Προς το περιεχόμενο

Core i7 860 και θερμοκρασίες

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω τον Core i7 860 στο σύστημα της υπογραφής μου και έχω δει ότι όλοι όσοι τον έχουν, δεν ξερπερνά σε idle τους 40 βαθμούς.

Το πρόβλημά μου είναι ότι εμένα, σε idle χωρίς O\C, είναι στους 49-50 βαθμούς. Να επισημάνω ότι έχω την stock ψύκτρα της Intel και ότι πρόσφατα άλλαξα την πάστα αλλά και πάλι είδα διαφορά μόνο 3-4 βαθμούς. Επιπλέον, η GTX 285 που έχω μετά από αρκετή ώρα χρήσης του υπολογιστή (και αυτή σε idle mode) είναι στους 70 περίπου βαθμούς.

Είναι οι θερμοκρασίες αυτές φυσιολογικές;

Υ.Γ. Οι θερμοκρασίες είναι από το Everest

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοίτα οτι οι περισσότεροι έχουν 40 βάθμους και εσυ 49 η 50 δεν λέει τίποτα γιατί ρόλο μπορεί να παίζει οτι ίσως έχουν αλλη ψηκτρα οπότε και πιο χαμήλα οι βαθμοί η γιατί τι κουτί τους να έχει καλύτερο airflow καλύτερη πάστα κτλπ, ειναι γενικά πολοί παράγοντες.

Γιατι να μου έλεγε οτι πχ εχω 60 70 βαθμούς να πω οτι ειναι ειναι υπερβολικό αλλα εισαι οκ κατα την γνώμη μου.

Απο εκει και πέρα βγάλες πάλι την ψήξτρα βάλε θερμοαγώγιμη πάστα προσεκτικά και ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ

Θα σου πρότεινα να έπερνες αλλη ψήκτρα απο την μαμα που θα έχεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα διοτι έρχεται και καλοκαίρι όπως καταλαβαίνεις και μια αύξηση θα την έχεις ετσι και αλιώς αλλα το αφήνουμε για την ώρα.

Edit : Δες και στο bios τι θερμοκρασίες σου λέει

Δημοσ.

Ξεπερνά τους 50 βαθμούς μονο οταν ειναι σε load. Επισης είμαι αρκετά σίγουρος οτι εβαλα την ψυκτρα σωστα

Δημοσ.

Εχω τον ίδιο... Τώρα είναι σε Idle Στους 42 βαθμούς με στοκ ψύχτρα. Μόλις άρχισαν οι ζέστες άρχισε τα ωραία του.

Στρέσαρε τον να δεις πως θα τα πάει. Ισως έχεις πέσει και σε ζεστούλικο κομμάτι...

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα την ψύκτρα και τον επεξεργαστή και τα καθάρισα από την θερμοαγώγιμη πάστα, έβαλα ξανά πάστα (αυτή την φορά λίγο περισσότερη, επειδή την προηγούμενη φορά παραήμουν συντηρητικός :P ) και τώρα είμαι idle στους 46-48 βαθμούς ενώ το BIOS λέει 57 βαθμούς και όταν τον στρεσάρω με wPrime (στα 1024K για 6-7 λεπτά) φτάνει μέχρι και λίγο πάνω από 80 (εννοείται με Turbo Boost και περίπου 3,3Ghz). Τουλάχιστον τώρα είναι καλύτερα :)

Δημοσ.

Σκεψου σοβαρα την αλλαγη της ψυκτρας σου

Επισης οι 50C idle με το συγκεκριμενο επεξ ειναι πολλοι ειναι αρκετα κρυος

αν δεν τον πειραξεις ακομα και με τη μαμα

Σε μενα τουλαχιστον δεν ξεπερναγε τους 35-37 με ψυκτρα του 20Ε ειχε πεσει στους 30-32

και οταν ειχε κουμπωσει πανω η Η50 ηταν 22-25

Μιλαω για τιμες χειμωνα και οτι δειχνει το coretemp

Δημοσ.

Σκεψου σοβαρα την αλλαγη της ψυκτρας σου

Επισης οι 50C idle με το συγκεκριμενο επεξ ειναι πολλοι ειναι αρκετα κρυος

αν δεν τον πειραξεις ακομα και με τη μαμα

Σε μενα τουλαχιστον δεν ξεπερναγε τους 35-37 με ψυκτρα του 20Ε ειχε πεσει στους 30-32

και οταν ειχε κουμπωσει πανω η Η50 ηταν 22-25

Μιλαω για τιμες χειμωνα και οτι δειχνει το coretemp

Μάλιστα, μπορείς, και εσύ και γενικά, να μου προτείνετε μια καλή και φτηνή (μην δώσω 50€ σε ψύκτρα) ψύκτρα για τον υπολογιστή μου. Επίσης καλό θα ήταν να μην είναι τεράστια (σε ύψος τουλάχιστον) επειδή δεν ξέρω αν θα χωράει στο κουτί

Δημοσ.

Ποιο κουτί έχεις;

Είναι ένα παλίο Plato PC κουτί που είχα πάρει το 2004 με έναν Pentium 4! Βέβαια έχει υποστεί modding, μπορείς να το δείς εδώ στο ποστ #1156

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι να πάρω και ένα νέο κουτί, μου αρέσει το Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U02 (ναι, αυτό με το παράθυρο απο plexi στο πλάι :P )

Δημοσ.

Φαρδύ μου φαίνεται στη φώτο αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Μέτρησε την απόσταση από το Socket μέχρι πάνω

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι να πάρω και ένα νέο κουτί, μου αρέσει το Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U02

Πολυ καλό κουτί :D

Δημοσ.

Φαρδύ μου φαίνεται στη φώτο αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Μέτρησε την απόσταση από το Socket μέχρι πάνω

Περίπου 17 εκατοστά

Δημοσ.

Αν είναι 17 χωράνε οι παρακάτω

Hyper 212 plus

http://www.corsair.com/air-series-a70.html

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22075&cat=7&sub=0&pmanuf=1003&sort=undefined&step=undefined

βέβαια αν έχεις σκοπό να πας στο κουτί που λες χωράνε σίγουρα :D

Δημοσ.

Αν είναι 17 χωράνε οι παρακάτω

Hyper 212 plus

http://www.corsair.com/air-series-a70.html

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22075&cat=7&sub=0&pmanuf=1003&sort=undefined&step=undefined

βέβαια αν έχεις σκοπό να πας στο κουτί που λες χωράνε σίγουρα :D

Υπάρχει φοβερή διαφορά ανάμεσα σε ψύκτρες με 3 και με 4 heatpipes; Αν όχι τότε θα πάρω την Xigmatek Gaia SD1283 αλλιώς με βλέπω για την Corsair Α70, η CoolerMaster δεν μου αρέσει..

Δημοσ.

Δεν την έχω δοκιμάσει για να σου πω προσωπική εμπειρία και διαφορές, άλλα έχω ακούσει τα καλύτερα από μερικούς εδώ μέσα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...