Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Όσο λαϊκισμός είναι να θεωρούμε ότι 150 δις τα έφαγαν οι πολιτικοί, εξίσου λαϊκιστικό είναι να θεωρούμε ότι έφαγαν 150 δις οι ΟΣΕτζήδες, οι της Ολυμπιακής και οι αγρότες. Γιατί, με είδες πουθενά να γράφω ότι τα έφαγαν μόνο αυτές (και αρκετές ακόμη) συμπαθείς ομάδες συμπολιτών μας; Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Γι' αυτό και δε θα κουραστώ να γράφω, παρά τις άλλα αντί άλλων απαντήσεις που διαβάζω στα γραφόμενά μου, ότι το πρόβλημα ξεκινά από το ότι αυτή τη στιγμή ο Έλληνας δε (θέλει να) έχει πραγματική εικόνα του προβλήματος. Ακόμη και αν το χρέος εξαφανιζόταν, ως διά μαγείας, με αυτές τις δομές και αυτή τη σιχαμερά λαϊκίστικη νοοτροπία του αθώου λαού που εξαπατήθηκε συλλήβδην (*), σε είκοσι χρόνια (και πολύ λέω) πάλι στα σημερινά θα βρισκόμασταν. (*) Σε μια μάταιη προσπάθεια να αποφύγω μία ακόμη άλλα αντί άλλων απάντηση, να διευκρινίσω πως σε καμία περίπτωση δε θεωρώ όλους τους Έλληνες συμμετόχους στο φαγοπότι. Πλην όμως, αντίθετα με την πολύ ενδιαφέρουσα θεώρηση του Ερωδιού πως τα κράτη πρέπει να επωμίζονται μόνο τα χρέη που προκύπτουν από χρηστή διαχείριση των δανείων, δυστυχώς ιστορικά, όλες οι χώρες φορτώθηκαν χρέη ανίκανων (ή και εγκληματικών) πολιτικών ηγεσιών.
g_alkis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 ποιος τα επέτρεψε όλα αυτά? Ο λαός με την ψήφο του? Ποια ψήφο, αυτή της αποχής του 40%? Βρε τον άμοιρο λαό. Ούτε καν για την αποχή του δεν φταίει.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Εδώ, ένα άρθρο του Στέλιου Κούλογλου. Μπας και καταλάβουμε λίγο τι συμβαίνει.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ε ωραια .. Εχουμε καταλαβει τι συμβαινει .Ναι φταινε παρα πολλοι , και παρα πολλα .Και επισης ΔΕΝ φταινε παρα πολλοι.Στους δευτερους τι συμβουλευει/προτεινει καποιος περα απο ..υπομονη και θυσιες ? Παντως αν μη τι αλλο προβληματιζεται καποιος οταν διαβαζει κατι τετοιο. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=283532
Erwdios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Βρε τον άμοιρο λαό. Ούτε καν για την αποχή του δεν φταίει. Η αποχή και η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα είναι ταυτόσημες έννοιες.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ε ωραια .. Εχουμε καταλαβει τι συμβαινει .Ναι φταινε παρα πολλοι , και παρα πολλα .Και επισης ΔΕΝ φταινε παρα πολλοι.Στους δευτερους τι συμβουλευει/προτεινει καποιος περα απο ..υπομονη και θυσιες ? Εγώ θα τους συμβούλευα (το κάνω εδώ και εβδομάδες, από όταν μπήκα σε αυτή τη συζήτηση), πριν ενώσουν τη φωνή τους σε διαμαρτυρία, να κοιτάξουν να βεβαιωθούν ότι φωνάζουν για τον ίδιο λόγο και για τον ίδιο σκοπό με το διπλανό τους. Παντως αν μη τι αλλο προβληματιζεται καποιος οταν διαβαζει κατι τετοιο. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=283532 Προφανώς προβληματίζεσαι, το αντίθετο θα ήταν παράδοξο. Αλλά πάμε σε τελείως πολιτική κουβέντα, οπότε θα περιοριστώ να πω ότι εδώ που φτάσαμε, είναι απολύτως βέβαιο πως ούτε δίκαιη, ούτε καθολικά αποδεκτή λύση μπορεί να βρεθεί. Πάντως δε νομίζω ότι με τέτοιου είδους εισπρακτικά μέτρα είναι δυνατό να δοθεί λύση.
Alexaig Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Η αποχή και η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα είναι ταυτόσημες έννοιες. Και το ίδιο ανούσιες τι στιγμή που δεν λαμβάνεται υπόψιν απο την κάθε κυβέρνηση
g_alkis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Η αποχή και η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα είναι ταυτόσημες έννοιες. Poetic. Κάτι άλλο?
Erwdios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Poetic. Κάτι άλλο? Πάνω απ' όλα ο δημιουργικός αντίλογος.
Critter Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω οτι είναι πολλοι αυτοί που λένε οτι φταίνε 100% οι πολιτικοί. Η προσωπική μου άποψη, αν μπορουσα να την περιγράψω με ποσοστά, είναι ότι οι πολιτικοί φταίνε στο 90%. Το πολύ απλό αιτιολογικό αυτής της τοποθέτησης μου έχει να κάνει πρώτα απ'όλα με τη μαθηματική στρογγυλή λογική και κατα δευτερο λόγο με τους κανόνες του management, που το ελληνικό πανεπιστήμιο μου δίδαξε. Δεν προκειται δηλαδή για ιδεολογική τοποθέτηση. Για να μην γράφω πολλα, ο πολίτης φταίει που θα ζητήσει το ρουσφέτι, που δεν θα πληρώσει τους φόρους, που θα ψηφίσει μ@λάκες, που θα πάρει το δίπλωμα με λάδι, που θα χτίσει ημιυπάιθριους, που θα υπερκαταναλώσει με διακοποδάνεια και άλλα τόσα. Απο εκεί και πέρα για μένα και για τη διοικητική επιστήμη υπάρχουν 2 βασικότατοι παράγοντες : 1. Αυτός που μπορεί να μην αφήσει, να περιορίσει ή να σταματήσει οποιαδήποτε απο αυτές τις διαταρακτικές για το σύστημα συμπεριφορές είναι ο διαχειριστής (κυβερνήσεις) και συνεπώς ο διαχειριστής είναι αυτός στον οποίο πέφτει το συντριπτικό μερίδιο ευθύνης. Για αυτο το λόγο άλλωστε ένας διευθυντής πληρώνεται αδρά (όπως και οι βουλευτές) καθώς πρέπει να οργανώσει και να διοικήσει, με σκοπό το ώφελος και την εξυηρέτηση των στρατηγικών στόχων τους οργανισμού για τον οποίο δουλεύει. 2. Ο δεύτερος βασικός παράγοντας είναι οτι η διοίκηση πρέπει να ασκειται δια του παραδείγματος και αναλογικά αξιοκρατικά. Αυτο το ορίζει η διοικητική επιστημή καθως έτσι διασφαλίζεται η ομαλότητα της λειτουργίας της επιχειρησιακής αλυσίδας. Όταν λοιπον κάποιος δεν πληρώνει το φόρο του, ναι μεν έχει ένα μερίδιο ευθύνης, που εγω δεν το θεωρώ μεγαλύτερο του 10% για τους λόγους που εξήγησα, και σύμφωνα με τα παραπάνω : 1. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν ικανούς ελεγκτικους μηχανισμούς για να ελεγξουν τη συμπεριφορά αυτή η οποία συνεχίζεται εις το διηνεκές. 2. Ο απλος πολίτης αποδεδειγμένα απο τα βιβλία της δημόσιας οικονομικής επωμίζεται την μεγαλύτερο κομμάτι των φόρων, κάτι που ορίζει την αναξιοκρατία. Ιδιαίτερα δε, όταν βλέπει κάτι γιατρους του κολωνακίου, μπουζοκοιδιοκτήτες, (δεν εντάσσονται στους απλούς πολίτες οι μεγαλοκαρχαρίες) να φοροδιαφεύγουν και να μην τους πιάνει κανείς, εξεγειρονται. Παράλληλα βλέπει τη διοίκηση να ασκείται δια του παραδειγμάτος με πολιτικούς, που είναι μέσα στη σαπίλα και στη διαφθορά, εξυπηρετώντας ρουσφέτια και υπογράφοντας ζημιογόνες για το λαό συμβάσεις. Τέλος αν κάποιος πάει να ζητήσει ρουσφέτι είτε επειδη είναι επαγγελματίας ρουσφετοζήτουλας, είτε επειδή το έχει ανάγκη, ναι μεν φταίει ως ένα βαθμό αλλα απο την άλλη όλα στηρίζονται στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ που θα ακούσει απο τον πολιτικό. Αν ο πολιτικός πεί ΟΧΙ, τοτε ούτε γάτα ούτε ζήμια (δημιουργει συν τοις αλλοις μια παιδεία). Αν πει ΝΑΙ, ο απλός πολίτης πληρώνει το μισθό του βύσματος και αυξάνεται το χρέος. Ταυτόχρονα ο πολιτικός δημιουργει-διαιωνίζει την κουλτούρα του βύσματος (χαλάει την παιδεία). Είναι φως φαναρί λοιπον ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, Συμφωνα λοιπον με τα παραπάνω, δεν τιθεται θέμα αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Εν προκειμένω, οι κυβερνήσεις είναι αυτές που διαχειρίζονται το κράτος και επομένως αυτές έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, που άφησαν να δημιουργηθεί η κουλτούρα - σε όλα τα επίπεδα - του ελληνάρα, με τις πράξεις τους.
Dropsreef Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Αναστολή πόθεν έσχες για 2-3 χρόνια για όλες τις κατοικίες.Επιβραβεύουμε το μαύρο χρήμα;; (Εκτός αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη και συμφωνεί οτι ένας νομοταγής δημόσιος/ιδιωτικός υπάλληλος μεσαίας τάξης έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί σε αγορά κατοικίας)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μάλιστα, τώρα πιάσαμε τα "ποσοστά" της ευθύνης. Δε χρειάζεται να έχει φοιτήσει κανείς στα Ελληνικά πανεπιστήμια των άγνωστων προϋπολογισμών, των αέναων καταλήψεων, των φοιτητοπατέρων, των επί ρουσφέτι διανεμόμενων σημειώσεων και των αιωνίων φοιτητών (απόφοιτος ενός εκ των οποίων είμαι και εγώ, για να προλάβω τυχόν μαντεψιές για τα κίνητρά μου) για να καταλάβει ότι την ευθύνη κυρίως την έχουν αυτοί που εξελέγησαν για να ασκούν τον έλεγχο των κοινών. Αυτό (θα έπρεπε να) είναι αυτονόητο. Το θέμα που θίγω δεν είναι το αν μια κυβέρνηση φταίει κατά 90% ή 99% για την κατασπατάληση των πόρων. Το ζήτημα είναι ότι σημαντικότατο ποσοστό αυτού του χρέους μοιράστηκε στον κόσμο. Δεν τα έφαγαν (όλα) οι πολιτικοί. Τα κακοδιαχειρίστηκαν, ναι, τα κατασπατάλησαν, ναι, τα μοίραζαν αφειδώς, εξαγοράζοντας πολιτική πελατεία, ναι. Έβαλαν και στην τσέπη. Ναι. Όμως, λεφτά (πολλά) κατέληξαν στα χέρια των συμπολιτών μας. Για αλλαγές καλλιεργειών που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, για υδροβόρες καλλιέργειες χωρίς αγορά, οι οποίες αφού αποστράγγισαν τους υδάτινους πόρους της Θεσσαλίας, πασπαλίστηκαν με μαρμαρόσκονη για να "αβγατίσουν" και να φάνε και άλλα λεφτά των "κουτόφραγκων". Παραδείγματα ανάλογα υπάρχουν πάμπολλα. Λυσσώδεις υπήρξαν οι αγώνες των συμπολιτών μας εργαζομένων στην Ολυμπιακή να μείνει στα χέρια του (ανίκανου και σπάταλου) πολιτικού μας κόσμου. Πώς, αλλιώς, θα συνέχιζαν να γράφουν ανύπαρκτες υπερωρίες, να σιτίζονται τζάμπα αυτοί και οι συγγενείς τους από το catering του "εθνικού μας αερομεταφορέα" κτλ. Η ανικανότητα των πολιτικών, η φαυλότητά τους, βόλεψε πάρα πολύ κόσμο. Από στρατιωτικές θητείες στα σύνορα Γλυφάδας-Βούλας, μέχρι διορισμούς, επιχορηγήσεις και δε συμμαζεύεται. Επομένως, αν ο πολιτικός μου τάξει ένα ευρώ για να τον ψηφίσω, κι εγώ το τσεπώσω, μπορεί αυτός να φταίει κατά 90%, όμως το ευρώ το έβαλα στην τσέπη ΕΓΩ. Δωροδοκία χωρίς δωροληψία ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό κάποιο από τα καλά μας πανεπιστήμια θα το διδάσκει. Επίσης, τόσα χρόνια περιμένω να εμφανιστεί ένας πολιτικός στην πόρτα να μου προτείνει ρουσφέτι. Μάταια. Άρα, κάποιοι πάνε και τους βρίσκουν. Στο διά ταύτα: όσο και να βρίζουμε τους πολιτικούς, όσο τεράστιες και αν είναι οι ευθύνες τους, συμμετοχή είχε και ο κόσμος. Τα λεφτά που ζητάμε να "τα γυρίσουν πίσω" οι πολιτικοί, δεν τα έχουν (όλα). Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες των πολιτικών. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του να λέμε πως "δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος", υπάρχει τεράστια διαφορά.
FarCry Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Aν σκεφτεις κατι κατοπιν πρεπει να το γραφεις σε νεο post. Ο αλλος δε μπορει καθε τοσο να τσεκαρει τα παλια post μηπως και αλλαξε κατι... ναι αυτο εγινε ομως την ωρα που εσυ ακομα δεν ειχες απαντησει...
bluesattack Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Περα ομως απο τους διορισμους , ρουσφετια , επιδοτησεις κλπ , κλπ.. υπαρχει και η αλλη πλευρα (αποψη) η οποια δεν βλεπω να πολυαναφερεται http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=279512 και σε αλλες χωρες http://www.tanea.gr/default.asp?artId=4563868&ct=2&pid=2 (εννοειται με τις ιδιαιτεροτητες της καθε περιπτωσης)
Critter Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Όμως, λεφτά (πολλά) κατέληξαν στα χέρια των συμπολιτών μας. Αυτό ειναι το ζουμί του ποστ σου και στο οποίο έχω απαντήσει με απόλυτη τεκμηρίωση : 1. Αυτός που μπορεί να μην αφήσει, να περιορίσει ή να σταματήσει οποιαδήποτε απο αυτές τις διαταρακτικές για το σύστημα συμπεριφορές είναι ο διαχειριστής (κυβερνήσεις) και συνεπώς ο διαχειριστής είναι αυτός στον οποίο πέφτει το συντριπτικό μερίδιο ευθύνης. Για αυτο το λόγο άλλωστε ένας διευθυντής πληρώνεται αδρά (όπως και οι βουλευτές) καθώς πρέπει να οργανώσει και να διοικήσει, με σκοπό το ώφελος και την εξυηρέτηση των στρατηγικών στόχων τους οργανισμού για τον οποίο δουλεύει. 2. Ο δεύτερος βασικός παράγοντας είναι οτι η διοίκηση πρέπει να ασκειται δια του παραδείγματος και αναλογικά αξιοκρατικά. Αυτο το ορίζει η διοικητική επιστημή καθως έτσι διασφαλίζεται η ομαλότητα της λειτουργίας της επιχειρησιακής αλυσίδας. Και σε αυτά που λες και σε αυτά που λεω φταίνε και οι 2. Με τη διαφορά ότι για μένα (κάτι που δεν ισχύει για σένα) δεν δημιουργήσε κουλτούρα απατεώνα ο πολίτης στου πολιτικούς αλλα οι πολιτικοί στους πολίτες και αυτο το έχω περιγράψει πιο εκτεταμένα στο παρελθόν αλλα και στο προηγούμενο ποστ μου. Όταν ιδρύεται μια επιχείρηση, πρώτα υπάρχουν οι διαχειριστές (οι ιδιοκτήτες - διευθυντές) και μέτα αρχίζουν να προσλάμβάνουν υπαλληλους οργανώντας τους για να βγάλουν κέρδος. Edit: Υ.Γ: Έχει πλάκα πάντως, που προσπαθείς εμμέσως (και μάλιστα με το βαμβάκι) να με μειώσεις μέσω της λεκτικής υποβάθμισης των ελληνικών πανεπιστημίων. Και μην πεις οτι δεν το κάνεις στο εν λόγω ποστ. Θα μπορουσες απλα να γράψεις την κλασική έκφραση "δεν χρειάζεται να τελειώσει κανείς πανεπιστημιο για να καταλάβει οτι....μπλα μπλα". Απλα να σε ενημερώσω οτι άτομα που έχουν τελειώσει στα ελληνικά πανεπιστήμια, έχουν μεγαλουργήσει στο εξωτερικο αλλα και στο εσωτερικό. Αυτό αποδυκνεί οτι πρώτα απ'ολα σημασία έχει τι κάνει ο καθένας σαν άτομο για την καταρτιση του, παίρνοντας τα ερεθίσματα απο τη σχολή του. Η ποιότητα του κάθε ιδρύματος είναι απλά το κερασάκι. Αν κάποιος θέλει να μάθει π.χ οικονομικά, θα διαβάσει και βιβλία εκτός σχολής, εφημερίδες, internet, θα κάνει σεμινάρια κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.