xctaek21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 παιδια θα αγοράσω ενα imac, αλλα θέλω να βρω την φθηνότερη λύση. άκουσα για e-bay, και βρήκα αυτο http://cgi.ebay.com/New-Apple-27-iMac-i7-3-4-ghz-8gb-ram-1TB-Drive-/230626045194?pt=Apple_Desktops&hash=item35b2622d0a#ht_1159wt_905 δηλαδή αμα αγοράσω το συγκεκριμένο imac που κοστίζει 2400 dollars, θα δωσω 1700 ευρω;, η πρεπει να πληρωσω κατι επιπλεον
Palp Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Θα πληρώσεις τα μεταφορικά (δωρεάν είναι μόνο για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ) και το τελωνείο (ΦΠΑ συν φόροι εισαγωγής, ΔΕΤΕ, αμοιβή εκτελωνιστή). Οπότε η τελική τιμή θα είναι περίπου η ίδια με όσο το δίνει η isquare για παράδειγμα.
xctaek21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Θα πληρώσεις τα μεταφορικά (δωρεάν είναι μόνο για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ) και το τελωνείο (ΦΠΑ συν φόροι εισαγωγής, ΔΕΤΕ, αμοιβή εκτελωνιστή). Οπότε η τελική τιμή θα είναι περίπου η ίδια με όσο το δίνει η isquare για παράδειγμα. ΕΛΕΟΣ -.- γ@μω τα χαρατσια τους, οι αμερικάνοι το παιρνουν στην μισή τιμη απο εμας, ενω εμεις βγαζουμε το 1/5 απο οσο βγαζουν αυτοι... αμα παω αμερική και το χώσω σε μια βαλιτσα; κατι τετοιο ειχε κανει ενας φιλος μου και δεν πληρωσε τιποτα επιπλεον..αλλα για macbook pro
Palp Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Τα χαράτσια αυτά είναι σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε τελωνείο (ίσως οι μόνοι που έχουμε ΔΕΤΕ όμως). Και που το έχεις δει ότι έχουν 5x μισθούς; Υπερβάλεις νομίζω και γράφεις τυχαία νούμερα. Minimum US Wage How U.S. Minimum Wage Compares To Salaries In Europe Σχετικά με το iMac 27" και πως θα το χωρέσεις σε μια βαλίτσα για να το φέρεις πίσω, υπάρχει ήδη σχετικό νήμα, κάνε μία αναζήτηση για περισσότερες λεπτομέρειες.
Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δε θα το ρίσκαρα λόγω τελωνείου. Επίσης ο 27άρης δεν παίζει να χωράει σε βαλίτσα. Εδώ ο 24άρης που έχω εγώ δε μπαίνει.
ocelotgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μπορεις να ψαξεις στο ebay.co.uk, απλως προσεξε να βρεις αγγλο πωλητη. Για συναλλαγες εντος ΕΕ δεν υπαρχουν φοροι/τελωνειο κλπ, το φπα εχει ηδη χρεωθει/αποδοθει στην αγγλια.
xctaek21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Τα χαράτσια αυτά είναι σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε τελωνείο (ίσως οι μόνοι που έχουμε ΔΕΤΕ όμως). Και που το έχεις δει ότι έχουν 5x μισθούς; Υπερβάλεις νομίζω και γράφεις τυχαία νούμερα. Minimum US Wage How U.S. Minimum Wage Compares To Salaries In Europe Σχετικά με το iMac 27" και πως θα το χωρέσεις σε μια βαλίτσα για να το φέρεις πίσω, υπάρχει ήδη σχετικό νήμα, κάνε μία αναζήτηση για περισσότερες λεπτομέρειες. ....σαφως ηταν τυχαια, αλλα αυτοι παιρνουν πολλα περισσοτερα, και δεν λεω για τον ελάχιστο μισθο, αλλα για τον μέσο.
Μενέξενος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Όσον αφορά τον συγκεκριμένο πωλητή (bdkf1), έχει κάποιος αγοράσει; Γενικώς είναι ριψοκίνδυνη μια τέτοια αγορά εξ Αμερικής πέραν του τελωνείου; π.χ. ελαττωματικό προϊόν και επιστροφή...
ocelotgr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Κ εγω θα προτιμουσα αγγλια... Ισως σου βγει λιγο ακριβοτερα απο αμερικη, αλλα εισαι σιγουρος οτι δεν παιζει τελωνειο κ θα ερθει πιο γρηγορα, κ σιγουρα θα βγει φτηνοτερα απο εδω. Αν ο πωλητης σου στειλει αποδειξη, εισαι καλυμμενος παντου (η εγγυηση της apple ειναι worldwide), απλως αν παραγγειλεις απο αμερικη πες να στην στειλει χωριστα, σε αλλο φακελο κ οχι μαζι με το δεμα (κ δωστου 5-10$ παραπανω για μεταφορικα). Τελος, να ξερεις οτι αν περασει τελωνειο χωρις τιμολογιο, θα πληρωσεις φπα+φορο εκτελωνισμου με βαση την τιμη πωλησης στην ελλαδα, κ με τοσο μεγαλο δεμα δεν βλεπω να το γλιτωνεις. Οποτε uk κ απο μενα.
elpadrino Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Ρίξε κι εδώ μια ματιά; www.mactrade.de το site έιναι στα Γερμανικά βέβαια αλλά δεν νομίζω να μη βγάλεις άκρη. Είχε πάρει απο αυτούς ένας ξάδερφός μου ένα iMac πριν μερικά χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.