Erwdios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Το λες επειδή όλα, από την κατάργηση της έννοιας του σκλάβου, μέχρι το 8ωρο, κερδίθηκαν τρώγωντας βρώμικο και κάνοντας καμάκι σε μια πλατεία; Το λες επειδή νομίζεις ότι 200.000 λαού που κατέβηκε σήμερα κάτω έτρωγε βρώμικο, έπινε καφέ, αγόραζε σφυρίχτρες από Πακιστανούς χωρίς απόδειξη και λέιζερ και έκανε καμάκι. Αυτό ειδικά με το καμάκι παίζει να είναι η μεγαλύτερη urbanιά ever. Να πάρουμε τα όπλα τότε και να σκοτώνουμε από μπάτσο, μέχρι βολευτή, επειδή έτσι έγιναν τότε οι επαναστάσεις. Και ξαναρωτάω, έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο? Η μόνη λογική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι so far είναι να μην πάει κανένας για δουλειά. Αυτό που γίνεται στην επιχείρηση μου σε ημέρες απεργίας, είναι να πηγαίνουν κάτι γλείφτες και να δουλεύουν 16ωρο, σπάζοντας την απεργία, για να μη χάσουν τον παχυλό μισθό τους. Έχετε καταλάβει ότι το σύστημα δημιουργεί προνομιούχους και αναξιοπαθούντες? Η μαζική απεργία λοιπόν δεν είναι ρεαλιστική λύση, γιατί σε κάθε επιχείριση υπάρχει και ο τσάτσος που δεν τον βολεύει η οποιαδήποτε αλλαγή. Ακόμα και στο δημόσιο, αφού έπεσε το κούρεμα και ανακοινώθηκαν οι μετατάξεις, έτρεχαν τα ζώα να βάλουν βύσμα για να μην φύγουν εκτός Αττικής κλπ.
Ceridwen Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Προφανώς και δεν αναφέρθηκα σε μη ψαγμένη/ψαγμένη κίνηση , έχω κόψει αυτή τη νοοτροπία από το σχολείο. Φυσικά και δεν της αφαιρεί αξία. Είναι ισοδύναμη. Όμως ρε φίλε, μην συνεχίζεις την ύβρι. Έχε λίγη αυτογνωσία. Αυτό μου τη σπάει, η υποκρισία. Εσύ που συνέβαλλες τόσα χρόνια στο γκρέμισμα, μην μου το παίζεις ξαφνικά πρώτο μαστόρι και όλοι οι άλλοι είστε τεμπέληδες. Συμφωνώ μαζί σου φρηντάμπα. Εγώ, όμως, κατεβαίνω στην πλατεία παρόλο που δεν την παλεύω με τα συνθήματα γηπέδου, με τον εθνικό ύμνο, με τα 'θα κάνω μάνες δίχως γιούς - γυναίκες δίχως άντρες', και απορώ κάθε φορά πως μέσα σε τόσες μούντζες που ρίχνονται, κανείς δεν έχει σκεφτεί να στρέψει τις παλάμες προς τον εαυτό του. Αυτοί που ξεβολεύονται κάνουν την περισσότερη φασαρία. Θέλω να πιστεύω όμως πως υπάρχουν κάποιοι άλλοι - γραφικοί - που δε φωνάζουν. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να καταλάβουν και να συζητήσουν με άλλους τι ήταν αυτό που κάναμε λάθος. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς. Θα υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά, έτσι δεν είναι; Ακόμα κι αν αυτό έγινε από ανάγκη και όχι από επιλογή. Δηλαδή είναι αυτοί που έμειναν απέξω κατά τη διαδικασία βολέματος. Δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να βρεθούν αυτοί κάπου να συζητήσουν. Η κουτσή μαρία με ενοχλεί αλλά δεν είναι αρκετός λόγος να μείνω σπίτι.
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εκκωφαντική λαοθάλασσα στο Σύνταγμα Σαφές μήνυμα για το Μνημόνιο, την τρόικα και τους απολογητές τους: «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=281844 (φυσικα πηγαν για καμακι , οπως θα ισχυριστουν καποιοι.. )
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ακόμα και στο δημόσιο, αφού έπεσε το κούρεμα και ανακοινώθηκαν οι μετατάξεις, έτρεχαν τα ζώα να βάλουν βύσμα για να μην φύγουν εκτός Αττικής κλπ. γιατί το "σύστημα" "διδάσκει" οτι τα "ζώα" είναι στην "επαρχία" .
μαφαλντα Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Να μείνεις αδρανής μπροστά σε τέτοια επίθεση είναι σαν να παρακολουθείς την πολτοποίησή σου, την υποβάθμισή σου σε κάτι πολύ λιγότερο και από άτομο: σε αμοιβάδα. Να αναμένεις, καθηλωμένος και πάλι σε κατοικίδια αδράνεια, ότι θα αναλάβουν την υπεράσπισή σου κάποιοι άλλοι, κόμματα, μίντια, συνδικάτα ή «ο βουλευτής σου», αν μέχρι τώρα βολευόσουν με το πελατειακό σύστημα, δεν είναι απλώς μια επιλογή που την έχεις ξανακάνει αλλά ένας πόρος που έχει πια στερέψει. Να μηρυκάζεις την αγανάκτησή σου μόνος στο σπίτι ή το πολύ με τους φίλους σου, το ξέρεις, τίποτα δεν σου προσφέρει πια πέρα από τη φαρμακωμένη αίσθηση του αδικημένου, μια τρύπια αυτοεπιβεβαίωση. Να ποντάρεις πως η σωτηρία θα έρθει από τη συστηματικά προπαγανδιζόμενη «κυβέρνηση προσωπικοτήτων», «τεχνοκρατών» ή «ειδικών», είναι σαν να αποδέχεσαι πως η ψήφος σου, ο λόγος σου, το Σύνταγμά σου δεν έχουν σπουδαία αξία. Και, διάβολε, επειδή στην Ελλάδα ζεις κι από λοχίες και συνταγματάρχες έχεις πικρότατη πείρα, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου (εκτός κι αν είσαι λάτρης των μελανοχιτώνων ή ένας πλατωνιστής σε βαθιά σύγχυση) να περιμένει τον μεσσία, την «προσδοκία» του οποίου άρχισαν να κατασκευάζουν ορισμένες δημοσκοπήσεις, με σφόδρα αντικοινοβουλευτικά ερωτήματα του τύπου «συμφωνείτε ή όχι να αναλάβει τη διακυβέρνηση ένας ηγέτης με κύρος και εξουσίες που θα μπορούσε να λάβει γρήγορα αποφάσεις χωρίς να εμποδίζεται από το Κοινοβούλιο και τις εκλογές»... Και βγαίνεις έξω. Προς τον κόσμο. Προς τους άλλους, που σου μοιάζουν αλλά παραμένουν διαφορετικοί, γιατί διαφορετική είναι η φύτρα του θυμού στον καθέναν, διαφορετικές και οι ιδέες που γεννάει μέσα του η υλική συνθήκη του βίου του. Ακολουθείς χονδρικά το δρομολόγιο του μετρό όπως αναβαπτισμένο εμφανίζεται σε πανό της πλατείας Συντάγματος («Απάθεια» - «Συνενοχή» - «Φόβος» - «Αναζήτηση» - «Αγανάκτηση» - «Συλλογικότητα» - «Αλληλεγγύη» - «Αγώνας» - «Σύνταγμα»), είτε συμμερίζεσαι είτε όχι την επαγγελία του τελευταίου, μετασυνταγματικού σταθμού («Ανατροπή»). Βγαίνεις με την αγανάκτησή σου για να ανακτήσεις το δικαίωμα να λες πως εκείνος ο Αριστοτέλης δεν ελαφρολογούσε όταν επέμενε στα «Πολιτικά» του πως «φανερόν ότι των φύσει η πόλις εστί, και ότι ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον». Χρειάζεται να καταθέσεις κι άλλη, αμεσότερη «πολιτική πρόταση», όπως απαιτούν οι ανησυχούντες επαγγελματίες; Απόσπασμα από άρθρο του Παντελή Μπουκαλα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εκκωφαντική λαοθάλασσα στο Σύνταγμα Σαφές μήνυμα για το Μνημόνιο, την τρόικα και τους απολογητές τους: «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» Ξέχασες και το "δεν πληρωνόμαστε" στο τέλος!
Erwdios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ξέχασες και το "δεν πληρωνόμαστε" στο τέλος! Αν δεν πληρωνόμαστε, δεν πληρώνουμε. Με αυτή ακριβώς τη σειρά και όχι με τη σειρά που αναφέρεις.
apd453 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Στην επιχείρηση που δουλεύω αγγελία για ένα άτομο άνδρα. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει 216 σε 3 μέρες και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε από το να απαντάμε στα τηλέφωνα. Η αγγελία την παρασκευή μπήκε τελευταία μέρα και το boss έχει κλείσει περί των 80 ραντεβού ακόμη αλλά συνεχίζουν και παίρνουν τηλέφωνα που πιστολιάζονται βεβαίως-βεβαίως. Μιλάμε για μια θέση αγγαριομάχου 800ευρά με ένσημα 46 ώρες τη βδομάδα.
Critter Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ωπα φιλε, 800€ ειπες; Εχω 2 διδακτορικα. Εχω ελπιδες; Σε παρακαλω πες τους να μου δωσουν μια ευκαιρια...
Erwdios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Συγκέντρωση Γερμανών στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της καταβολής των αποζημιώσεων Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι Γερμανοί πολίτες, που ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Στη συγκέντρωση θα μετάσχουν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και άλλοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι Γερμανοί -μέλη της «Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο»- καλούν τους Έλληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία. Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις 10 Ιουνίου στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής. Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος. Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα απάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις». http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231112042 Μέχρι και οι Γερμανοί κατεβαίνουν για να διαδηλώσουν ενάντια στη χώρα τους μάλιστα.
apd453 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ωπα φιλε, 800€ ειπες; Εχω 2 διδακτορικα. Εχω ελπιδες; Σε παρακαλω πες τους να μου δωσουν μια ευκαιρια... Τα διδακτορικά σου μετράνε στη δυτική Ευρώπη. Καλό είναι να μην το αναφέρεις όταν πας να πιάσεις δουλειά χειρωνακτική. Είναι σαν να πας να ζητήσεις δουλειά σε οικοδομή με κουστούμι. Πόδια χωρίς φλεβίτιδα, γερούς ραχιαίους/κοιλιακούς και προϋπηρεσία λιμενεργάτη είναι στα +. Η ζώνη για τη μέση είναι προσφορά του καταστήματος.
rikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Κατα την ταπεινη μου αποψη το ολο κινημα πασχει απο παντου...Εχω κατεβει ουκ ολιγες φορες και θα κατεβω και αλλες γιατι απλα δεν μπορω να κατσω σπιτι και να μην κανω τιποτα. Απο το τιποτα ειναι προτιμοτερο το κατι και αυτή η διαδηλωση ενα "κατι" ειναι...ουτε επανασταση θα γινει απο κει, ουτε μια μεγαλη αλλαγη στο πολιτικο προσκηνιο, ουτε τιποτα...καποια στιγμη θα ξεφουσκωσει και οι αγανακτισμενοι θα πανε σπιτια τους απογοητευμενοι οπως ειπε καποιος φιλος πιο πριν. Ενας μεθυσμενος αστεγος χθες πηγε να κανει ντου στα ματ και φωναζε να τον ακολουθησουν και αλλοι, αυτοι οι αλλοι του φωναξαν, τον εμποδισαν και τελικα λιγο ελειψε το επεισοδιο να γινει αναμεσα σε αυτον και στους διαδηλωτες παρα σε αυτον και στα ματ. Ερωτω λοιπον, εαν ουτε ενας δεν βρεθηκε με το μερος του, εαν ολοι πιστευουν τοσο πολυ οτι ειρηνικα θα καταφερουν κατι, απο που θα βρεθει εκεινη η κρισιμη μαζα που απαιτειται προκειμενου να γινουν τα αναγκαια επεισοδια και να αναγκασεις την αλλαγη να ερθει απο το να περιμενεις να σου ερθει στο πιατο; Για αυτο και ο φριντουμπας, ή οπως αλλιως λεγεται, εχει ενα δικιο οταν τους λεει εγκεφαλικα νεκρους. Δεν μπορει η ιστορικη μνημη ολων αυτων των ανθρωπων να ειναι τοσο ρηχη και αφελης. Στα συν του event θα εβαζα το οτι εντελει μπορει να λειτουργησει σαν ενα πολιτικο καζανι οπου ανθρωποι που μεχρι προτινος δεν ενδιαφερονταν για τα κοινα, ολο κατι θα ακουσουνε εκει που πανε, ολο και καπως θα προβληματιστουνε και μπορει γιατι οχι, με την παροδο καποιων μηνων, αν κρατησουν τοσο οι αγανακτισμενοι, να αποκτησει μια καποια πολιτικη συνειδηση και να ειναι πιο προθυμος να κατεβει στις οποιες μελλοντικες πορειες γινουνε.
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν μπορει η ιστορικη μνημη ολων αυτων των ανθρωπων να ειναι τοσο ρηχη και αφελης. Η Ιστορία δείχνει οτι για να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό πρέπει να γίνει κάτι μεγάλο και συνήθως τραγικό. Ο Τρικούπης ήρθε με τη δεδηλωμένη, έφυγε με χρεοκοπία. Ήρθε ο Βενιζέλος, έφυγε με την μικρασιατική καταστροφή. Ήρθε ο Μεταξάς, έφυγε με πόλεμο. Ήρθε η χούντα, έφυγε με την εισβολή στην Κύπρο. Η Μεταπολίτευση δεν ξέρω πώς θα τελειώσει. Μακάρι να τελειώσει με κατσαρόλες, σφυρίχτρες και λέηζερ, αν και χλωμό το κόβω.
frenzy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 O καθένας έχει δικαίωμα να αγανακτεί με τον εαυτό του. Και όταν συμβαίνει, συμβαίνει με άναρθρη κραυγή, άντε και καμιά χριστοπαναγία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.