kfyros Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Όταν βγει tablet στο οποίο μπορώ να διαβάσω 8 ώρες καθημερινά χωρίς να μου πεταχτούν τα μάτια έξω στον μήνα πάνω, τότε ναι ίσως αντικατασταθούν. γιατί ρε συ; η εξάρα οθόνη είναι πιο ξεκούραστη από μια δεκάρα; από πότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 γιατί ρε συ; η εξάρα οθόνη είναι πιο ξεκούραστη από μια δεκάρα; από πότε; δεν ειναι θεμα μεγεθους, ειναι θεμα οθονης. Εχεις δει οθονη e-reader; (δεν το λεω ειρωνικα μη με παρεξηγησεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 δεν ειναι θεμα μεγεθους, ειναι θεμα οθονης. Εχεις δει οθονη e-reader; (δεν το λεω ειρωνικα μη με παρεξηγησεις) Θα συμφωνήσω σε αυτό. Καμία σχέση η μια οθόνη με την άλλη.Εγώ διάβαζα σε 24" στο desktop και πάλι μετά από 1-1,5 ώρα κουραζόμουν. Τώρα με το e-reader περνάνε οι ώρες και δεν το καταλαβαίνω. @kfyros Το μόνο που χρειάζεσαι είναι smartphones & laptop, τα tablets είναι wannabe laptops και τα e-readers είναι χρήσιμα κυρίως για όσους δεν μπορούν να διαβάζουν σε lcd οθόνες επί μακρόν(σαν και εμένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 τα tablets είναι wannabe laptops και τα e-readers είναι χρήσιμα κυρίως για όσους δεν μπορούν να διαβάζουν σε lcd οθόνες επί μακρόν(σαν και εμένα). Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει σε lcd τις ίδιες ώρες που μπορεί σε e-ink. Μην κοιτάς που όταν δουλεύουμε στο pc δεν κουραζόμαστε, εστιάζουμε σε πολλά σημεία τότε. Με το διάβασμα βιβλίου στο pc οι περισσότεροι αργά η γρήγορα θα κουραστούμε, στο e-ink το πολύ πολύ να νυχτώσει και να έρθει ώρα για ύπνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parapligas Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Και εγώ έτσι πίστευα,αλλά τώρα μετά από 3 εβδομάδες χρήσης e-reader με e-paper μπορώ να πω ότι αξίζει τον κόπο. Με τον υπολογιστή είχα προβλήματα με την κόπωση των ματιών μου,τώρα με ίδιες ώρες διαβάσματος απλά δεν κουράζομαι. Το μηχάνημα είναι τρελή ευκαιρία.Εάν μπορεί να αγοραστεί από Ελλάδα θα είναι τέλειο. Πιο e-reader χρησιμοποιείς;; Τρελό άκυρο τελικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tailas Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Για έναν σπουδαστή η κάποιον καθηγητή καλό είναι. Δυο μήνες μπαταρία πωωω..να ήταν και το HTC μου έτσι!!! :cry: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Πιο e-reader χρησιμοποιείς;; Τρελό άκυρο τελικά! Πήρα το Orizon.Δεν μπορώ να πω καλό είναι και πολύ εύχρηστο,αλλά δεν έχει την e-ink pearl(που είναι ότι καλύτερο στις οθόνες). Μάλλον σε κανά 6μηνο θα το στείλω να πάρω Kindle ή Νook 2. Από τότε όμως που το πήρα έχω λιώσει στο διάβασμα(όλα τα Warhammer40k Horus Heresy σε μια βδομάδα ) Ποιο είναι το άκυρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parapligas Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το άκυρο το έγραψα γιατί βιαστηκα να γράψω ότι μπορείς να παραγγειλεις το kindle απο αμαζον.κο.υκ πριν το τεσταρο και μετα ειδα ότι δεν έπαιζε !! Απλά ξέχασα να τα γράψω όλα!! Κάποιος μου είχε πει ότι και τα Sony είναι πολυ καλα αλλα ούτε τα έχω δει ούτε έχω ξανακούσει! Αναρωτιομουν αν πραγματικά έχει χρησιμοποίηση κανείς το ipad σαν ereader? κατα πόσο η οθόνη και η αυτονομία είναι ¨βολικη¨ ας πούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το άκυρο το έγραψα γιατί βιαστηκα να γράψω ότι μπορείς να παραγγειλεις το kindle απο αμαζον.κο.υκ πριν το τεσταρο και μετα ειδα ότι δεν έπαιζε !! Απλά ξέχασα να τα γράψω όλα!! Κάποιος μου είχε πει ότι και τα Sony είναι πολυ καλα αλλα ούτε τα έχω δει ούτε έχω ξανακούσει! Αναρωτιομουν αν πραγματικά έχει χρησιμοποίηση κανείς το ipad σαν ereader? κατα πόσο η οθόνη και η αυτονομία είναι ¨βολικη¨ ας πούμε. Αν και ο eanagnostis είναι ο ειδικός γιατί τα έχει δοκιμάσει,λένε ότι τα sony είναι πολύ καλά αλλά είναι ακριβά. Έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από το Kindle σαν συσκευές,τα reviews είναι πολύ κολακευτικά ιδίως για την ακριβή συσκευή(το 950 νομίζω). Τα ipad είναι σαν να έχεις ένα netbook,τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο(η οθόνη και η μπαταρία δεν κρατάει περισσότερο από λίγες μέρες,ενώ τα e-readers σχεδόν μήνα με κανονική χρήση). Άσε που είναι ποιο άβολο να το κρατάς στο χέρι,το βάρος απλά δεν συγκρίνεται με τα e-readers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 πιστεύω ότι πλέον οι συσκευές αυτού του τύπου θα ξεπεραστούν πολύ γρήγορα από τα tablets. Ναι μεν ελαφριά και φθηνότερα σε σχέση με ένα tablet, αλλά αρκετά μικρά , κουραστικά, περιορισμένης χρησιμότητας και δυνατοτήτων.. Και πραγματικά πόσα λεφτά να δώσει κάποιος και πόσες συσκευές να κουβαλάει; Tablet, smartphone, laptop, e-reader ; Απ' ότι φαίνεται, καθόλου γρήγορα δε θα ξεπεραστούν. Τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στις ΗΠΑ επενδύουν, όπως φαίνεται και από αυτήν την είδηση στις συσκευές ακόμα. Και αυτό στη χώρα με εκατομμύρια tablets. Αλλά έχει λογική αυτό. Οι e-readers είναι ασυναγώνιστοι για ανάγνωση και τους αγοράζουν αυτοί που διαβάζουν περισσότερο, οι καλύτεροι πελάτες τους δηλαδή. Όσο για την αναγνωσιμότητα, είναι απλά απίθανο να αντέξει να διαβάσει κανείς τις 720 σελίδες του Game of Thrones σε iPad ή, πόσο μάλλον, laptop. Αν και ο eanagnostis είναι ο ειδικός γιατί τα έχει δοκιμάσει,λένε ότι τα sony είναι πολύ καλά αλλά είναι ακριβά. Έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από το Kindle σαν συσκευές,τα reviews είναι πολύ κολακευτικά ιδίως για την ακριβή συσκευή(το 950 νομίζω). Δεν έχω δει Sony 950 (μόνο στις ΗΠΑ υπάρχει), έχω δει και χρησιμοποιήσει τα μικρότερα. Αν δεν ήταν για την τιμή, θα έλεγα ότι το 950 είναι η καλύτερη συσκευή στην κατηγορία της. Έχει την καλή οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, 7 αντί για 6 ίντσες που βολεύει περισσότερο, καλύτερα zoom για PDF. Απλά σε αυτά τα λεφτά δεν είναι value for money σε σχέση με το Kindle. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Για ποιο λόγο δεν πωλούνται στην Ευρώπη; Όλα τα άλλα ηλεκτρονικά είδη (λαπτοπ, τηλεοράσεις, κτλ) έρχονται κανονικά. Ίσως να μην έρθει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά δε μιλάμε για μοντέλα αλλά για ολόκληρο είδος προιόντων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Οι συσκευές αυτές είναι επιδοτούμενες στην τιμή τους από τα βιβλιοπωλεία που τις κατασκευάζουν και τις πουλάνε. Νόημα θα είχε να τις πουλάνε και στην Ευρώπη, αν είχαν και το αντίστοιχο περιεχόμενο (ελληνικά ebooks και ελληνικό Amazon π.χ.), αλλά δεν το έχουν. BTW, έχει ξεσπάσει πόλεμος Barnes & Noble και Amazon για το αν το Nook 2 ή το Kindle 3 έχει μεγαλύτερη μπαταρία. Είναι ενδιαφέρον και πώς μετράνε τη διάρκειά της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μα είναι φαύλος κύκλος. Δεν υπάρχουν αρκετά βιβλία γιατί δεν μπορείς να αποκτήσεις το μηχάνημα για να τα διαβάσεις. Και δε θα μπεις στον κόπο να αποκτήσεις το μηχάνημα για να τα διαβάζεις γιατί δεν υπάρχουν αρκετά βιβλία! Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Το θέμα δεν είανι αν υπάρχουν αρκετά βιβλία ή όχι. Το θέμα είναι ότι Amazon, Kobo και B&N δεν τα έχουν, δεν έχουν βιβλιοπωλεία για ebooks στην Ευρώπη. Γι' αυτούς, συσκευή + πώληση ebooks πάνε μαζί (λογικό, αφού όπως είπα επιδοτούν την τιμή της συσκευής). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niksakl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Το έχει δοκιμάσει κανείς και με ελληνικά ebboks και pdf; Με τα pdf πως τα πάει; Υποστηρίζει γενικότερα κανονικά τους ελληνικούς χαρακτήρες; Αν το έχει πιάσει κάποιος στα χέρια του ας πει, σκέφτομαι σύντομα να αγοράσω το πρώτο μου ebook reader και φαίνεται ενδιαφέρον το συγκεκριμένο (μπορώ να φέρω κάποια στιγμή από ΗΠΑ). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα