Alexaig Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Επειδή λοιπόν δεν είσαι ούτε οικονομολόγος...αλλά ούτε και το "χονδρικά" μου δημιουργεί καμιά αίσθηση διαβεβαίωσης, εγώ προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να ρισκάρω μια στάση πληρωμών με βάση τα λεγόμενά σου. Εγώ μια προσωπική γνώμη είπα με βάση την απλή λογική (μου). Καταρχάς και εγώ θεωρώ ότι μια στάση πληρωμών είναι το δευτερο χειρότερο πράγμα μετά το (συγκεκριμένο) μνημόνιο. Δεν την θεωρώ λύση, απλά μεταξύ μιας μελλοντικής χρεωκοπίας χωρίς δικαιώματα, (καθώς το να δανείζεσαι με μεγαλύτερο επιτόκιο για να ξεπληρώσεις δάνεια, μάλλον πας για χρεωκοπία , απλά αργότερα και με χειρότερους όρους) ίσως να προτιμώ μια άμεση χρεωκοπία με καλυτερους όρους σαν την δεύτερη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λύση. Η καλύτερη λύση για εμένα θα ήταν να βρίσκαμε δανειστές με καλύτερα επιτόκια και να διορθώναμε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας (πρώτα) και του κράτους (δευτερον) μόνοι μας. Απόψεις λέμε, άμα περιμέναμε να βγάζαμε και λύση για το οικονομικό πρόβλημα μέσα απο το φορουμ θα ήταν φανταστικό και ανησυχητικό παράλληλα.
Gilmaru Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Έχω τις ίδιες διαφωνίες με τον Σνόουμπ, τον φρινταμπα κι άλλους απο εδώ μέσα, ωστόσο είμαι και περίεργος και ανοικτός στο να συζητήσω και να συμβάλω όσο μου επιτρέπει η περιορισμένη πνευματικότητα μου, στο να δημιουργηθεί ένας πυρήνας βασικών αξιών/ιδεών/όπως θέτε πείτε το, για να θεμελιωθεί μία κοινωνία καλύτερη για τα εγγόνια μου. Αυτό που συνάντησα στο Σύνταγμα με απογοήτευσε, ΔΕ θέλω συμβολικές κινήσεις, ΔΕ θέλω να μουτζώσω, ΔΕ θέλω να ΑΝΤΙδράσω. Θέλω να ΔΡΑΣΩ κι εφόσον απορρίπτω τη βία ως τρόπο δικής μου δράσης, ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να υιοθετήσω είναι ο λόγος (όπως ορίζεται στα αρχαία ελληνικά). Για τη δράση όμως, πρέπει το πρόβλημα να αναλυθεί στις συνιστώσες του, να κατανοηθεί ο ρόλος του καθενός μας σε αυτό το σύστημα (αυτοκριτική εννοώ) και να ξεκαθαριστούν οι αιτίες των προβλημάτων, ψύχραιμα/ χωρίς κραυγές και μούτζες και ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό ΔΕ γίνεται στο Σύνταγμα. Αναφέρεσαι πως η έλλειψη θέματος είναι λόγω της κινηματικής μορφής και της προσπάθειας πολυφωνίας. Συμφωνώ και σωστά επιδιώκονται και τα δύο, αλλά το να υπάρχει ένα θέμα συζήτησης δε φιμώνει τον οποιοδήποτε, απλά βοηθάει στο να γίνει εποικοδομητική συζήτηση. Βοηθάει στο να έχει οργανώσει ο κάθε ομιλητής τα 2-3 σημεία που θέλει να θίξει και για τα οποία θα παρουσιάσει τις ιδέες του. Επίσης, όπως γίνεται η συνέλευση δεν υπάρχει χρόνος στο να γίνει συζήτηση επι αυτών που ανέφερε ο κάθε ομιλητής. Δεκτή η διαφωνία σου και τα επιχειρήματά σου με εκφράζουν και εμένα και μπορώ να πω ότι σε αυτές γενικά τις γραμμές θα κινούταν και η δική μου κριτική για όλο αυτό που γίνεται. Τα συμπεράσματα ωστόσο που βγάζω είναι κάπως διαφορετικά. 1. Ο χρόνος των 3-4 ημερών είναι για μένα μικρό διάστημα ακόμη και σε περίπτωση που θα μιλούσαμε για μια κινηματική διαδικασία με συγκεκριμένες πολιτικές συνιστώσες που "εκπρωσοπούνται" από συγκεκριμένα πολιτικά οργανωμένα κομμάτια μιας μικρής μειοψηφίας κόσμου. Αυτό το λέω από την εμπειρία που έχω τα τελευταία 7-8 χρόνια κατά τα οποία έχω περάσει και από κομμάτι της οργανωμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και έχω έρθει σε επαφή με τέτοιες διαδικασίες. Για μία δράση "εναλλακτικού" τύπου σαν κι αυτή, για να συμβεί κάτι διαφορετικό από ότι συνέβαινε μέχρι τώρα, ακόμη κι αν απαρτιζόταν από άτομα με συστηματικά οργανωμένες πολτικές αντιλήψεις και συγκεκριμένα θεωρητικά πλαίσια ερμηνείας των φαινωμένων, 3-4 μέρες θα ήταν λίγος χρόνος για αρχίζουν να συγκλίνουν σε μία κοινή έστω βασική κατεύθυνση. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από κάτι τόσο ευρύ, που ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που συμμετέχει σ' αυτό, κακά τα ψέματα, δεν το 'χε και παλιά συνήθεια να προβληματίζεται και να κουβεντιάζει και να δρα για τέτοια θέματα, "ξαφνικά" να μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι όπως το να αλλάξει η συμπεριφορά του κόσμου στο τρόπο που εκφράζει την διαμαρτυρία του και διεκδικεί την αλλαγή εντελώς, θα ήταν τεράστιο βήμα ακόμη κι αν έπαιρνε χρόνια να γίνει. Παρότι κάποιος που συμμετέχει τακτικά στις συγκεντρώσεις μπορεί ήδη να παρατηρήσει μια διαφορά. Παραμένει μεν ένα κομμάτι κόσμου που εστιάζει στα συνθήματα και τις μούτζες αλλά, όλο και περισσότερο σε σχέση με τις πρώτες μέρες φαίνεται και μια άλλου τύπου δράση στην οποία κυρίως αναφέρομαι παρακάτω. 2. Η συνέλευση δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοναδική κουβέντα που γίνεται στην πλατεία. Μπορεί να δει κανείς συχνά μικρότερες ομάδες ατόμων να κουβεντιάζουν, αλλά και πέρα από αυτό προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι όπου και να κάτσεις, αν ανοιχτείς λιγάκι μπορείς να ανοίξεις κουβέντα ή να ακούσεις τρυγύρω άτομα να κουβεντιάζουν σχετικά θέματα και να ανταλάσσουν απόψεις (εκτός από το μέρος μπροστά του κοινοβουλίου που μου δίνεται η εντύπωση ότι κυριαρχεί μόνιμα ένα πιο "οπαδικό" κλίμα). Προσωπικά το όλο κλίμα έχει σταθεί πολλές φορές αφορμή να συμμετάσχω σε κουβέντες μεταξύ δικών μου γνωστών και φίλων που μπορεί πριν σπάνια να έδειχναν ενδιαφέρον για τέτοιου είδους συζητήσεις. Αυτό είναι το πρώτο, το δυσκολότερο και το σημαντικότερο κομμάτι κατά την άποψή μου. Να δημιουργήσεις ένα κλίμα όπου ο κόσμος θα παρακινηθεί να σκεφτεί και συζητήσει και να αρχίσει να σκέφτεται καινούργια πράγματα, και σιγά σιγά έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται και κάποιες ιδέες για παραπέρα βήματα. 3. Και εδώ ερχόμαστε πλέον σε αυτό που λένε πολλοί ότι η συνέλευση δεν βγάζει πουθενά. Ναι η συνέλευση είναι προφανώς προβληματική (δεν γίνεται εκατομμύρια κόσμου να αποφασίζουν άμεσα σε μία πλατεία). Αλλά είναι μια αρχή και έχουν ήδη φανεί τα πρώτα θετικά δείγματα. Για παραάδειγμα -αποφασίστηκε εχθές η δημιουργία ανοικτής ομάδας συντονισμού συνελεύσεων σε επίπεδο "γειτονιάς", όπου είναι πολύ πιο εφικτό να συμμετάσχει μεγαλύτερο μέρος κόσμου και γίνουν προτωβουλίες. -Επίσης, έχει δημιουργηθεί νομική ομάδα, που αποφασήστηκε εχθές να συντάξει και να αρχίσει την διανομή κειμένου με το τι λέει συγκεκριμένα η δανειακή σύμβαση. Αυτά είναι μόνο από την χθεσινή συνέλευση. Γι αυτό θα έλεγα να μην απογοητεύεσαι, αυτό που συμβαίνει είναι πολύ μακριά από το ιδανικό, αλλά είναι αληθινό και γνήσιο και είναι κάτι! Το που θα πάει εξαρτάται και από όλους εμάς, είτε με την συμμετοχή μας είτε με την απουσία μας επιρρεάζουμε την πορεία του. Η κριτική είναι πάντα όχι μόνο οφέλιμη, αλλά και απαραίτητη, αλλά αν γίνεται "από την απ' έξω" συμβάλλει στην στασιμότητα. Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες για να μην πω κάτι μεγαλύτερο, ο κόσμος ξεμύτισε και άρχισε να κάνει τα πρώτα του βρεφικά βηματάκια. Δικά του βήματα, μαζικά και ανομοιόμορφα, όχι με την βοήθεια και την "υποστήριξη" και την "αγκαλιά" τρίτων. Υπάρχει δυναμική σε αυτό, και όσο δύσκολη είναι η αρχή τόσο εύκολο είναι κάτι να πάει στραβά, γι' αυτό θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και κάνουμε σε αυτήν την φάση. Σόρυ για την πολυλογία, επίσης τα τελευταία είναι γενικότερα και δεν αφορούν εσένα προσωπικά, στο κάτω κάτω της γραφής όπως είπα τα συγκεκριμένα σημεία που έθιξες είναι σημεία που γενικά θεωρώ εύστοχα. Το έχω δεί καλά και το πρόσεξα μια χαρά. Ισχυρίζεται ότι αν κηρύξουμε στάση πληρωμών θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Οι άλλοι μισοί οικονομολόγοι ανα τον κόσμο ισχυρίζονται το αντίθετο...ποιος έχει δίκιο; Εσύ είσαι έτοιμος να ρισκάρεις τη στάση πληρωμών επειδή το ισχυρίζεται ένας τύπος στη τηλεόραση; Γνωρίζεις τι θα γίνει με τα δάνεια αν κηρύξουμε πτώχευση; Με τις υποθηκευμένες περιουσίες; Χωρίς ειρωνία, θα με ενδιέφερε να ακούσω ολοκληρωμένα μια αντίθετη άποψη από κάποιον ειδικό, γιατί μόνο γενικόλογες εκφοβιστικές δηλώσεις έχω πετύχει. Όχι φυσικά ότι είναι ο μόνος που έχω ακούσει να λέει μια τέτοια άποψη και τυχαίνει να έχω γνωστούς μου που γνωρίζουν αυτά τα θέματα πολύ καλύτερα από εμένα. Τώρα το τι θα επέλεγα εγώ προσωπικά είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Για εμένα δεν ήταν ποτέ δίλλημα, καλύτερα κάτι το οποίο αποφασίζουμε εμείς και προγραμματίζουμε εμείς ελεγχόμενα παρά να γίνουμε αντικείμενο ενός "οικονομικού πειράματος" που μας επιβάλεται από τα έξω, χωρίς ούτε καν τα προσχήματα δημοκρατικότητας, με πιθανώς τα ίδια ή χειρότερα αποτελέσματα σε οικονομικό επίπεδο μακροπρόθεσμα και χειρότερα σε πολιτικό - κοινωνικό. Edit: Από την ομάδα νομικών και οικονομολόγων που ανέφερα παραπάνω http://dosepasa.wordpress.com/2011/06/06/bx261/
PP1969 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Πρώτη φορά βλέπω μαζεμένους τόσους εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους. Ειλικρινά πιστεύω οτι αν εξαφανίζονταν οι "αγανακτισμένοι" η χώρα θα πήγαινε μπροστά. To μισο εκατομμυριο που μαζευτηκε χτες στο Συνταγμα ηταν κατα τη γνωμη σου "εγκεφαλικα νεκροι"?... Τοσα χρονια που δεν υπηρχαν "αγανακτισμενοι" πηγε καθολου μπροστα η χωρα?
Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Για ποιο λογο επειδη ειναι ενα μεγαλο συνολο ατομων σε κατι, το κανει και σωστο? Και οι ομαδες εχουν οπαδους, δεν τους κανει λιγοτερο ανεγκεφαλους ομως. Και pp1969, δεν γινεται να δινεις μονος σου σε καποιον που ξερεις οτι ειναι εμπριστης εργαλεια για να βαλει φωτια σε κατι και μετα να φωναζεις οτι σου καψε το σπιτι.
PP1969 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Εγω δεν ειπα αν ειναι σωστο ή λαθος. Το φιλο ρωτησα τι πιστευει. Σημειωσε ομως το εξης: Ενας πχ. πασοκτζης μπορει να πιστευει οτι τα 2,5 εκατομ. ψηφοφορων νεοδημοκρατων ειναι λαθος, ενας αεκτζης μπορει να πιστευει οτι τα πχ. 2 εκατομ. γαυρων ειναι λαθος κ.ο.κ... Εδω εμως εχουμε υπερκομματικη διαδηλωση χωρις σημαιες και πατρωνες. Προκειται για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ και την αξιοπρεπεια μας, και μόνο συστημικοι τυπου ειναι λογικο να τη κατακρινουν. Οι υπολοιποι που αντιμετωπιζουν προβλημα εαν τη κατακρινουν ειναι σα να βγαζουν τα ματια τους.
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 To μισο εκατομμυριο που μαζευτηκε χτες στο Συνταγμα ηταν κατα τη γνωμη σου "εγκεφαλικα νεκροι"?... Τοσα χρονια που δεν υπηρχαν "αγανακτισμενοι" πηγε καθολου μπροστα η χωρα? Tι εννοείς δεν υπήρχαν; Απέκτησαν σε μια μέρα 500.000 κόσμος πολιτική συνειδητοποίηση; Δεν νομίζω. Μια χαρά υπήρχαν, απλά αγανακτούσαν με άλλα (μπάλα, τηλεκοντρόλ κλπ ).
FarCry Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 νομιζω οτι αυτο γραφτηκε για την περισταση μας. οταν το πρωτοειδα αμεσως το σκεφτηκα I have lived my life with the best of my ability, but I have not been able to escape fate, anger, or pain. Bring me the answers and the road that leads to truth. Reveal to me once and for all, how all of this will end. http://www.youtube.com/watch?v=ZY-GKbhflRM Mαλλον το παληκαρι ηθελε να πει οτι θα γινει αυξομειωση της τασης και θα καουν πολλες συσκευες, οπως ειναι οι σκληροι δισκοι. Δε φταιει αυτος αλλα αυτοι που του γραφουν τους λογους. τα τροφοδοτικα υπαρχουν γιαυτο το λογο
firewalker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας. Οι πλατείες γέμιζαν και το 1909-10 της εθνικής αναγέννησης αλλά γνώρισαν την κορύφωση του παραληρηματικού ενθουσιασμού τους και λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή η τραγωδία έχει παιχτεί κάμποσες φορές στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας”.
grigoriou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 .......Τότε μόνο πιστεύω οτι ολο αυτο με τους αγανακτισμένους πολίτες και ειτε κάποιους τους αγγίζει η οχι η οικονομική κρίσης θα έχει αντίκτυπο και οντως τότε θα αλλάξει κατι, η τουλάχιστον θα πιέσει καταστάσεις. Μπορεί να μην γίνει εντελώς τίποτα αλλα τοτε θα δούν οι πολιτικοί οτι ο λαός ο απλός κόσμος γενικά όποιος ειναι έλληνας και νοιάζεται την πατρίδα του θέλει να αλλάξουν τα πράγματα και δεν αντέχει άλλο δεκαετίες τώρα. Το χειρότερο ειναι οτι ολοι οι πολτικοί οσοι ειναι σε αυτες τις υψηλές θέσεις ξέρανε τι θα έρθει και τι θα γίνει και δεν έκαναν τίποτα για αυτο οχι για να μην Kαλα, σοβαρα περιμενουμε απ αυτα τα παχυδερμα να αποχωρησουν μονοι τους? Να απαρνηθουν τα προνομια τους, τα βολεμα των κολλητων τους, τις μιζες και ολη αυτη τη σαπιλα? Μωρε δεν ιδρωνει το αυτι τους. Το ξερουν οτι εμεις δε αντεχουμε αλλα δε γινεται να "αυτοκτονησουν" κιολας. Σημερα παντως που περνουσα το πρωι απ το Συνταγμα ενα πανώ κατι ελεγε για Γουδι... 2. Να φύγει το μνημόνιο και η κυβέρνηση για να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 1050 ευρώ και η κατώτατη σύνταξη στα 1200. Μόνο 1050? γιατι οχι και 1500. Αλλα το θεμα ειναι που θα βρεθουν. Να φυγει το μνημονιο μαλιστα... και τον αλλο μηνα πως θα πληρωθουν μισθοι-συνταξεις? Πειτε μας πως θα βρεθουν τα λεφτα. ΄Η μηπως υπαρχουν και τα κρυβουν?
michael92 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, θα ήθελα να παραθέσω μερικά από αυτά που άκουσα στην ανοιχτή συνέλευση του Συντάγματος: 1. Να κρεμαστούν λευκές μαξιλαροθήκες στα μπαλκόνια για να δείξουμε ότι πια δεν κοιμόμαστε 2. Να φύγει το μνημόνιο και η κυβέρνηση για να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 1050 ευρώ και η κατώτατη σύνταξη στα 1200. 3. Είμαστε σε πόλεμο [...], πείτε το στους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους σας. ... To θέμα είναι να έχουμε προτάσεις πως να το πετύχουμε, και το ΚΚΕ φωνάζει για μισθό 1500 ευρώ (ναι καλά που θα τα βρει). Btw μισθός 1000 ευρώ δε φτάνει ούτε για τα απαραίτητα πλέον, επισήμως είμαστε πιο ακριβοί από την Νέα Υόρκη (με εξαίρεση τα ενοίκια και τη γη)... Μερικές πολύ πρόχειρες προτάσεις για τη στήριξη της οικονομίας μας: -40% ΦΠΑ σε όλα τα εισαγόμενα προιόντα πλην τα Κυπριακά και 5% ΦΠΑ σε όλα τα Ελληνικά προιόντα, να δεις πότε θα σταματήσουμε να έχουμε deficit -Επίσης 5% ΦΠΑ για όσα ξένα προιόντα παράγονται στην Ελλάδα, έτσι θα αναγκάσουμε να ανοιχτούν πολλά νέα εργοστάσια και να γίνουν θέσεις εργασίας. Ειδικότερα θα μπορούσαν να επιστρέψουν εργοστάσια ξένα που έκλεισαν και έχουν ακόμα και τώρα τον εξοπλισμό τους.. -0% ΦΠΑ σε 100 προιόντα απαραίτητα για επιβίωση όπως ψωμί γάλα κλπ -Σταδιακή αξιοποίηση των πετρελαίων και των πηγών ενέργειας από το κράτος με σκοπό την εξαγωγή και τη φθηνότερη προσφορά πετρελαίου και ενέργειας στους Έλληνες. -Σταδιακή αξιοποίηση των υπολοίπων κοιτασμάτων και εξαγωγή μεταλευμάτων. -Παύση πληρωμών δανείων μέχρι να βγούμε από την κρίση καθώς έρευνα και αποπληρωμή μόνο του πραγματικού ποσού που χρωστάμε -Εισαγωγή Φοροδανείων: οι μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να προπληρώνουν τους φόρους τους έως και 5 χρόνια πιο πριν και να παίρνουν μια μικρή φοροαπαλαγή για αυτό περίπου 5-7% των φόρων τους... -Επιστροφή στη Δραχμή, ναι θα πονέσει αλλά σταδιακά θα μας σώσει, το ευρώ ωφελεί μόνο την Γερμανία, μας έχει καταστρέψει και δε το έχουμε καταλάβει -Επιτροπές στο δημόσιο, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και γιατί όχι να δημιουργούνται πχ τα φάρμακα από το δημόσιο έτσι ώστε να μην πληρώνουν τις φαρμακοβιομηχανίες. Ακόμα και δημιουργία κρατικής φαρμακοβιομηχανίας που θα έκανε εξαγωγές θα μπορούσε να γίνει. Λύσεις υπάρχουν άπειρες για την ευημερία του λαού, το θέμα είναι ότι δεν ήταν ποτέ στόχος τους αυτό... Το θέμα είναι να βρεθούν τα άτομα που θα έχουν τα κότσια να το κάνουν..
Erwdios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Το ότι λέγονται ακρότητες σε δημοκρατικές συνελεύσεις, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος κουβαλάει τα ίδια μυαλά. Πάντα σε μία ανοιχτή συζήτηση υπάρχουν όλων των ειδών οι απόψεις και σημασία έχει ότι αξιολογούνται από τους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα μάλιστα με το υπάρχον πολιτικοοικονομικό σύστημα, ζητάς 1050 για να πάρεις 850. Από την άλλη διερωτώμαι, πιστεύει κάποιος ότι με 1050 ευρώ το μήνα, με ενοίκιο και με την ακρίβεια στα ύψη, μπορεί να επιβιώσει άνθρωπος? Όταν τα μισά από αυτά θα πάνε σε πάγια έξοδα του σπιτιού ας πούμε? Στην Αυστρία ο βασικός μισθός κυμαίνεται στο χιλιάρικο αν δεν απατώμαι και τα βασικά είδη διατροφής είναι φθηνότερα έως και 30% από αυτά της εγχώριας αγοράς. Είμαστε η μόνη χώρα που μειώνονται οι μισθοί και αυξάνονται οι τιμές. Πληθωριστικά, μία περικοπή της τάξεως του 10% στο μισθό, αντιστοιχεί σε πραγματική μείωση της τάξεως του 30%. Πρωταθλητές στην ακρίβεια, και ουραγοί σε όλα τα άλλα. PS Με πρόλαβε και ο michael στο περίπου Ο ευρωπαίος πολίτης πληρώνειΙουνίου 6, 2011 Ο ευρωπαίος πολίτης καλείται από την κυβέρνησή του και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στηρίξει οικονομικά με τους φόρους που πληρώνει χώρες που ενδεχομένως θα έπρεπε προ καιρού να έχουν χρεοκοπήσει. Φυσικά η Ελλάδα είναι η πρώτη και καλύτερη ανάμεσα σε αυτές που απολαμβάνουν ( την οικονομική αυτή στήριξη. Ως ευρωπαίος πολίτης ανησυχώ και γω για την σκοπιμότητα των δαπανών αυτών. Υποτίθεται ότι η χώρα μου ωφελείται από την τεχνητή διατήρησή της εκτός χρεοκοπίας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι ο στόχος; Τα χρέη αυξάνουν αντί να μειώνονται ενώ ταυτόχρονα η παραγωγή διαλύεται μέρα με την μέρα κάτω από το βάρος μιας ύφεσης που βαθαίνει. Η Ελλάδα ακόμη κι αν πετύχει τους στόχους που θέτουν τα μνημόνια δεν πρόκειται να εξυγιανθεί σαν οικονομία και βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να είναι σε θέση να να αποπληρώνει μόνη, τα δάνεια με τα οποία έχει φορτωθεί και συνεχίζει να φορτώνεται. Την άποψη αυτή μπορείτε να την ελέγξετε διαβάζοντας την παρακάτω μελέτη: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7206 Και τότε γιατί συνεχίζουν να κρατάνε εν ζωή μια χρεοκοπημένη οικονομία; Τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων, χρησιμοποιούνται για να πληρωθούν τόκοι. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα υπερχρεωμένη. Είναι όλες οι χώρες του κόσμου χρεωμένες, ακόμη κι αυτές με πλεονάσματα!!! Δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt Το χρέος είναι χρήμα για το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο και επομένως κέρδη, τα οποία προέρχονται από τη φορολόγηση των Ευρωπαίων οι οποίοι εύλογα κατηγορούν τους Έλληνες για κακοδιαχείριση. Δείτε και: http://rt.com/news/greece-bailout-anger-germany/ Τα χρέη της Ελλάδας είναι πράγματι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης από κυβερνήσεις διεφθαρμένες, τις οποίες ο ελληνικός λαός ανέχτηκε και στήριξε (στην πλειοψηφία του) επί χρόνια. Γίνεται κάθε μέρα και σαφέστερο ότι ο στόχος ήταν και είναι η αύξηση των τραπεζικών κερδών και η αντί πινακίου φακής πώληση όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας. Εμείς οι Έλληνες ο ένας μετά τον άλλον το συνειδητοποιούμε και προσπαθούμε να οργανώσουμε κάτι διαφορετικό και να αλλάξουμε τακτική. Οι διαδηλώσεις είναι πρωτοφανείς σε κάθε πλατεία της χώρας και ο τόπος μυρίζει αλλαγές. Θεωρούμε ότι η χώρα ΔΕΝ πωλείται και είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι αλλαγές θα είναι επώδυνες και θα πάρουν χρόνο, αλλά είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε αλλιώς δεν θα επιβιώσουμε. Η διατήρηση της χώρας μόνιμα σε κατάσταση χρεοκοπίας βολεύει μόνο αυτούς που απολαμβάνουν τους υψηλούς τόκους. Το σενάριο έχει λειτουργήσει κερδοφόρα και σε άλλες χώρες. Αργά ή γρήγορα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα επισκέπτονταν και την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτο σταθμό την Ελλάδα αλλά η επίθεση δεν θα σταματήσει φυσικά εκεί… Η Ελλάδα χρειάζεται Δημοκρατία γιατί δεν έχει. Είναι μια χώρα στο έλεος μιας οικονομικής δικτατορίας η οποία επιβλήθηκε από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Οι κάτοικοί της το κατάλαβαν και είναι στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ίδια τους τη ζωή. Τα χρήματα που δίνονται για την «διάσωση» της Ελλάδας πληρώνουν τόκους σε τραπεζίτες, δεν πρόκειται να ωφελήσουν τους κατοίκους της Ελλάδας. Δυστυχώς το τραπεζικό κεφάλαιο δεν έχει δισταγμούς ή ηθικούς φραγμούς, δεν ενδιαφέρεται ποιος είναι το θύμα, απλώς μετράει κέρδη. Έτσι σε λίγο τα ίδια που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα συμβούν και σε άλλες χώρες. Είμαστε στη μέση ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, ας μην οπλίζουμε τους αντιπάλους μας με περισσότερα κέρδη. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις διεφθαρμένες, τα χρήματα είναι πολλά και φτάνουν για να εξαγοράσουν όσους απαιτούνται.Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία παντού. Δείτε και http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2847–banksters http://airetistis.wordpress.com/2011/06/06/%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9/
Erwdios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Και τώρα έμαθα ότι θα παρακρατείται επιπλέον 1% υπέρ του ΟΑΕΔ από όλους τους μισθωτούς. Χαχαχαχαχαχχα. Θα πληρώνει ο εργαζόμενος τον άνεργο, για να γίνει και αυτός κάποια στιγμή άνεργος και να τον πληρώνει κάποιος άλλος. Σύστημα συνταξιοδότησης στον εργαζόμενο... Σε λίγο θα πληρωνόμαστε μεταξύ μας... Όχι αγανακτισμένος, εξοργισμένος είμαι πλέον.
Jason13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Και τώρα έμαθα ότι θα παρακρατείται επιπλέον 1% υπέρ του ΟΑΕΔ από όλους τους μισθωτούς. Χαχαχαχαχαχχα. Θα πληρώνει ο εργαζόμενος τον άνεργο, για να γίνει και αυτός κάποια στιγμή άνεργος και να τον πληρώνει κάποιος άλλος. Σύστημα συνταξιοδότησης στον εργαζόμενο... Σε λίγο θα πληρωνόμαστε μεταξύ μας... Όχι αγανακτισμένος, εξοργισμένος είμαι πλέον. Νομιζω 3% ειναι
bluesattack Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 http://www.dimokratianews.gr/content/333/%CF%84%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9 Απο 1->3 %
Dark_Duck Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Κανένας δεν προκειτε να μπορέσει να κυβερνήσει αυτή την χώρα αν δεν βάλει τους κλεφτες φυλακή και δεν φέρει πίσω τα κλεμμένα. Το πρόβλημα είναι πως οι πολιτικοί μας ειναι, μηδενός εξαιρουμένου, χωμένοι πατόκορφα μέσα στα σκατα και κοιτιούντε μεταξύ τους αναρωτόμενοι τι βρωμάει... Δεν γίνεται διεφθαρμένοι ανθρωποι να δικάσουν αλλους διεφθαρμένους ανθρώπους, φοβούμενοι για τα οσα απλυτά τους μπορεί να βγούν στην φόρα. Όλοι έχουν φάει εχουν καταχραστεί και κλέψει και αν δεν το εκαναν τότε όντας παρόντες σε μια κλεψιά και σιωπόντας ειναι το ίδιο συνενοχοι. Ο λαός μουντζώνει χτυπάει κατσαρόλες και φωνάζει κλέφτες, κάπως αργοπορημένα κατ εμέ αλλα κάλιο αργα παρά ποτε. Ηδη η ατμοσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και η συνέχεια δεν προβλέπετε ευχάριστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.