pournaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν εχετε καταλαβει κατι, ολοι οσοι ειστε αντιθετοι. Αυτοι οι ανθρωποι δεν σας εκπροσωπουν, δεν κατεβηκαν στο συνταγμα για να καταθεσουν αποψεις και αιτηματα που εκπροσωπουν τον καθε ελληνα. Μονοι τους το αποφασισαν και μονοι τους το εκαναν. Ο καθενας εκπροσωπει πρωτα τον εαυτο του και το προβλημα του, μικρο η μεγαλο. Το να τους ζητατε επιμονα λιστες μαι αιτηματα, προτασεις και μελλοντικη κινηση ειναι τουλαχιστον αστειο. Κανενα αιτημα να μην εχουν, καμμια προταση να μην εχουν, και μονο που καθονται εκει, ειναι δικο τους προβλημα δεν ζητησαν απο κανεναν αλλον να το κανει και δικο του. Θελετε να να κανετε εσεις τη δικη σας διαφορετικη αντιδραση, με συγκεκριμενα αιτηματα και προτασεις; Καντε τη, κανεις δε θα σας πει τιποτε. Μπορει τελικα να μη βγει τιποτε απο αυτο, μπορει ομως να βγουν και παρα πολλα, κανεις δεν ξερει, ειναι μια νεα μορφη αντιδρασης, και ειναι ασχημο να την κατακρινουμε χωρις καν να την εχουμει δει να κανει τον κυκλο της.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αγαπητε vocals_ οταν απορριπτεις την γεροντικη ανοια της γιαγιας και την ασχετοσυνη του αγραμματου φλερταρεις με την "αριστοκρατια" τουτεστιν ΘΕΛΩ ΜΟΝΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ Σ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ, (βαλε Σταλιν, Χιτλερ, Πατακο, Μεταξα, Μεγαλεξανδρο, Κιμ Τζον ΙΙ, Φιντελ ο,τι θες)
Marria Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Έχεις καμιά έρευνα ρε συ και δε το ξέρω; Γιατί last time I checked, και κομματόσκυλα πέτυχα πολλά, και αγράμματους και ψευτοεπαναστάτες και πολλούς άλλους που αποτελούν τον ελληνικό λαό. Καληνύχτα σας, τα λέμε αύριο. Η μονη ερευνα που εχω κανει ειναι ο λαος που μαζευεται καθε μερα στο Συνταγμα. Σημερα λεγανε για 300.00. Την αλλη βδομαδα μπορει να ναι και πιο πολλοι. Οτι μαζευονται απο ολες τις ηλικιες δεν σου λεει κατι? Εμενα μου αρεσει που σημερα ειδα και παιδια 13 χρονων να διαδηλωνουν. Επιτελους ας ενωθουμε και σε κατι και ας μην οδηγησει πουθενα. Αλλα καλυτερη η αντιδραση, απο την μη αντιδραση.
Sellers Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εσείς μπορείτε να διανοηθείτε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με τέτοιες ανώδυνες και κινήσεις όσο μαζικές κι αν είναι; Αυτο απο που προκύπτει? Δεν έχω δει πολλές παρόμοιου τύπου κινήσεις για να ξέρω την κατάληξη τους. Εσύ πως ξέρεις πως δεν θα βγάλει τίποτα; Εμείς δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι. ΟΚ. Αυτοί που δηλώνουν οτι κάνουν επανάσταση, με ποιόν τρόπο ακριβώς την κάνουν; Με όποιο τρόπο αυτοί (και όταν λέω αυτοί, εννοώ τον καθένα ξεχωριστά) νομίζουν. Όπως ο freedubus πρότεινε να διαβαστούν 11 βιβλία γιατί κάτι σημαίνει γι αυτόν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έτσι και ο άλλος που χτυπάει την κατσαρόλα περπατώντας, μπορεί με αυτό να έχει βρει έναν τρόπο να εξωτερικεύσει όλα αυτά που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Όπως ο freedubus πρότεινε να διαβαστούν 11 βιβλία γιατί κάτι σημαίνει γι αυτόν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έτσι και ο άλλος που χτυπάει την κατσαρόλα περπατώντας, μπορεί με αυτό να έχει βρει έναν τρόπο να εξωτερικεύσει όλα αυτά που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. νοηματικη εκρηξη! ΣΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ
Sellers Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Με το να μειώνουμε τους άλλους και τις ενέργεις τους ΔΕΝ γινόμαστε πιο σημαντικοί. Ο άλλος μπορεί να έχει μέσα στο μυαλό του χιλιάδες πράγματα, και το να είναι παρών στην πορεία, να είναι ένας τρόπος να πει ότι ''διαδηλώνω, άρα υπάρχω.'' Σίγουρα ο καθένας μας μπορεί να έχει άλλες προτάσεις, να μην του αρέσει αυτό που λέει ο άλλος, να του την δίνει που κάνουν του αλλουνού και όχι το δικό του, αλλά και αυτός που περπατάει σαν τον μαλάκα στην παραλιακή προς τον Λευκό Πύργο για κάποιο λόγο είναι εκεί. Και η μαζική αυτή κίνηση είναι πρωτοφανής. Οπότε ας περιμένουμε να δουμε που θα βγάλει και ας μιλήσουμε μετά.
klainmaingr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ ότι απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, άλλα όταν βλέπω τον Ερωδιό να συγκρίνει τους σκλάβους στα λατομεία και την κατάκτηση της ελευθερίας τους, με τους αγανακτισμένους του φραπέ, έ εντάξει κάπου υπάρχει μια ασυννενοησία. Μικρή. Προφανώς εννοεί οτι αν αντίστοιχα όλοι λέγανε "έλα μωρέ λες και πρόκειται να αλλάξει κάτι" δεν θα γινόταν ποτέ και για κανένα λόγω κανένας ξεσηκωμός. Και btw ο αγανακτισμένος του φραπέ δεν απέχει καθόλου απο ένα σύγχρονο σκλάβο και αν θές το συζητάμε εκτενέστατα σε άλλο thread. Δε χρειάζεται μαστίγιο για να είναι κανείς υποδουλωμένος. Ο φραπές και το iphone δεν κάνουν κάποιον τη χαρα της ζωής. Όταν κάποιος δουλεύει 6 μέρες τη βδομάδα για 700 (και λιγότερα) πλέον ευρώ και τα έξοδα για να μπορέσει να αυτοσυντηρηθεί πλησιάζουν, αν όχι ξεπερνάνε, αυτά τα χρήματα τότε ναι δουλεύεις ίσα για να μπορέσεις να ζήσεις. Αν δεν έχεις "καβάντζα" και μείνεις άνεργος για μερικούς μήνες τότε οι κούτες απο τον κωτσόβολο είναι κοντά. Έχουμε το καλό/κακό να έχουμε την καβάτζα της οικογένειας/ιδιοκτησίας εδώ στην ελλάδα και έτσι δεν μπορούμε να το δούμε αυτό αντικειμενικά. Αλλα αν κάποιος αναγκαζόταν στα 18 του και νωρίτερα να φύγει απο το σπίτι όπως κάνουν έξω για να νοικιάσει κτλ.. τότε θα καταλαβαίναμε οτι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Αλλα στα @@δια μας. Μένω με τη μάνα μου δουλεύοντας κιόλας μέχρι τα 30 και παίρνω και ότι μου κατέβει (iphone που φαγωθήκατε) γιατι στα @@ μου δεν έχω έξοδα. Δεν πάει όμως έτσι.. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον. Με οποιοδήποτε καινούριο μέτρο σου μειώνουν το εισόδημα σου και σου αυξάνουν παράλληλα τα έξοδα σου. Αυτό είναι απλά αδιέξοδο και πραγματικά όποιος σκέφτεται τα μέτρα να κάψει τα πτυχία του και να κρεμαστεί στο λευκό πύργο. Και όλες οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται σε αυτή τη βάση και όχι στο "30 χρονών στη μάνα μου και με 300 ευρώ καλά είμαι" όπως λέγαμε στο άλλο θέμα οτι έχει επικρατήσει στην ελλάδα. On/Off topic για όσους δε νοιάζονται.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Sellers ειμαι μαζι σου (αν και δεν ειμαι ενεργος στο θρεντ) . Ειναι απιστευτο το ποσο δικιο εχουνε ολοι ταυτοχρονα. Και στον φρηνταμπα συμφωνω απολυτα αλλα και στην αποψη ο,τι αυτην την στιγμη δεν πρεπει σωνει και καλα να βγει καποιο "μπλιαχ" ΠΛΑΙΣΙΟ. Στην τελικη "αγανακτισμενοι" αυτοπροσδιοριζονται. Τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο.
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ο άλλος μπορεί να έχει μέσα στο μυαλό του χιλιάδες πράγματα, και το να είναι παρών στην πορεία, να είναι ένας τρόπος να πει ότι ''διαδηλώνω, άρα υπάρχω.'' Σίγουρα ο καθένας μας μπορεί να έχει άλλες προτάσεις, να μην του αρέσει αυτό που λέει ο άλλος, να του την δίνει που κάνουν του αλλουνού και όχι το δικό του, αλλά και αυτός που περπατάει σαν τον μαλάκα στην παραλιακή προς τον Λευκό Πύργο κάποιο λόγο έχει εκεί. Και η μαζική αυτή κίνηση είναι πρωτοφανής. Οπότε ας περιμένουμε να δουμε που θα βγάλει και ας μιλήσουμε μετά. Να περιμένουμε. Αλλά πρέπει αυτό το "κίνημα" , "αγανάκτηση" , ο,τι είναι τελοσπάντων, να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τα "ΕΞΩ ΟΥΥ ΕΕΕΕ" οπαδικά συνθήματα, και να δούμε το αύριο. Να πούμε κάτι σωστό, κάτι που θα έχει συνέπεια στο μέλλον, κάτι επαληθευμένο. Δεν έχω ιδέα τι. Πάντως το 2011 επανάσταση αναρχική δεν νομίζω να γίνει, ούτε πόλεμος, ούτε κομμουνισμός. Πρέπει να αρχίσει η διαδικασία σκέψης. Και πάλι, δε γαμιέται, ας μην πούμε κάτι σωστό, αλλά να πούμε κάτι, οτιδήποτε, λάθος έστω. Όχι χαχανίσματα και πανηγύρι και οτινανισμοί και βαράμε κατσαρόλια και σφυράμε. Ο λαός είναι μπίχλας, αυτός είναι ο λαός το 2011 καλώς ή κακώς. Κι εμένα να με δείς στο Σύνταγμα με ένα μπουκάλι νερό θα με περάσεις για βλάκα. Είμαι βλάκας, αλλά όχι τόσο. Όχι χρειάζεται, επιβάλλεται σκέψη και εξέλιξη της κατάστασης.
pournaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Να περιμένουμε. Αλλά πρέπει αυτό το "κίνημα" , "αγανάκτηση" , ο,τι είναι τελοσπάντων, να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τα "ΕΞΩ ΟΥΥ ΕΕΕΕ" οπαδικά συνθήματα, και να δούμε το αύριο. Να πούμε κάτι σωστό, κάτι που θα έχει συνέπεια στο μέλλον, κάτι επαληθευμένο. Δεν έχω ιδέα τι. Πάντως το 2011 επανάσταση αναρχική δεν νομίζω να γίνει, ούτε πόλεμος, ούτε κομμουνισμός. Πρέπει να αρχίσει η διαδικασία σκέψης. Και πάλι, δε γαμιέται, ας μην πούμε κάτι σωστό, αλλά να πούμε κάτι, οτιδήποτε, λάθος έστω. Όχι χαχανίσματα και πανηγύρι και οτινανισμοί και βαράμε κατσαρόλια και σφυράμε. Ο λαός είναι μπίχλας, αυτός είναι ο λαός το 2011 καλώς ή κακώς. Κι εμένα να με δείς στο Σύνταγμα με ένα μπουκάλι νερό θα με περάσεις για βλάκα. Είμαι βλάκας, αλλά όχι τόσο. Εδω ειναι ομως το λαθος ρε συ. Γιατι να προχωρησει; Επειδη το θελουμε εμεις; Και με τι ρυθμο να προχωρησει, με αυτο που θελουμε εμεις; Απο τη στιγμη που δεν με εκφραζουν, τους αφηνω απλως στην ησυχια τους, δεν μου δημιουργησαν προβλημα ουτε μου ζητησαν κατι, εγω γιατι πρεπει να τους ζητησω κατι; Ακομη και αν παω εκει με ολη την καλη διαθεση, και τελικα δω οτι δεν ειναι αυτο που περιμενα, θα παω σπιτι μου να κανω οτι εκανα και χτες, και θα αδιαφορησω για το τι γινεται εκει, και θα κοιταξω τα δικα μου προβληματα (αφου δεν ταιριαζουν με τα δικα τους). Δεν μπορω ομως να κρινω το προβλημα του καθενος, ουτε να απαιτησω απο τους αλλους να "προχωρησουν".
Sellers Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Να περιμένουμε. Αλλά πρέπει αυτό το "κίνημα" , "αγανάκτηση" , ο,τι είναι τελοσπάντων, να προχωρήσει. Να ξεκολλήσει από τα "ΕΞΩ ΟΥΥ ΕΕΕΕ" οπαδικά συνθήματα, και να δούμε το αύριο. Να πούμε κάτι σωστό, κάτι που θα έχει συνέπεια στο μέλλον, κάτι επαληθευμένο. Δεν έχω ιδέα τι. Πάντως το 2011 επανάσταση αναρχική δεν νομίζω να γίνει, ούτε πόλεμος, ούτε κομμουνισμός. Πρέπει να αρχίσει η διαδικασία σκέψης. Και πάλι, δε γαμιέται, ας μην πούμε κάτι σωστό, αλλά να πούμε κάτι, οτιδήποτε, λάθος έστω. Όχι χαχανίσματα και πανηγύρι και οτινανισμοί και βαράμε κατσαρόλια και σφυράμε. Ο λαός είναι μπίχλας, αυτός είναι ο λαός το 2011 καλώς ή κακώς. Κι εμένα να με δείς στο Σύνταγμα με ένα μπουκάλι νερό θα με περάσεις για βλάκα. Είμαι βλάκας, αλλά όχι τόσο. Κοίταξε, κάθε πράγμα μέχρι εκεί που φτάνει. Δεν μπορείς να ζητήσεις απο τους 7 νάνους να παίξουν μπάσκετ. Το κίνημα δημιουργήθηκε για εναν σκοπο και πιο πέρα απο αυτόν τον σκοπό δεν μπορείς να φτάσεις. Επίσης πιο πέρα απο τα μέσα που διαθέτεις δεν μπορεί να χρησιμοποιήσεις. Είναι όλοι υπέρ του ''όχι βία'', ''ειρηνική διαδήλωση'' κ.λ.π Συνεπώς αυτός ο δρόμος στο θέμα του ''να προχωρήσει το κίνημα'' είναι κλειστός. Τώρα, όσον αφορά αυτό που λες με τα αιτήματα. Σύμφωνοι. Αλλά δεν είναι και μια μικρή παρέα που μαζεύτηκε έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει συννενόηση. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμο. Οπότε λίγο πολύ πιστεύω ότι όλοι μαζί, ζητάν απο την κυβέρνηση (την εκάστοτε κυβέρνηση, τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ), να κάνει σωστά την δουλειά της. Αυτό είναι το βασικό τους μήνυμα. Όλα τα ''κατω το μνημόνιο'', ''όχι άλλες περικοπές'' κ.λ.π, γενικεύονται στο να κάνει σωστά η κυβέρνηση την δουλειά της. Γιατί έτσι, με περικοπές, κομμένα δώρα, μνημόνεια, ΔΝΤ ετσέτερα εσέτερα, ε γαμησε με, γίνομαι κι εγω πρωθυπουργός. Αφού για τα ματια του κόσμου είμαι εκεί, τίποτα δεν κάνω και την δική μου δουλειά την κάνουν άλλοι.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μια αναλογια... Αυτη την στιγμη πολιτικα η Ελλαδα ειναι ας ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ενα χωριο που πασχει στον τομεα ψυχαγωγιας. Δηλαδη τι πασχει απλα ερχεται στο χωριο μια φορα το μηνα ενας γυφτος με μια μαιμου που βαραει ντεφι και χορευει. Καλα ως εδω; Το προβλημα ποιο ειναι; οτι το πολιτισμικο μελλον του χωριου ειναι στα χερια του δημαρχου που θελει να φτιαξει μια οπερα και στο δημοτικο συμβουλιο που δεν θελει κονφορισμο στις τεχνες αλλα πρεπει οι κατοικοι του χωριου να εντρυφησουνε σε κατι πιο αβαντ γκαρντ, αρα η κοντρα αεναη. Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ: θα βρεθει κανενας να πει ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΩ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ που θα παιζει μπλοκμπαστερ και θα εμφανιζονται αραια και που κανενας Χατζηγιαννης/Τσιβιλικας κλπ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;
leftermann Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μια αναλογια... Αυτη την στιγμη πολιτικα η Ελλαδα ειναι ας ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ενα χωριο που πασχει στον τομεα ψυχαγωγιας. Δηλαδη τι πασχει απλα ερχεται στο χωριο μια φορα το μηνα ενας γυφτος με μια μαιμου που βαραει ντεφι και χορευει. Καλα ως εδω; Το προβλημα ποιο ειναι; οτι το πολιτισμικο μελλον του χωριου ειναι στα χερια του δημαρχου που θελει να φτιαξει μια οπερα και στο δημοτικο συμβουλιο που δεν θελει κονφορισμο στις τεχνες αλλα πρεπει οι κατοικοι του χωριου να εντρυφησουνε σε κατι πιο αβαντ γκαρντ, αρα η κοντρα αεναη. Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ: θα βρεθει κανενας να πει ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΩ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ που θα παιζει μπλοκμπαστερ και θα εμφανιζονται αραια και που κανενας Χατζηγιαννης/Τσιβιλικας κλπ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; προσπαθώ φιλότιμα να σε καταλάβω αλλά αδυνατώ...
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εδω ειναι ομως το λαθος ρε συ. Γιατι να προχωρησει; Επειδη το θελουμε εμεις; Και με τι ρυθμο να προχωρησει, με αυτο που θελουμε εμεις; Απο τη στιγμη που δεν με εκφραζουν, τους αφηνω απλως στην ησυχια τους, δεν μου δημιουργησαν προβλημα ουτε μου ζητησαν κατι, εγω γιατι πρεπει να τους ζητησω κατι; Ακομη και αν παω εκει με ολη την καλη διαθεση, και τελικα δω οτι δεν ειναι αυτο που περιμενα, θα παω σπιτι μου να κανω οτι εκανα και χτες, και θα αδιαφορησω για το τι γινεται εκει, και θα κοιταξω τα δικα μου προβληματα (αφου δεν ταιριαζουν με τα δικα τους). Δεν μπορω ομως να κρινω το προβλημα του καθενος, ουτε να απαιτησω απο τους αλλους να "προχωρησουν". Το λάθος είναι οτι κάποιοι σαν εσένα (νο οφενς εννοείται) εξακολουθούν να είναι μισάνθρωποι. Δεν μου αρέσει, το απορρίπτω. Όχι φίλε. Είναι κάτι μαζικό, σε αφορά κι εσένα, πρέπει να συμβάλλεις. Κάπως, δεν έχει σημασία πως. Ακόμα κι εγώ που αδρά τους κράζω και τους αποκαλώ "εγκεφαλικά νεκρούς" το κάνω μπας και πάρουν μπρος και αρχίσουν να οργανώνονται και να σκέφτονται λίγο παραπάνω. Μπορεί να είναι μαλακία αυτό, μπορεί και οχι. Πάντως είναι λίγο ανώτερο από πιθηκισμούς ΑΑΑ ΟΥΥΥ ΕΞΩΩ και βαράμε το νταούλι. Και πηγαίνω εκεί, μπορεί να μην κρατάω πλακάτ αλλά περνάω κάθε μέρα τώρα. Δεν είμαι καναπές ούτε μισάνθρωπος ούτε αδιάφορος, άσχετα με το τι πιστεύουν κάποιοι.
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 προσπαθώ φιλότιμα να σε καταλάβω αλλά αδυνατώ... Ισως γραφτηκε βιαστικα, αλλα σε μια κοινωνια που Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (σκανδαλα, αυξησεις μισθων βουλευτων, απαξιωσημ αδιαφορια κλπ) κανενας δεν αντιδρα (τα ποσοστα δικομματισμου στις εκλογες και το ανυπαρκτο ενδιαφερον σε συσπειρωση, μπουκοταζ, διαδηλωσεις κλπ το καταδεικνυουν) πρεπει να βγαζουμε ελιτισμο και σνομπιστικη ειρωνια σε μια αγνη κοινωνικη αντιδραση; Απευθυνομαι στα: πανε για καμακι/ ειναι καθοδηγουμενες γριες/ καναπελληνες του facebook/ ειναι μοδα οι αγανακτισμενοι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.