pappous_soulis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και επειδή βαρέθηκα και αυτή την καραμέλα, ναι, έχω και παραέχω να προτείνω κάτι. Όλοι οι πολίτες της χώρας με το που ενηλικιώνονται να μελετούν υποχρεωτικά και δια ροπάλου τα εξής 10+1 κλασικά βιβλία τα οποία θα φροντίζει να τους διανέμει δωρεάν το κράτος: - "Πολιτεία" του Πλάτωνα - "Πολιτικά" του Αριστοτέλη - "Η τέχνη του πολέμου" του Σούν Τζού - "Ο ηγεμόνας" του Νικολό Μακιαβέλι - "Λεβιάθαν" του Τόμας Χόμπς - "Το κεφάλαιο" και "Κομμουνιστικό μανιφέστο" του Κάρολου Μάρξ - "Ο αγών μου" του Αδόλφου Χίτλερ - "Διπλωματία" του Χένρυ Κίσινγκερ - "Η χειραγώγηση της μάζας" του Νόαμ Τσόμσκι - "Η άνοδος της ασημαντότητας" του Κορνήλιου Καστοριάδη αλλιώς στέρηση υπηκοότητας. Το παραπάνω μέτρο να ισχύσει αναδρομικά. Ξεκινώντας από τους αγανακτισμένους. Μαζί σου ρε ντάμπα. Όμως δεν βλέπω πως αυτό θα μας βοηθήσει στη παρούσα κατάσταση.
john2gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 heres an idea πεταμε τους 300 πολιτικους και βαζουμε 300 managers Και σε ρωτάω το πιο απλό. Γιατί να έχουμε 300 πολιτικούς που τρώνε τόσα λεφτά με τους μισθούς και τα συναφή τους και να μην έχουμε 50 και για κάθε απόφαση να γίνεται Δημοψήφισμα ώστε να φαίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι θέλει ο λαός. Ο λόγος είναι απλός που δεν γίνεται κάτι τέτοιο: Δεν θα τρώνε αυτοί που τρώνε ήδη με χρυσά κουτάλια και θα δεν περνάνε τους νόμους που τους συμφέρει... κι ας είναι καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρήματος από το να απογειώνεις τους φόρους και να γ@μάς στην ουσία την αγορά της χώρας σου. Οπότε σιγά μην ψηφιστεί κάτι τέτοιο κι εδώ ακριβώς φαίνεται ότι δεν έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία κι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (αν είναι για μια απόφαση να περιμένω και να τρώω φούτσα 4 χρονών ώστε να βγάζει στην άκρη λεφτά ο Χ-Ψ-Ζ ακυρούμπας, να την βράσω την συγκεκριμένη Δημοκρατία).
tsifotis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πριν λίγο μου εστειλε κάποιος το 'περίφημο', "Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός." Tο μόνο που του απάντησα ήταν ότι το 2ο μέρος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Συνεχίστε. Δεν θα googlαρω/ κοιταξω για πηγη γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν παιζει. Σε παρακαλω διεψευσε με (αν γινεται οχι καποιο ανωνυμο blog) αλλιως εδω ειμαστε... τεκμηριωμενη αληθεια
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και σε ρωτάω το πιο απλό. Γιατί να έχουμε 300 πολιτικούς που τρώνε τόσα λεφτά με τους μισθούς και τα συναφή τους και να μην έχουμε 50 και για κάθε απόφαση να γίνεται Δημοψήφισμα ώστε να φαίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι θέλει ο λαός. Ο λόγος είναι απλός που δεν γίνεται κάτι τέτοιο: Δεν θα τρώνε αυτοί που τρώνε ήδη με χρυσά κουτάλια οπότε σιγά μην ψηφιστεί κάτι τέτοιο κι ας είναι καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρήματος από το να απογειώνεις τους φόρους και να γ@μάς στην ουσία την αγορά της χώρας σου. Αν για ΚΑΘΕ απόφαση αποφασίζει ο λαός με δημοψήφισμα, γιατί να έχουμε έστω και έναν πολιτικό;
Toufas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεν θα googlαρω/ κοιταξω για πηγη γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν παιζει. Σε παρακαλω διεψευσε με (αν γινεται οχι καποιο ανωνυμο blog) αλλιως εδω ειμαστε... τεκμηριωμενη αληθεια και εγω το ιδιο θα εγραφα, μερικα λεπτα που το ψαξα δεν ειδα κατι.
Costinio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Προσωπικά, 12 μέρες τώρα που κρατάει το πανηγύρι περνάω καθημερινά από το Σύνταγμα όπου κάθομαι και παρατηρώ τουλάχιστον για κανένα μισάωρο. Οκ; Και τόσα χρόνια δεν θυμάμαι να έχω φύγει από τους δρόμους, ούτε να έχω πάψει να ασχολούμαι, oπότε ο κώλος μου δεν έχει δεί και πολύ καναπέ, να είσαι σίγουρος γι αυτό. Το θέμα είναι οτι μάθανε να μιλάνε για καναπέδες αυτοί που αποφάσισαν να σηκωθούν από τον δικό τους μόνο όταν τους κόψαν τους μισθούς. Αλλά δυστυχώς σόβαρες έννοιες όπως "δρόμοι", "αγώνες" και τα ρέστα θέλουν σκληρά κωλαράκια και όχι καναπεδοθρεμμένα. Και για να σφίξουν τα κωλαράκια, θέλει δουλειά πολλή. Οργανωμένη και μεθοδική, όχι αρτζιμπούρτζι χαχανίσματα. Συμφωνώ ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμα μέχρι να υπάρξουν προοπτικές να αλλάξει κάτι όμως κάπως πρέπει να γίνει η αρχή.
viper2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και σε ρωτάω το πιο απλό. Γιατί να έχουμε 300 πολιτικούς που τρώνε τόσα λεφτά με τους μισθούς και τα συναφή τους και να μην έχουμε 50 και για κάθε απόφαση να γίνεται Δημοψήφισμα ώστε να φαίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι θέλει ο λαός. Ο λόγος είναι απλός που δεν γίνεται κάτι τέτοιο: Δεν θα τρώνε αυτοί που τρώνε ήδη με χρυσά κουτάλια οπότε σιγά μην ψηφιστεί κάτι τέτοιο κι ας είναι καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρήματος από το να απογειώνεις τους φόρους και να γ@μάς στην ουσία την αγορά της χώρας σου. αμα ειναι να γινει δημοψηφισμα θα πρεπει να ειναι ηλεκτρονικο και θα πρπει να ψηφιζουν ολοι over 18 rule
gtroza Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 βαζουμε 300 managers και "πουλάνε" την nokia στην m$ ; .
vocals_ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και σε ρωτάω το πιο απλό. Γιατί να έχουμε 300 πολιτικούς που τρώνε τόσα λεφτά με τους μισθούς και τα συναφή τους και να μην έχουμε 50 και για κάθε απόφαση να γίνεται Δημοψήφισμα ώστε να φαίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι θέλει ο λαός. Ο λόγος είναι απλός που δεν γίνεται κάτι τέτοιο: Δεν θα τρώνε αυτοί που τρώνε ήδη με χρυσά κουτάλια οπότε σιγά μην ψηφιστεί κάτι τέτοιο κι ας είναι καλύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρήματος από το να απογειώνεις τους φόρους και να γ@μάς στην ουσία την αγορά της χώρας σου. Και το δημοψήφισμα να σου πω δε με καλύπτει. Γιατί θα ψηφίσει κι η γιαγιά μου που απλά έχει μάθει να ψηφίζει ένα συγκεκριμένο κόμμα, κι ο βλάκας που μόνο να παίζει παιχνιδάκια στο fb ξέρει, κι ο χωριάτης ο αγράμματος, κι ο πρωτευουσιάνος ο αγράμματος, και πάει λέγοντας. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένας διαχωρισμός σε αυτούς που αξίζει να ψηφίσουν και σε αυτούς που δεν αξίζει; Αλλά θα μου πεις ναι, ποιός θα τους διαχωρίσει και πόσο καλά, και ύστερα δε υπάρχουν αντιδράσεις από αυτούς που δεν διαλέχτηκαν;
freedubus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εγώ λοιπόν, ρεαλιστικότατα μιλώντας, νομίζω οτι εδώ που φτάσαμε η λύση για τον απλό κόσμο, δυστυχώς, είναι να γίνει όπως έγινε στην Τουρκία το 2002. Ήρθε ο Ερντογάν, έβαλε εταιρίες στο παιχνίδι, έβαλε βιομηχανίες, ο κόσμος δούλεψε φτηνότερα, στερήθηκε, γαμήθηκε. Αλλά τώρα έχει καλά νοσοκομεία, καλά πανεπιστήμια, καλά σχολεία και μια ευκαιρία για σπουδές (υποτροφία π.χ.) και δυνατότητα να φύγει έξω. Όχι όλοι βέβαια, οχι αυτοί που ζούνε στα κωλοχώρια, αλλά ένα κομμάτι έστω. Αυτό το μοντέλο πάει κόντρα με τις αντιλήψεις μου για τη ζωή (πρόοδος, ελευθερία, λιγότερη καταπίεση, περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερος μισθός, ευελιξία, όχι άγχος), αλλά δεν εξαρτάται από εμένα και πιστεύω οτι είναι περισσότερο βιώσιμο και ζωντανό από το ΑΣΕΠ-δημόσιο-greek dream. Τώρα το κατά πόσο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω. Άλλο Ελλάδα κι άλλο Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλο δυναμικό, φυσικό πλούτο, στρατό, χώρο για επενδύσεις. Εμείς είμαστε μαζεμένοι. Έχουμε γίνει μονόχνωτοι, αυτό μας χαλάει. Δημόσιο, δημόσιο, κόμματα, δεξιά, αριστερά, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, και στο τσακίρ κέφι μπάφοι και Γκράμσι. Χωρίς να έχουμε ιδέα τι είναι. Για εμένα η αλλαγή θα πρέπει να αρχίσει από την υγεία και την εκπαίδευση. Αλλά κανείς δεν θέλει να το αλλάξει ρε γαμώτο. Είμαστε σύστημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 1974. Χούντα-φάντασμα. Δεν θεωρούμε τη δημοκρατία αυτονόητη, κάτι που θεωρούν σε όλη την Ευρώπη. Τριανταεφτά χρόνια τώρα πολιτικά κόμματα ίδια, ιδεολογία ίδια.
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και το δημοψήφισμα να σου πω δε με καλύπτει. Γιατί θα ψηφίσει κι η γιαγιά μου που απλά έχει μάθει να ψηφίζει ένα συγκεκριμένο κόμμα, κι ο βλάκας που μόνο να παίζει παιχνιδάκια στο fb ξέρει, κι ο χωριάτης ο αγράμματος, κι ο πρωτευουσιάνος ο αγράμματος, και πάει λέγοντας. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένας διαχωρισμός σε αυτούς που αξίζει να ψηφίσουν και σε αυτούς που δεν αξίζει; Αλλά θα μου πεις ναι, ποιός θα τους διαχωρίσει και πόσο καλά, και ύστερα δε υπάρχουν αντιδράσεις από αυτούς που δεν διαλέχτηκαν; Oh wait, αντί να ζητάμε καλύτερη παιδεία και συνειδητοποίηση ζητάμε διαχωρισμό δικαιώματος του λόγου σε "επιτρέπεται" και "δεν επιτρέπεται";
john2gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Αν για ΚΑΘΕ απόφαση αποφασίζει ο λαός με δημοψήφισμα, γιατί να έχουμε έστω και έναν πολιτικό; Ας μην έχουμε λοιπόν. Ας έχουμε μόνο τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας ο οποίος θα είναι στην ουσία ο Πρωθυπουργός με το team του για κάθε πόστο. Για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει ή για κάθε μεταρρύθμιση ή για κάθε θέμα, να καλείται να αποφασίζει ο λαός. Απλά τα πράγματα (αν και ο Έλληνας είναι ΤΟΣΟ λαμόγιο, που standard θα τα σκάει τα φράγκα για 'λανθασμένο' μέτρημα ψήφους ώστε να περάσει αυτό που θέλει)!
Marria Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Και το δημοψήφισμα να σου πω δε με καλύπτει. Γιατί θα ψηφίσει κι η γιαγιά μου που απλά έχει μάθει να ψηφίζει ένα συγκεκριμένο κόμμα, κι ο βλάκας που μόνο να παίζει παιχνιδάκια στο fb ξέρει, κι ο χωριάτης ο αγράμματος, κι ο πρωτευουσιάνος ο αγράμματος, και πάει λέγοντας. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένας διαχωρισμός σε αυτούς που αξίζει να ψηφίσουν και σε αυτούς που δεν αξίζει; Αλλά θα μου πεις ναι, ποιός θα τους διαχωρίσει και πόσο καλά, και ύστερα δε υπάρχουν αντιδράσεις από αυτούς που δεν διαλέχτηκαν; Toτε ομως δεν θα ηταν και τοσο δημοκρατικο το δημοψηφισμα δεν νομιζεις? Το νοημα θα ειχε να ψηφιζε ο καθενας.. και πιστεψε με, ο κοσμος εχει ξυπνησει πλεον.
vocals_ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Oh wait, αντί να ζητάμε καλύτερη παιδεία και συνειδητοποίηση ζητάμε διαχωρισμό δικαιώματος του λόγου σε "επιτρέπεται" και "δεν επιτρέπεται"; Δεν το ζητάω, γι' αυτό μου φαίνεται και το δημοψήφισμα μια κακή λύση. Toτε ομως δεν θα ηταν και τοσο δημοκρατικο το δημοψηφισμα δεν νομιζεις? Το νοημα θα ειχε να ψηφιζε ο καθενας.. και πιστεψε με, ο κοσμος εχει ξυπνησει πλεον. Έχεις καμιά έρευνα ρε συ και δε το ξέρω; Γιατί last time I checked, και κομματόσκυλα πέτυχα πολλά, και αγράμματους και ψευτοεπαναστάτες και πολλούς άλλους που αποτελούν τον ελληνικό λαό. Καληνύχτα σας, τα λέμε αύριο.
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ας μην έχουμε λοιπόν. Ας έχουμε μόνο τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας ο οποίος θα είναι στην ουσία ο Πρωθυπουργός με το team του για κάθε πόστο. Για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει ή για κάθε μεταρρύθμιση ή για κάθε θέμα, να καλείται να αποφασίζει ο λαός. Απλά τα πράγματα (αν και ο Έλληνας είναι ΤΟΣΟ λαμόγιο, που standard θα τα σκάει τα φράγκα για 'λανθασμένο' μέτρημα ψήφους ώστε να περάσει αυτό που θέλει)! Γιατί να έχουμε πρόεδρο της δημοκρατίας; Seriously πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.