Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Πριν 3 εβδομάδες με κλέψανε στο ΜΕΤΡΟ, στο σταθμό Συντάγματος. Πηγαίνω στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δηλώνω την κλοπή καθώς και τι περιείχε το πορτοφόλι που εκλάπη. Μου λέει ο αστυνομικός, μην βγάλεις αμέσως καινούρια ταυτότητα γιατί συνήθως τα πορτοφόλια βρίσκονται σε διάστημα 2 εβδομάδων περίπου. Την προηγούμενη Παρασκευή πηγαίνω στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο Κολωνάκι να κάνω μια ανάληψη. Δυστυχώς δεν είχα λάβει ακόμα τους καινούριους κωδικούς από την χρεωστική κάρτα άρα ήμουν υποχρεωμένος να περάσω από το ταμείο. Πηγαίνω λοιπόν με το διαβατήριο, λέω στην κοπέλα τον αριθμό λογαριασμού (ναι θυμάμαι όλο αυτό το μακρινάρι) και μου λέει ότι δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει διότι στο σύστημα έχει περασμένη ταυτότητα. Της λέω ότι και το διαβατήριο είναι επίσημο έγγραφο, μπλα μπλα μπλα, αν θέλετε λέει πηγαίνετε στο κατάστημα που ανοίξατε το λογαριασμό. Δηλαδή αν ο λογαριασμός ανοίχτηκε στα Χανιά, όπου και μεγάλωσα, θα έπρεπε να πάω εκεί. Και πως θα πάω κυρία μου εκεί, με τι λεφτά; Και γιατί δεν το κάνετε υπηρεσιακώς; Και γιατί δεν δέχεστε ένα επίσημο έγγραφο; Μα γιατί μπορεί να έχει παραχαραχθεί. Δηλαδή η ταυτότητα που μου κλάπηκε δεν μπορεί να έχει παραχαραχθεί....Μάλιστα... Πηγαίνω σήμερα στο υποκατάστημα του Π. Φαλήρου να καταθέσω μια επιταγή. Εδωσα διαβατήριο, δεν τους πείραξε. Οταν μπαίνουν λεφτά σε λογαριασμό δεν τους πειράζει...Λέω στην υπάλληλο ότι επειδή είχα ένα θεματάκι στο Κολωνάκι να περάσει το διαβατήριο για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου, και όταν με το καλό βγει η καινούρια ταυτότητα περνάμε και αυτά τα στοιχεία. Μου λέει ότι έχετε ανοίξει το λογαριασμό στο άλλο υποκατάστημα να πάτε εκεί. Της λέω δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά, έχω και δουλειές. Στείλτε ένα αίτημα και θα έρθω σε λίγο να το υπογράψω. Γυρνάω μετά από λίγο, δίνω στον προϋστάμενο το διαβατήριο και το χαρτί της αστυνομίας και μου λέει να βάλω μια υπογραφή. Οι υπογραφές δεν ταιριάζουν θα σου μπλοκάρω το λογαριασμό. Κάτσε ρε φίλε, δηλαδή εγώ που άνοιξα το λογαριασμό όταν έβγαλα και ταυτότητα, πρέπει να κάνω την ίδια ακριβώς υπογραφή με τώρα που είμαι 28; Δεν σου αρκούν ρε μεγάλε τα επίσημα έγγραφα; Τον ρώτησα τι μπορεί να γίνει και δεν έλαβα απάντηση... Μαζί μου είχα και το χαρτί της εφορίας καθώς και αντίγραφα λογαριασμών...
Dark_son20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 είναι δυστυχώς ταλαιπωρία αλλα είναι και αναγκαίο κακό, αν αυτός δηλαδή που είχε πλέον την ταυτότητα σου, έκανε στο περίπου την υπογραφή σου και σου σήκωνε όλο το λογαριασμό δεν θα ωρυόσουν για την ανεπάρκεια της ασφαλειας της Alpha?
-nick- Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δειτε την ταινια Candy (2006) σε μια φαση ο τυπος κανει τρελη κομπινα για να σηκωσει λεφτα απο κλεμμενη καρτα που ειχε βρει σε πορτοφολι. Ωραια ταινια οπως κ να χει.
tarantules Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Όπως είσαι πας και σηκώνεις όλα μα όλα τα λεφτά σου και τροχάδην σε άλλη τράπεζα που σε σέβεται.(τουλάχιστον λίγο περισσότερο απότι αυτή).Αυτό θα έκανα στη θέση σου χωρίς 2η σκέψη...
The_Judas Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Από τις χειρότερες τράπεζες. 2 φορές πήγαν να ανοίξω λογιαριασμό και με έδιωξαν έμμεσα. Την μια επειδή δεν είχα πάνω μου 300 ευρώ για να βάλω και την άλλη επειδή ήθελαν καμιά δεκαριά έγγραφα παραπάνω. Επίσης είναι από τους πρώτους σε κρυφές χρεώσεις.
kage Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 είναι δυστυχώς ταλαιπωρία αλλα είναι και αναγκαίο κακό, αν αυτός δηλαδή που είχε πλέον την ταυτότητα σου, έκανε στο περίπου την υπογραφή σου και σου σήκωνε όλο το λογαριασμό δεν θα ωρυόσουν για την ανεπάρκεια της ασφαλειας της Alpha? η αστυνομικη ταυτοτητα ειναι πιο ευκολη να παραχαραχθει απο ενα διαβατηριο.
Ntinaras Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 είναι δυστυχώς ταλαιπωρία αλλα είναι και αναγκαίο κακό, αν αυτός δηλαδή που είχε πλέον την ταυτότητα σου, έκανε στο περίπου την υπογραφή σου και σου σήκωνε όλο το λογαριασμό δεν θα ωρυόσουν για την ανεπάρκεια της ασφαλειας της Alpha? αν ειχε επικοινωνησει με τη τραπεζα και ειχε ενημερωσει οτι του ειχαν κλαπει τοτε την ευθυνη την ειχε η τραπεζα
tarantules Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 είναι δυστυχώς ταλαιπωρία αλλα είναι και αναγκαίο κακό, αν αυτός δηλαδή που είχε πλέον την ταυτότητα σου, έκανε στο περίπου την υπογραφή σου και σου σήκωνε όλο το λογαριασμό δεν θα ωρυόσουν για την ανεπάρκεια της ασφαλειας της Alpha? Δηλαδή θέλεις να μας πεις οτι πάει κάποιος άσχετος με κλεμμένη ταυτότητα σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, χωρίς μάλιστα το βιβλιάριο και ζητάει από τον όποιο υπάλληλο ανάληψη όλου του ποσού και ο υπάλληλος όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται οτι αυτός που ζητάει ανάληψη δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που δείχνει στη φωτογραφία της ταυτότητας αλλά παραβλέπει και την πλαστογράφηση της υπογραφής του... Πολύ CSI βλέπετε και σας χαλάει...
fanpan Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ενώ όταν μας ζητάνε καθαριστικά και άλλα χαρτιά για να κάνουμε καινούργια σύνδεση σε vodafone και λοιπές εταιρείες, για να πάρουμε το Hi tech κινητό δεν παραπονιόμαστε, τα πάμε τρέχοντας. Οταν μας τα ζητάνε για λόγους ασφαλείας μας πιάνει τρέλα.. αυτά είναι...
Dark_son20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Πολύ CSI βλέπετε και σας χαλάει... http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=12921&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=126&cntnt01detailtemplate=DetailPrint και πολλά αλλα περιστατικά άμα ψάξεις στο goole "τράπεζα κλεμμένη ταυτότητα" ktlp. νομίζεις ότι οι ταμίες είναι ρομπότ? δεν κουράζονται? δεν τους ξεφεύγουν πράματα?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 είναι δυστυχώς ταλαιπωρία αλλα είναι και αναγκαίο κακό, αν αυτός δηλαδή που είχε πλέον την ταυτότητα σου, έκανε στο περίπου την υπογραφή σου και σου σήκωνε όλο το λογαριασμό δεν θα ωρυόσουν για την ανεπάρκεια της ασφαλειας της Alpha? Και θα έχει και το χαρτί της αστυνομίας, και το χαρτί της εφορίας... Το ότι δεν δεχτήκανε επίσημο έγγραφο δεν βλέπω να το σχολιάζει κάποιος... Μην αναφέρω περιστατικό που έγινε πριν 5-6 χρόνια στη Βουλγαρία που δεν δεχόντουσαν σε κανένα ΑΤΜ κάρτα της Alpha Bank και όταν πήγα να κάνω ανάληψη από το γκισέ μου είπαν ότι πρέπει να ανοίξω λογαριασμό εκεί, να κάνουν έμβασμα από Ελλάδα, φυσικά να χάσω σε ισοτιμία και ότι μείνει να ξαναχάσω σε ισοτιμία για να τα κάνω ευρώ... Edit: Κάπου διάβασα ότι μπορούσε άνετα να μπει στο σύστημα του Τειρεσία και να ελέγξει το διαβατήριό μου...Να ξαναπάω στον ίδιο να του το παίξω τρελίτσα;
insomniaK Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 για το φίλο που είπε ότι είναι φυσιολογικό να μη σου δίνουν χρήματα αν έχεις διαβατήριο αντί για ταυτότητα, να δώσω την εμπειρία μου. Έχασα το πορτοφόλι μου, με όλα μου τα χαρτιά/λεφτά στη γερμανία, πήγα κανονικά στην ντόιτσε μπανκ, τους είπα την ιστορία μου, μου έκαναν 5 ερωτήσεις που είναι δύσκολο να ξέρει κάποιος τις απαντήσεις (όπως πότε άνοιξα το λογαριασμό και ποια ήταν η διευθυνσή μου τότε), εξέτασαν την υπογραφή μου και μου έδωσαν το ποσό που ήθελα, χωρίς να έχω κανένα αποδεικτικό της ταυτότητας μου.
grigoriou Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Οποιος χανει ταυτοτητα και καρτες ως γνωστο το πρωτο πραγμα που κανει ειναι να απευθυνθει στις τραπεζες και να ζητησει να μπλοκαριστουν οι λογ/σμοι του αμεσως. Γιατι μπορει ο κλεφτης να σηκωσει τα λεφτα αντ αυτου...
freedubus Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Από τις χειρότερες τράπεζες. 2 φορές πήγαν να ανοίξω λογιαριασμό και με έδιωξαν έμμεσα. Την μια επειδή δεν είχα πάνω μου 300 ευρώ για να βάλω και την άλλη επειδή ήθελαν καμιά δεκαριά έγγραφα παραπάνω. Επίσης είναι από τους πρώτους σε κρυφές χρεώσεις. Ω ναι. Alpha bank = ταλαιπωρία, αγανάκτηση, κατάθλιψη, γυφτιά, ξεπεσμός. Πριν λίγο πήγα σε ένα υποκατάστημα για να παραλάβω έναν απλό κωδικό web-banking (είχα κάνει αίτηση μέσω internet) για έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου που έχω από το 2005. Ε, τα τσακάλια τα κατάφεραν και μου είπαν να ξαναπάω έχοντας εκκαθαριστικό, βεβαίωση από την εργασία, λογαριασμό που να φαίνεται η διεύθυνσή μου, βεβαίωση από τη σχολή μου. Όλα αυτά ενώ ήμουν εκεί παρών με την ταυτότητά μου, το βιβλιάριο, την κάρτα. Μόνο ποινικό μητρώο και τον κώλο μου με φακό δεν μου ζήτησαν να δούν. Επίσης, είχαν κάνει λάθος το όνομα της μητέρας μου και μου είπαν οτι πρέπει να πάω στο υποκατάστημα που είχα ανοίξει το λογαριασμό (σε άλλη πόλη, αρκετά μακριά) για να το διορθώσουν. Αν δεν κάνω όλες αυτές τις ενέργειες, δεν έχει web-banking. Είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΙ. Είμαι έξω φρενών. Δευτέρα πρωί τον κλείνω και πηγαίνω σε άλλη τράπεζα (θα σκεφτώ μέσα στο ΣΚ σε ποιά). Ελπίζω να μη χρειαστεί να τους πάω όλα μου τα πιστοποιητικά για να μου κλείσουν τον λογαριασμό. Ντάξει μου πέρασε η πολλή τσαντίλα. Θα τον κρατήσω το λογαριασμό, έχει παντου ΑΤΜ η άλφα, βολεύει και η χρεωστική της για αγορές στο ίντερνετ. Αλλά θα πάω να ανοίξω και άλλον έναν για να μην εξαρτώμαι 100% από αυτούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.