santana99 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γεια σας παιδιά....κυκλοφορούν γενικά πολλά προγραμματακια που σπάνε κωδικούς για τα ρουτερ και έτσι ως γνωστών συνδέεται ο γείτονας μέσω εμάς... πως γίνεται να μάθω αν κάποιος έχει συνδεθεί σε εμένα και πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι δεν θα "σπάσει" τους κωδικούς του ρουτερ μου; δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά έχω το thomson 585
micos000 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Τα thomson και τα speedtouch στα οποία οι κάτοχοι τους έχουν αφήσει τους default κωδικούς σπάνε σε λίγα λεπτά. Άλλαξε τον κωδικό αν έχεις κάτι τέτοιο. Βάλε wpa2 και όρισε έναν δύσκολο κωδικό με γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα !@#$% κτλ. Βέβαια, αν κάποιος το βάλει πείσμα και έχει αρκετό χρόνο θα στο σπάσει. Δεν σε σώζει ούτε mac filtering.
nikos_studio Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Κι αν δεν χρησιμοποιείς το ασύρματο απενεργοποίησε το.. 100% ασφάλεια..
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Οπως ειπαν wpa2 και στο Thomson Οταν πας home network μετα δεξια βλεπεις ποιοι εχουν συνδεθει στο wireless και τι ip εχουν παρει.
santana99 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ευχαριστώ παιδιά....νομίζω wpa2 έχω τώρα αλλά στο μενού δεν μπορώ να το βρω/αλλάξω με τίποτα...που είναι; Επίσης είδα κάπου δείχνει όλες τις συσκευές που είναι γενικά συνδεδεμένες ή έχουν συνδεθεί...εκεί είναι καλύτερο να ορίσω συγκεκριμένη ΙΡ για το κάθε υπολογιστή του σπιτιού ή όχι; Επίσης μπορώ να επιλέξω μερικές συσκευές να είναι μη επιτρεπόμενες στο ασύρματο δίκτυο αλλά αυτό πιστεύω δεν σώζει και πολύ την κατάσταση ε;
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ευχαριστώ παιδιά....νομίζω wpa2 έχω τώρα αλλά στο μενού δεν μπορώ να το βρω/αλλάξω με τίποτα...που είναι; Επίσης είδα κάπου δείχνει όλες τις συσκευές που είναι γενικά συνδεδεμένες ή έχουν συνδεθεί...εκεί είναι καλύτερο να ορίσω συγκεκριμένη ΙΡ για το κάθε υπολογιστή του σπιτιού ή όχι; Επίσης μπορώ να επιλέξω μερικές συσκευές να είναι μη επιτρεπόμενες στο ασύρματο δίκτυο αλλά αυτό πιστεύω δεν σώζει και πολύ την κατάσταση ε; 192.168.1.254 κατω αριστερα Home network πανω μεση wlan:thomson... πανω πανω δεξια configure και μετα use wpa psk encryption και πιο κατω wpa+wpa2 επισης ειτε δωσεις καρφωτα ip ειτε οχι ενα και το ιδιο. αλλαξε και το ssid και θα εισαι οκ. επισης εχει και αυτο δεν το εχω δοκιμασει ποτε Security Allow New Devices:New stations are allowed (automaticallyAllow New Devices:New stations are allowed (automatically allow new devices- new stations are allowed automatically new stations are not allowed.λογικα αφου βαλεις τα δικα σου Pc Μετα το αλλαζεις και λογικα δεν θα μπει αλλος.εκει μπορεις να δωσεις και καρφωτα Ip αμα θες.
nikos_studio Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ευχαριστώ παιδιά....νομίζω wpa2 έχω τώρα αλλά στο μενού δεν μπορώ να το βρω/αλλάξω με τίποτα...που είναι; http://ask2help.wordpress.com/2009/12/31/wireless-encryption-thomson/ EDIT: Με πρόλαβε ο Goofy αλλά αν θες δεν και το link που είναι με εικόνες..
santana99 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ευχαριστώ παιδια....καλά γενικά το χω απλα αυτό το μενου του thomson δεν την πολυπαλεύει έχω αλλάξει όνομα και έχω βάλει και δικό μου κωδικό οπότε είμαι όσο οκ μπορώ....θα κάνω και αυτό με τα pc και πιστεύω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο μετά... εσείς γενικά αλλάζεται πχ κάθε μηνά ssid και κωδικό;
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 http://ask2help.word...yption-thomson/ EDIT: Με πρόλαβε ο Goofy αλλά αν θες δεν και το link που είναι με εικόνες.. χαχα.το εχω μαθει πλεον απεξω οποτε αντι για εικονες γραφω πανω δεξια κατω στην μεση κτλ. ευχαριστώ παιδια....καλά γενικά το χω απλα αυτό το μενου του thomson δεν την πολυπαλεύει έχω αλλάξει όνομα και έχω βάλει και δικό μου κωδικό οπότε είμαι όσο οκ μπορώ....θα κάνω και αυτό με τα pc και πιστεύω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο μετά... εσείς γενικά αλλάζεται πχ κάθε μηνά ssid και κωδικό; εχει λιγο δυσκολο μενου αλλα ακομα πιο δυσκολο ειναι το cli (command line interface).το cli του αν και για νορμαλ χρηστες δεν πολυχρειαζεται εντουτοις αν σου τυχει κατι και δεν υπαρχει στο μενου και πρεπει να το κανεις απο cli αστα να πανε.δεν εχω αλλαξει σχεδον ποτε ssid και κωδικο και ολα οκ.εχω thomson εδω και παρα πολυ καιρο .ειχα 780,787,784 και σε ολα ειχα τον ιδιο κωδικο συνηθως.αντε να αλλαζα καθε χρονο και αυτο χωρις λογο απλα για να βλεπω κανα αλλο ssid πχ πιστευω οτι με αλλο ssid και δυσκολο κωδικο σε wpa δεν θα μπει καποιος.αλλο τοσο αμα βαλεις wpa2.επισης εξτρα μετρα ειναι να κλεισεις dhcp να αλλαξεις lan ip να κανεις αυτο που ειπα πιο πανω απλα δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω αν παιζει και πως παιζει.επισης υπαρχει και μια μπινια στο thomson απλα ειναι λιγο παραξενη για να μπερδεψεις τον αλλον.βαζεις το thomson να δινει απο dhcp αλλα να σου δινει λαθος ip για gateway.ο αλλος δεν θα καταλαβει ποτε τι εγινε.επισης μπορεις να κανεις και Hidden to ssid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.