caution Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Αν αρνηθείς, θεωρείται προσβολή; Εγώ αν έρθει κολλητός μου και μου ζητήσει τέτοιο πράμα, όχι μόνο θα αρνηθώ αλλά θα φάει ζυγισμένη μπάτσα μπας και ισώσει. Και θα απαιτώ και ευγνωμοσύνη για την συμπεριφορά μου αυτή, στο μέλλον
Komorias Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 αυτα βεβαια θα μπορουσες να τα συζητησεις με τον ιδιο και οχι εδω. αυτο ξαναπεστο.το μετανιωσα πολυ.δεν περιμενα τετοιες ειρωνικες απαντησεις. αλλοι εχουν 3000 μισθο κ αλλοι ουτε τα μισα.... αλλοι ζουν με τα λεφτα των γονιων κ αλλοι τους εχουν χασει....... ναστε καλα....
caution Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Εγώ δεν το είπα ειρωνικά και δεν έχει να κάνει με χρήματα... απλά σου λέω με τρόπο να τον ρωτήσεις αν είναι 100% σίγουρος και τα λοιπά
bluesattack Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ποιος εχει καθιερωσει αυτες τις χαζομαριτσες , να εχει ο κουμπαρος , η ο οποιος αλλος, οικονομικες υποχρεωσεις ? Να ειναι φιλος σου και να θελεις να μοιραστει μαζι σου την χαρα δεν παιζει ε ? Παιρνω δωρο , δινω δωρο ,και ολοι να αγχωνονται για το οικονομικο..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 αυτο ξαναπεστο.το μετανιωσα πολυ.δεν περιμενα τετοιες ειρωνικες απαντησεις. αλλοι εχουν 3000 μισθο κ αλλοι ουτε τα μισα.... αλλοι ζουν με τα λεφτα των γονιων κ αλλοι τους εχουν χασει....... ναστε καλα.... Κακώς το πήρες προσωπικά. Ήταν απλά μια αφορμή για κουβέντα (έστω καφενείου) για κάτι που σε κάποιους φαίνεται παράλογο και ίσως ιδιοτελές (να βρεις κάποιον να σου πληρώσει ένα μέρος των γαμησιάτικων)
kfyros Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Να ζήσουν , άντε και στα δικά σου... Αν δεν γουστάρεις μπορείς απλά να το πεις (αρκεί να μη στο έχει προτείνει 10 μήνες πριν και να είπες "ναι").. Όσο για τις "υποχρεώσεις" αυτές είναι πάνω κάτω όσες αναφέρθηκαν (δώρο παίρνεις - δώρο δίνεις , συνήθως συννενοείστε μεταξύ σας και παίρνετε κάτι που θέλετε ένθεν κακείθεν για να μην τρέχετε να τα αλλάζετε, στολισμός εκτός ανθοδέσμης - εκκλησία κλπ.)... Εγώ πάντως για συγκεκριμένους φίλους πέταγα τη σκούφια μου να κουμπαριάσουμε.. Σε άλλους έχω αρνηθεί ευγενικά.. Δεν τρέχει και τίποτα.. Όσο για τις κριτικές του στυλ "πεταμένα λεφτά - αμερικανιές κλπ." διαφωνώ κάθετα.. Υπάρχουν πολλά "περιττά" έξοδα και λεφτά που πετιούνται δεξιά κι αριστερά , αλλά αν δεν πετάξουμε και πέντε φράγκα σε μαλακίες τι θα καταλάβουμε ; Γερολαδάδες θα γίνουμε μέσα στη μιζέρια και στην κατήφεια ; Ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός βέβαια.. Και δεν χρειάζεται να χαλάσετε μια περιουσία και να πάρετε νυφικό designers , κουστούμι armani και μπομπονιέρες και προσκλητήρια "γαμ@ και δέρνω".. βίον ανθόσπαρτο.. Κι αν δεν κάτσει , γρήγορο διαζύγιο.. έτσι είναι η ζωή..
antonl Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 offtopic [...] Όσο για τις κριτικές του στυλ "πεταμένα λεφτά - αμερικανιές κλπ." διαφωνώ κάθετα.. Υπάρχουν πολλά "περιττά" έξοδα και λεφτά που πετιούνται δεξιά κι αριστερά , αλλά αν δεν πετάξουμε και πέντε φράγκα σε μαλακίες τι θα καταλάβουμε ; [...] Συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά το θέμα είναι να το «απολαμβάνουν» αυτοί που τα πετάνε. Στις περισσότερες περιπτώσεις που γνωρίζω γίνονται όλα αυτά τα έξοδα γιατί «πρέπει». Να δώσουν 15k και να πάνε 15-30 μέρες διακοπές στην άλλη άκρη της Γης (ή να κάνουν ότι άλλο θέλουν) ΟΚ αλλά να τα δώσουν για μισής μέρας δουλειά που στο τέλος, το πιθανότερο είναι, πολλοί απ τους παρευρισκόμενους να μην μείνουν ικανοποιημένοι (και ίσως να χουν κάτι για να γκρινιάξουν) είναι κάπως.
kfyros Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 offtopic Συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά το θέμα είναι να το «απολαμβάνουν» αυτοί που τα πετάνε. Στις περισσότερες περιπτώσεις που γνωρίζω γίνονται όλα αυτά τα έξοδα γιατί «πρέπει». Να δώσουν 15k και να πάνε 15-30 μέρες διακοπές στην άλλη άκρη της Γης (ή να κάνουν ότι άλλο θέλουν) ΟΚ αλλά να τα δώσουν για μισής μέρας δουλειά που στο τέλος, το πιθανότερο είναι, πολλοί απ τους παρευρισκόμενους να μην μείνουν ικανοποιημένοι (και ίσως να χουν κάτι για να γκρινιάξουν) είναι κάπως. Καλά , τις περισσότερες φορές οι γονείς τα σκάνε.. Εγώ πάντως δεν ξέρω κανένα ζευγάρι που να μην τη γούσταρε τη φάση.. Αντίστοιχα θα μπορούσε να πει κανείς ότι και οι καλοκαιρινές διακοπές σε νησί πεταμένα λεφτά είναι. Κι η Λούτσα και το Πόρτο Ράφτυ για μπανάκια μια χαρά είναι. Τι τη θες την Πάρο και τη Μύκονο, να φας και το ταρακούνημα 4 ώρες ; Γιατί να τα ισοπεδώνουμε όλα; Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων είναι ο γάμος στην τελική, δεν είναι κάτι τυχαίο.. Και εγώ προσωπικά επειδή προέρχομαι κι από μεγάλη οικογένεια, ήθελα να το μοιραστώ με συγγενείς και φίλους. Άλλοι πάνε στο δημαρχείο με μια ανθοδέσμη και μετά για καφέ, λες και τον κλαίμε το μακαρίτη.. Και τι κατάλαβαν ; Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, έτσι;
kx5 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ευτυχώς που άνοιξε αυτό το θέμα και ενημερωθήκαμε. Δεν είχα ιδέα ότι ο κουμπάρος πληρώνει το μισό γάμο
antonl Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Καλά , τις περισσότερες φορές οι γονείς τα σκάνε.. Εγώ πάντως δεν ξέρω κανένα ζευγάρι που να μην τη γούσταρε τη φάση.. Αντίστοιχα θα μπορούσε να πει κανείς ότι και οι καλοκαιρινές διακοπές σε νησί πεταμένα λεφτά είναι. Κι η Λούτσα και το Πόρτο Ράφτυ για μπανάκια μια χαρά είναι. Τι τη θες την Πάρο και τη Μύκονο, να φας και το ταρακούνημα 4 ώρες ; Γιατί να τα ισοπεδώνουμε όλα; Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων είναι ο γάμος στην τελική, δεν είναι κάτι τυχαίο.. Και εγώ προσωπικά επειδή προέρχομαι κι από μεγάλη οικογένεια, ήθελα να το μοιραστώ με συγγενείς και φίλους. Άλλοι πάνε στο δημαρχείο με μια ανθοδέσμη και μετά για καφέ, λες και τον κλαίμε το μακαρίτη.. Και τι κατάλαβαν ; Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, έτσι; Μάλλον έχουμε σχετικά αντίθετες εμπειρίες Εγώ ξέρω αρκετά ζευγάρια που θα προτιμούσαν να παντρευτούν παρουσία 10 καλών φίλων, των γονιών και 5 συγγενών (ή τέλος πάντων σε έναν πιο στενό κύκλο ατόμων που γνωρίζει καλά) αλλά για λόγους που φαντάζομαι καταλαβαίνουμε, καταλήγουν με 200-300-900 προσκεκλημένους. Δεν λέω ότι χαλιούνται/στραβώνουν με το γεγονός αλλά τι θα τους ήταν πιο ευχάριστο. Ε και δεν εννοούσα αποκλειστικά να φάνε 15k στη Μύκονο, μίλησα για όποια «πολυτέλεια» τους αρέσει καλύτερα.
nicoc89 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εγώ πάλι ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την λογική να καλέσεις 200-300 άτομα από τα οποια οι 150 είναι συγγενείς άκυροι που δεν είχες παρτίδες ποτε και να μην καλέσεις μονο 150 που είναι καλοί φίλοι , συγγενείς που έχεις παρτίδες κλπ και να εξοικονομήσεις χρήματα η να κανεις καλύτερο το τραπέζι σου.
antonl Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Γιατί έχεις (εσύ ή ο πατέρας/μάνα σου που δε θες να στεναχωρήσεις) υποχρέωση, γιατί σε είχαν καλέσει κι εκείνοι, γιατί δε μπορείς να καλέσεις τον θείο τον Τάκη αλλά και όχι τη θεία Κατίνα κλπ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εγώ πάλι ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την λογική να καλέσεις 200-300 άτομα από τα οποια οι 150 είναι συγγενείς άκυροι που δεν είχες παρτίδες ποτε και να μην καλέσεις μονο 150 που είναι καλοί φίλοι , συγγενείς που έχεις παρτίδες κλπ και να εξοικονομήσεις χρήματα η να κανεις καλύτερο το τραπέζι σου. Γιατί έχεις (εσύ ή ο πατέρας/μάνα σου που δε θες να στεναχωρήσεις) υποχρέωση, γιατί σε είχαν καλέσει κι εκείνοι, γιατί δε μπορείς να καλέσεις τον θείο τον Τάκη αλλά και όχι τη θεία Κατίνα κλπ @nicoc89: Πίστεψέ με, είναι ακριβώς όπως τα γράφει ο antonl. Δυστυχώς με το γάμο τόσο οι μελλόνυμφοι όσο και κυρίως οι γονείς τους, βγάζουν υποχρεώσεις. Είτε φιλικές είτε επαγγελματικές. Ξέρεις πόσοι θα στραβoμουτσουνιάσουν και θα παρεξηγηθούν επειδή δεν κλήθηκαν στον γάμο; Μάλιστα υπήρχε ο εξής εμπειρικός κανόνας: ο γάμος είναι για να καλέσουν οι γονείς και τα βαφτίσια για να καλέσει το ζεύγος. Πρόσφατο παράδειγμα που το γνωρίζω από πρώτο χέρι: γάμος σε στενό οικογενειακό κύκλο πέρσι. Τόπος τέλεσης γάμου: Δημαρχείο. Καλεσμένοι: οι γονείς του γαμπρού, οι γονείς της νύφης, ο αδελφός του γαμπρού κι ο αδελφός της νύφης, οι οποίοι ήταν και οι "κουμπάροι" (μάρτυρες). Ακόμη και σήμερα μερικοί συγγενείς τόσο του γαμπρού όσο και της νύφης, δεν έχουν πάρει τηλέφωνο το ζευγάρι να το συγχαρούν για το παιδί που γεννήθηκε πριν κανά μήνα. Γιατί δεν κλήθηκαν.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ευτυχώς που άνοιξε αυτό το θέμα και ενημερωθήκαμε. Δεν είχα ιδέα ότι ο κουμπάρος πληρώνει το μισό γάμο Καλα καμία σχέση. Ένας normal γάμος θα σου κοστίσει το λιγότερο 15.000 ειδικά αν είναι Αθήνα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.