nicoc89 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 @nicoc89: Πίστεψέ με, είναι ακριβώς όπως τα γράφει ο antonl. Δυστυχώς με το γάμο τόσο οι μελλόνυμφοι όσο και κυρίως οι γονείς τους, βγάζουν υποχρεώσεις. Είτε φιλικές είτε επαγγελματικές. Ξέρεις πόσοι θα στραβoμουτσουνιάσουν και θα παρεξηγηθούν επειδή δεν κλήθηκαν στον γάμο; Μάλιστα υπήρχε ο εξής εμπειρικός κανόνας: ο γάμος είναι για να καλέσουν οι γονείς και τα βαφτίσια για να καλέσει το ζεύγος. Πρόσφατο παράδειγμα που το γνωρίζω από πρώτο χέρι: γάμος σε στενό οικογενειακό κύκλο πέρσι. Τόπος τέλεσης γάμου: Δημαρχείο. Καλεσμένοι: οι γονείς του γαμπρού, οι γονείς της νύφης, ο αδελφός του γαμπρού κι ο αδελφός της νύφης, οι οποίοι ήταν και οι "κουμπάροι" (μάρτυρες). Ακόμη και σήμερα μερικοί συγγενείς τόσο του γαμπρού όσο και της νύφης, δεν έχουν πάρει τηλέφωνο το ζευγάρι να το συγχαρούν για το παιδί που γεννήθηκε πριν κανά μήνα. Γιατί δεν κλήθηκαν. Έλεος ...
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 εντάξει ρε παιδιά, δεν είναι κι όλα μαύρα.. Ότι μπορεί θα κάνει ο καθένας.. Ο παραλογισμός δεν είναι στο να καλέσεις 300 άτομα ή να κάνεις το τραπέζι σε σούπερ ντούπερ χώρο, αλλά να κάνεις κάτι πέρα από τις δυνατότητες σου. Συνήθως το ισοζύγιο ενός γάμου κουτσά στραβά κλείνει (δώρα - λεφτά από τη μια, έξοδα από την άλλη , έρχονται πάτσι και πόστα). Τα μόνα έξοδα που πρέπει να μένουν θα πρέπει να αφορούν πράγματα του σπιτιού (επίπλωση) και μόνο. Αυτοί που χρεώνονται για μια ζωή για τα έξοδα του γάμου είναι και πολύ μαλ###@$. Και στο δικό μου γάμο καμιά 250αριά καλέσαμε, αλλά μπορούσαμε να το κάνουμε και το κάναμε. Στην τελική δεν είμαστε και μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο, και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και τους γονείς - παππούδες .. Αν δεν είχα τη δυνατότητα , θα έκανα μόνο το γάμο στην εκκλησία και ένα τραπέζι για γονείς-αδέλφια-κουμπάρους. Και αργότερα , πολύ πιο οικονομικά (και όχι με την ετικέτα "τραπέζι γάμου") , θα μάζευα φίλους και συγγενείς και θα πηγαίναμε κάπου για ένα καλό φαΐ.. Σε δημαρχείο ποτέ. Όχι γιατί είμαι θρησκόληπτος, αλλά ρε φούστη μου ας κρατήσουμε και κάποια παράδοση, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Τι θα γίνουμε, σαν τα ζώα του Γερμανούς, μπύρα κλανιά και ρέψιμο ; Ουγκ ! Τα τελευταία χρόνια έχω κόψει τις μαλακίες και σε όσους γάμους - βαφτίσεις πηγαίνω , δίνω δώρο φακελάκι-καρτούλα με λεφτά . Το ύψος του ποσού εξαρτάται από το αν θα έχει και σε τραπέζι μετά. Συνήθως κοιτάζω να καλύψω το κόστος του τραπεζιού και να μείνει και κάτι. Αν πάλι δεν υπάρχει τραπέζι, το ποσό είναι πάλι αντίστοιχο.. Αυτούς που δεν μπορώ , είναι του καράγυφτους που ξανααμπαλάρουν δώρα και τα δίνουν αλλού τρελή γυφτιά..
katz Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Αυτούς που δεν μπορώ , είναι του καράγυφτους που ξανααμπαλάρουν δώρα και τα δίνουν αλλού τρελή γυφτιά.. Αχαχαχα ρετιρε :cry:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.