Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν καμια εικοσαριά χρόνια και σε κάποια φοροεπιδρομή,μου ήρθε μπιλιετάκι απ' την εφορία να πάω να πληρώσω κάποια επαυξημένη κλήση για παρκάρισμα.

Αυτά τα προσέχω,δεν παρκάρω όπου απαγορεύεται χωρίς να είμαι μέσα στο όχημα

(αν και την έχω πατήσει,στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού ο τοπικός είχε συμπληρώσει καμια δεκαριά και απλά έβαζε τα νούμερα των πινακίδων επί τόπου κι από μακρυά,μετά χτύπαγε κι έφευγε στο φτερό,με μισή ώρα delay,έβαζε δηλαδή μισή ώρα νωρίτερα ούτως ώστε και να του τη πήγαινες άμα τον έβρισκες να σούλεγε ότι είσαι πολλή ώρα και δεν μπορεί να κάνει κάτι,υπήρχαν τέτοιοι...κι ήμουν μέσα στο αμάξι στη συγκεκριμμένη περίπτωση)

και άμα με γράψουν,είτε πλήρωνα επί τόπου είτε την έσβηνα σε "έγκυρα" χέρια με "βάσιμες αντιρρήσεις".

Πήγα δήμο και μου παρουσίασαν μια κλήση με διορθωμένο ένα νούμερο απ' το όχημά μου,ήταν 2 και βάλανε μια διαγώνια γραμμή και το κάνανε 8.Κι ήταν τόσο μπαγλαμάδες και για κλωτσιές που δεν κοίταξαν τουλάχιστον να ταιριάζει η πουστιά τους με το δικό μου αμάξι (έγραφε Μερσεντέ μπλε και εγώ είχα Μίνι κόκκινο).Με μπινελίκια και χαβαλέ σε ισόποσες δόσεις μου δώσαν απαλλαγή και πήγαν να στήσουν μηχανή στον επόμενο που δεν παρατηρεί σωστά.

Δημοσ.

Τελικά ρε παιδιά για να μην ανοίγω thread... πρέπει να σου παραδώσουν στο χέρι την κλήση ή κάνει να σου την αφήσουν στο τζάμι;

Για δημοτική αστυνομία μιλάω.

Ρωτάω, γιατί πες πως έρχεται ένας μαλακός και βουτάει το χαρτάκι από το παρμπρίζ. Τι γίνεται τότε; Μου σκάει μετά επιστολή και το πληρώνω διπLoL?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κλήση για παράνομο παρκάρισμα με λάθος ημέρα, δηλαδή αναφέρει Παρασκευή 13/03/2014 που δεν υπάρχει, θεωρείται άκυρη???? Προφορικά μίλησα με τον υποδιοικητή τροχαίας και δεν το δέχτηκε αλλά λέω να κάνω και ένσταση. Ποια  η αποψή σας? (Γράφει αντι για Πέμπτη- Παρασκευή).

Δημοσ.

πριν απο 1,5-2 χρονια, κληση της δημοτικης αστυνομιας με λαθος ημερομηνια (ηταν 2 μερες μετα και πηγα την επομενη) μου την σβυσαν σαν ακυρη

Δημοσ.

Κλήση για παράνομο παρκάρισμα με λάθος ημέρα, δηλαδή αναφέρει Παρασκευή 13/03/2014 που δεν υπάρχει, θεωρείται άκυρη???? Προφορικά μίλησα με τον υποδιοικητή τροχαίας και δεν το δέχτηκε αλλά λέω να κάνω και ένσταση. Ποια  η αποψή σας? (Γράφει αντι για Πέμπτη- Παρασκευή).

Για τι ποσό μιλάμε? Έφταιγες?

Δημοσ.

Έφταιγα και είναι 80 ευρώ, και σε 10 μέρες 40. Αλλά δεν μου περισσευούν, και αν μπορώ να το ακυρρώσω θα το κάνω.

Δημοσ.

Να μην εκανες την παραβαση αν δεν σου περισσευαν φραγκα να πληρωνεις.Δεν νομιζω οτι περισσευουν σε κανεναν για κλησεις που ειναι τα πιο ηλιθια λεφτα που θα δωσεις ποτε.Και πριν προλαβετε ολοι οι υπερασπιστες να πειτε "γιατι εσυ το ιδιο δεν θα εκανες;" .Ισως και να το εκανα,αν και δεν νομιζω, αλλα δεν θα ειχα το θρασος να ψαχνω κουτοπονηρους τροπους και να ζηταω συμβουλες στο φορουμ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εγώ ζητάω συμβουλές στο forum. Μου μάλλον δεν είναι παράλογο. Εσέις συμπεριφέρεστε αλλίως και είστε κριτές των πάντων, που είναι παράλογο. Καμία αντιπαράθεση μαζί σας.

Αν προσέβαλλα το forum, μπορούν να επέμβουν οι διαχειρστές του.

Αν κάποιος έχει κάτι να πει με επιχειρήματα κάτι για την ακύρωση της κλήσης θα χαρώ να τον ακούσω. Τα έξυπνα και τις ειρωνίες που λέτε κάποιοι απλά επαναλαμβάνονται.

Δημοσ.

Μην τρελλαίνεστε παίδες.Απλά τα πράγματα.Cecond γνώμη μου θα ήταν να πας από κοντά  να μιλήσεις.(Τηλεφωνικά είναι κομμάτι δύσκολο να σου κάνουν την οποιαδήποτε "χάρη" νομίζω το καταλαβαίνεις κ εσύ).Αλλά να σκεφτείς τί θα πεις όταν θα σε ρωτήσουν αν ήσουν εκεί σαν παραβάτης  στις 13 ή την Παρασκευή ή καθόλου....Χρήματα θέλουν να βάλουν στο ταμείο.... αλλά εξαρτάται πού θα πέσεις κιόλας.Και μέσα από το φόρουμ λύση δεν θα βρεις...ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του....

Δημοσ.

εκτυπωσε εκεινα που λεει ποτε ακυρωνονται και πηγαινε.ο νομος ειναι πανω απο καθε γνωμη αστυνομικου...

δες αν υπαρχουν στο προσφατο κοκ και κομπλε.

Δημοσ.

Όπως έγραψαν και παραπάνω σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2515/64/2007 (ΦΕΚ Β΄1306/26-7-2007) η βεβαίωση παράβασης θεωρείται άκυρη όταν έχουν γραφτεί λάθος τα στοιχεία οχήματος, οδηγού, ο τύπος της παράβασης και το ύψος του προστίμου. Δεν βλέπω κανένα λόγο να θεωρηθεί άκυρη, απλά έκανε λάθος στην ημέρα.

Και μια προσωπική εμπειρία:

Πριν αρκετά χρόνια με είχαν γράψει για παρκάρισμα σε διπλή σειρά. Το όργανο(τροχονόμος) έκανε λάθος στο νούμερο του αυτοκινήτου μου, αντί να γράψει πχ HHH-1724 έγραψε HHH-1754. Τα υπόλοιπα στοιχεία του αυτοκινήτου ήταν σωστά, δλδ χρώμα λευκό και εργοστάσιο nissan. Όταν το είδα φυσικά έσκισα την κλήση, η οποία λογικά θα πήγε στον ιδιοκτήτη του 1754. Και αυτός με τη σειρά του λογικά θα την αμφισβήτησε λέγοντας πως έχει γκρι skoda πχ, αν είχε και αυτός λευκό nissan... απλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα με γνωστό μου δικηγόρο και μου απάντησε πως έχω δίκιο.

Η κλήση είναι άκυρη γιατί περιέχει εσφαλμένα στοιχεία ως προς τον χρόνο.

Ο υποδιοικητής της τροχαιας όμως απέριψε την ένσταση που έκανα και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκεί.

Παρολ'άυτα δεν με συμφέρει οικονομικα να πάω δικαστικώς.

Αλλά το σκέφτομαι για συνήγορο του πολίτη.

Επεξ/σία από cecond

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...