Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, πλάκα κάνουμε; Διάβασα όλο το ποστ κι έχω συγκλονιστεί. Αυτή η έρευνα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας, γιατί τόσον καιρό δεν έχω ακούσει τίποτα, ούτε από κανάλια ούτε από εφημερίδες; Στο διαδίκτυο είμαι συνέχεια και σήμερα το πέτυχα τυχαία. Αν είναι δυνατόν, πρέπει να βάλουμε μπρος μεγάλες αλλαγές!

 

Να ρωτήσω εγώ: με τα handsfree/bluetooth τι γίνεται; Βοηθάνε πράγματι;

 

Κι επίσης, ακόμα και να το έχουμε στο συρτάρι μας το κινητό κακό κάνει. Ακόμα και κλειστό, είχα ακούσει κάποτε, έχει ακτινοβολία! Πόσο επηρεάζει αυτό, η απλή κατοχή, δηλαδή, χωρίς απαραίτητα την χρήση.

  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δέν έχει γίνει ντόρος για το όλο θέμα διότι θίγονται τεράστια συμφέροντα. Όπως και στο κάπνισμα, η γνωστοποίηση του κοινού και η λήψη μέτρων θα γίνουν βήμα-βήμα.

 

Στο πρώτο πόστ, υπάρχει ο σύνδεσμος τη Δ.Ε.Η.Α, με συμβουλές και βίντεο για την ενημέρωση των νέων (και όχι μόνο) για την όσο το δυνατό πιό ασφαλή χρήση των κινητών.

 

Μεταξύ αλλων:

 

- Επιλέγουμε κινητά με όσο το δυνατόν μικρότερο SAR. Εδώ να επισημάνουμε ότι η Διεθνής Επιτροπή Ηλεκτρομαγνητικής Ασφάλειας ζητά την κατα μεγάλο ποσοστό μείωση των επιτρεπόμενων ορίων που υπάρχουν τώρα.

- Απαγορεύεται η χρήση του κινητού όταν δεν έχει φούλ σήμα

- Απαγορεύεται η χρήση του κινητού μέσα σε κινούμενα οχήματα

- Απαγορεύεται να έχουμε το κινητό αναμμένο δίπλα στο κρεβάτι όταν κοιμόμαστε

- Πρέπει να χρησιμοποιούμε hands-free με σύρμα. Τα ασύρματα hands-free βλάπτουν επίσης.

- Αποφεύγουμε να έχουμε το κινητό κοντά στο σώμα μας για μεγάλα διαστήματα.

- Απαγορεύεται να δίνουμε σε μικρά παιδιά κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα, ακόμα και αν θα τα χρησιμοποιήσουν για λίγα δευτερόλεπτα.

- Δέν βάζουμε ασύρματα γουόκι-τόκι στα δωμάτια των βρεφών.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

http://www.gsmarena....cookie-2536.php

που το γράφει το Sar?

 

Δεν το έχει το συγκεκριμένο site αλλά ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα πως το SAR του είναι 0,409 W/kg http://www.inside-ha..._allgemein.html . Όχι πολύ καλό SAR για κινητό που δεν είναι 3G. Γενικά τα οικολογικά κινητά που έχουν γίνει τις μόδας τελευταία έχουν πρόβλεψη για χαμηλό SAR. Ψάξε το , ανά περιόδους κυκλοφορούν, στην Ελλάδα αν και στερούνται βασικών δυνατοτήτων για την τιμή που πωλούνται .

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τους ερευνητές, αλλά από πότε ακτινοβολία μικρότερης συχνότητας του ήλιου καταστρέφει το DNA;

 

Γιατί πιστεύω πως το άρθρο είναι παραπλανητικό; Μας λέει για 300-400-500% αυξήσεις στην παρουσίαση κάποιας ασθένειας, αλλά δεν μας λέει το ποσοστό να νοσήσουμε κάποια. Δηλαδή αν η πιθανότητα ενός ανθρώπου να εμφανίσει, πχ. καρκίνο, χωρίς να εκτίθεται στις παραπάνω ακτινοβολίες είναι 0,0001% και 0,0005% όταν εκτίθεται σε αυτές, ε σιγά το πράγμα.

 

 

ΥΓ: προς αποφυγήν παρεξηγήσεων όταν ρίχνεις το ζάρι έχεις 1/6 πιθανότητες να φέρεις έξι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άμα το ρίξεις έξι φορές θα φέρεις μία φορά έξι.

 

εγώ πάλι πιστεύω τις έρευνες που δεν λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Τόσα χρόνια μπούχτισα με αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος..

και επειδή μιλάμε για πανεπιστημιακούς φορείς, και μάλιστα από χώρες που παράγουν κινητά (και θα ζημιώνονταν με τέτοιες έρευνες)..

 

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι όπου βλέπω ποσοστά χωρίς actual figures, ξερνάω.. Κλασσική μέθοδος παραπληροφόρησης..

Δε λέω ότι ισχύει αυτό εδώ, αλλά με τέτοιο τρόπο συντάσσονται ειδήσεις που απευθύνονται σε χαμηλού επιπέδου κοινό..

 

 

ναι θα συμφωνήσω και γω ως μαθητής.... τα κινητα είναι ήδη απαγορευμένα στα σχολεία, δεν ξέρω αν ισχύει βάση νόμου αλλά είναι σίγουρα μέσα στους κανόνες. και λέω οτι ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνει τα παιδιά να το αποχωριστουν. Ένα ντοκιμαντέρ θα τα κάνει να το αφήσουν για καμιά βδομάδα (το πολύ) μια ενημέρωση για δύο, ένας θάνατος μαθητή που η συνέπεια να έχει άμεση σχέση με τη χρήση πες 6 μήνες. όλα αυτά ξεχιούνται και το δράμα συνεχίζεται. Αμα δεν πάθεις κάτι ο ίδιος δεν μαθαίνεις, και το κινητό προσφέρει πολύ μεγάλη πολυτέλεια και στυλ για να αφεθεί έτσι.

 

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος . Να μην το πληρώσει ο μπαμπάς..

 

Υπάρχει κι ένας ακόμη (αλλά δεν το βλέπω να γίνεται). Να μπουν κεραίες απενεργοποίησης στα σχολεία (σαν κι αυτές που έχουν σε ορισμένα βενζινάδικα και μπλοκάρουν τα κινητά ). Πάμφθηνες και το μόνο που χρειάζονται είναι μια πρίζα.

Αν δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν , θα τα κλείσουν , τι θα τα κάνουν;

Δημοσ.

εγώ πάλι πιστεύω τις έρευνες που δεν λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Τόσα χρόνια μπούχτισα με αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος..

και επειδή μιλάμε για πανεπιστημιακούς φορείς, και μάλιστα από χώρες που παράγουν κινητά (και θα ζημιώνονταν με τέτοιες έρευνες)..

 

εδω λενε οι γιατροι να μην κυκλοφορουν ανδρες και γυναικες ξυπολητοι γιατι η ηλιακη ακτινοβολια εν οψη καλοκαιριου ανεβαζει τα ποσοστα μελανωματος και να αποφευγεται το κολυμπι και η εκθεση στον ηλιο απο της 11 εως της 4. ποσοι τηρουν αυτα τα μετρα? και μας ενοιαξε τωρα η ακτινοβολια των κινητων :rolleyes:

Δημοσ.

 

Είναι σαν τους κάδους των σκουπιδιών. Όλοι θέλουν να είναι κοντά τους ώστε να μην περπατούν πολύ για να πετάξουν τα σκουπίδια τους, αλλά όχι έξω από την πόρτα τους για λόγους αισθητικούς/υγιεινής/κλπ.

 

Για την εξυπηρέτηση λοιπών των πολλών θα πρέπει να ψήνονται μερικοί συμπολίτες μας που τις έχουν απέναντί τους και τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουν κιόλας αλλά έχουν πονοκεφάλους, ημικρανίες, πέφτουν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν και σηκώνονται ακόμα πιο κουρασμένοι;

 

Τα πράγματα για μένα είναι απλά. Οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας δεν είναι φτηνές για να υπάρχει μία σε κάθε ταράτσα πολυκατοικίας οπότε και η κάλυψή της και αντίστοιχα η ακτινοβολία της να είναι μικρή, οπότε και τοποθετούν όσο το δυνατόν λιγότερες και ανεβάζουν την ισχύ τους.

 

Το θέμα λοιπόν όπως προείπα είναι ότι για την προστασία των παιδιών έχουμε τις κεραίες 300 μέτρα μακρυά από σχολεία αλλά όταν φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο και επιστρέφουν στα σπίτια τους τις έχουν στις απέναντι ταράτσες.

 

Πρέπει λοιπόν να καθιερωθούν αυστηρότερα όρια η/μ ακτινοβολίας και αυτά να τηρούνται και πως μπορεί να γίνει αυτό το είπα σε προηγούμενο ποστ. Είναι αδιανόητο οι εταιρίες να βγάζουν στις απέναντι ταράτσες κεραίες και να τις καμουφλάρουν ώστε να φαίνονται ως ηλιακοί, καμινάδες, κλπ. Στα αεροδρόμια τα ραντάρ εκπέμπουν πολύ περισσότερη ακτινοβολία και εκεί τα κτίρια θωρακίζονται κατάλληλα για την προστασία του προσωπικού. Θα έπρεπε λοιπόν αντίστοιχα ο κόσμος να προστατεύεται να υπάρχει ένα βαν που να γυρίζει όλες τις περιοχές και να κάνει μετρήσεις και να δέχεται κλήσεις από πολίτες όπου οι τιμές ξεφεύγουν και εκεί να κατεβάζει καμπανιές στις εταιρίες και για όσους έχουν σπίτια τα οποία για λόγους κοινής ωφέλειας δέχονται στο όριο του επιτρεπτού η/μ ακτινοβολία, εκεί οι εταιρίες θα πληρώνουν για την η/μ μόνωση αυτών των οικιών.

 

Για να τοποθετηθεί μία κεραία χρειάζεται άδεια. Πολλές από τις κεραίες που λειτουργούν δεν έχουν άδεια και εύκολο είναι να το διαπιστώσουν οι αρχές κάνοντας μια βόλτα, βλέποντας ποιες κεραίες εκπέμπουν και αν υπάρχουν στην λίστα τους.

 

Για την ένταση που λέγατε, σαν συχνότητα είναι στα 900, 1800MHz και συμπεριφέρονται σαν τους φούρνους μικροκυμάτων που εκείνοι είναι στα 2000ΜΗz. Αν θέλεις κάτι να το ξεπαγώσεις το βάζεις σε χαμηλότερη ένταση, αν θέλεις να το ζεστάνεις καλά ή και να ψήσεις κάτι, το βάζεις στο τέρμα. Φανταστείτε λοιπόν τώρα την κεραία της κινητής σαν φούρνο μικροκυμάτων, όσο πιο κοντά πηγαίνεις, τόσο περισσότερο και ψήνεσαι και αντίστροφα όσο πιο μακρυά της, τόσο και λιγότερη η επίδρασή της, όπως και με τα hands-free που προτιμάμε να έχουμε το κινητό όσο πιο μακρυά από το σώμα μας όταν μιλάμε.

 

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε λοιπόν μόνο την βόλεψή μας, αλλά πως θα αισθανόμασταν αν εμείς ήμασταν στην θέση του άλλου και απέναντί μας είχαμε μία κεραία που ακτινοβολούσε 24/7.

 

Ξέρετε πόση ηλεκτρική ισχύ χρειάζεται η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη; Πόση μόλυνση υπάρχει στην Μεγαλόπολη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα; Για να παραχθεί η ενέργεια που χρησιμοποιούν οι πολίτες στις μεγάλες πόλεις στην περιφέρεια γίνεται της περιφέρειας τα εννιάμερα και ο καρκίνος θερίζει γιατί τα φίλτρα που έχουν και κοστίζουν και δεν αποδίδουν, τι να κάνουμε όμως, ε;;; Κάποιοι πρέπει να πεθάνουν επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι θα κερδίζουν περισσότερα με το να γίνουν οι τότε μεγάλες πόλεις ακόμα μεγαλύτερες.

 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα σημερινά προβλήματα είναι απόρροια πολύ παλαιότερων αποφάσεων που σαν επίκεντρο δεν είχαν τον άνθρωπο, τον πολίτη, αλλά το κέρδος και αυτά πρέπει να τα βλέπουμε, να τα αντιλαμβανόμαστε, να τα γνωρίζουμε και να τα θυμόμαστε γιατί κύκλος είναι και τώρα να λυθούν τα όποια προβλήματα, πάλι μετά από μερικές δεκαετίες, αν όχι εμείς, οι επόμενες γενιές, θα τα ξαναβρούν μπροστά τους.

 

 

Συμφωνώ απλά να συμπληρώσω ότι τα κινητά όταν χρησιμοποιούν 3g επικοινωνούν στα 2100 Mhz και ότι καθοριστικός παράγοντας για το αν μια ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα με την έννοια ότι μπορεί να προκαλέσει καρκινώματα είναι το μήκος κύματος της ακτινοβολίας και όχι η συχνότητα.

 

Όσο για το ψήσιμο των φούρνων μικροκυμάτων συμβαίνει για άλλους λόγους η ιδέα είναι ότι εκμεταλλεύονται την διπολικότητα του νερού (κυρίως) αναγκάζουν δηλαδή τα μόρια του νερού να κινούνται σύμφωνα με την ένταση των κυμάτων του φούρνου. Αυτή η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στον στόχο (φαγητό)

Δημοσ.

Το μήκος κύματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι αντιστρόφως ανάλογο της συχνότητας, από το γνωστό τύπο της φυσικής:

 

c=λ*ν , όπου c η ταχύτητα του φωτός, λ το μήκος κύματος και ν η συχνότητα.

 

Αν διαβάσουμε τις μελέτες, θα δούμε ότι καλύπτουν όλο το φάσμα συχνοτήτων ( ή μήκους κύματος αν προτιμάτε) από τα 60Hz του ηλεκτρικού ρεύματος και χαμηλότερα, μέχρι τις μικροκυμματικές ακτινοβολίες κινητών κλ.

 

Αυτό που διαφαίνεται ότι είναι επιβλαβές είναι η συχνότητα/μήκος κύματος σε συνδυασμό με την ισχύ του σήματος αυτού.

Δημοσ.

έτερον εκάτερον το ότι ένα κύμα χαρακτηρίζεται από το μήκος κύματος την συχνότητα και την ταχύτητα του και ότι αυτά τα μεγέθη είναι ανάλογα και εξαρτώνται από διαφορους εξωτερικούς παράγοντες (όπως το μέσο μετάδοσης) δεν έχει να κάνει με αυτό που είπα εγώ..

 

Ένα κύμα μπορεί αναλόγως των συνθηκών να αλλάξει το λ του(κατά συνέπεια την συχνότητα του) αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα επικίνδυνο κύμα.. γιατί μονο συγκεκριμένα λ είναι επικίνδυνα.

 

(λ= μηκος κυματος)

 

τα μικρα μήκη κύματος είναι αυτά που μπορούν να εισχωρήσουν βαθια στο δέρμα και στους ιστούς γιαυτο και η υπεριώδης ακτινοβολία θεωρείται επικίνδυνη σε αντίθεση με την υπέρυθρη για παράδειγμα.

 

μετά αφού καταφέρουν να διαπεράσουν την επιδερμίδα μετράει η ενέργεια που διαθέτουν ανά φωτόνιο για να καταφέρει να ιονίσει εσωτερικά ένα κύτταρο/στόχο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούνε διαφορες επιβλαβείς βιολογικές συνθέσεις.

Δημοσ.

Συμφωνώ απλά να συμπληρώσω ότι τα κινητά όταν χρησιμοποιούν 3g επικοινωνούν στα 2100 Mhz και ότι καθοριστικός παράγοντας για το αν μια ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα με την έννοια ότι μπορεί να προκαλέσει καρκινώματα είναι το μήκος κύματος της ακτινοβολίας και όχι η συχνότητα.

 

Όσο για το ψήσιμο των φούρνων μικροκυμάτων συμβαίνει για άλλους λόγους η ιδέα είναι ότι εκμεταλλεύονται την διπολικότητα του νερού (κυρίως) αναγκάζουν δηλαδή τα μόρια του νερού να κινούνται σύμφωνα με την ένταση των κυμάτων του φούρνου. Αυτή η κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στον στόχο (φαγητό)

 

Στο physics4u υπάρχει ένα σχετικό λήμμα που αν και παλιό, είναι αρκετά κατατοπιστικό: http://www.physics4u.gr/faq/radiationcells1.html

 

Η συχνότητα και το μήκος κύματος, όπως είπε και ο panther_512 είναι αντιστρόφως ανάλογα και όταν το κύμα περνάει σε άλλο μέσο (πχ από τον αέρα στο νερό) εκεί αλλάζει η ταχύτητα διάδοσης του κύματος και το μήκος κύματος και όχι η συχνότητα. http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelength

 

Η διάθλαση (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7) όμως δεν μας απασχολεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ξέρουμε ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν στα 2.45GHz επειδή σε αυτή την συχνότητα θερμαίνονται (ψήνονται) αποδοτικότερα οι τροφές μας για αυτό τους ανέφερα ως παράδειγμα επειδή τόσο η κινητή τηλεφωνία, τα ασύρματα τηλέφωνα που έχουμε αλλά και το wifi βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία των συχνοτήτων τα 2.4GHz και τελευταία εκμεταλλεύονται και άλλη μία ανοικτή συχνότητα στα 5GHz.

 

kfyros, οι κεραίες απενεργοποίησης, αν δεν κάνω λάθος, εκπέμπουν και αυτές ακτινοβολία οπότε και "καπελώνουν" το σήμα των κινητών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

 

FarCry, το τι επιλέγει να κάνει ο καθένας μας είναι δική του ευθύνη. Αν εσύ φίλε μου θέλεις να ψήνεσαι στον ήλιο είναι δικαίωμά σου, το να ψήνεις όμως τον άλλο με το κινητό σου ή την κεραία της εταιρίας σου προφανώς και δεν είναι.

 

Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα γυάλινα κτίρια όπου αντανακλούν μέρος της ακτινοβολίας που δέχονται στα γύρω κτίρια. Για φαντάσου λοιπόν επειδή έτσι μου αρέσει να βάλω στην απέναντι ταράτσα ένα καθρέπτη που θα περιστρέφεται και που θα σε φωτίζει όλη μέρα και όταν πέσει η νύχτα να ανάβω προβολείς...

Δημοσ.

τα μικρα μήκη κύματος είναι αυτά που μπορούν να εισχωρήσουν βαθια στο δέρμα και στους ιστούς γιαυτο και η υπεριώδης ακτινοβολία θεωρείται επικίνδυνη σε αντίθεση με την υπέρυθρη για παράδειγμα.

 

Και πάλι δεν είναι ακριβώς έτσι, εννοώντας ότι υπάρχουν και μεγάλα μήκη κύματος που είναι γνωστό ότι είναι άκρως επικίνδυνα, με την ανάλογη ισχύ.

 

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μικρής συχνότητας και τεράστιου μήκους κύματος ( γραμμή ηλεκτρισμού 50/60 Hz) έχει αποδειχτεί εδώ και πολλά χρόνια ότι προκαλεί όλα αυτά που βρίσκουν τώρα και στις μικροκυμματικές ακτινοβολίες.

 

Οι πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν

 

- Όγκους στον εγκέφαλο

- Στείρωση στους άνδρες

- Αύξηση πιθανότητας λευχαιμίας

 

και πολλά ακόμη.

 

Για τις μικροκυμματικές ακτινοβολίες μέχρι τώρα υπήρχαν ερωτηματικά, διότι σε αντίθεση με τα κύματα μεγάλου μήκους, το αποτέλεσμα που βρίσκαν ήταν η αύξηση της θερμότητας στους ιστούς και με βαση αυτό βγήκαν και τα όρια ισχύος/χρόνου έκθεσης.

 

Γι'αυτό το λόγο και τα χαμηλά SAR των κινητών δεν σώζουν τη κατάσταση, διότι έχουν καθοριστεί με βάση το φαινόμενο της αύξησης θερμοκρασίας. Δεν περιλαμβάνονται οι αλλοιώσεις στα κύτταρα και το DNA.

Δημοσ.

Και πως θα επικοινωνούμε εμείς που πάμε σχολείο 5 και 6 χιλιόμετρα από το σπίτι μας,με τον τηλέγραφο;Ούτε αυτόν δεν έχουν τα σχολεία.

 

ΥΓ.Εγώ θέλω να μάθω πως κατάφερε η συγκεκριμένη μελέτη να υπολογίσει αυτά τα ποσοστά.Δηλαδή είχαν βρει 1000,πες 10000 άτομα και τους απέκλεισαν από ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους καρκινογόνους παράγοντες ;Επίσης τύλιξαν αυτούς που δε χρησιμοποιούσαν με κλωβούς του Faraday για να κόβουν την ακτινοβολία;Πολύ αμφιβάλλω.

Το κωμικό είναι πως είχαν έρθει σαν σεμινάριο στο σχολείο μου ένας νευρολόγος και ένας καθηγητής πανεπιστημίου για να μιλήσουν για αυτό το θέμα.Μας έλεγαν ότι το εγγυς πεδίο είναι το μόνο βλαβερό και οι λοιπές ακτινοβολίες δεν μας επηρεάζουν επειδή έχουν πολύ μεγάλο μήκος κύματος και δεν περνούν το δέρμα.Η αντίφαση στο μεγαλείο της.

 

 

Δημοσ.

Για αυτούς που έχουν απορίες για τα πορίσματα, μπορούν να τα διαβάσουν.

 

Υπάρχουν τόσο σε συνοπτικό όσο και σε αναλυτικό κείμενο.

 

Τα ποσοστά είναι σε σχέση με τον άνθρωπο που δέν κάνει χρήση κινητού. Όλοι οι άλλοι πιθανοί βλαβεροί παράγοντες της καθημερινής ζωής παραμένουν καί στους μέν καί στους δε.

Δημοσ.

Παιδια οπως ολοι ξερουμε στην ελλαδα βρισκομαστε! Δε πανε να απαγορευσουν οτι γουσταρουν,εμεις στα φρυδια μας γιατι ειμαστε ζωα-ελληνες (π.χ. τσιγαρο,απαγορευθηκε καπου και δεν το προσεξα;)

 

iphone.png

 

Πες τα ρε μεγάλε, όλα τα ζώα καπνίζουν μπρος στα μούτρα μας και εμείς η μή καπνιστές πρέπει να το ανεχόμαστε και όταν πάμε να μιλήσουμε ή να αναφέρουμε κάτι για την απαγόρευση του γινόμαστε ξενέρωτοι και σπασίκλες..το ίδιο βεβαίως και για τα κινητά που όπως όλα δείχνουν είναι η σύγχρονη αιτία για την παλιο-αρρώστια..αστα να πάνε

Δημοσ.

Πες τα ρε μεγάλε, όλα τα ζώα καπνίζουν μπρος στα μούτρα μας και εμείς η μή καπνιστές πρέπει να το ανεχόμαστε και όταν πάμε να μιλήσουμε ή να αναφέρουμε κάτι για την απαγόρευση του γινόμαστε ξενέρωτοι και σπασίκλες..το ίδιο βεβαίως και για τα κινητά που όπως όλα δείχνουν είναι η σύγχρονη αιτία για την παλιο-αρρώστια..αστα να πάνε

 

εγώ θα έβαζα και τα αποσμητικά , ειδικά για τις λεμφοπάθειες.

Δημοσ.

FarCry, το τι επιλέγει να κάνει ο καθένας μας είναι δική του ευθύνη. Αν εσύ φίλε μου θέλεις να ψήνεσαι στον ήλιο είναι δικαίωμά σου, το να ψήνεις όμως τον άλλο με το κινητό σου ή την κεραία της εταιρίας σου προφανώς και δεν είναι

 

με το κινητο σου δεν ψηνεις κανενα παρα μονο τον εαυτο σου. οι αποστασεις ειναι μεχρι τα 30 εκατοστα που πρεπει να ειναι σε αποσταση απο το σωμα. προφανως δεν αναφερομουν στις κεραιες αλλα αποκλειστικα στη χρηση των κινητων με βαση την αναφορα του συμβουλιου της ευρωπης

 

και αυτο με τα κτηρια που ανεφερες ισχυει και δεν ειναι μονο τα γυαλινα. γενικως τα κτηρια κανουν εκτροπες ακτινοβολιας. γιαυτο και εχεις σημα εκει που κανονικα δε θα ειχες απο διαθλασεις. αυτο ισχυει και για την ηλιακη ακτινοβολια. ομως δε θα ξηλωσουμε τα κτηρια γιαυτο το λογο :P

 

το κακο γινεται απο αμεση εκθεση στις ακτινοβολιες. αν σε δει ο ηλιος και οχι αν εισαι κατω απο σκια, αν εχεις το κινητο στο αυτι σου και οχι αν ειναι 1 μετρο μακρια σου.

 

There are currently no recommendations on the total safe level of lifetime sun exposure.[12] According to epidemiologist Robyn Lucas at Australian National University,[28] analysis of lifespan versus disease shows that far more lives are lost to diseases caused by lack of sunlight than by those caused by too much.[29] It is inappropriate to recommend total avoidance of sunlight.[30]

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Risks_and_benefits_of_sun_exposure#Safe_level_of_sun_exposure

 

αυτα για την αθροιστικη ηλιακη ακτινοβολια που τρωμε κατα τη διαρκεια της ζωης μας.

 

Several surveys have found a variety of self-reported symptoms for people who live close to base stations.[59][60][61][62][63] However, there are significant challenges in conducting studies of populations near base stations, especially in assessment of individual exposure.[64] Self-report studies can also be vulnerable to the nocebo effect.

 

The principal investigator concluded "It is clear that sensitive individuals are suffering real symptoms and often have a poor quality of life. It is now important to determine what other factors could be causing these symptoms, so appropriate research studies and treatment strategies can be developed."

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health#Health_hazards_of_base_stations

 

 

και αυτο για τις κεραιες. για να δειτε τον δραματικο ρολο της ψυχολογιας ενος ανθρωπου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...