Προς το περιεχόμενο

Overclock σε i5 650

Spt92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε,

θελω να κανω 1:1 τον επεξεργαστη με την RAM μου.

Πληροφοριες απο CPU-Z 1.57:

Intel Core i5 650 @ 3.20GHz (2 cores, 2 threads, Clarkdale)

Core Speed: 3333.8 MHz

Multiplier: x25

Bus Speed: 133.3MHz

Gigabyte H55M-D2H

2x Kingston DD3(1333MHz) 2GB (dual channel)

DRAM Frequency: 666.7MHz

FSB:DRAM 4:20

Ευχαριστω

Δημοσ.

1:1 ;

Δηλαδή θέλεις οι μνήμες σου να τρέχουν @ 133? (ddr3 266MHz) - αυτό εκτός από άσκοπο bottleneck είναι και ανέφικτο λόγω jedec spec.

Δημοσ.

Δεν ξερω... Τι καλυτερο μπορει να γινει? Νομιζω, απο οτι εχω ακουσει γενικα, οτι ειναι καλο να ειναι 1 προς 1 το FSB με τις μνημες.

Δημοσ.

Χεχε, μηπως να μπορει να βοηθησει κανεις για overclock ετσι απλα για την εμπειρια? (οχι για σας, για μενα)

Δημοσ.

Έχεις ψύξη καλή;

Αν όχι, δες αν μπορείς να είσαι σταθερός με ένα 25 Χ 150 και χαμηλά ρεύματα. Αλλάζοντας το bclk από 133 ή Auto σε 150 μην ξεχάσεις να επιλέξεις μια λογική συχνότητα για τις μνήμες. Ρεύματα λογικά δεν θα χρειαστείς :)

Δημοσ.

Η ψυξη ειναι απ'τη μανα του. Πως γινονται αυτα που λες, τι ειναι το block και πως κρινω την λογικη συχνοτητα για τις μνημες. Δεν ειμαι τελειως αμαθης, απλα προσπαθω να μαθω περισσοτερα σε αυτο τον τομεα διοτι δεν ξερω σχεδον τιποτα.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου έχει ένα πολλαπλασιαστή (x25) και ένα base clock (bclk) (133) το άθροισμα των οποίων είναι η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή. Ο πολλαπλασιαστής δεν μπορεί να αυξηθεί, αλλά μπορείς να αυξήσεις τις τιμής το bclk.

Αν θέλεις ανέβασε μερικές φωτογραφίες από τα σχετικά menu του BIOS σου - αν δεν βρίσκεις τις σχετικές επιλογές :)

Δημοσ.

Προσεξα οτι ενω ανεβαζω το bclock ανεβαινουν και τα frequency των RAM, υπαρχει περιπτωση να μου βγαλει προβλημα λογω RAM? Υπαρχει ρυθμηση για να μεινουν σταθερα?

Δημοσ.

Οι μνήμες ορίζουν την συχνότητα τους με βάση το bclk και έναν διαιρέτη. Μπορείς να αλλάξεις τον διαιρέτη αυτό. Καλό είναι να μένουν κοντά στα 1333 - ναι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...