klainmaingr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ρε σι φρίνταμπα. Αν εσύ ή εγώ δεν πάμε σε μια συνέλευση τους να πούμε "Ει ακούστε αυτό γαμάει σαν ιδέα ας το υιοθετήσουμε" απο ποιόν περιμένεις να το κάνει; Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή απο αυτά τα "κινήματα" είναι κάποιες αληθινές ηγετικές φυσιογνωμίες. Το κακό είναι οτι όλοι το αφήνουμε για τους υπόλοιπους. Και τέλος πάντων καταλήγει σε ένα φαύλο κύκλο οπού όλοι περιμένουν απο κάποιον να κάνει κάτι. Αν περιμένουμε απο τους άλλους το χάσαμε το παιχνίδι. Στον εαυτό μου το λέω περισσότερο αυτό παρα σε σένα ή στον οποιονδήποτε. Επειδή κάποιος είναι αγανακτισμένος δε σημαίνει απαραίτητα οτι έχει ορθή άποψη η και τη δυνατότητα να σκεφτεί/εκφραστεί/αποφασίσει/πράξει. Αν εσύ μπορείς κάντο. Αυτό εφόσον θεωρείς οτι κάτι πάει στραβά και κάτι πρέπει να γίνει. Αν αύριο όλοι αυτοί γυρίσουν σπίτια δεν θα μπορώ να πώ "Α τους μαλάκες έκατσαν 10 μέρες και τώρα σπιτάκια τους, τόσοι ήταν". Τον εαυτό μου θα κατηγορήσω που δεν ήμουν εκεί ώστε να το κρατήσω ζωντανό και να το αναπτύξω. Που μπορεί να είχα μια ιδέα αλλα δεν την μοιράστηκα και που μπορεί να ξυπνούσα 10 γίδια αλλα δεν τα ξύπνησα. Και όλα αυτά ενώ υπήρχε το πλέον πρόσφορο έδαφος για να εκφραστώ.
pournaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ετσι ξεκινησε ομως, χωρις εννοια, χωρις συγκεκριμενο σκοπο (και προπαντων προσπαθεια για "χωρις βια"), απο ανθρωπους που ειναι τελειως διαφορετικοι στις αποψεις μεταξυ τους (βαλε το κλασσικο παραδειγμα διπλα διπλα εναν δημ. υπαλληλο, κι εναν που να λεει να απολυθουν οι υπαλληλοι), αρα απο την αρχη ξερουμε τι θα δουμε μεχρι ενα σημειο. Απο κει και περα, οπως ειπα και πριν, ειναι μια μορφη αντιδρασης που ξεπερναει αυτα που μεχρι τωρα γνωρισαμε, τον κλασσικο τροπο αντιδρασης, με ενωμενους ανθρωπους κατω απο ενα πολιτικο δρομο, με ηγεσια στουν αγωνα τους, με συγκεκριμενα αιτηματα πολυ πριν ξεκινησει ο αγωνας κλπ., οποτε και δεν ξερουμε τον κυκλο της. Δεν μπορουμε ουτε να πιεσουμε, ουτε να τους κρινουμε για λαθη. Κανεις δεν ξερει τι θα γινει. Μπορει να πατωσει και αυριο να πανε στα σπιτια τους με ολο αυτο το νταβαντουρι ως μη γενομενο, μπορει απο την αλλη, 100 χιλ χτες, 200 χιλ. σημερα, 1 εκατ αυριο, να τη βαρεσει σε καποιους και να κανουν ντου στη βουλη και να ξεσηκωθουν ολοι απο κοντα και να γινει αυτο που δε γνωρισε ουτε η Λιβυη.
scullyist Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν θα googlαρω/ κοιταξω για πηγη γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν παιζει. Σε παρακαλω διεψευσε με (αν γινεται οχι καποιο ανωνυμο blog) αλλιως εδω ειμαστε... τεκμηριωμενη αληθεια Όπως είπα μου το έστειλαν tsifoti, δεν ξερω αν ισχύει ότι όντως το είπε κ δεν με απασχολεί πραγματικά, εστίασα στο ποιντ περί ενότητας όσο αφορά τους Έλληνες, true quote or not δεν τραβαω κανενα ζόρι. Να συνεχιστεί το ιστορικό πινκ-πονκ παρακαλώ, μην χαλάσουμε την παράδοση κι αν μαζοχιστώ κάποια στιγμή να το ψάξω, θα ενημερωσω με τυχόν επιβεβαιωση να χαριεντιστούμε.
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ισως γραφτηκε βιαστικα, αλλα σε μια κοινωνια που Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (σκανδαλα, αυξησεις μισθων βουλευτων, απαξιωσημ αδιαφορια κλπ) κανενας δεν αντιδρα (τα ποσοστα δικομματισμου στις εκλογες και το ανυπαρκτο ενδιαφερον σε συσπειρωση, μπουκοταζ, διαδηλωσεις κλπ το καταδεικνυουν) πρεπει να βγαζουμε ελιτισμο και σνομπιστικη ειρωνια σε μια αγνη κοινωνικη αντιδραση; Απευθυνομαι στα: πανε για καμακι/ ειναι καθοδηγουμενες γριες/ καναπελληνες του facebook/ ειναι μοδα οι αγανακτισμενοι.... Κοίταξε. Το "κανένας δεν αντιδρά" σε ποιόν πάει; Μήπως πηγαίνει στους ίδιους τους εαυτούς τους λόγω τύψεων για το οτι (δεν) έκαναν στο παρελθόν; Εμένα, αν θέλετε να ξέρετε γιατί κράζω και ειρωνεύομαι, αυτό που ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ στην όλη αγανακτισμένη φάση και με έχει προιδεάσει αρνητικά από την πρώτη στιγμή, είναι οτι και η κουτσή μαρία την είδε αγανακτισμένη. Ξαφνικά όλοι την είδαν αγανακτισμένοι ρε! Σωπάτε ρε! Βλέπω καρασυντηρητικούς του κερατά, που το Δεκέμβρη του 8 ζητούσαν να βγεί ο στρατός στους δρόμους, να μου παινεύονται πόσο αγωνιστές είναι επειδή πήγαν Σύνταγμα. Ντάξει. Όπως του φανεί του λολοστεφανή. Άτομα που με έλεγαν αναρχικό και ρουφιάνο όταν χτυπιόμουν στις πορείες ως πολιτικοποιημένος μεν/ανεξάρτητος δε και οπωσδήποτε σκεπτόμενος και πάντα προβληματισμένος, τώρα μου λένε οτι είμαι καναπές και οτι δεν αντιδρώ. Χέσε μας. Μας έγιναν όλοι οι πρασινογαλάζιοι κομματικοί νεολαίοι και τα λοιπά τσόκαρα τρενταγανακτισμένοι. Ο άλλος θέλει πόλεμο με Τουρκία, να πάρει την Πόλην. Ο άλλος φασισμό, επίχρυσα αυγά. ΟΚ. Εαν είχανε διαβάσει κάτι όλοι τους δεν θα τα λέγανε. Υποκρισία του κερατά. Όσο για τον ελιτισμό σχετικά με τη μόρφωση που είπες και είπαν και άλλοι πιο πριν.... Δικαιούσαι να αντιδράς γιατί είσαι ίσος πολίτης με εμένα. Έχεις ίδια δικαιώματα, ίδιες υποχρεώσεις. Αλλά, εάν θες να διεκδικήσεις κάτι για το οποίο απαιτούνται διαπιστεύσεις, π.χ. θέση στο δημόσιο, θα πρέπει να έχεις διαβάσει. Και για την εργασία σου, και για εσένα. Εγώ δεν θα μιλήσω για έναν αγρότη. Ο αγρότης είναι σεβαστός αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία. Ομως, εάν μια κοπέλα π.χ. που έχει τελειώσει Φιλοσοφική και θέλει να μπεί στο δημόσιο χωρίς να έχει ανοίξει βιβλίο, με αντιγραφές και σκονάκια και χωρίς να νοιάζεται να διαβάζει μέρα με τη μέρα και να γίνεται καλύτερη, ε, αν της πω "δεν είσαι διαβασμένη" δεν είναι ελιτισμός, είναι κακό για αυτήν. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε από το δημόσιο, όχι από την αγροτιά. Δεν είδα πουθενά αγρότες να φωνάζουν στο Σύνταγμα. Και το δημόσιο ΠΡΕΠΕΙ να έχει μόρφωση. Τι θα γίνεις δηλαδη; Γιατρός χωρίς να διαβάσεις βιβλιο; Δικαστής; Δάσκαλος; Ακόμα και ο καθαριστής πρέπει να έχει φόντα. Οικολογία, συμπεριφορά κλπ.
Toufas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ρε σι φρίνταμπα. Αν εσύ ή εγώ δεν πάμε σε μια συνέλευση τους να πούμε "Ει ακούστε αυτό γαμάει σαν ιδέα ας το υιοθετήσουμε" απο ποιόν περιμένεις να το κάνει; Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή απο αυτά τα "κινήματα" είναι κάποιες αληθινές ηγετικές φυσιογνωμίες. Το κακό είναι οτι όλοι το αφήνουμε για τους υπόλοιπους. Και τέλος πάντων καταλήγει σε ένα φαύλο κύκλο οπού όλοι περιμένουν απο κάποιον να κάνει κάτι. Αν περιμένουμε απο τους άλλους το χάσαμε το παιχνίδι. Στον εαυτό μου το λέω περισσότερο αυτό παρα σε σένα ή στον οποιονδήποτε. Επειδή κάποιος είναι αγανακτισμένος δε σημαίνει απαραίτητα οτι έχει ορθή άποψη η και τη δυνατότητα να σκεφτεί/εκφραστεί/αποφασίσει/πράξει. Αν εσύ μπορείς κάντο. Αυτό εφόσον θεωρείς οτι κάτι πάει στραβά και κάτι πρέπει να γίνει. Αν αύριο όλοι αυτοί γυρίσουν σπίτια δεν θα μπορώ να πώ "Α τους μαλάκες έκατσαν 10 μέρες και τώρα σπιτάκια τους, τόσοι ήταν". Τον εαυτό μου θα κατηγορήσω που δεν ήμουν εκεί ώστε να το κρατήσω ζωντανό και να το αναπτύξω. Που μπορεί να είχα μια ιδέα αλλα δεν την μοιράστηκα και που μπορεί να ξυπνούσα 10 γίδια αλλα δεν τα ξύπνησα. Και όλα αυτά ενώ υπήρχε το πλέον πρόσφορο έδαφος για να εκφραστώ. Για μενα το θεμα ειναι στο οτι ναι να πει καποιος κατι το γαματο και να το υιθετησουν και οι αλλοι αλλα κατι τετοιο δεν γινεται. Για μενα ο δημοσιος τομεας ετσι οπως ειναι δεν θα επρεπε να υπαρχει πχ. Για τον δημοσιο υπαλληλο ομως δεν ειναι καλο. Και αν παω εκει να μιλησω, ποιος θα με ακουσει? Αν εσυ ακους 10 ατομα σε 10 σημεια σε ενα τετοιο μαζεμα θα μπορεις να φιλτραρεις με καποιο τροπο αυτα που θα ακους. Οταν ομως ακους 1000 πραγματα, το μυαλο σου μετα κλεινει απο μονο του. Ειδα ενα video απο το in.gr και εδειξε σε ενα σημειο εναν τυπο που ελεγε για την πιστη στον χριστο κλπ. Ε ειμαι σιγουρος οτι αυτος θα ειχε ατομα που θα τον πηραν στα σοβαρα, και πιο πολλα απο τα ατομα που θα ακουγαν τον φρινταμπα αν ελεγε κατι εκει. Και σιγουρα θα εχει καποια ατομα που θα λενε κατι σοβαρο, αλλα δεν γινετε να εχεις σαν αποψη ΜΟΝΟ το οχι στο μνημονιο εξω οι πολιτικοι κλπ. επιδη νομιζεις οτι το προβλημα ειναι οι ξενοι που μας λενε να απολυσουμε αχρηστους. Δεν φταινε οι ξενοι οταν εμεις γλενταγαμε με τα λεφτα που δωσανε.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 freedubus. Βαζεις το συναισθηματικο κομματι στην εξισωση (μ εκραζαν οταν κατεβαινα vs κατεβαινει τωρα η κουτση μαρια) Μου θυμιζει φαση (που πεφτω κ εγω στο σφαλμα: να παει να γ#$%θει η ταδε μπαντα αφου πια την ακουνε καποιοι που χθες ανοιγανε μπουκαλι στον Κιαμο και Α και ΟΥ). Δεν ειναι ολα ομως εγωισμος. Θα το παω εκτος ελλαδος: Το οτι ο καγκουρας του γκετο στο μεμφις ψηφισε Ομπαμα επειδη ετσι ακουσε απ τον Κανυε Γουεστ δεν ακυρωνει την ιδια κινηση που θα κανει ενας αναγνωστης του Τσομσκυ περι τελματος με τον αγραμαμτο κακεντρεχη Μπους στην θεση προεδρου - θελω να πω δεν της αφαιρει αξια ως μη ψαγμενη
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 freedubus. Βαζεις το συναισθηματικο κομματι στην εξισωση (μ εκραζαν οταν κατεβαινα vs κατεβαινει τωρα η κουτση μαρια) Μου θυμιζει φαση (που πεφτω κ εγω στο σφαλμα: να παει να γ#$%θει η ταδε μπαντα αφου πια την ακουνε καποιοι που χθες ανοιγανε μπουκαλι στον Κιαμο και Α και ΟΥ). Δεν ειναι ολα ομως εγωισμος. Θα το παω εκτος ελλαδος: Το οτι ο καγκουρας του γκετο στο μεμφις ψηφισε Ομπαμα επειδη ετσι ακουσε απ τον Κανυε Γουεστ δεν ακυρωνει την ιδια κινηση που θα κανει ενας αναγνωστης του Τσομσκυ περι τελματος με τον αγραμαμτο κακεντρεχη Μπους στην θεση προεδρου - θελω να πω δεν της αφαιρει αξια ως μη ψαγμενη Προφανώς και δεν αναφέρθηκα σε μη ψαγμένη/ψαγμένη κίνηση , έχω κόψει αυτή τη νοοτροπία από το σχολείο. Φυσικά και δεν της αφαιρεί αξία. Είναι ισοδύναμη. Όμως ρε φίλε, μην συνεχίζεις την ύβρι. Έχε λίγη αυτογνωσία. Αυτό μου τη σπάει, η υποκρισία. Εσύ που συνέβαλλες τόσα χρόνια στο γκρέμισμα, μην μου το παίζεις ξαφνικά πρώτο μαστόρι και όλοι οι άλλοι είστε τεμπέληδες.
Dropsreef Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν φταινε οι ξενοι οταν εμεις γλενταγαμε με τα λεφτα που δωσανε. Ελλάδα,Πορτογαλία,Ισπανία,Ιταλία,Ιρλανδία...Σαν πολλοί χαραμοφάηδες μαζευτήκαμε
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Φυσικά και δεν της αφαιρεί αξία. Είναι ισοδύναμη. Όμως ρε φίλε, μην συνεχίζεις την ύβρι[. Έχε λίγη αυτογνωσία. Εσύ που συνέβαλλες τόσα χρόνια στο γκρέμισμα, μην μου το παίζεις ξαφνικά πρώτο μαστόρι και όλοι οι άλλοι είστε τεμπέληδες. Ναι! Ναι! Ναι! Μαζι σου!
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πρώτη φορά βλέπω μαζεμένους τόσους εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους. Ειλικρινά πιστεύω οτι αν εξαφανίζονταν οι "αγανακτισμένοι" η χώρα θα πήγαινε μπροστά. Παντα καποιοι τρωνε το λουκι , για να οφεληθουν τελικα και οι αλλοι ,και φυσικα και οι αιωνιοι τηλεκριτικοι... 1000 φορες καναπες, παρα ανουσια πραγματα για το θεαθηναι. Εχω ξαναπει, αυριο να ειχαμε εκλογες τα ιδια θα ειχαμε παλι. Αυριο να λεγανε σε ολους αυτους οτι θα μπουν στο δημοσιο θα αφηνανε την δουλεια τους για να μπουν. Αυριο να μπορουσαν να μην δωσουν ενσημα, φπα, να κλεψουν στο ζυγι,να παρουν φακελακι, να δωσουν φακελακι, να κανουν κανα ρουσφετι, θα το κανανε. Το να λες δεν θες κατι, ενω θα εκανες ξανα το ιδιο, δεν δειχνει οτι θες να αλλαξει κατι. Μηπως κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια ? Δεν εξηγειται αλλιως αυτη η σιγουρια και επιμονη... Ποιά είναι τα αιτήματα σας δε μας έχετε πεί εδώ και τόσες μέρες βέβαια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους αστούς που σκέφτηκαν αυτή τη μαλακία. Πώς κατάντησαν έτσι οι έλληνες. Ας μας εκτελέσει κάποιος επιτέλους. Τι καταντια πραματι....Δεν μας εχετε πει ? Τι να πουν ,θελουν αυτα που θελει ενα μεγαλο μερος του λαου,πλην καποιων βολεμενων..
pappous_soulis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και σε ρωτάω το πιο απλό. Γιατί να έχουμε 300 πολιτικούς που τρώνε τόσα λεφτά με τους μισθούς και τα συναφή τους και να μην έχουμε 50 και για κάθε απόφαση να γίνεται Δημοψήφισμα ώστε να φαίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι θέλει ο λαός. Ο λόγος είναι απλός που δεν γίνεται κάτι τέτοιο: Δεν θα τρώνε αυτοί που τρώνε ήδη με χρυσά κουτάλια οπότε σιγά μην ψηφιστεί κάτι τέτοιο κι ας είναι καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρήματος από το να απογειώνεις τους φόρους και να γ@μάς στην ουσία την αγορά της χώρας σου. Συμφωνώ εν μέρει. Πιστεύω πως το πιο σωστό που μπορεί να γίνει όσων αφορά την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας, είναι οι πολίτες να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν. Η δημοκρατία είναι αυτό που βλέπουμε πλέον στις πλατείες, με τα ηχεία και το μικρόφωνο στημένα, ελεύθερα για όποιον θέλει να μιλήσει, πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει σκηνή της καθημερινής μας ζωής. Θα μπορούσαμε λοιπόν να έχουμε 50, 100, ή και 300 βουλευτές, οι οποίοι όμως θα είναι καθαροί εκφραστές του λαού. Και πως θα γίνει αυτό? Με τον επαναπροσδιορισμό της ιδιότητάς τους και την κατάργηση του απρόσωπου συστήματος. Αντί λοιπόν να εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια και να αναλαμβάνουν να αποφασίζουν αυτοί για εμάς, να εκλέγονται μια φορά στα δυο χρόνια και να αποφασίζουμε εμείς για εμάς. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ. κάθε δυο βδομάδες, να πραγματοποιούνται συνελεύσεις σε κάθε πόλη, όπου θα συμμετέχουν οι πολίτες με τους βουλευτές. Σε κάθε συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε φορά και σε διαφορετική πόλη του νομού, θα παρίστανται και εκπρόσωποι από άλλες πόλεις/χωριά. Με τη σειρά του ο βουλευτής θα αναλαμβάνει να μεταφέρει τις θέσεις/προτάσεις που αποφασίστηκαν στη συνέλευση. Ο ρόλος τους στη Βουλή θα είναι να παρουσιάζει και να υπερασπίζεται τα όσα αποφασίστηκαν εκεί. Επίσης, θα είναι αναλώσιμοι. Δηλαδή στη περίπτωση που υπάρχει η υποψία και μόνο πως εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος, ή ακόμα και αν κρίνεται ακατάλληλος για τη θέση που του δόθηκε, οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα μέσα από έκτακτες διαδικασίες να τον απαλλάξουν από το αξίωμά του. Επιπλέον, οι συνελεύσεις να είναι υποχρεωτικές, και σε περίπτωση που υπάρχει απαρτία να επιβάλλονται ποινές, όπως ας πούμε ο αποκλεισμός του βουλευτή από τη συμμετοχή στις όποιες διαδικασίες της βουλής. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα. Τώρα το πως μπορεί να γίνει αυτό δε το γνωρίζω.
Erwdios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εγώ λοιπόν, ρεαλιστικότατα μιλώντας, νομίζω οτι εδώ που φτάσαμε η λύση για τον απλό κόσμο, δυστυχώς, είναι να γίνει όπως έγινε στην Τουρκία το 2002. Ήρθε ο Ερντογάν, έβαλε εταιρίες στο παιχνίδι, έβαλε βιομηχανίες, ο κόσμος δούλεψε φτηνότερα, στερήθηκε, γαμήθηκε. Αλλά τώρα έχει καλά νοσοκομεία, καλά πανεπιστήμια, καλά σχολεία και μια ευκαιρία για σπουδές (υποτροφία π.χ.) και δυνατότητα να φύγει έξω. Όχι όλοι βέβαια, οχι αυτοί που ζούνε στα κωλοχώρια, αλλά ένα κομμάτι έστω. Αυτό το μοντέλο πάει κόντρα με τις αντιλήψεις μου για τη ζωή (πρόοδος, ελευθερία, λιγότερη καταπίεση, περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερος μισθός, ευελιξία, όχι άγχος), αλλά δεν εξαρτάται από εμένα και πιστεύω οτι είναι περισσότερο βιώσιμο και ζωντανό από το ΑΣΕΠ-δημόσιο-greek dream. Τώρα το κατά πόσο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω. Άλλο Ελλάδα κι άλλο Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλο δυναμικό, φυσικό πλούτο, στρατό, χώρο για επενδύσεις. Εμείς είμαστε μαζεμένοι. Έχουμε γίνει μονόχνωτοι, αυτό μας χαλάει. Δημόσιο, δημόσιο, κόμματα, δεξιά, αριστερά, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, και στο τσακίρ κέφι μπάφοι και Γκράμσι. Χωρίς να έχουμε ιδέα τι είναι. Για εμένα η αλλαγή θα πρέπει να αρχίσει από την υγεία και την εκπαίδευση. Αλλά κανείς δεν θέλει να το αλλάξει ρε γαμώτο. Είμαστε σύστημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 1974. Χούντα-φάντασμα. Δεν θεωρούμε τη δημοκρατία αυτονόητη, κάτι που θεωρούν σε όλη την Ευρώπη. Τριανταεφτά χρόνια τώρα πολιτικά κόμματα ίδια, ιδεολογία ίδια. Μια τόσο δα μικρήηηηηηηη λεπτομέρεια. Ο Ερντογάν δεν χρωστούσε 350 δισεκατομμύρια, ο Ερντογάν έχει δικό του νόμισμα και μπορεί να το υποτιμήσει όποτε γουστάρει και ο Ερντογάν έχει καμιά 50αρια εκατομμύρια να ζούνε στο όριο του ψόφου και αν τους πούνε να δουλέψουν με 1 ευρώ 25ωρο θα τους φιλήσουν και τον κώλο.
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Κοίταξε. Το "κανένας δεν αντιδρά" σε ποιόν πάει; Μήπως πηγαίνει στους ίδιους τους εαυτούς τους λόγω τύψεων για το οτι (δεν) έκαναν στο παρελθόν; Εμένα, αν θέλετε να ξέρετε γιατί κράζω και ειρωνεύομαι, αυτό που ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ στην όλη αγανακτισμένη φάση και με έχει προιδεάσει αρνητικά από την πρώτη στιγμή, είναι οτι και η κουτσή μαρία την είδε αγανακτισμένη. Ξαφνικά όλοι την είδαν αγανακτισμένοι ρε! Σωπάτε ρε! Βλέπω καρασυντηρητικούς του κερατά, που το Δεκέμβρη του 8 ζητούσαν να βγεί ο στρατός στους δρόμους, να μου παινεύονται πόσο αγωνιστές είναι επειδή πήγαν Σύνταγμα. Ντάξει. Όπως του φανεί του λολοστεφανή. Άτομα που με έλεγαν αναρχικό και ρουφιάνο όταν χτυπιόμουν στις πορείες ως πολιτικοποιημένος μεν/ανεξάρτητος δε και οπωσδήποτε σκεπτόμενος και πάντα προβληματισμένος, τώρα μου λένε οτι είμαι καναπές και οτι δεν αντιδρώ. Χέσε μας. Μας έγιναν όλοι οι πρασινογαλάζιοι κομματικοί νεολαίοι και τα λοιπά τσόκαρα τρενταγανακτισμένοι. Ο άλλος θέλει πόλεμο με Τουρκία, να πάρει την Πόλην. Ο άλλος φασισμό, επίχρυσα αυγά. ΟΚ. Εαν είχανε διαβάσει κάτι όλοι τους δεν θα τα λέγανε. Υποκρισία του κερατά. Αστους αυτους.Σκεψουν τον χαμηλομισθο,χαμηλοσυνταξιουχο, ανεργο , νεο ανθρωπο των 500 Ε.Υπαρχουν και αυτοι στις πλατειες , και σιγουρα υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι πισω .Σκεψου το πληγμα που δεχονται τα εργασιακα δικαιωματα, σκεψου τα νεα μετρα που ερχονται.Σκεψου ποσο εχει φθασει η ανεργια , και ποσο κερδιζουν καποιοι απο ολα αυτα.
FarCry Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτο εχω να πω για σημερα. κατεβηκε φιλος μου στο συνταγμα να διαδηλωσει και ανεφερε οτι του εκλεψαν το πορτοφολι μεσα απο το τσαντακι που κρατουσε και ειχε μεσα χρηματα, καρτες, και αλλα πραγματα. δηλαδη ελεος ουτε να διαδηλωσεις δε μπορεις χωρις να σε κλεψουν λογω του συνωστισμου. και μετα σου τι λενε γιατι καθεσαι στον καναπε σου.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 για να χαλαρωσουμε (πληζ δεν ειναι κομματικο σπαμ, ας μην σβηστει) http://www.youtube.com/watch?v=Uqjj9i-_ths&feature=related καλο βραδυ σε ολους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.