονται=passive speakers > Χώρος > Λοιπά=οπως καλώδια, βασεις ηχείων, ακίδες, μοκέτες κτλ κτλ...) Για μένα η πηγή είναι ο 4ος σημαντικότερος παράγοντας. Και για να πω την αλήθεια πάει και άλλο κάτω αν μιλάμε για αλλαγές τύπου sound card. Εχω ήδη περάσει το 1000άρικο σε εξοπλισμό ηχεία και ενισχυτή (όλα μετάχειρα πολύ μεγάλυτερης αξίας) και πουθενά δε με κράτησε η απλή ενσωματωμένη via vinyl μητρικής των 50ευρό. Περιέργος κάθησε μια χαρά με εναν Denon 20ετίας, με τα ηχεία μου και όλα αυτά με καλωδιάκι του κιλού για analog σύνδεση απο καρφί σε rca... Άλλοι επίσης ακούνε με πηγή το wd live τις συλλογές τους και άλλοι απο ipod - iphone καρφωμένα σε ενισχυτές και ηχεία πολλάπλασιας αξίας. Για τι ηχεία είναι και τι ακριβώς περιμένεις να κάνεις??? Αν περιμένεις να ακούσεις κάτι παραπάνω θα μείνεις στο περίμενε. Eτσι νομίζω. Ίσως βέβαια να φταίει πως είμαι λίγο κουφός (τόσα χρόνια με τα x530 λογικό...) και μόνο σε διαφορετικά ηχεία μπορώ να καταλάβω διαφορές (γκάου) και μετά σε ενισχυτές. :mrgreen: Αν θες κάτι πιο ψαγμένο κοίτα και τις καινούργιες κάρτες της onkyo και για κάτι πιο μουσικό κλασσικά καμιά m-audio. Άμα εχεις τπτ logitech ή κάτι παρόμοιο και περιμένεις να απογειωθούν με την αλλαγή sound card απλά άλλαξε ηχεία με κανονικά decent ηχεία.(tannoy-mission-jamo-klipsh-b&w-acoustic energy-crystal audio-roister-totem ktl ktl ktl) Για να ακούσεις σίγουρα διαφορά και να μην προσπαθείς απλά να ακούσεις διαφορά. Θα πάει παραπάνω το μαλλί (απο πολύ εως πάρα πολύ ) αλλά τουλάχιστον θα είναι μαλλί...
John-lamia Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 johnάρα πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ουσιαστικά με sound card φτιάχνεις την πηγή σου αν πηγή είναι το pc. Δηλαδή εναν μόνο απο τους παράγοντες που χρειάζεσαι για να απολαύσεις αυτό που ακούς. Αλλοι παράγοντες εχουν και αυτοί σημασία πχ(Ηχεία > ενισχυτικά αν χρειάζονται=passive speakers > Χώρος > Λοιπά=οπως καλώδια, βασεις ηχείων, ακίδες, μοκέτες κτλ κτλ...) Για μένα η πηγή είναι ο 4ος σημαντικότερος παράγοντας. Και για να πω την αλήθεια πάει και άλλο κάτω αν μιλάμε για αλλαγές τύπου sound card. Εχω ήδη περάσει το 1000άρικο σε εξοπλισμό ηχεία και ενισχυτή (όλα μετάχειρα πολύ μεγάλυτερης αξίας) και πουθενά δε με κράτησε η απλή ενσωματωμένη via vinyl μητρικής των 50ευρό. Περιέργος κάθησε μια χαρά με εναν Denon 20ετίας, με τα ηχεία μου και όλα αυτά με καλωδιάκι του κιλού για analog σύνδεση απο καρφί σε rca... Άλλοι επίσης ακούνε με πηγή το wd live τις συλλογές τους και άλλοι απο ipod - iphone καρφωμένα σε ενισχυτές και ηχεία πολλάπλασιας αξίας. Για τι ηχεία είναι και τι ακριβώς περιμένεις να κάνεις??? Αν περιμένεις να ακούσεις κάτι παραπάνω θα μείνεις στο περίμενε. Eτσι νομίζω. Ίσως βέβαια να φταίει πως είμαι λίγο κουφός (τόσα χρόνια με τα x530 λογικό...) και μόνο σε διαφορετικά ηχεία μπορώ να καταλάβω διαφορές (γκάου) και μετά σε ενισχυτές. :mrgreen: Αν θες κάτι πιο ψαγμένο κοίτα και τις καινούργιες κάρτες της onkyo και για κάτι πιο μουσικό κλασσικά καμιά m-audio. Άμα εχεις τπτ logitech ή κάτι παρόμοιο και περιμένεις να απογειωθούν με την αλλαγή sound card απλά άλλαξε ηχεία με κανονικά decent ηχεία.(tannoy-mission-jamo-klipsh-b&w-acoustic energy-crystal audio-roister-totem ktl ktl ktl) Για να ακούσεις σίγουρα διαφορά και να μην προσπαθείς απλά να ακούσεις διαφορά. Θα πάει παραπάνω το μαλλί (απο πολύ εως πάρα πολύ ) αλλά τουλάχιστον θα είναι μαλλί... ρε φιλε, απλα εχω ξενερωσει απ την αποψη οτι αυτα που εχω δεν εχουν την ποιοτιτα που εχω στο σαλονι μου. στον υπολογιστη εχω την asus d2x. οταν βαζω να ακουσω μουσικη απο cd με ακουστικα ( και οχι απο ηχια) η ποιοτιτα ειναι μαπα!!!! παω στο σαλονι που εχω εναν ενισχυτη sony db-930 5.1, βαζω το cd, φοραω τα ακουστικα και απολαμβανω τα τραγουδια σε μαγαλο βαθμο! ειναι αυτος εδω http://www.reviewcen.../reviews46.html τον εχω απ το 1999!!! εχουμε 2011 και μια καρτα ηχου της προκοπης δεν υπαρχει! η asus ειναι 24bit και ο ενισχυτης που εχω απ το 1999 ειναι 32bit!!!! και με τα σημερινα δεδομενα ειναι φτοχος. εχουμε ενα καρο καινουρια προτιπα ηχου σε ταινιες και παιχνιδια και οι καρτες ηχου που εχουμε ειναι αρκετα πετσοκομενες. η asus εχει και γαμο τις καρτες σε υλικο αλλα δεν εχει καθολου καλες ριθμισεις και προγραμματα. ειναι πολυ stock ρε παιδακι μου. η creative απ την αλλη εχει και γαμο τις ριθμισεις στα προγραμματα που δινει η εταιρια. αλλα απο υλικο τιποτα. ολη η επεξεργασια γινετε απο τα προγραμματα και απο τους drivers!!! ασε και το αλλο!!!!!!!!!!! βαζω το pc μαζι με τον sony και το συνδεω με οπτικη ινα. βαζω το cd ηχου ( audio cd οχι mp3) να παιξει και δεν εχει καμια σχεση με την πιοτιτα απ το cd-player που εχω μαζι με τον ενισυιτη απ το 1999!
tmjuju Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Johnny be cool Πρώτων εάν θες να ακούσεις καλύτερο ήχο από τα ακουστικά σου. Πάρε ενισχυτή ακουστικών Υπάρχουν και DAC με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών εάν σε βολεύει παραπάνω. Για πες και τι ακουστικά έχεις, όχι τίποτε άλλο αλλά να μην καταξοδευτείς για ακουστικά που δεν χρειάζεται. Γιατί αν θυμάμαι καλά η asus που αναφέρεις έχει καλό ενισχυτή ακουστικών. Απευθείας το διαβάζεις το cd (έγκλημα)? Κάνε καλύτερα RIP τα CD σου με EAC (και να προτείνω και μετατροπή σε flac) Χαλάρωσε με τα 32 μπιτ κ.ο.κ. Τα cd που έχεις είναι δεδομένης ποιότητας (έχεις μουσική σε 32 bit?). Και όσο χρίσμα και να είναι τα bit (κατά την επεξεργασία), το θέμα είναι πρώτα από όλα να καταφέρεις να ακούς ποιοτικά τα cd σου που είναι απλά 16/44.1 Μη μπλέκεις δε DTS-HD ή άλλα αντίστοιχα φορμα HomeCinema χρήσης. Τα φορμά αυτά συνήθως δε περνάνε από την κάρτα ήχο σου, αλλά απευθείας ψηφιακά με hdmi στον ενισχυτή.
warewolf Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 παιδια ξερουμε αν θα βγει καμια καινουρια σειρα απο καρτες ηχου ???? με DTS-HD και τετοια κουλα!!!!? γιατι αυτες που εχουμε τωρα απ αυτην που κανει 50€ μεχρι αυτη που εχει 200+€ εχουν High Definition Audio μέχρι 192KHz/24Bit. καμια 32bit θα δουμε ? μονο η asus εχει βγαλει ας πουμε καλες καρτες ηχου, αλλα και αυτες ειναι καπως ιδιορρυθμες με ηχεια και σε ριθμισεις. παιζει να βγει κατι καινουριο? η θα τρομε στην μαπα για αρκετο καιρο ακομα αυτες τις υποτιθεμενες καρτες ηχουν της asus και της creative ? Θα διαφωνισω μαζι σου λιγο. Αναφερεις την εξοδο ακουστικων, κατι που σημαινει οτι ο sony οδηγει καλυτερα τα ακουστικα απο την εξοδο ακουστικων σε σχεση με την asus. Αναφερεις επισης οτι συνδεεσαι στον sony με οπτικη απο την asus. Αυτο σημαινει οτι κανεις χρηση του dac του sony και οχι της asus. Δεν γνωριζω για το dac του sony ομως η asus χρησιμοποιει PCM1796 24/192 και μαλιστα σε ΟΛΑ τα καναλια ηχου, οχι μονο στα 2 μπροστα. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο sony λογω παλαιοτητας δεν χρησιμοποιει τα ιδιο dac και ειδικα σε ολα τα καναλια. Αρα λοιπον θα πρεπει να συνδεσεις την asus αναλογικα στον sony για να δεις αν το dac της καρτας παιζει καλυτερα. Επισης, θα προτεινα τη χρηση του foobar2000 για player, μιας και εχει το πλεονεκτημα να παρακαμπτει ολα τα κυκλωματα των windows, καθως και τις οποιες λαθος ρυθμισεις asus (dsp κλπ) (θα χρειαστει να κατεβασεις μαζι με τον foobar2000 και ενα plugin (wasapi) ωστε να το χρησιμοποιησεις. εδω θα το βρεις. Δυστυχως, η asus, ακομα και οταν δινει απο οπτικη, δεν μπορει να ξεχωρισει το υλικο που παιζει, και δεν γυρνα αυτοματα, οποτε καλο θα ηταν να δηλωσεις 16/44 για υλικο cd audio. εδω θα βρεις πληροφοριες για το pcm1796 και εδω review της καρτα σου. Επειδη ολα τα παραπανω εχουν να κανουν με dac καθως και εναν player (foobar2000) οπου παρακαμπτει οτι προαναφερα, καταλαβαινεις οτι δεν εχουν να κανουν με τις εξοδους ακουστικων, θα βοηθησουν ομως στην καλυτερη αναπαραγωγη απο τα ηχεια σου πιστευω. Δεν θα επεκταθω αλλο στα specs του sony και της asus για να μην ξεφυγω πολυ απο το θεμα, ηθελα να τονισω ομως οτι τα dac της asus και τα υλικα ειναι πολυ ποιοτικα για αναπαραγωγη σωστου ηχου (με τις αναλογες ρυθμισεις) Σε περιπτωση οπου θες να βελτιωσεις την αναπαραγωγη απο τα ακουστικα, θα προτεινα να κοιταξεις για καποιον ενισχυτη ακουστικων, μιας και ισως τα ohm των ακουστικων ειναι πολλα και δεν οδηγουνται καλα απο την asus. Υ.Γ. Απο οτι βρηκα για τον εν λογω sony υποστηριζει 24 bit decoding. Απλα εχει 32 Βit DSP ( Digital Signal Processing) Υ.Γ.2. Δεν καταλαβαινω γιατι ενδιαφερεσαι για καρτα οπου να δινει 32 bit, απο τη στιγμη οπου δεν εχεις υλικο σε 32 bit. (εκτος κι αν θες να κανεις upsampling το υλικο του cd. Δεν θα το προτεινα, μιας και θεωρω οτι ή θα χειροτερευες ισως λιγο τα πραγματα, ή δεν θα καταλαβαινες τη διαφορα. (υπαρχει τεραστιο θεμα συζητησης σε fora, οπου αλλοι πιστευουν οτι βοηθα και αλλοι οτι δεν βοηθα.) Υ.Γ.3 Αν τα ηχεια σου ειναι σχετικα καλα και θες να κανεις χρηση ηχου dts-hd κλπ, τοτε δυστυχως λογω παλαιοτητας του ενισχυτη οπου δεν υποστηριζει αυτο το φορμα, θα πρεπει να σκεφτεις την αγορα καρτας καρτας γραφικων που να υποστηριζει bitstream DTS-HD Master Audio and Dolby TrueHD. απο την hdmi εξοδο, αλλα δεν ξερω αν ο sony δεχεται ηχο απο hdmi (και αν εχει hdmi εισοδους) Αλλα θα το προτεινα μονο αν εχεις καλα ηχεια να καταλαβεις την διαφορα.(η αγορα και ενος br player θα ελυνε το προβλημα, μιας και υπαρχουν καποια π.χ. panasonic οπου εχουν αναλογικες εξοδους ηχου οπου εχει αποκωδικοποιηθει το DTS-HD ,Dolby TrueHD και το στελνει στον ενισχυτη αναλογικα. Αν χρειαστεις λεπτομερεις για ρυθμιση του foobar2000 και παραμετρων αυτου, στειλε μου ενα p.m. θα χαρω να βοηθησω.
John-lamia Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 τα ακουστικα που εχω ειναι των 25€. στην asus εχω εξαντλισει ολες τις επυλογες των ριθμισεων.αλλα δεν βλεπω καποια ουσιωδες διαφορα. στον ενισχυτη το μονο που κανω ειναι να πατισω το play και τιποτα αλλο. καθομαι και απολαμβανω. η διαφορα ακουστικης πιοτιτας του str db930 sony με την asus ειναι μερα με την νυχτα! κατεβασα το dvd του tchaikovsky ( overture 1812 ) . ειναι σε DTS. ( δεν ακουω κλασικη μουσικη, απλα εψαξα και βρικα μουσικη σε dts) και παλι ο ενισχυτης της sony που εχω ηταν αρκετα ποιο πιοτικος απ την asus στα ακουστικα. και ας παλεψα ποση ωρα με τις ριθμισεις της καρτας ηχου. το μονο που ευχαριστιθικα ηταν οταν το εβαλα να παιξει στον υπολογιστη με τα logitech z5500. εκει ηταν γ@μ@το! στον ενισχυτη δεν εχω ηχια 5,1. 2,1 εχω. γιαυτο δεν εκανα καποια συγριση σε αυτο το επιπεδο.
warewolf Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 η διαφορα ακουστικης πιοτιτας του str db930 sony με την asus ειναι μερα με την νυχτα! Επομενως, οταν μιλας για διαφορά ακουστικης ποιοτητας , αναφερεσαι μονο στην εξοδο ακουστικων τηε asus με του sony. Θα σου προτεινα αν ακους συχνα και οχι περιστασιακα, να επενδυσεις σε ενα ζευγαρι ακουστικων με εναν ενισχυτη ακουστικων. Το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει. Οσον αφορα την ποιοτητα sony-asus στο σταδιο dac δεν βλεπω να διαφωνουμε. Μην ξεχνας, οτι πριν μερικα χρονια (οχι πολλα) για να παρεις απο πηγη οτι παραδιδει η asus χρειαζοσουν ενα μεγαλο ποσό σε ακριβες πηγες, ή dac πολυ ακριβων AV ενισχυτων. Μην περιμενεις μια καρτα με προσιτο κοστος αποκτησης να εχει τα παντα καλα. Εδω υπαρχουν ακριβοι AV ενισχυτες οπου δεν οδηγουν καλα ακουστικα ακομα και σημερα, και πολλοι ειναι αυτοι ποι καταφευγουν σε λυσεις ενισχυτων ακουστικων. Το οτι ο sony εχει πιθανον καλυτερη οδηγηση στα ακουστικα, δεν τον κανει καλυτερο απο την asus, μιας και στην asus εχει δοθει προτεραιοτητα στα σταδια εξοδου οχι των ακουστικων, αλλα στα υπολοιπα. Για την ακριβεια, οι sony AV της εποχης που αναφερεις ειχαν τα λιγοτερα ρευματα οδηγησης σε σχεση με αλλους και οχι τοσο καλα dac οσο οι denon, marantz κλπ κλπ. Θεωρουνταν και σαν οι λιγοτερο μουσικοι στις χροιες. Αν θες πραγματικα να κανεις συγκριση των asus-sony στο θεμα ποιοτητας, απλα συνδεσε τον σονυ αναλογικα με την asus και κανε συγκριση τοτε. Θα οδηγησεις μεν τα ακουστικα απο τον sony, αλλα η ψηφιοαναλογικη μετατροπη θα γινει στην asus οπου θα ειναι και καλυτερη. Οσον αφορα τις ρυθμισεις, απενεργοποιησε ολα τα dsp του τυπου ''hi-fi , dolby κλπ και βαλε την καρτα να παιζει 16bit. Δεν αναφερεις οταν ακους με τα ακουστικα απο τον sony με ποια πηγη παιζεις. Αν δοκιμασεις με τα ακουστικα στον σονυ αλλα με cd απο το pc με την asus και δεν ακους καλα, πιθανοτατα να σου εχει ξεφυγει καποια ρυθμιση dsp καταστασης οπως προανεφερα. Επισης, σιγουρα πατωντας ενα κουμπι στον sony οπως αναφερεις ειναι ευκολοτερο απο το να ρυθμιζεις παραμετρους σε καρτες ηχου και players. Oμως μην ξεχνας οτι ετσι και φτιαξεις τις ρυθμισεις μια φορα θα εισαι οκ . Απο ολα τα παραπανω σημαντικοτερο ειναι να κρατησεις το γεγονος οτι αν σου αρεσει να ακους με ακουστικα πολυ συχνα, με μια αγορα καλων ακουστικων και ενισχυτη αυτων, θα ακουσεις ηχο που θα ξεπερνα ακομη και αυτον που ακους απο τα ηχεια σου. Υ.Γ. η καρτα ηχου που εχεις ειναι μια απο τις πιο αξιολογες στην κατηγορια της, χρησιμοποιησε την αφοβα. Aπλα πιθανοτατα τα ακουστικα σου δεν ειναι 30,50 ohm αλλα μπορει να ειναι 200,300 ή και παραπανω ohm και η καρτα δεν μπορει να τα οδηγησει. Αν δεν ακους καλα ηχο ουτε σε χαμηλες εντασεις, ξανακοιτα τις ρυθμισεις (επιμενω)
tmjuju Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Johnny πρώτα από όλα άκου τον warewolf τα γραφεί όμορφα Ας προσθέσω λίγα πραγματάκια. Χαίρομαι που έστω από καπρίτσιο άκουσες λίγη κλασική μουσική. Το DTS σε πολυκάναλο καλύτερο άσε το στην άκρη για συγκριτικά καθώς λίγες πολυκάναλες εγγραφές θα βρεις. Κάνε μια βόλτα από την μουσική κατηγορία και θα βρεις αρκετές προτάσεις. Κάνε τις συγκρίσεις σου με cd stereo ήχο. Καθώς η μουσική που έχεις σε cd υποπτεύομαι ότι είναι και μάλιστα στερεοφωνική. Και καλύτερα με μουσικά κομμάτια που γνωρίζεις καλά. Υπάρχουν πραγματικά κορυφαία ακουστικά και το κόστος απόκτησης τους μαζί με ένα καλό ενισχυτή ακουστικών είναι της τάξης μεγέθους ενός ακριβού pc με καλή οθόνη, και φυσικά λύσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Αλλά πρόσεξε μη Κολαστείς και με τον ήχο όπως και με τα γραφικά
gballas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 johnάρα πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ουσιαστικά με sound card φτιάχνεις την πηγή σου αν πηγή είναι το pc. Δηλαδή εναν μόνο απο τους παράγοντες που χρειάζεσαι για να απολαύσεις αυτό που ακούς. Αλλοι παράγοντες εχουν και αυτοί σημασία πχ(Ηχεία > ενισχυτικά αν χρειάζονται=passive speakers > Χώρος > Λοιπά=οπως καλώδια, βασεις ηχείων, ακίδες, μοκέτες κτλ κτλ...) Για μένα η πηγή είναι ο 4ος σημαντικότερος παράγοντας. Και για να πω την αλήθεια πάει και άλλο κάτω αν μιλάμε για αλλαγές τύπου sound card. Εχω ήδη περάσει το 1000άρικο σε εξοπλισμό ηχεία και ενισχυτή (όλα μετάχειρα πολύ μεγάλυτερης αξίας) και πουθενά δε με κράτησε η απλή ενσωματωμένη via vinyl μητρικής των 50ευρό. Περιέργος κάθησε μια χαρά με εναν Denon 20ετίας, με τα ηχεία μου και όλα αυτά με καλωδιάκι του κιλού για analog σύνδεση απο καρφί σε rca... Άλλοι επίσης ακούνε με πηγή το wd live τις συλλογές τους και άλλοι απο ipod - iphone καρφωμένα σε ενισχυτές και ηχεία πολλάπλασιας αξίας. Για τι ηχεία είναι και τι ακριβώς περιμένεις να κάνεις??? Αν περιμένεις να ακούσεις κάτι παραπάνω θα μείνεις στο περίμενε. Eτσι νομίζω. Ίσως βέβαια να φταίει πως είμαι λίγο κουφός (τόσα χρόνια με τα x530 λογικό...) και μόνο σε διαφορετικά ηχεία μπορώ να καταλάβω διαφορές (γκάου) και μετά σε ενισχυτές. :mrgreen: Αν θες κάτι πιο ψαγμένο κοίτα και τις καινούργιες κάρτες της onkyo και για κάτι πιο μουσικό κλασσικά καμιά m-audio. Άμα εχεις τπτ logitech ή κάτι παρόμοιο και περιμένεις να απογειωθούν με την αλλαγή sound card απλά άλλαξε ηχεία με κανονικά decent ηχεία.(tannoy-mission-jamo-klipsh-b&w-acoustic energy-crystal audio-roister-totem ktl ktl ktl) Για να ακούσεις σίγουρα διαφορά και να μην προσπαθείς απλά να ακούσεις διαφορά. Θα πάει παραπάνω το μαλλί (απο πολύ εως πάρα πολύ ) αλλά τουλάχιστον θα είναι μαλλί... ετς όπως τα λέει ο φίλος είναι
John-lamia Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 διλαλι θα ηταν καλο να παρω ενα τετοιο ζευγαρι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.504447 και να το συνδεσω στα z5500 για 2 μπροστινα ηχια τα οποια θα παιζουν μουσικη σαν πρωτη χριση ? η κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.771230 για την γενικη αλλαγη των ηχιων των z5500
FaRMaKhs Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Οχι οχι οχι Καταρχας αποφασισε τι ακριβως θελεις Και κατα δευτερον αποφασισε και ενα budget για να μπορουμε κ μεις να σου προτεινουμε οτι καλυτερο κοντα στα χρηματα σου
John-lamia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 βασικα, θελω ενα καλο ζευγαρι ηχειων για να τα βαλω στο σύστημα των Ζ5500. να καταργήσω τα 2 μπροστινα και να βαλω 2 καλα και ποιοτηκα ηχιακια για μουσικη. τωρα οσο αναφορα για ακουστικα ας το αφήσουμε. θελω 2 μπροστινα ηχια τα οποια να εχουν διαμετρο στο ηχιο για να βγαζουν χτυπιτο μπασο. θαλω κανονικο μπασο, οχι αερα με βουη απ το χουφερ. μπορουμε να βρουμε και με 50€? η πρεπει να σκασω καμια 200αρα ? αυτα ειναι καλα ? http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/Behringer-Studio-Monitor-Ms-20-544-036.htm ( βασικα το ολο θεμα ειναι αν βγηκε η αν θα βγει καμια καινουρια καρτα ηχου )
FaRMaKhs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Κατσε γιατι νομιζω εχεις παρεξηγησει λιγο την κατασταση Α)Θες να παρεις 2 καλα στερεο ηχειακια για να ακους μουσικη και παραλληλα να κρατισεις τα υπολοιπα των z5500 για τις ταινιες κτλ κτλ Β)Θες να παρεις 2 ηχεια και να αντικαταστησεις τους 2 μπροστινους δορυφορους με αυτα κουμπωνωντας τα στη θεση των FR,FL? Γ)Η θες 2 στερεο ηχειακια ανεξαρτητα απο τα z5500 για να ακους τη μουσικη σου To A ειναι εφικτο αλλα με τεραστιες δυσκολιες διασυνδεσης γιατι ο ενσωματομενος ενισχυτης των z5500 ειναι ανικανος να οδηγησει σωστα ηχεια και ασε που θα εχεις και θεμα με τα διαφορετικα Ω οποτε θα χρειαστεις και καποιον AV amp να τα οδηγησει οποτε οπως καταλαβαινεις το θεμα αρχιζει και γινεται πολυπλοκο και απο οικονομικης πλευρας Το Β το ξεχναμε τελειος Το Γ ειναι η ποιο σωστη λυση αλλα απαιτει και παραπανω εξοδα απο μερους σου υπολογιζε δλδ τουλαχιστον κανα 200αρι για ηχεια (εχω πολλα κατα νου να σου προτεινω) και κανα 200-250+ για ενισχυτακο Αυτα που προτεινες ειναι Monitor ηχειακια δε κανουν για τη δουλεια που τα θες Αν και επειδη αυτη η κλαση ηχειων ειναι αυτοενισχυομενη(τα περισσοτερα δλδ) ισως μπορεις να κουμπωσεις απλα στη θεση των αντιστοιχων μπροστινων σου αλλα οπως καταλαβαινεις και εδω υπαρχουν θεματακια Αποφασισε και πες μας
warewolf Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αν και το θεμα παρουσιαζει μια παρεκκλιση (αφου μιλαμε για καρτες ηχου) ανεφερες αλλαγη κυριων ηχειων για μουσικη. Θα σε παρακαλουσα να αναφερεις ποια ηχεια εχεις τωρα για να καταλαβω γιατι δεν σε ικανοποιουν. Η καρτα ηχου σου ειναι μια χαρα για αναπαραγωγη μουσικης (μεταξυ αλλων) και ο AV ενισχυτης σου ειναι πιο δυνατος απο τον ενισχυτη σε οδηγηση απο των logitech. Δεν καταλαβαινω γιατι θες να παρεις νεα ηχεια για να τα βαλεις επανω στον ενισχυτη των logitech. Στον sony πιθανον εχεις μονο 2 ηχεια, ωστε δεν μπορεις να ακουσεις πολυκαναλα. ? Δεν εχω καταλαβει ακομη τι θες να κανεις. Ειναι σημαντικο να αναφερεις τι ηχεια εχεις επανω στον sony, ωστε να βγαλουμε μια ακρη. Αν και προτεινεται να εχουμε δικαναλους ενισχυτες για μουσικη, λογω ποιοτητας, μια τετοια λυση θα ανεβασει το κοστος (θα πρεπει να συνυπολογιστουν καλα κεντρικα ηχεια) Οποτε, με τα παρων που διαθετεις, θα επρεπε να χρησιμοποιεις τον sony για μουσικη και για ταινιες, αφου ειναι πιο δυνατος απο τον logitech (απλα ο logi θα σου ακουστει δυνατα, λογω μεγαλης ευαισθησιας των δορυφορων του) Βασικα το νημα ξεκινησε ως προς την ποιοτητα ακουστικων, μιας και δηλωσες οτι απο τα ηχεια σου καλυπτεσαι. Δεν καταλαβαινω τωρα την αναφορα σου για αντικατασταση ηχειων. Αρα: 1) Ποια ειναι (μαρκα μοντελο) τα ηχεια που τωρα εχεις συνδεμενα στον sony. ? 2) Tι ποσό διαθετεις για νεα ηχεια (left,right) σε περιπτωση που χρηζουν αντικαταστασης. ? 3) Πες μας και ποσα τετραγωνικα ειναι το δωματιο ακροασης. ? 4) Tι ειναι αυτο που δεν σε ικανοποιει στα υπαρχοντα ηχεια σου και ψαχνεις αντικατασταση . ? (μπασο, ενταση, πιστοτητα, κλπ)
John-lamia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 καταρχην. ξελαθαριζω οτι θελω να βαλω 2 ηχεια στο δωματιο μου, στο υπαρχων συστημα των Ζ5500. με τον sony που εχω στο σαλονι δεν θελω να ασχολιθω. απλα εκει πιραματισκα λιγο για να δω διαφορες μεταξι καρτας και ενισχυτη. επιδι οπως μου ειπατε, δεν ειναι θεμα καρτας αλλα ηχειων απ οτι καταλαβα. για το θεμα της μουσικης και μονο, ψιθικα να παρω ενα ζευγαρι ηχεια για μουσικη ( οχι τρελα πραγμαμτα ομως). και η κατηγωρια των ηχειων θελω να ειναι βιβλιοθηκης. για να ειναι μικρα σε μεγεθος. αλλα δε ξερω ποσα ωμ πρεπει να ειναι για να τεριαξουν απανω στα Ζ5500. τα watt δεν με ενδιαφερουν. δεν θελω να εχουν ενταση, αλλα ποιοτητα! να εχουν διλαδι καλη συχνοτητα αποκρισης. απο χρηματα δινω μεχρι 150€ εκει που θελω να επικεντροθω ειναι να εχουν τα ηχεια χτυπητο μπασο! τωρα, το πσα τετραγωνικα ειναι το δωματιο δεν εχω ιδεα!!! αλλα οπως ειπαν ποιο πριν δεν με ενδιαφερει να εχουν ενταση! το δωματιο παντος ειναι ακρκετα μεγαλο, γιατι τα ηχεια απ τα Ζ5500 εχουν αποσταση το ενα απ το αλλο γυρο στα 4 μετρα. ps ( τα ηχεια που εχω στον sony ειναι αυτα. http://www.lark-bg.c...jamobx200a.html )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.