PP1969 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Ξαφνικα διαπιστωνω οτι οι περισσοτερες απο τις ρυθμισεις του bios της μητρικης μου εχουν γινει μη προσβασιμες, δηλαδη δε μπορω να τις ρυθμισω. Συμπεριλαμβανομενωn και αυτων για επιστρoφη στις default. Πως συνεβη αυτο και πως διορθωνεται?
ninos30 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν δεν πεις παραπάνω για το board σου δύσκολα να σε βοηθήσει κάποιος... Μοντέλο και BIOS revision που φοράει.
PP1969 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δεν ειναι θεμα μοντελου ωστε να με βοηθησει καποιος με βαση το μοντελο και το revision. Αυτο που εκανα προσφατα ειναι οτι συνδεσα ενα usb καλωδιο, λες αυτο να μπλοκαρησε το bios? Εσυ εχεις δει/ακουσει ποτε παρομοιο προβλημα?
ninos30 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Όχι. Εμένα μου φαίνεται ότι έχει φάει ένα σκάλωμα το BIOS σου. Από κάποιο virus ίσως. Ίσως ακόμα και από ασταθές ρεύμα. Ίσως να στρώσει με ένα BIOS update. Ακόμα και να έχεις το τελευταίο, ξαναπέρασέ το. Και αυτό που λες δεν είναι σωστό. Να ξέρεις πάντα αυτό που έχεις πάθει, το έχει πάθει κάποιος άλλος πρώτος από εσένα κάπου στο ΝΕΤ. Οπότε ψάχνεις με βάση το μοντέλο της board σου και βλέπεις τι γίνεται...
SPANK Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δοκίμασε και ενα bios reset απο την μπαταρία στην μητρική μήπως στρώσει
PP1969 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εβγαλα τη μπαταρια και οι ρυθμισεις εγιναν προσβασιμες, αλλα μονο στιγμιαια οπως φανηκε. Στην επομενη εκκινηση στην αρχη του post μου εβγαλε ενα error msg και κατoπιν επανηλθε το προηγουμενο νοσηρο καθεστως... Οποτε τωρα παω για update. H mobo εχει λειτουργια dual bios, αν λεει κατι αυτο.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μπας και εχει ψοφησει η μπαταρια? μπας και εχει κανενα κρυφο μενου μεσα στο bios με κανενα συνδυασμο πληκτρων?
PP1969 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το παγωμα δεν ηταν παντοτε, τωρα τελευταια προεκυψε. Η mobo ειναι σχετικα καινουργια. Στις οδηγιες για το update λεει "close all aplications and TSR(Terminate and Stay Resident) programs" Ποια ειναι τα ΤSR programs?
ninos30 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Αυτά ισχύουν όταν κάνεις update μέσα από τα Windows, κάτι που δεν θα στο πρότεινα. Φτιάξε μια DOS boot-disk, ξεκίνα από εκεί σε DOS command prompt και τρέξε το flash utility. Επίσης αν βρεις κανα ξεχασμένο Win98 CD εγκατάστασης, έχει επιλογή "Start in DOS Prompt" όταν ξεκινάει. Μετά τα ίδια. Θα δοκίμαζα όμως να αλλάξω και μπαταρία, ανεξαρτήτως αν είναι καινούρια η Mobo
PP1969 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γιατι να μπλεκω με δισκετες(που δεν εχω κιολας) και οχι με το προγραμματακι που κανει τη δουλεια σε δευτερολεπτα? Παντα τετοια εχω χρησιμοποιησει Μπαταρια να αλλαξω αν δε δουλεψει ουτε το νεωτερο bios. Oλες οι μπαταριες των μητρικων ειναι ιδιες?
ninos30 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γιατι να μπλεκω με δισκετες(που δεν εχω κιολας) και οχι με το προγραμματακι που κανει τη δουλεια σε δευτερολεπτα? Παντα τετοια εχω χρησιμοποιησει Μπαταρια να αλλαξω αν δε δουλεψει ουτε το νεωτερο bios. Oλες οι μπαταριες των μητρικων ειναι ιδιες? Περίπου ίδιες. Θα πας με την δικιά σου και θα αγοράσεις μια ίδια. ΠΑΝΤΟΥ συμβουλεύουν να το κάνεις σε DOS, ακριβώς για να μην σου την κάτσει κανα "Resident Program" που έλεγες πριν. Αν το κάνεις τελικά έτσι, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κλείσεις ότι AV/Firewall/Anti-Spam κλπ πρόγραμμα έχεις Πάντως ακόμα δεν μας έχει πει την ΜΒ σου
PP1969 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εχω ηδη μπαταριες απο μητρικες που ειχα στο παρελθον, γιαυτο ρωταω, κανουν ολες? Το Resident Program ποιο ειναι?
ninos30 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 ALT+CTRL+DEL -> Start Task Manager καρτέλα Processes. Θα δεις ουκ ολίγα. Από αυτά, δεν μπορείς να κλείσεις τα πάντα. Κάποια είναι System-Reserved και είναι απαραίτητα για το λειτουργικό, δεν σε αφήνει κοινώς. Κάποια μπορείς να τα κλείσεις και σε αυτά αναφέρεται, και κάποια μπορείς να τα κλείσεις αλλά "δεν πρέπει" (και αυτό είναι το δύσκολο να ξέρεις ποια δεν). Γιαυτό σου λέω, DOS... Για τις μπαταρίες, σύγκρινέ τες στα χαρακτηριστικά κι αν είναι ίδιες δοκίμασε. Τα γράφουν πάνω. Δες αυτό και κάντο με ένα Bootable-USB. Αρκεί να το υποστηρίζει η μητρική σου http://www.youtube.com/watch?v=gxpE1N4xB4s
PP1969 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Tην εκανα τη δουλεια μεσα απ τα win χωρις να κλεισω resident και δε κρατησε πανω απο 30". Μενει να τσεκαρω καθε τοσο μη τυχον ξανακολησει το bios, τοσα χρονια παντως πρωτη φορα ειχα δει τετοιο πραγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.