Προς το περιεχόμενο

βιβλιο για c για μελλοντικο φοιτητη

xctaek21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θέλω να μου πείτε ενα καλό βιβλίο στα ελληνικά για να μάθω c απο τώρα πολύ καλά

μιας και θα μπω ειτε πολυτεχνείο πληροφορικη, ειτε πανεπηστήμιο

έχω άριστες γνώσεις στην ΑΕΠΠ που δινουμε πανελλαδικές στην τρίτη λυκείου, και γενικά

εχω ενα ταπεινό μυαλό που μπορεί να κατανοήσει μια γλώσσα προγραμματισμού οχι πολύ δύσκολα

Δημοσ.

χεχε :)

Δεν είναι και κακό αυτό που ζητάει πάντως...

Εγώ θα πρότεινα να βάλεις μια διανομή UNIX και να ξεκινήσεις από εκεί.

Καλό βιβλίο για C είναι το "The C Programming Languages" 2nd Ed. (στα αγγλικά).

φιλικά,

Δημοσ.

κανε τις διακοπες σου και ξεκινας απο σεπτεμβρη με ορεξη.. ελεος

μα και τώρα εχω ορεξη :)

mtsouk σκεφτομαι να παω σε mac απο win7 αυτο το καλοκαιρι, αμα παω σε unix τι ωφέλει θα έχω;

μήπως ξέρεις κατι καλό στα ελληνικά; γιατι δεν ειμαι και αστέρι στα αγγλικά

Δημοσ.

σκεφτομαι να παω σε mac απο win7 αυτο το καλοκαιρι, αμα παω σε unix τι ωφέλει θα έχω;

οικονομικά ίσως;:P

μήπως ξέρεις κατι καλό στα ελληνικά; γιατι δεν ειμαι και αστέρι στα αγγλικά

δυστηχώς με αυτόν τον τρόπο περιορίζεις πάρα πολύ τις επιλογές σου. Άσε δε που άμα αρχίσεις και ψάχνεις στο Internet τα αγγλικά θα είναι must...

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει και στα Ελληνικά αλλά αργά ή γρήγορα θα _πρέπει_ να μάθεις Αγγλικά... άρα ξεκίνα τώρα που είναι καιρός.

Αν πας σε Mac, τότε είσαι μια χαρά καθώς είναι UNIX σύστημα :)

φιλικά,

Δημοσ.

χεχε :)

Καλό βιβλίο για C είναι το "The C Programming Languages" 2nd Ed. (στα αγγλικά).

Απαίσιο βιβλίο για πολλούς λόγους.

Έχω εξηγήσει στο παρελθόν τουλάχιστον δυο φορές γιατί.

Και το έχω πει σε άλλο thread και στο φίλο που σου το προτείνει (προφανώς παραγνωρίζοντας τις ανάγκες κάποιου αρχάριου)

και χωρίς να δικαιολογεί αυτή την κακή επιλoγή.

Eπαναλαμβάνω στα γρήγορα γιατί είναι ακατάλληλο :

- σύντομη ή ελλιπής ανάλυση σημαντικών εννοιών, δύσκολο ύφος, λίγα παραδείγματα,

- δεν έχει οδηγίες/τεχνάσματα για συνήθη πρακτικά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι αναγνώστες (ειδικά οι αρχάριοι) κλπ.

- για προχωρημένους, δεν περιέχει τίποτε ενδιαφέρον ή εξεζητημένο ή που δεν μπορεί να βρεθεί αλλού, ενίοτε και πολύ καλύτερα.

- ως αναφορά επίσης δεν έχει τίποτε ξεχωριστό, δεδομένου ότι σύγχρονα βιβλία έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για βασικά (και μη) πράγματα.

Μακριά, υπάρχουν πολύ καλύτερα...

-

Δημοσ.

Νομίζω όμως ότι είχες πει ότι δεν το έχεις διαβάσει ή ότι προγραμματίζεις σε C++ και όχι σε C.

Επιμένω πάντως ότι είναι εξαιρετικό βιβλίο λόγω ύφους, συντομίας κ.λπ.

Επίσης, υπάρχει και το "The C answer book" που λύνει όλες τις ασκήσεις του βιβλίου και τις εξηγεί με αναλυτικό τρόπο.

φιλικά,

Δημοσ.

απο ο,τι κταλαβες xctaek21 (και πλεον σου μιλαω τελειως φιλικα χωρις να εχω διαθεση να σε πειραξω), αλλου πρεπει να εστιασεις.

Μια χαρα θα τα πας με τη σχολη, φαινεται. Αφου εχεις ορεξη οπως λες, ξεκινα φροντιστηρια ταχυρυθμα για proficiency να το παρεις μεσα σε 1-2 χρονια. Καλυτερα cambridge για να μαθεις αγγλικα σε λιγο μεγαλυτερο βαθος. Αυτο ειναι που θα σου χρειαστει στα επομενα χρονια, να εχεις μια ανεση. Και που ξερεις, μπορει μετα να πας και εξωτερικο.

Αυτη ειναι η οπτικη μου γωνια ως αρκετα μεγαλυτερος.

Χωρις ΚΑΛΑ αγγλικα πλεον εισαι κουτσουρο

Δημοσ.

απο ο,τι κταλαβες xctaek21 (και πλεον σου μιλαω τελειως φιλικα χωρις να εχω διαθεση να σε πειραξω), αλλου πρεπει να εστιασεις.

Μια χαρα θα τα πας με τη σχολη, φαινεται. Αφου εχεις ορεξη οπως λες, ξεκινα φροντιστηρια ταχυρυθμα για proficiency να το παρεις μεσα σε 1-2 χρονια. Καλυτερα cambridge για να μαθεις αγγλικα σε λιγο μεγαλυτερο βαθος. Αυτο ειναι που θα σου χρειαστει στα επομενα χρονια, να εχεις μια ανεση. Και που ξερεις, μπορει μετα να πας και εξωτερικο.

Ναι το σκέφτηκα, και θα ξεκινήσω ιδιαίτερα απο τώρα το καλοκαίρι (άλλωστε και μένα μελλοντικός μου στόχος είναι έξω), αλλα μου αρέσει πολυ ο προγραμματισμός και θέλω να μπω αργά και σταθερά στο κλίμα της c. Δηλαδή όχι να την λιωσω απο τώρα απλά γίνω οικείος με αυτη.

Δημοσ.

Έχεις μείνει πολύ πίσω, με proficiency του cambridge δεν έχεις δει τα αγγλικά σε βάθος, έχεις γίνει γλωσσολόγος αγγλικών...

Όσο για το βιβλίο, εγώ προτείνω το "Η γλώσσα C σε βάθος".

Δημοσ.

Όσο για το βιβλίο, εγώ προτείνω το "Η γλώσσα C σε βάθος".

Αν και δεν έχω το συγκεκριμένο βιβλίο, θα συμφωνήσω με την επιλογή του thanou.

Είχα δει κάποτε μακροσκοπικά τα περιεχόμενά του και νομίζω ότι δεν έχει τις αδυναμίες

που ανάφερα πριν (ή τις έχει πολύ λιγότερο)...

-

Δημοσ.

Έχεις μείνει πολύ πίσω, με proficiency του cambridge δεν έχεις δει τα αγγλικά σε βάθος, έχεις γίνει γλωσσολόγος αγγλικών...

Μαλλον δε γνωριζεις τί σημαινει η λεξη "γλωσσολογος".. Ελπιζω να μην εχεις τελειωσει το σχολειο ακομη για να εχεις περιθωρια βελτιωσης.

Δημοσ.

Μαλλον δε γνωριζεις τί σημαινει η λεξη "γλωσσολογος".. Ελπιζω να μην εχεις τελειωσει το σχολειο ακομη για να εχεις περιθωρια βελτιωσης.

Μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις τι δυσκολία υπάρχει τώρα στο proficiency του cambridge. Φυσικά και έχει μέσα και υπερβολή, δεν λέω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...