vaggelisp7406 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Παιδια ηθελα να κανω μια ερωτηση..Το HP σε εναν επεξεργαστη οταν το υποστηριζει βοηθαει και στα παιχνιδια ή μονο σε επεξεργασια video και τετοια?
stm00192 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μεγάλο θέμα ανοιξες ανοιξες τώρα... Τα προγράμματα που υποστηρίζουν HT είναι μετρημένα στα δάχτυλα!! Και είναι κυρίως επαγγελματικά προγράμματα... Τα παιχνίδια δεν είναι μεσα σε αυτά!! Εδώ κάναμε αμαν να αρχισουν να υποστηριζουν πάνω από δύο πυρήνες και εσύ ψάχνεσαι για ΗΤ??? Ντροπή!!! Ισως να υπαρχουν καναδυο παιχνιδάια που το υποστηρίζουν αλλα η συντρηοτική τους πλειοψηφεία όχι!!
vaggelisp7406 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δηλαδη με ενεργοποιημενο ή οχι το hp σε παιχνιδια δεν θα δω διαφορες ετσι? Σε benchs ομως δεν θα δω?
antonl Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 @stm00192: Κάτσε γιατί με μπέρδεψες. Το hyper-threading υποτίθεται ότι προσομοιώνει (έστω εν μέρει) ένα επιπλέον core. Η εφαρμογή δε γνωρίζει αν ο πυρήνας είναι virtual ή physical. Οπότε αν είναι φτιαγμένη να εκμεταλλεύεται πάνω από έναν πυρήνες, η απόδοσή της βελτιώνεται απ το HT.
stm00192 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 @stm00192: Κάτσε γιατί με μπέρδεψες. Το hyper-threading υποτίθεται ότι προσομοιώνει (έστω εν μέρει) ένα επιπλέον core. Η εφαρμογή δε γνωρίζει αν ο πυρήνας είναι virtual ή physical. Οπότε αν είναι φτιαγμένη να εκμεταλλεύεται πάνω από έναν πυρήνες, η απόδοσή της βελτιώνεται απ το HT. Εδώ όμως είναι που κάνεις λάθος ... Προσπαθώ να βρώ ένα review που είχα διαβάσει που έδειχνε ξεκάθαρα οτι ακομή και σε πολυπύρηνες εφαρμογες αν δεν υποστήριζαν το ΗΤ υπηρχε ένα μικρο performance drop με το HT ενεργοποιημένο!!
antonl Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αρκετά περίεργο μου φαίνεται, χωρίς ν αποκλείω τίποτα. Σε όσα συγκριτικά έχω δει, οι επιδόσεις με το HT enabled είναι ανώτερες ή ίσες απ ό,τι με το HT disabled. Βέβαια δεν έχω ιδέα αν το υποστήριζαν οι εφαρμογές, σαν τυχαία παιχνίδια/προγράμματα μου χαν φανεί. edit: Κάπως έτσι τα θυμάμαι. (ναι με κάποια games υπάρχει drop)
paulchro Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δηλαδη με ενεργοποιημενο ή οχι το hp σε παιχνιδια δεν θα δω διαφορες ετσι? Σε benchs ομως δεν θα δω? HT οχι HP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.