Προς το περιεχόμενο

Όποιος ξέρει από στατιστική και SPSS ας βοηθήσει ...

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

... γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα.

Έχω ερωτηματολόγια και θέλω να κάνω factor analyis σε κάποιες ερωτήσεις του στυλ "Συμφωνώ πολύ, πάρα πολύ, απόλυτα κλπ"

Ωραία μέχρι εδώ,

Με το SPSS βγάζω κανονικά τους δύο παράγοντες, το πινακάκι "Component Score Coefficient Matrix" και επιλέγω να μου σώσει τα scores σε κάθε factor

Το πρόβλημα είναι ότι αν πάρω τους συντελεστές από το παραπάνω πινακάκι και υπολογίσω σε ένα excelάκι πχ το score κα΄θε ερωτηματολογίου σε κάθε παράγοντα βγαίνει διαφορετικό από αυτό που βγάζει το SPSS. Θέμα ακρίβειας δεκαδικών δεν φαίνεται να είναι καθώς κράτησα όλα τα δεκαδικά (και το SPSS βγάζει πολλά).

Ψάχνοντας το net έπεσα πάνω σε ένα θέμα που κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα (δε το βρίσκω πάλι) και του επισμήμανε κάποιος άλλος να προσέξει να διαγράψει από τον χειροκίνητο υπολογισμό του τις εγγραφές για τις οποίες δεν υπάρχει σκορ γιατί πχ κάποιος δεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, πράγμα που έκανα.

Έχει κάνεις καμιά ιδέα ....

(τι ζητάω τώρα)

Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει τέτοιο function στο SPSS, οπότε κάτι παίζει να μην κατάλαβα, αλλά απ' τη στιγμή που παίζει qualitative τα δεκαδικά από που προκύπτουν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...