stf Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αν ξέρει κανείς πως μπορω να πετυχω κατι τέτοιο, Εχω 2 διαφορετικές βάσεις απο 2 διαφορετικά script οπου και τα δύο έχουν εγγραφή χρήστη, θέλω να κάνουν οι χρήστες μία φόρα μόνο register προφανώς γιατι δεν έχει νόημα. υπάρχει τρόπος, οταν γράφονται στο ένα να ενημερώνονται στη MySql και οι δύο βάσεις ταυτοχρονα?
bikey77 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αν και μου φαίνεται κάπως παράξενο αυτό το σενάριο των δύο βάσεων, γιατί δε βάζεις τα δύο script στην ίδια σελίδα ώστε να εκτελούνται το ένα μετά το άλλο? Μήπως είναι περίπτωση φόρουμ μαζί με CMS όπου το καθένα έχει άλλη βάση?
stf Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αυτο ακριβώς που λές είναι. Η πιο εύκολη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να γινόταν κάτι τέτοιο. Σε μία εγγραφή μέλους να περναει και στις δύο βάσεις ταυτοχρονα. Η χειρότερη είναι να αλλάξω τελειως το script και να το βάλω να δουλεύει στη βασή του forum ή το ανάποδο(θα μου βγάλει τη ψυχή..μιλάμε για τελείως άλλα tables)
bnvdarklord Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μμμμ αναρωτίεμαι αν ειναι δυνατον μία βαση να γράψει σε μια αλλη. Ετσι πχ αν θες να κανεις το ενα insert και στις 2 με ενα trigger στην μια να σου το κανει αυτοματα και στην αλλη. Λογικα ομως δεν θα γινεται κατι τετοιο. Για αυτο εφοσον εχεις διαφορετικους πινακες θα μπορουσες φαντάζουμαι να εχεις τις 2 βασεις σε μια, ωστε να μπορεις να πετύχεις εναν τετοιο συγχρονισμό.
bikey77 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Συνήθως υπάρχουν τα λεγόμενα bridges γι αυτή τη δουλειά, δηλ modules που ενώνουν τις δύο διαφορετικές πλατφόρμες. Θα βοηθούσε αν μας έλεγες ποιες χρησιμοποιείς μήπως και βρούμε κάτι. Αλλιώς, αν ξέρεις PHP, κάνεις λίγο (ή... αρκετό) custom coding για να το πετύχεις μόνος σου.
SocialNetUsr Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Το πρώτο ερώτημα που μου έρχεται είναι αν θες να το κάνεις σύγχρονα ή ασύγχρονα? Σύγχρονα: πρέπει να τρέξουν τα scripts το ένα μετά το άλλο σαν batch process(να λάβεις υπόψιν τι θα γίνει αν αποτύχει κάποιο) Ασύγχρονα: Δεν ξέρω τι βάσεις είναι (MSSQL, MySql, Oracle) όποτε μπορείς να γράψεις ένα script που θα κάνει το insert στην δεύτερη βάση και να το προσθέσεις στον Task Scheduler
andios Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Γιατι δεν χρησιμοποιεις την ιδια βαση και απλα να βαλεις prefixes στα tables σου ωστε να μοιαζουν οτι ειναι διαφορετικα;Δεν ξερω αν αυτο εξυπηρετει.Ετσι μπορεις με php να καταχωρεις και στα 2 tables ταυτοχρονα τα δεδομενα που θελεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.