psy_simon Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Θα ήθελα να μάθω γενικά τι συμβαίνει γύρο από τα προϊόντα της apple και πιο συγκεκριμένα για το Macbook pro. Κατ'αρχάς είμαι φοιτητής και σκέφτομαι να αγοράσω φορητό υπολογιστή. Τελευταία έπεσε στο μάτι μου το περιβόητο Macbook pro και πιο συγκεκριμένα το Apple MacBook Pro MC725ΖΗ-Α - 17".. Άκουσα από γνωστούς όμως πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην συμβατότητα. Επιπλέον τι συμβαίνει με εφαρμογές της Apple? Είναι όλες επί πληρωμής ή υπάρχουν και διαθέσιμες πειρατικές; Όσον αφορά το downloading; Υπάρχει και εκεί κάποια ιδιαιτερότητα; Εσείς θα μου προτείνατε να κάνω μια τέτοια αγορά; Αυτά τα πολλά προς το παρόν! Περιμένω τις απόψεις σας, και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Καλυτερα να περασεις μια βολτα απο το Apple Section Οσον αφορα τη συμβατοτητα που αναφερεις,δεν σε καταλαβα. Συμβατοτητα με τι? Σχετικα με τις εφαρμογες, ισχυει οτι ισχυει και στα windows, υπαρχουν δωρεαν, υπαρχουν και επι πληρωμη. Σχετικα με το downloading, τι εννοεις ιδιαιτεροτητα? Ναι ειναι καλη αγορα ενα macbook pro. Για μενα ομως. Για σενα δεν εχω ιδεα. Εαν δεν μας πεις πως θελεις να το χρησιμοποιησεις και τι αναγκες εχεις απο ενα laptop, δεν νομιζω πως μπορει να σου απαντησει κανεις.
ababapanos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 για να μην ανοιγω νεο θεμα. θελω να αγορασω ενα macbook pro 13'' to 2011 μοντελο η καλυτερη τιμη που βρισκω στο σκρουτζ ειναι 1085 ευρω απο το http://www.alook4it.gr/index.php?target=products&product_id=37379 να προχωρήσω λετε ? η μπορει να εχω προβληματα?
ababapanos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Κάποιος μου είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι νέας γενιάς. Εγω ήξερα ότι τα MC700. Είναι τα καινούρια. Τα παλιά δεν είχαν επεξεργαστες c2d? αυτό έχει ι5. Μήπως κάνω λάθος και δεν πρέπει να το πάρω το συγκεκριμένο?
atheatos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Κάποιος μου είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι νέας γενιάς. Εγω ήξερα ότι τα MC700. Είναι τα καινούρια. Τα παλιά δεν είχαν επεξεργαστες c2d? αυτό έχει ι5. Μήπως κάνω λάθος και δεν πρέπει να το πάρω το συγκεκριμένο? Δεν κάνεις λάθος....όντως τα παλιά δεν είχαν i5.
panos2000gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 για να μην ανοιγω νεο θεμα. θελω να αγορασω ενα macbook pro 13'' to 2011 μοντελο η καλυτερη τιμη που βρισκω στο σκρουτζ ειναι 1085 ευρω απο το http://www.alook4it.gr/index.php?target=products&product_id=37379 να προχωρήσω λετε ? η μπορει να εχω προβληματα? Η τιμή είναι απίστευτα καλή...αν υπάρχει διαθεσιμότητα και δεν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό τρικ να το αγοράσεις με κλειστά μάτια.
ababapanos Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 σκέπτομαι να παραγγείλω τον OCZ vertex 3 120gb στα 245 ευρω. πιστεύετε ειναι καλη επιλογη? sata 3 σιγουρα ειναι το μηχάνημα μου? η ειναι μονο στα μοντελα 15'' και 17'' ?
PaZaRiOTiS Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Ναι ababapanos SATA 3. Υπάρχει και το αντίστοιχο θέμα. Προχώρα με τα χίλια.
psy_simon Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Καλυτερα να περασεις μια βολτα απο το Apple Section Οσον αφορα τη συμβατοτητα που αναφερεις,δεν σε καταλαβα. Συμβατοτητα με τι? Σχετικα με τις εφαρμογες, ισχυει οτι ισχυει και στα windows, υπαρχουν δωρεαν, υπαρχουν και επι πληρωμη. Σχετικα με το downloading, τι εννοεις ιδιαιτεροτητα? Ναι ειναι καλη αγορα ενα macbook pro. Για μενα ομως. Για σενα δεν εχω ιδεα. Εαν δεν μας πεις πως θελεις να το χρησιμοποιησεις και τι αναγκες εχεις απο ενα laptop, δεν νομιζω πως μπορει να σου απαντησει κανεις. Συμβατότητα με Hardware.. Άκουσα πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις περισσότερες συσκευές, όχι αποκλειστικά το Mac Pro, γενικά τα pc της Apple. Τώρα με τις εφαρμογές θέλω να ξέρω αν είναι όπως και στα παιχνίδια. Δηλαδή, να μην έχει πολλές επιλογές στις εφαρμογές όπως τα windows και αν αυτές για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να είναι αγορασμένες και όχι σπασμένες εκδόσεις. Όσον αφορά το downloading μπορώ να κατεβάσω άφοβα ή με περιορίζει και εκεί η Apple; Τέλος, είναι ένας απλός φοιτητής (Βιολογικό).. Τι ανάγκες θα έχω.. Απλά θέλω ένα pc που να μην έχει προβλήματα με ιούς...
atheatos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Συμβατότητα με Hardware.. Άκουσα πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις περισσότερες συσκευές, όχι αποκλειστικά το Mac Pro, γενικά τα pc της Apple. Τώρα με τις εφαρμογές θέλω να ξέρω αν είναι όπως και στα παιχνίδια. Δηλαδή, να μην έχει πολλές επιλογές στις εφαρμογές όπως τα windows και αν αυτές για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να είναι αγορασμένες και όχι σπασμένες εκδόσεις. Όσον αφορά το downloading μπορώ να κατεβάσω άφοβα ή με περιορίζει και εκεί η Apple; Τέλος, είναι ένας απλός φοιτητής (Βιολογικό).. Τι ανάγκες θα έχω.. Απλά θέλω ένα pc που να μην έχει προβλήματα με ιούς... Θέλεις ένα pc που να μην έχει προβλήματα με ιους ....δεν υπάρχει.Λειτουργικό με λιγότερους ιούς μπορείς να βρείς χωρίς να είναι απαραίτητα Mac OS.Τα καινούργια pc της Αpple τρέχουν και windows που γενικά αναγνωρίζουν όλες τiς συσκευές...Πρέπει να διαχωρίσεις τι θέλεις λειτουργικό ή hardware?
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Συμβατότητα με Hardware.. Άκουσα πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις περισσότερες συσκευές, όχι αποκλειστικά το Mac Pro, γενικά τα pc της Apple. Θα γινω λιγο κουραστικος, αλλα κανε τον κοπο να γινεις πιο συγκεκριμενος.Τι hardware ακουσες πως δεν αναγνωριζει?Ειμαι σιγουρος πως θα υπαρχουν πχ καμερες με drivers μονο για windows, αλλα το νοημα ειναι αν εσυ εχεις καποιο hardware που θα ηθελες να ειναι συμβατο με το macbook και δεν ειναι. Τώρα με τις εφαρμογές θέλω να ξέρω αν είναι όπως και στα παιχνίδια. Δηλαδή, να μην έχει πολλές επιλογές στις εφαρμογές όπως τα windows και αν αυτές για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να είναι αγορασμένες και όχι σπασμένες εκδόσεις. Πρεπει να εχω το macbook pro μου γυρω στο 4μηνο πια και δεν μου εχει ληψει καποια εφαρμογη ή τουλαχιστον να μην εχω βρει εναλλακτικο γι αυτην. Το visual studio ηθελα που δεν υπαρχει για mac και με το Vmware Fusion και ενα virtual μηχανακι με windows, λυθηκε το προβλημα. Μπορεις φυσικα να κανεις και native εγκατασταση τα windows μεσω bootcamp αν εχεις κατι που δεν τρεχει σε mac. Το αν πρεπει να τις αγορασεις ή αν οι σπασμενες εφαρμογες λειτουργουν κανονικα, οπως σου ειπα και πριν, ισχυει οτι και στα windows.Περισσοτερο δεν μπορω να το αναλυσω, δεν επιτρεπεται. Όσον αφορά το downloading μπορώ να κατεβάσω άφοβα ή με περιορίζει και εκεί η Apple; Δεν υφισταται κανενας περιορισμος στο downloading (...και δεν μπορω να φανταστω καποιο τροπο που θα μπορουσε να επιτευχθει κατι τετοιο) Τέλος, είναι ένας απλός φοιτητής (Βιολογικό).. Τι ανάγκες θα έχω.. Απλά θέλω ένα pc που να μην έχει προβλήματα με ιούς... Αν θελεις να παρεις mac με αυτη τη λογικη τοτε δεν θα προτεινα να προχωρησεις στην αγορα. Μπορεις να παρεις ενα απλο laptop οπως λες, με πολυ λιγοτερα χρηματα, να του περασεις μια διανομη linux της επιλογης σου και να σαι ηρεμος. Οχι πως αν εχεις windows οι ιοι θα κανουν party, τα παντα εξαρτωνται απο τον ιδιο το χρηστη αρχικα και μετα απο το λειτουργικο.
kebinB Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 πάρε laptop με λίνουξ. γιατι να σκορπάς τα χρηματα για πράγματα που υπερκαλύπτους τις ανάγκες σου; μιλάμε για διαφορές των 500€ βάλε. αν σου περισευουν παρε ενα μακ. ΑΛΛΑ ξαναλέω ΤΙ ΘΕΣ να κανεις στο ρημάδι τον υπολογιστή; Αν δεν ξερεις εσυ ο ιδιος τις ανάγκες σου εμεις θα στις μαντέψουμε; Αν είσαι φοιτητης υποψίαζομαι κανένα text processor θα θες και κανα FB και μουσική. μια χαρά θα είσαι μια μια απλή διανομή λινουξ.
alexx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Καλησπερα, Θελω και γω να παρω το macbook pro 13 απο αμερικη μεσω γνωστου. Απο που ειναι πιο φθηνα? απο το apple store η απο καπου αλλου (amazon, η καποιο αλλο σαιτ)?
basilis5 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 επειδη πριν 4-5 μερες πηρα κι εγω το δικο μου απο ηπα, να σου πω πως το best buy τα ειχε ολα 50-90 $ πιο φθηνα απο app store. Στις τιμες που βλεπεις βαλε ομως και τον φορο,που στην μασαχουσετη που ημουν εγω ήταν 6,25% εμενα το 15ρι 2.0ι7 με apple plan και μια τσαντα πηγε 2.300$ (~ 1600€)(apple store) στην ελλαδα εχει 1.950€ περιπου (στα 'μεγαλα') μονο του χωρις επιπλεον εγγυηση... αξιζει δλδ να παρεις και την επεκταση εγγυησης +2 χρονια,αφου ειναι διεθνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.