anafleksh Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Καλησπερα παιδια, Εχοντας πλεον τα windows 7 εχω το εξης προβλημα πλην πολλων αλλων... Τα παραθυρα καθε λιγο και λιγακι κολλανε (Το κομπιουτερ μολις εγινε format) λεγωντας καποιες φορες "Δεν ανταποκρινεται" και πρεπει να περιμενω 5-6 λεπτα να ξεκολλησει ειτε αλλες φορες κολλαει και ξεκολλαει μονο του παλι μετα απο λιγη ωρα... Ετρεξα ενα γρηγορο scan ομως οπως ηταν αναμενομενο δεν βρηκε τιποτα.. Τι μπορει να ειναι?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Ανοιξε τον task manager ή ακομα καλυτερα τον process explorer και παρατηρησε τι συμβαινει οταν εμφανιζεται το κολλημα.
ss13 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Τι υπολογιστή έχεις ;Κατέβασε αυτό http://www.filehippo.com/download_speccy/ και δώσε μας τα χαρακτηριστικά του !!
anafleksh Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Ανοιξε τον task manager ή ακομα καλυτερα τον process explorer και παρατηρησε τι συμβαινει οταν εμφανιζεται το κολλημα. να παρατηρησω τι ακριβως? τι θα με βοηθησει να καταλαβω τι συμβαινει οταν κολλαει?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Για αρχη παρατηρησε την στηλη της CPU.Ταξινομησε την με βαση τη μεγαλυτερη χρηση, ωστε το process που χρησιμοποιει μεγαλυτερο μερος της cpu να βρισκεται στην κορυφη. Ετσι αν παρατηρησεις καποιο spike την ωρα που προκυπτει το προβλημα, να δεις αν οφειλεται σε καποιο συγκεκριμενο process και ποιο ειναι αυτο.
anafleksh Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Για αρχη παρατηρησε την στηλη της CPU.Ταξινομησε την με βαση τη μεγαλυτερη χρηση, ωστε το process που χρησιμοποιει μεγαλυτερο μερος της cpu να βρισκεται στην κορυφη. Ετσι αν παρατηρησεις καποιο spike την ωρα που προκυπτει το προβλημα, να δεις αν οφειλεται σε καποιο συγκεκριμενο process και ποιο ειναι αυτο. Λοιπον φιλε μου, το προβλημα συνεχιζεται και εχει γινει εκνευριστικο. Τωρα για το CPU βρηκα οτι οταν παταω Ctrl alt delete και Διαχειριση Εργασιων το CPU ειναι αναμεσα στο 0% - 15% Επειδη δεν ξερω και πολλα αυτο ειναι κακο? Για να ξεκολλησει ο υπολογιστης πρεπει να το παταω το Ctrl alt delete καθε 15 λεπτα.. Επισης ξεκολλαει αν περιμενω 5 λεπτα αλλα ξανα παλι τα ιδια... και αυτο γινεται μολις ανοιξω περισσοτερα απο 2 παραθυρα...
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Κατεβασε τον Process Explorer απο το link που σου εδωσα πριν. Ανοιξε τον και αφησε το παραθυρο του ανοιχτο, προκειμενου να μπορεις να δεις τα στοιχεια που σου δινει. Πατησε μια φορα στη στηλη CPU (εκει που εχω το κοκκινο βελος) για να αλλαξει η καταταξη της στηλης απο υψηλοτερα σε χαμηλοτερα. Στη συνεχεια παρατηρησε αν κατα την εμφανιση του προβληματος καποιο προγραμμα καταναλωνει πολυ cpu. Πχ στην εικονα το winamp κανει χρηση 3.14%
anafleksh Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Κατεβασε τον Process Explorer απο το link που σου εδωσα πριν. Ανοιξε τον και αφησε το παραθυρο του ανοιχτο, προκειμενου να μπορεις να δεις τα στοιχεια που σου δινει. Πατησε μια φορα στη στηλη CPU (εκει που εχω το κοκκινο βελος) για να αλλαξει η καταταξη της στηλης απο υψηλοτερα σε χαμηλοτερα. Στη συνεχεια παρατηρησε αν κατα την εμφανιση του προβληματος καποιο προγραμμα καταναλωνει πολυ cpu. Πχ στην εικονα το winamp κανει χρηση 3.14% Ωραιος φιλε, βρηκα τι με χαλαγε τωρα ομως εγινε αλλη πατατα καταλαθος αφαιρεσα τα NVIDIA Drivers απο τον υπολογιστη μου...δεν ξερω τωρα τι να κανω εψαξα στο ιντερνετ αλλα δεν θελω να κανω καμια βλακεια γινεται να με βοηθησεις και σε αυτο?
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Για ποιο λογο αφαιρεσες τους drivers της Nvidia? Μπορεις να κατεβασεις του τελευταιους απο το site της Nvidia Απο περιεργεια, πες μας τι προκαλουσε το προβλημα.
anafleksh Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Για ποιο λογο αφαιρεσες τους drivers της Nvidia? Μπορεις να κατεβασεις του τελευταιους απο το site της Nvidia Απο περιεργεια, πες μας τι προκαλουσε το προβλημα. Καταλαθος εσβησα τους NVIDIA γιατι ειχα περασει αυτους που ειναι για VISTA χωρις να μου τους υποστηριζει το κομπιουτερ. Ενα παιχνιδι μου ειχε κατεβασει ενα Booster καπως ετσι λεγοταν και μου κρασαρε ολο το συστημα -προφανως δεν το χρειαζομουν- Και ενα τελευταιο ξερεις αν τα Windows 7 εχουν HD απο μονα τους? Γιατι οι ταινιες που κατεβαζω μαζι με τους υποτιτλους φαινονται πολυ διαφορετικα απ'οτι στα VISTA και μηπως πλεον παιζει μονο Blu ray με Blu Ray υποτιτλους.
ntg1980 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καταλαθος εσβησα τους NVIDIA γιατι ειχα περασει αυτους που ειναι για VISTA χωρις να μου τους υποστηριζει το κομπιουτερ. Ενα παιχνιδι μου ειχε κατεβασει ενα Booster καπως ετσι λεγοταν και μου κρασαρε ολο το συστημα -προφανως δεν το χρειαζομουν- Και ενα τελευταιο ξερεις αν τα Windows 7 εχουν HD απο μονα τους? Γιατι οι ταινιες που κατεβαζω μαζι με τους υποτιτλους φαινονται πολυ διαφορετικα απ'οτι στα VISTA και μηπως πλεον παιζει μονο Blu ray με Blu Ray υποτιτλους. Οέο?!?!? Τι σημαίνει "παίζει μόνο Bluray με Bluray υπότιτλους"? Επίσης τι σημαίνει "αν τα Windows 7 έχουν HD από μόνα τους"? "Οι ταινίες φαίνονται πολύ διαφορετικά απ'οτι στα Vista"? Καλύτερα? Χειρότερα? Αν το πρόβλημα σου είναι οι υπότιτλοι (.srt) σε αρχεία video (.avi) που δεν εμφανίζονται στον Windows Media Player 12 (κι όχι 11 που έχουν τα Vista), κατεβάζεις το vobsub από'δω http://www.free-codecs.com/vobsub_download.htm, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις επιπλέον προγράμματα, εκτός κι αν χρησιμοποιείς άλλο είδους αρχεία (δηλαδή όχι avi)! Με το vobsub οι υπότιτλοι σου θα φαίνονται κανονικά (πάντα μιλάμε για avi+srt) και τρέχει αυτόματα πίσω από τον WMP, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επιπλέον κλικ. To HD έχει να κάνει με τους codecs ή player που χρησιμοποιείς, τη κάρτα γραφικών σου, την οθόνη σου... ακόμη και με τον ήχο σου (HD Sound)! Eίναι ένας συνδυασμός όλων μαζί που όσο πιο "ψηλά" πληρεί τις προϋποθέσεις, τόσο καλύτερη ανάλυση & αποτέλεσμα θα έχεις. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τα Windows 7 ή τα Windows Vista! Στο οτι φαίνονται διαφορετικά οι ταινίες... Μικρότερη ανάλυση? Τετραγωνάκια στην οθόνη? Καλύτερη ανάλυση? Μαύρα πλαίσια δεξιά κι αριστερά? Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα λάθος drivers της κάρτας γραφικών, λάθος ρύθμιση του player σου... μπορεί να είναι χίλια δυό. Γενικά αν από προεγκατεστημένα Windows αλλάζεις σε άλλη έκδοση ή Windows με καθαρή εγκατάσταση, οι drivers είναι ένα θεματάκι που χρειάζεται εμπειρία και ψάξιμο. Όχι αμάν, αλλά αν είσαι αρχάριος θέλει ψάξιμο. Συμβουλή: Γίνε πιο ξεκάθαρος στις ερωτήσεις σου, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε!
anafleksh Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Οέο?!?!? Τι σημαίνει "παίζει μόνο Bluray με Bluray υπότιτλους"? Επίσης τι σημαίνει "αν τα Windows 7 έχουν HD από μόνα τους"? "Οι ταινίες φαίνονται πολύ διαφορετικά απ'οτι στα Vista"? Καλύτερα? Χειρότερα? Αν το πρόβλημα σου είναι οι υπότιτλοι (.srt) σε αρχεία video (.avi) που δεν εμφανίζονται στον Windows Media Player 12 (κι όχι 11 που έχουν τα Vista), κατεβάζεις το vobsub από'δω http://www.free-codecs.com/vobsub_download.htm, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις επιπλέον προγράμματα, εκτός κι αν χρησιμοποιείς άλλο είδους αρχεία (δηλαδή όχι avi)! Με το vobsub οι υπότιτλοι σου θα φαίνονται κανονικά (πάντα μιλάμε για avi+srt) και τρέχει αυτόματα πίσω από τον WMP, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επιπλέον κλικ. To HD έχει να κάνει με τους codecs ή player που χρησιμοποιείς, τη κάρτα γραφικών σου, την οθόνη σου... ακόμη και με τον ήχο σου (HD Sound)! Eίναι ένας συνδυασμός όλων μαζί που όσο πιο "ψηλά" πληρεί τις προϋποθέσεις, τόσο καλύτερη ανάλυση & αποτέλεσμα θα έχεις. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τα Windows 7 ή τα Windows Vista! Στο οτι φαίνονται διαφορετικά οι ταινίες... Μικρότερη ανάλυση? Τετραγωνάκια στην οθόνη? Καλύτερη ανάλυση? Μαύρα πλαίσια δεξιά κι αριστερά? Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα λάθος drivers της κάρτας γραφικών, λάθος ρύθμιση του player σου... μπορεί να είναι χίλια δυό. Γενικά αν από προεγκατεστημένα Windows αλλάζεις σε άλλη έκδοση ή Windows με καθαρή εγκατάσταση, οι drivers είναι ένα θεματάκι που χρειάζεται εμπειρία και ψάξιμο. Όχι αμάν, αλλά αν είσαι αρχάριος θέλει ψάξιμο. Συμβουλή: Γίνε πιο ξεκάθαρος στις ερωτήσεις σου, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε! φιλε προσπαθω οσο μπορω να σου δωσω να καταλαβεις..οταν ειχα τα VISTA στις ταινιες ημουν μια χαρα επαιζαν τελεια, τωρα με τα windows 7 κατι αλλαζει η ποιοτητα της ιδιας ταινιας οπου μπορουσε στα VISTA να ηταν τελεια να φαινεται περιεργη στα windows καθως και οι υποτιτλοι καπως γινονται στα windows δεν ξερω τι και σε ζαλιζει οταν το πας full screen. δοκιμασα αυτο που μου ειπες δεν εχει σημασια το file αλλα τα ιδια τα windows νομιζω... γιατι το προβλημα παραμενει..
Moderators Gi0 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 οταν ειχα τα VISTA στις ταινιες ημουν μια χαρα επαιζαν τελεια, τωρα με τα windows 7 κατι αλλαζει η ποιοτητα της ιδιας ταινιας οπου μπορουσε στα VISTA να ηταν τελεια να φαινεται περιεργη στα windows καθως και οι υποτιτλοι καπως γινονται στα windows δεν ξερω τι και σε ζαλιζει οταν το πας full screen.. Προφανως το "φαινεται¨ και "καπως γινεται" δεν μπορουν να ερμηνευτουν ευκολα. Εαν θελεις να μας δωσεις να καταλαβουμε τι εννοεις, δοκιμασε να βγαλεις μια photo και να μας πει τι σε ενοχλει. Διαφορετικα προσπαθησε να γινεις πιο περιγραφικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.