Προς το περιεχόμενο

Canon EOS 1100D Body 46 ευρω

Johnpaok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν καμια βδομαδα πετυχα στο Bestar (Sony center ειναι) μια dslr με 76 ευρω!

Την επομενη μερα με πηραν τηλεφωνο, με σκλαβωσαν με χιλιες συγνωμες γιατι ειχαν φαει το 5αρι απο το 765 και απο τα λεγομενα τους διαπιστωσα οτι μαλλον ημουν ο μοναδικος που ειχα ριξει παραγγελια (δεν φαινοταν στο σκρουτζ η τιμη, εντελως τυχαιο το πετυχα) και παλι ουτε ετσι δε δεχθηκαν να "χαριστουν" εστω για το 1 τμχ που παρηγγειλα (κι ας επαιξα και λιγο θεατρο στυλ "βρηκα αλλου (compact φυσικα) 14ΜΡ με 39 ευρω, αρα τα 76 δεν ειναι παραλογα"). Ποσο μαλλον δηλαδη να σας χαρισει (ουσιαστικα με τα 46 ευρω χαρισμα ειναι) καποιος καμια 200αρια τετοιες καμερες (λεω ενα τυχαιο πιθανο αριθμο παραγγελιων) και απο 3-4 στον καθενα.

Και το λεω εγω αυτο που αν με ψαξετε λιγο σε αλλα φορουμ θα δειτε ιστοριες για αγριους απεναντι σε κατι ακατανομαστα (πλαισιο, eshop, LG φτου-φτου-φτου κ.ά.) με επιστροφες, καταγγελιες, αποζημιωσεις κλπ και τρεχαματα για μηνες ολοκληρους. Οσο κι αν θα ηθελα μια dslr με 76 ευρω, δε μπορω παρα να δεχθω οτι ηταν ανθρωπινο λαθος, δε θα τους τρεξω κιολας. Απλα παντα υπαρχει και μια ελπιδα μηπως τυχον καποιος προμηθευτης τους εδωσε 'δωρο' κανα τεμαχιο λογω πωλησεων και εκει πονταρεις οταν χτυπας τετοιες τιμες. Και μια καλυτερη ελπιδα οτι υπαρχει μια αλυσιδα που δυο φορες μου ετυχε παροτι ηταν λαθος (την μια φορα μαλιστα με 80% εκπτωση) να μου στειλουν κανονικα το προϊον (και απο οτι διαβασα εδω το ιδιο εκανε σε μια τουλαχιστον περιπτωση ακομα ενα μαγαζι).

Εκει πονταρουμε λοιπον, στο να ειναι πραγματικη η τιμη για καποιον λογο, και οχι στο να "φαμε" απο το λαθος τους (ειδικα για τετοιου μεγεθους, γιατι αν ηταν πχ και -40% ή -50% τοτε μαζι σας πχ του Παπασωτηρη ηταν μεγαλη ξεφτιλα).

newtech, σε καταλαβαινω φιλε, εχεις δικιο ειδικα ως προς την επιστροφη της πληρωμης σου (που αν ειναι τυπικοι πρεπει να σου γυρισουν και κατιτις παραπανω απο οτι εδωσες) και σιγουρα οταν κανεις μια ηλεκτρονικη αγορα οφειλει να τηρηθει ως συμβολαιο και πιστευω απο την εμπειρια μου σε τετοια θεματα οτι αν το πας νομικα θα κερδισεις. Απλα ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας του καθενος, το αν θα δειξει κατανοηση στο λαθος ή αν θα απαιτησει να τηρηθει το γραμμα του νόμου χωρις "συναισθηματα". Εμενα παντως σε τετοιες περιπτωσεις μου αρεσει η προταση που ειδα εδω πριν μερικους μηνες περι εκδικησης με το ιδιο νομισμα (δηλαδη παραγγελιας με αντικαταβολη του ακριβοτερου μοντελου και αρνησης παραλαβης τελευταια στιγμη, ετσι για να συγκεντρωθουν λιγο...).

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω πληρωσα με πιστοτικη φιλε μου.. Γιατι να μην λαβω το προιον? Δεν καταλαβα δηλαδη τι θα πει λαθος? Ξαναλεω οταν παραγγιλω εγω κατι ακριβοτερα.. και το βρω αλλου φτινοτερα.. του λεω.. ελα φιλε λαθος ρε συ.. δωσε τα λεφτα πισω? Η φωτογραφικη δεν ειναι καινουριο μοντελο.. συγουρα η τιμη ειναι παρα πολυ χαμιλη αλλα ετσι αγωρασα και εγω στα 2/5 της τιμης την G1!!!

Οταν υπογραψω εγω μια συμφωνια δηλαδη μπορω να πω σορρυ λαθος?

Υγ. Τα λεφτα ακομα να τα παρω!

α.σου γυρνανε τα λεφτα πισω.οτι δεν τα εχεις λαβει ακομα ναι ειναι λαθος του καταστηματος .αλλο για 10 20 ευρω διαφορα και αλλο για τετοια διαφορα.επισης αλλο το να μην ψαξεις να δεις που την πουλανε φτηνοτερα και να την αγορασεις που σημαινει οτι δεν εψαξες και αλλο το να εχει γινει λαθος απο το καταστημα.αλλο υπογραφω συμφωνια και αλλο πουλαω ενα προιον που μπορει να γινει ενα λαθος.

και εμενα εκανα παραγγελια στο amazon.com.περα απο το δικο μου προιον μου εστειλαν και ενα αλλο που δεν το ειχα παραγγειλει και εκανε 170 ευρω.δεν μου το χρεωσαν.το ειχε χρεωθει αυτος που θα επρεπε να το λαβει.εγω ομως δεν σκεφτηκα σαν ελληναρας οτι οκ εκαναν λαθος το κραταω αλλα τους εστειλα email πως να το επιστρεψω.100000 παραγγελιες φτιαχνει καποιος 10000 τιμες ανεβαζει καποιος σε ena site.καπου θα γινει λαθος.και αν ησουν εσυ αυτος που ειχε κανει το λαθος στο site και μπορει να χανες την δουλεια σου τι θα λεγες??

αν ηταν το δικο σου καταστημα και ειχες κανει λαθος θα ηθελες να κλεισεις το καταστημα σου και να μπεις μεσα μερικες χιλιαδες ευρω επειδη καποιος εσυ η καποιος υπαλληλο σου εβαλε λαθος την τιμη??κλασσικο μυαλο ελληνα οπως ειπα και πιο πανω.αντι να πουν οκ εγινε λαθος ετρεξαν ολοι να παραγγειλουν.μην κανει καποιος λαθος να πεσουν να τον φανε.

(κι ας επαιξα και λιγο θεατρο στυλ "βρηκα αλλου (compact φυσικα) 14ΜΡ με 39 ευρω, αρα τα 76 δεν ειναι παραλογα").

η compact 14 megapixel με μια dslr των 765 δεν εχει καμια σχεση.εδω μερικοι παραγγειλαν 5τεμαχια που ειδαν χαμηλη τιμη.και ηξεραν οτι ειναι λαθος εφοσον μιλαμε για μεγαλη διαφορα τιμης.και αυτοι που παραγγειλαν 5 κομματια ξερεις γιατι παραγγειλαν 5 .για να βγουν την επομενη μερα εδω και στο ebay και να λενε απο 1000 ευρω πχ την δινω 500 ευρω και εκεινος θα την εχει παρει με 5.το ιδιο που γινεται με το Stock πλαισιου.και 40-50 τις 100 που λες εξαρτατε το προιον .αλλο 40 50 τις εκατο σε ena usb stick που εχουν μεγαλα περιθωρια κερδους και αλλο 40 -50 σε μια dslr που οι τιμες ειναι fixed ευρωπαικα.

Δημοσ.

το κλασσικο του ελληναρα.οπου δει λαθος να παει να βγαλει κερδος.αλλο 5-10 ευρω διαφορα και αλλο για 40 φορες πανω την τιμη.και λαθη γινονται. αλλα ζωα ειναι αυτοι που λες οτι κανουν καταγγελιες γιατι ο ελληνας ειναι ο γυφτακος που προσπαθει να κερδισει απο τα παντα εκμεταλευομενος το λαθος του αλλου.η σημερινη ελλαδα.αντι να πουμε εγινε λαθος παιδια ολοι επεσαν να κανουν παραγγελιες 20 κομματια.

Δεν διαφωνώ μαζί σου και προσωπικά ποτέ δεν έχω κάνει καταγγελία σε κατάστημα για λάθος τιμή. Απλά δεν βρίσκω το λόγο να γίνονται "διακρίσεις" από κατάστημα σε κατάστημα.

Δημοσ.

γιατι αλλο οπως ειπαμε να κανει κατι 100 και να το εχουν 50 και να λεει αυτος οκ εκανα λαθος το δινω 50 οσο το παιρνω και ειναι οκ και οκ ειναι 2 τεμαχια και τερμα και αλλο να κανει κατι 500 να το δινει 50 και να το αγοραζει πχ 250 ευρω και να του εχουν βαλει παραγγελια 200 κομματια.και αλλο εστω να ειναι 5 κομματια και να ειναι ενα καταστημα οπως το πλαισιο που βγαζει μυρια και αλλο να ειναι ενα καταστημα της γειτονιας που το εχει ενας μεροκαματιαρης.δεν το ξερω το συγκεκρικεμενο shop απλα γενικα μιλαω.

Δημοσ.

αν το ξαναεκανε το λαθος το καταστημα ομως...οπως αλλα μερικα...τοτε ειναι για πυρποληση :P

Δημοσ.

οταν εχεις να ενημερωνεις 500 τιμες καθε μερα που τα παντα αλλαζουν ε θα γινει λαθος δεν γινεται.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Χώρα Ταϊβάν.

Dell Ordered To Honor $15 LCD Monitor Price Mistake, Set To Lose $19 Million.

Αλλά εδώ τρώμε μπανάνες ...

θα βαλω τις φωνες.

α.οτι η dell εκανε την καλη δεν σημαινει οτι πρεπει να την κανουν ολοι.μην θεωρουμε δεδομενο το οτι καποιος εκανε την καλη την πραξη.και δευτερον για την dell 19 million δεν ειναι τιποτα

η μαλλον ειναι μια ωραια διαφημιση.

συγκρινεις τετοια εταιρεια με ενα καταστημα?

και β.δεν ειναι θεμα τρωμε μπανανες.αν το καταστημα το εκανε οκ μπραβο του αλλα μην το θεωρουμε δεδομενο οτι οταν γινει λαθος θα πρεπει να το παρουμε οσο ειναι.δηλαδη αν σου πεσει και εσενα ενα 100 ευρω στο πατωμα να μην στο δωσω πισω.λαθος δικο σου ειναι οτι το χασες να το κρατησω και εγω.η αμα κανεις λαθος και πας πχ να πληρωσεις κατι και δωσεις παραπανω να μην στο πει ο υπαλληλος και να το κρατησει.???

και στην dell που εκαναν παραπονα δειχνει ποσο εκμεταλλευτες ειμαστε και προσπαθουμε να κοροιδεψουμε τον αλλον για να πετυχουμε αυτο που θελουμε.να βγαλουμε και απο την μυγα ξυγκι κοινως.

Δημοσ.

Καλό θα είναι να κοιτάμε να υποστηρίζουμε τα μικρά μαγαζάκια και να είμαστε πιο συγκαταβατικοί σε τυχόν λάθη τέτοιου στύλ.

Το μικρό μαγαζάκι κοιτάει να επιζήσει και να κρατήσει στην αγορά όσο γίνεται πιο τίμια κι έχοντας να ανταγωνιστεί τα μεγάλα 2-3 μονοπώλεια της αγοράς (όλοι τα γνωρίζεται ποια είναι πιστεύω)...

Όσον αφορά τα λάθη και τα "λάθη", ναι στα μεγάλα μονοπώλεια δε θα χαριστείς, γιατί πολύ απλά 9 στα 10 λάθη δεν είναι από ανθπρώπινο παραάγοντα τόσο, όσο από πωλητικές τους για να τραβάνε κόσμο και να κρατάνε τα λεφτά του δεσμευμένα σε πιστωτικά κλπ

(π.χ. "Λυπούμαστε που το προϊόν που σας πουλήσαμε σε χαμηλότερη τιμή, είναι χαλασμένο, αλλά επιεδή ήταν τελευταίο κομάτι και δεν υπάρχει άλλο ίδιο, θα σας κόψουμε πιστωτικό να πάρετε ό,τι άλλο θέλετε από το κατάστημα")... <-- ΝΑΙ αυτό μου είπανε πολλάκις σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων πληροφορικής, τους τελευταίους 6 μήνες και απανωτά σε διαδοχικές αγορές μου σε προϊόντα Demo ή τελευταία κομμάτια τα οποία ήταν σε χαμηλότερη τιμή!

ΑΥΤΑ είναι τα απαράδεκτα πράγματα από μεγάλες εταιρίες που θα πρέπει να αφυπνήσουνε πολλούς και όχι στιγμιαία λάθη από μικρά μαγαζάκια που παλεύουν να κρατηθούν στην αγορά σε μέρες κρίσης...

Υ.Γ.: Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μικρό μαγαζί που έκανε το λάθος και δεν έχω ψωνίσει από εκεί ώστε να ξέρω, όμως ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές με τους μικρόυς στην αγορά κι ας μή κοιτάμε να κάνουμε τους μεγάλους και απρόσωπους που δε μας σέβονται καθόλου, πλουσιότερους...

Δημοσ.

Σε εμένα το πλαισιο παλια... μα πολύ παλιά μιλάμε είχε κάνει λαθος στην τιμή λαπτοπ που από 3000 το είχε 1400!

... και μετά από διάλογο το πήρα 1400... το τιμολόγιο έγραφε 60% έκπτωση!!!!!!

Δημοσ.

Το θέμα θα ήταν να δει κάποιος νομικά τι ισχύει. Υπάρχει κάποιος νόμος δηλαδή που να θεωρεί πως η αναγραφή τιμοκαταλόγου σε sites ή οι πληροφορίες που αναρτούν είναι δεσμευτικές απο μεριάς ιδιοκτήτη?

Επειδή όμως ζούμε στο Ελλάντα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθεσία και έγκειται στην διακριτική ευκαίρια του ιδιοκτήτη να αποφασίσει τι θα κάνει.

Στη dell για παράδειγμα ΝΑΙ συνέφερε γιατί δίνει περισσότερα σε διαφημίσεις οπότε ηταν μια καλή διαφήμιση αν μη τι άλλο. Πόσα "έχασε"? 19εκ. Μην ξεχνάμε όμως ότι έχει κύκλο εργασιών 15 δις δολάρια και λειτουργικά έσοδα 1,2 δις δολάρια!

Ο Καλαβρέτζος τι έσοδα έχει? Και τι θα κερδίσει? ΤΙΠΟΤΑ! Το όνομα του είναι στην κορυφή της λίστας αξιόπιστων συνεργατών στον χώρο της φωτογραφίας εδώ και πολλά χρόνια και απλά παραμένει εκεί, Δεν πρόκειται να μην τον προτιμήσει κάποιος στο μέλλον εξαιτίας του λάθους γιατί είναι απλά απο τους καλύτερους.

ΟΚ. Ανθρώπινο λάθος. Άντε να δεχθεί να πουλήσει κόστος και μέχρι εκεί. ;)

Δημοσ.

Το θέμα θα ήταν να δει κάποιος νομικά τι ισχύει. Υπάρχει κάποιος νόμος δηλαδή που να θεωρεί πως η αναγραφή τιμοκαταλόγου σε sites ή οι πληροφορίες που αναρτούν είναι δεσμευτικές απο μεριάς ιδιοκτήτη?

Νομικός δεν είμαι. Αλλά αν αύριο τύχη να δείς κάποιος διαμέρισμα με 10000 Ευρώ (όπου λείπει ένα 0) θα απαιτεί να το πάρει σε αυτή την τιμή ?. Σε κάποια πράγματα ας είμαστε ρεαλιστές.

Δημοσ.

Αν ήμασταν στην Αμερική με τη γνωστή δικομανία των Αμερικανών, μπορεί και να το έπαιρνε!

Εδώ σε φυλακίζουν αν χτυπήσεις τον κλέφτη που είναι σπίτι σου ή ακόμα χειρότερα αν πας να κουτουπόσεις την καμαριέρα σου παρότι είσαι ο τιτανοτεράστιος παγκοσμίως!!!

Δημοσ.

Νομικός δεν είμαι. Αλλά αν αύριο τύχη να δείς κάποιος διαμέρισμα με 10000 Ευρώ (όπου λείπει ένα 0) θα απαιτεί να το πάρει σε αυτή την τιμή ?. Σε κάποια πράγματα ας είμαστε ρεαλιστές.

Χαχαχα! Καλα, αυτο οποιος εχει "κοτσια" ας το τολμησει, θα ερθει μετα το ΣΔΟΕ να τους βαλει και τους δυο μεσα για φοροδιαφυγη κλπ και καλη ανταμωση!

Νόμοι παντως για τη συναψη συμφωνιας (ή αγορας) εξ' αποστασεως υπαρχουν στο Ελληνικο Δίκαιο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, για οποιον ενδιαφερεται να ψαξει και νομιζω οτι η τιμη θεωρειται δεσμευτικη αλλα παντα υπαρχουν (και ισως υπερισχυουν?) και τα θεματα της "καλης πιστεως" και τα "χρηστά ηθη" τα οποια εδω μαλλον ειναι υπερ του πωλητη...

Δημοσ.

Αν ήμασταν στην Αμερική με τη γνωστή δικομανία των Αμερικανών, μπορεί και να το έπαιρνε!

Kαλά άστο το παραμύθι "αν είμαστε Αμερική". Αν είδες χθές "Εμπόλεμη ζώνη" δεν θα το έλεγες τώρα αυτό.

Δημοσ.

Εδώ σε φυλακίζουν αν χτυπήσεις τον κλέφτη που είναι σπίτι σου ή ακόμα χειρότερα αν πας να κουτουπόσεις την καμαριέρα σου παρότι είσαι ο τιτανοτεράστιος παγκοσμίως!!!

φιλε, εκανες ενα λαθος.

στην Αμερικη αν μπει κλεφτης στο σπιτι σου, εχεις καθε δικαιωμα να τον κανεις κοσκινο οχι με δικανο, οχι με Καλασνικοφ, αλλα και με το πολυβολο το Ραμπο ακομα, αν εχεις.

Στην γα***λα την Ελλαδα μονο βαλανε φυλακη τον 88χρονο που αμυνομενος με μαχαιρι σκοτωσε εναν απο τους δυο αλλοδαπους που μπηκαν να τον ληστεψουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...