apd453 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Εδώ, ένα άρθρο του Στέλιου Κούλογλου. Μπας και καταλάβουμε λίγο τι συμβαίνει. Το πρόβλημα πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα. Κανείς δε θα σηκώσει μανίκια αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση γιατί απλά διαπιστώνει καθημερινά ότι του λένε ψέματα και βλέπει ότι πάμε για φούντο με χίλια. Είναι λογικό ο αγρότης Π.Χ. να ζητάει περισσότερα. Ανθρώπινο. Όταν του τα δόσεις θα τα πάρει. Χαζός δεν είναι. Δεν νομίζω ο Γερμανός αγρότης να μη τα έπαιρνε. Το ερώτημα είναι αυτός που διαχειρίζεται το χρήμα γιατί του τα έδωσε ενώ ήξερε ότι δεν έπρεπε να του τα δώσει. Και η Μέρκελ βγήκε τις προάλλες και είπε ότι δεν έχει φοροελαφρύνσεις για τα καινούργια οικολογικά Γερμανικά αυτοκίνητα γιατί το κόστος θα ήταν δυσβάστακτο για την Γερμανική οικονομία και τέλος. Αν τις έδινε θα κατηγορούσα τον Γερμανό που θα τις έπαιρνε? Μήπως ο Γερμανός θα αρνιόταν τις φοροελαφρύνσεις για το καλό της Γερμανικής οικονομίας? Από τη Μέρκελ εξαρτάτε το ποιος θα πάρει. Αυτό που κάνει η Μέρκελ δυσαρέστησε πολλούς αλλά αυτή έκανε σωστά τη δουλειά της για την οποία και πληρώνεται αδρά. Προφανώς η Μέρκελ νοιάζεται και λίγο για τη χώρα της και δε τη νοιάζει μόνο η καρέκλα (όχι τόσο πολύ όσο εδώ τουλάχιστον). Στις δημοσκοπήσεις δε τα πάει και πολύ καλά. Γιατί ο απλός Γερμανός προφανός δεν γουστάρει κάτι τέτοια (λογικό). Δε σημαίνει όμως ότι ο επόμενος μετά Μέρκελ θα βγει και θα μοιράζει χρήμα ούτε θα τάζει λαγούς με πετραχήλια.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Τέσσερα κρατίδια «υπό επιτήρηση» θέλει να θέσει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_21/05/2011_391638 Καλα δεν ειναι και εκει ολα ροδινα.. Δεν παραγνωριζω φυσικα τα παρα πολλα κακα της ελληνικης πραγματικοτητας και την κακη νοοτροπια αλλα δεν θα το περιορισω και στα συνορα μας το προβλημα απαραιτητα.Δεν νομιζω να εχει μπει σχεδον η μιση ευρωπη σε επιτηρηση η να αντιμετωπιζει αναλογα προβληματα (ισπανια, πορτογαλλια, ιρλανδια, ισλανδια , ιταλια κλπ ) επειδη ολοι δεν πληρωναν κλησεις η επειδη ειχαν βυσμα για διορισμο.Απο και και περα βεβαιως εμεις πρεπει να κοιταξουμε το δικο μας καλο , και φυσικα την οσο γινεται μικροτερη επιβαρυνση των μικρομεσαιων στρωματων .
apd453 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Τέσσερα κρατίδια «υπό επιτήρηση» θέλει να θέσει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_21/05/2011_391638 Καλα δεν ειναι και εκει ολα ροδινα.. και καλά κάνουν. Θα μπορούσαν να μη το κάνουν και αυτοί και να ξαναβγούν στις επόμενες εκλογές.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 και καλά κάνουν. Θα μπορούσαν να μη το κάνουν και αυτοί και να ξαναβγούν στις επόμενες εκλογές. Ειμαι σιγουρος παντως οτι θα το κανουν αξιοκρατικοτερα απο εμας .
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Αυτό ειναι το ζουμί του ποστ σου και στο οποίο έχω απαντήσει με απόλυτη τεκμηρίωση : Επιμένεις στο θέμα του επιμερισμού των ευθυνών, λες και αμφισβήτησε κανείς πως οι πολιτικοί έχουν τις περισσότερες ευθύνες. Δε θυμάμαι κανείς από όσους συμμετείχαν σε αυτή την κουβέντα να είπε κάτι τέτοιο. Οπωσδηποτε όχι εγώ. Αυτό που λέω, είναι το εξής απλό: Συνιστά επικίνδυνο λαϊκισμό η καλλιέργεια της θεωρίας πως α)το χρέος είναι αποκλειστικά προϊόν κακοδιαχείρισης και β)το σύνολο των χρημάτων κατέληξαν στα χέρια πολιτικών. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί, παρότι (και αυτό) το νήμα διολισθαίνει σε αναθεματισμούς για τους ανίκανους πολιτικούς, προσπερνάμε μια πολύ σημαντική παράμετρο: την ευθύνη του κόσμου. Κι όταν κάποιος μας την υπενθυμίζει, πιάνουμε τα ποσοστά. "Ναι, φταίμε, αλλά στο 10%". Έστω ότι οι αγρότες φταίνε κατά 10% που εξεβίαζαν κοινωνία και διαδοχικές κυβερνήσεις για να πάρουν επιδοτήσεις. Αυτό, όμως, δε μεταβάλει το γεγονός πως τις επιδοτήσεις τις πήραν. Άρα, λεφτά πήγαν και εκεί. Άρα, όταν οι αγανακτισμένοι φωνάζουν "πού πήγαν τα λεφτά", καλό είναι να θυμούνται αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή δηλώνουν αγανακτισμένοι και κατεβαίνουν στις πλατείες άνθρωποι που συγκεντρώνουν μόρια υπηρεσίας στην παραμεθόριο όντας αποσπασμένοι στην Αθήνα. Κι εσύ (σχηματικά το εσύ), αν δεν τους συντρέξεις, κατηγορείσαι ότι προτιμάς τον καναπέ από την αντίδραση. Το ερώτημα "κατέβηκες στο Σύνταγμα" καταλλήγει να αποτελλεί μια νέα εκδοχή του δελτίου πολιτικών φρονημάτων. Κι αν θέσεις δύσκολα ερωτήματα, δέχεσαι ερωτήσεις του στυλ "δηλαδή, προτιμάς τον καναπέ;" ή "θα ήθελες να μην κατέβουν καθόλου στο Σύνταγμα"; Ο μύθος του αθώου λαού (άντε, βαριά-βαριά, των επίορκων συνδικαλιστών και μερικών κακών που φταίνε κατά 10%) δε μας βοηθάει να αντιληφθούμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Βαυκαλιζόμαστε πως το σύστημα είναι εντάξει και φταίνε οι πολιτικοί που είναι ανίκανοι. Δεν είναι έτσι, όμως. Το σύστημα είναι λάθος. Η καραμέλα της κακής ηγεσίας που δυναστεύει έναν καλό λαό (θα έπρεπε να) έχει λιώσει προ πολλού. Υ.Γ: Έχει πλάκα πάντως, που προσπαθείς εμμέσως (και μάλιστα με το βαμβάκι) να με μειώσεις μέσω της λεκτικής υποβάθμισης των ελληνικών πανεπιστημίων. Βλέπεις φαντάσματα. Δηλώνω ευθαρσώς απόφοιτος ενός εξ αυτών των μπαχάλων. Απλά, επειδή έβαλες τα πανεπιστήμια (μέσω των γνώσεων που απέκτησες σε αυτά) στην κουβέντα, θεώρησα σκόπιμο να υπενθυμίσω εμμέσως πλην σαφώς ότι συμμετέχουν και αυτά στο φαγοπότι. Στα υπόλοιπα που γράφεις (περί σημασίας που έχει η ατομική προσπάθεια κτλ. συμφωνώ απολύτως).
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Συνιστά επικίνδυνο λαϊκισμό η καλλιέργεια της θεωρίας πως α)το χρέος είναι αποκλειστικά προϊόν κακοδιαχείρισης και β)το σύνολο των χρημάτων κατέληξαν στα χέρια πολιτικών. πάντως και τα κόκκαλα μιάς μη "επαρκώς" ξεκοκκαλισμένης μπριζόλας δεν είναι το ίδιο με την "ξεκοκκαλισθείσα" ειδικά όταν ο λογαριασμός θα "στέλνεται", άγνωστο μέχρι πότε συμπαθείς καί οι 2 "πλευρές" .
Critter Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Επιμένεις στο θέμα του επιμερισμού των ευθυνών, λες και αμφισβήτησε κανείς πως οι πολιτικοί έχουν τις περισσότερες ευθύνες. Δε θυμάμαι κανείς από όσους συμμετείχαν σε αυτή την κουβέντα να είπε κάτι τέτοιο. Συνιστά επικίνδυνο λαϊκισμό η καλλιέργεια της θεωρίας πως α)το χρέος είναι αποκλειστικά προϊόν κακοδιαχείρισης και β)το σύνολο των χρημάτων κατέληξαν στα χέρια πολιτικών. Μα και συ επιμένεις στο οτι κάποιοι θεωρούν οτι φταίει αποκλειστικά η κακοδιαχείριση και οτι επίσης υπάρχουν κάποιοι, που υποστηριζουν οτι τα λεφτά κατέληξαν μονο σε χέρια πολιτικών. Δεν νομίζω οτι βρίσκεις πολλους τέτοιους. Ακόμα και γω μπορει να είμαι κολαφος σε ενα ποστ για τους πολιτικους και μην αναφέρω καν τους πολίτες, κάτι όμως που δεν σημαίνει οτι δεν τους συμπεριλαμβάνω στην ευθύνη στις απόψεις μου. Στα πάντα υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας και το μόνο, που προσπαθω να πω, είναι οτι εκτος απο το ότι όπως συμφωνήσαμε οι πολιτικοί έχουν τις περισσότερες ευθύνες (αν δεις τη διατύπωση για το 10%, είναι απλα συμβολική), είναι και οι μόνοι που μπορούν με τη σωστή απο εδώ και πέρα πολιτική τους να διορθώσουν την κατάσταση. Ο δρόμος της βίαιης (ακόμα και προς το σωστό δρόμο) προσαρμογής, που έχει επιλεγεί, είναι λες και λέει στον πολίτη "Μαλάκα εσύ τα έφαγες - ουτε καν μαζι τα φαγαμε - σκάσε και πλήρωνε παλιολαμόγιο του κεράτα". Επομένως, σαφώς και θέλω να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα αλλα αυτο που πρέπει να διορθωθει πρώτα είναι το διοικητικό μοντέλο που ορίζει και τους ελεγκτικους μηχανισμους. Η κυνέρνηση και οι μηχανισμοί της, είναι η κεφαλή της διαχείρισης του κράτους. Δεν μπορεί να βγαίνει ο γνωστός υπουργός στα καναλια και να μας λέει "δεν μπορουμε να βρούμε αυτους που έχουν τα πολλα" και μετά να έρχεται και να μου κατέβαζει το αφορολόγητο βίαια στα 6000-8000€ (κάτι που εκτός των άλλων δεν είναι και προς τη σωστη κατεύθυνση μέτρο). Δεν μπορει να μου ζητάει να διορθωθω εγώ όταν δεν έχει διορθωθεί αυτος, που έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες και σαν διοικητής του κράτους συνεχίζει να διοικέι δια του λάθος παραδείγματος. Δεν μπορεί να υπάρχουν αποδείξεις και παραδοχή ότι τις προηγούμενες 10ετίες στην Ελλαδα πέσανε άπειρες μίζες και να μην έχει τιμωρηθει κανείς, την ίδια ώρα που καλείται ο πολίτης να πληρώσει τα σπασμένα. Δεν μπορεί να μην καταργούν το νόμο περι ευθύνης υπουργών και τις παραγραφές τους, όταν καλούν εμένα να τους πιστέψω οτι η διαθφορά έλαβε τέλος. Απο εδώ και πέρα, θεωρώ αποκλειστικη ευθύνη του διαχειριστή του κράτους για ότι συμβαίνει γιατί πολύ απλα δεν μπορω να κατηγορήσω πλέον ουτε στο 1% τον καταστηματάρχη που δεν έχει να πληρώσει και φοροδιαφεύγει. Σιγουρα βέβαια υπάρχουν ακόμη άτομα που φοροδιαφεύγουν χωρίς να το έχουν ανάγκη αλλα και πάλι κατηγορώ το διαχειριστή γιατι αυτος μου έταξε οτι αυτά τελειώσανε μέσω της πολιτικής του. Και εν πάσει περιπτώσει, ένα ποσοστο φοροδιαφυγής υπάρχει σε όλες τις χώρες και δεν μπορεί να ελεγχθεί.
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 ήμουν "αγανακτισμένος" εκτός θέματος οπότε google > "αγανακτισμένοι" γενικά .
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Εντάξει, το πάμε τελείως στο πολιτικό τώρα, με ονόματα και συγκεκριμένες αναφορές. Χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως ότι διαφωνώ, δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτή την κουβέντα, δυστυχώς, και θα παρακαλέσω να μην προχωρήσετε σε αναλυτικότερες αναφορές. Οι δικές μου παρεμβάσεις, γενικά, σκοπό έχουν να εξηγήσω το γιατί δε βλέπω αισιόδοξα αυτό το σεντόνι της "αγανάκτισης", κάτω από το οποίο διαμαρτύρονται άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές απόψεις για τη φύση και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος. Αυτό, άλλωστε, (δηλαδή οι αγανακτισμένοι) είναι και το θέμα του νήματος.
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 εντάξει snoob +1 το ακυρώνω το φανταζόμουν Οι δικές μου παρεμβάσεις, γενικά, σκοπό έχουν να εξηγήσω το γιατί δε βλέπω αισιόδοξα αυτό το σεντόνι της "αγανάκτισης", κάτω από το οποίο διαμαρτύρονται άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές απόψεις για τη φύση και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος. Αυτό, άλλωστε, (δηλαδή οι αγανακτισμένοι) είναι και το θέμα του νήματος. μιά χώρα είναι σαν "πολυκατοικία" πιθανόν το κοινό σημείο της αγανάκτησης να είναι οι "εγκαταστάσεις" η θέση του διαμερίσματος καθ' ύψος ή σε σχέση με το δρόμο, θέα, προσανατολισμό αν κάποιοι έξυπνοι άλλαξαν τα σώματα αν ο διαχειριστής "πειράζει" τα κοινόχρηστα ή τον πίνακα ποσοστών αν ο "εργολάβος" της αντιπαροχής, κράτησε πολύ "αέρα" ως μελλοντική "εξάντληση συντελεστή", τον οποίο έχει "τρόπο" να αυξήσει ή γιατί ο απέναντι γείτονας, "σήκωσε ψηλότερο" και τους κόβει τον ήλιο ή .... κακώς πήγα τόσο πίσω δηλαδή σχεδόν στην "αντιπαροχή" τρόπος του λέγειν ευχαριστώ που με παίζεται πολύ φιλικά γατ < αληθινά αρχικά πμ οκ .
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Σβήνουμε και κανένα pm πού και πού, κύριοι Το συγκεκριμένο άρθρο κάπου το είχα πετύχει σε καλύτερη μετάφραση, είναι ενδιαφέρουσα προσέγγιση -και δε νομίζω να λέω κάτι διαφορετικό εγώ.
Erwdios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Πάντως δε νομίζω ότι με τέτοιου είδους εισπρακτικά μέτρα είναι δυνατό να δοθεί λύση. Εσύ και 11 εκατομμύρια Ελλήνων Γιάννης Σφακιανάκης: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος O καθηγητής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Αgricole στην Ελλάδα Γιάννης Σφακιανάκης στον ΣΚΑΪ Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Αgricole στην Ελλάδα Γιάννης Σφακιανάκης μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ψάλτη. Ο οικονομολόγος εκτιμά μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος: Υπάρχει μεγάλο μέρος των Ελλήνων που φεύγει στο εξωτερικό και η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Ποτέ δεν θα αποπληρώσει το χρέος. Με αυτούς τους πολιτικούς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη» υπογράμμισε. «Πρέπει να ξεχάσετε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο» δήλωσε, εκτιμώντας ότι ώς το τέλος του χρόνου η ανεργία θα υπερβεί το 20%. Ο κ. Σφακιανάκης επιτέθηκε στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας: «Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρεοκοπήσει, η Ακροδεξιά και η Αριστερά διανοητικώς, σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών στο κράτος». Πρότεινε η εθνική αντιπροσωπεία να περιοριστεί στους 150 βουλευτές με δυο θητείες μάξιμουμ, το διαχωρισμό της βουλευτικής από την υπουργική ιδιότητα, και τον πλήρη διαχωρισμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. http://www.skai.gr/news/finance/article/171976/giannis-sfakianakis-i-ellada-den-tha-apoplirosei-pote-to-hreos-/ Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα, αξίζει. Γενικώς, πως γίνεται να βλέπουμε όλοι ότι μία δοκιμασμένη και μάλιστα αποτυχημένη συνταγή μας οδηγεί στο γκρεμό και να μην το αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του τόπου είναι άξιον απορίας. Αναρωτιέται κανείς αν είναι πραγματικά ανίκανοι ή πουλημένοι. Έχω αρχίσει και ρέπω έντονα προς το δεύτερο.
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 αθώα "αγανακτισμένη" πλάκα ! η αλλαγή avatar δείχνει και ? +1 στην επιμονή σου .
Erwdios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 αθώα "αγανακτισμένη" πλάκα ! η αλλαγή avatar δείχνει και ? +1 στην επιμονή σου . Η αλλαγή avatar είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την αγανάκτηση μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.