Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φανταζομαι οτι εννοει χωρις βιαια σκηνικα δε θα γινει τιποτα. Αν ειναι ετσι συμφωνω μαζι του. Με πορδες αυγα δε βαφονται.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ερωδιέ, 12 μέρες και 108 σελίδες τώρα γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Πραγματικά πιστεύεις οτι αυτό το επιχείρημα περί "καναπέ" είναι σοβαρό;

Από την πρώτη μέρα έχει μαλλιάσει η γλώσσα ορισμένων να ζητούν από τους "αγανακτισμένους" ταυτότητα: "ποιοί είστε;" , "τι ζητάτε;" , "ποιά είναι τα αιτήματά σας;" και διάφορα άλλα τέτοια συγκεκριμένα ερωτήματα. Δεν είναι επίθεση αυτό το αίτημα (άσχετα με τον τρόπο που διατυπώνεται), είναι λογική αντίδραση σκεπτόμενου όντος. Δεν μιλάω για εμένα που τα γράφω άκομψα, δεν έχω την απαραίτητη ψυχραιμία ούτε ιδιαίτερη επιτήδευση στο γραπτό λόγο. Στον φουκαρά το Snoob π.χ. όμως και σε μερικούς άλλους που τα γράφουν μια χαρά από την αρχή του τόπικ και έχουν ματώσει τα δάχτυλά τους, έκατσε να απαντήσει κανείς σκεπτόμενα και υπεύθυνα; Παρά αμολάτε συνέχεια την ίδια καραμέλα, "είστε κριτές του καναπέ" και άλλα τέτοια σπαστικά. ΜΑΛΑΚΙΕΣ παιδιών του νηπιαγωγείου. Λες και είστε σε θέση να ξέρετε τον άλλον αν είναι καναπεδόβιος ή αν ξημεροβραδιάζεται στο Σύνταγμα και απλά αντί να βελάζει μαζί με τα άλλα αρνιά προβληματίζεται λίγο παραπάνω. Δηλαδή το μυαλό ούτε εδώ μπορεί να στροφάρει; Τη λέτε σε οποιονδήποτε αναρωτιέται "τι είναι αυτό το φρούτο, αυτό το "κίνημα" ρε παιδιά τελοσπάντων;" αποκαλώντας τον "καναπέ". Η μαζί μας ή εναντίον μας, διάλογος βασισμένος σε στοιχειώδη σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει;

Όταν ξεκινάς κάτι, οτιδήποτε, οφείλεις να κάνεις το αυτονόητο: να συστηθείς, να παρουσιαστείς, να ταυτοποιηθείς. Όσο δεν το κάνεις κανείς δεν σε ξέρει, κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει στα σοβαρά. Και όσο συνεχίζεις να μην το κάνεις τόσο μεγαλώνει η δυσπιστία. Και όταν αρχίζεις να επιτίθεσαι και να ειρωνεύεσαι αυτούς που σε ρωτούν "ποιός είσαι;" τότε γελοιοποιείσαι.

Θα σου απαντήσω εκτενώς αργότερα, γιατί παίζει ο Θρύλος τώρα, αλλά την ειρωνική μου απάντηση την εκμαίευσες ουσιαστικά, αποκαλώντας καμιά 200.000 κόσμου, εγκεφαλικά νεκρούς.

Εσείς οι εγκεφαλικά ζωντανοί έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε? Παραπάνω γράφεις ότι κατέβαινες τόσο καιρό στους δρόμους και έχει σκληρύνει ο κώλος σου.

Τώρα δηλαδή που δεν είναι κομματικό, αποφάσισες να μαλακώσεις τον κώλο σου? Γιατί μην μου πεις ότι κατέβαινες ακοματίκ.

Κι αφού δεν κατάφερες εσύ τίποτα τόσο καιρό στους δρόμους, τότε που μάλιστα δεν σε έκρινε κανείς γι' αυτό που κάνεις, τώρα φοβάσαι τι ακριβώς?

Αυτός ο κόσμος που κατεβαίνει στο Σύνταγμα είναι κόσμος σε απόγνωση. Είναι η μόνη κίνηση που τον εκφράζει πλέον και δεν μπορεί να είναι κομματική, υπό τη μορφή που έχει σήμερα ο κομματισμός. Αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε μαγκιά σας, αλλά όταν οι μισές σας και βάλε αντιρρήσεις έχουν να κάνουν με τους καλαμποκάδες και τις σφυρίχτρες των Πακιστανών, τότε καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε αλλά μόνο να αλληλοχλευαζόμαστε.

Μην το παίρνεις προσωπικά, με τις απόψεις σου διαφωνώ, σαν άτομο έχω κλάσει άπειρες φορές στο γέλιο με τα post σου.

Το παραπάνω ισχύει και για σένα Τηλέμαχε. Μπείτε στο real-democracy.gr και διαβάστε τα αιτήματα.

Δεν συμφωνώ σε όλα, δεν διαφωνώ σε όλα, αλλά τα διαβάζω όλα και μετά βγάζω συμπέρασμα.

Δημοσ.

Αυτό με τα κελαηδόνια τι ακριβώς σημαίνει; Μου φέρνει στο μυαλό Γαργανουράκη, αλλά δε νομίζω εσύ να εννοείς κάτι συναφές.

Ατάκα ήταν επί χούντας. "Θα ακούσουμε να κελαηδούν τα αηδόνια", δηλαδή "θα ακούσουμε οτι πέφτει η δικτατορία". Κάπως έτσι. Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό.

Δημοσ.

Μ, κι εμένα αυτό μου θύμισε, αλλά επειδή είδα τον κίλικ και χάρηκε, είπα μήπως σήμαινε και το ανάποδο, σε φάση "θα δούμε τα τανκ να κατεβαίνουν" ορ σάμθη.

Δημοσ.

Καταρχάς να σημειώσω ότι δεν έχω πάει ούτε μια φορά στο Σύνταγμα, ήθελα αλλά ...είναι αναπαυτικός ο καναπές. Το αίτημα είναι απλό και απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνετε. Να βρεθεί άλλη λύση για το οικονομικό πρόβλημα γιατί αυτό το συγκεκριμένο μνημόνιο με τον κοινό νου δίνει διακιώματα στους δανειστές που κανένα σοβαρό κράτος δεν θα έδινε. Λύση μπορεί να είναι νέο μνημόνιο, άλλος δανειστής, χρεωκοπία (μακριά απο εμάς)? Δεν είναι λογικό να περιμένετε από τον απλό λαό να κάνει οικονομικές αναλύσεις, αλλά είναι δικαίωμα του να διαμαρτύρεται για κάτι που είναι εξόφθαλμα λάθος. Δεν νομίζω να λέει κανείς ότι δεν θέλει να μειωθεί το χρέος, να γίνει σωστή διαχείρηση του δημόσιου χρήματος, να κλείσουν δημόσιοι φορείς χωρίς αντικείμενο κτλ κτλ. Αλλά το να δίνεις κυριαρχικά διακαιώματα σε δανειστές και να παραδίδεις ανευ όρων δικαιώματά σου, είναι πολύ. Γιατί να μην διαμαρτηρηθεί ένας συνταξιούχος που του κόβουν αρκετή απο την σύνταξη, για την οποία έχει δώσει εισφορές, και να αλωνίζουν οι φοροφυγάδες? Γιατί να μην διαμαρτήρεται συμβασιούχος σε ΟΤΑ απο ΤΕΙ με προυπηρεσία που τώρα πλέον παίρνει 800 ευρω καθαρά (αληθινό πράδειγμα)και οι εργατοπατέρες παίρνουν απο τα δημόσια ταμεία ενα σπίτι το χρόνο?. Μηπως να μην διαμαρτυρηθούν γιατί δεν ..... προτείνουν λύσεις? Δεν είναι δουλεια του πολίτη να δίνει λύσεις και να προτείνει, αλλά είναι δικαίωμα του να ελέγχει την εξουσία, ακόμα και εάν κάνει λάθος.

Δημοσ.

Ο γέρος λέει να γίνουμε κόμμα. Αυτό έμαθε μια ζωή, να φτιάχνει ο καθένας κόμμα για να ρουσφετολογεί.

Ο γέρος είναι ο εγκεφαλικά ζωντανός και εμείς οι εγκεφαλικά νεκροί? Πλάκα κάνουμε τώρα?

Δημοσ.

Ποιά είναι τα αιτήματα σας δε μας έχετε πεί εδώ και τόσες μέρες βέβαια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους αστούς που σκέφτηκαν αυτή τη μαλακία.

Πώς κατάντησαν έτσι οι έλληνες. Ας μας εκτελέσει κάποιος επιτέλους.

Σε όποιον δεν αρέσει η Ελλάδα και οι Έλληνες, μπορεί πολύ εύκολα να πάει σε μαι πιο σούπερ ντούπερ γαμάουα χώρα να μείνει.

Δημοσ.

Τα ρέστα μου κύριοι.

Βάζω στοίχημα κόκα και χρυσές λίρες οτι και στις 220 σελίδες θα εξακολουθούμε τα ίδια ακριβώς να ρωτάμε, τα ίδια ακριβώς να απαντάτε.

Δημοσ.

ανταποκριση απο λευκο πυργο. Κατεβηκαν 4-5 νεοι απο το λεωφ προς τα κει. Η αστυνομια εχει κλεισει τους δρομους κατω απο την τσιμισκη. Εχει κοσμο γενικα. Ο κοσμος στο λεωφ σχολιαζει θετικα την ολη φαση. 2 αντροπαρεες λενε οτι "να δειτε θα παρουμε τα οπλα". Σφυγμομετρηση ανευ προσωπικης αποψης.

Δημοσ.

Ο γέρος λέει να γίνουμε κόμμα. Αυτό έμαθε μια ζωή, να φτιάχνει ο καθένας κόμμα για να ρουσφετολογεί.

Ο γέρος είναι ο εγκεφαλικά ζωντανός και εμείς οι εγκεφαλικά νεκροί? Πλάκα κάνουμε τώρα?

Γιατί ρε συ, αυτή είναι η λύση! 'Αλλωστε το έχουμε δει τόσα χρόνια στην Ελλάδα να εφαρμόζεται με επιτυχία. Άλλωστε είπαμε , ή κομματοσκυλο ή αποχή και ζαμαν φου. ¨οτι χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας δηλαδή δεν είναι λύση και εάν είναι πως θα γίνει, με το να γράφουμε στα φορουμς?

Δημοσ.

σωστος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...