pournaras Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μα δεν μπορω να καταλάβω τι στο καλό δεν καταλαβαίνεις. Σαφέστατα και είναι κακό για τον υπαλληλο να δουλεύει για Χ και να ασφαλίζεται για Υ. Υπάρχουν και κάποιοι νόμοι σε αυτή τη χώρα, που κάπως πρέπει να τηρούνται. Οι κυβερνήσεις όμως πάντα βρίσκουν τρόπους να νομοδιαφεύγουν, την ίδια ώρα, που αν πιάσουν τον ιδιώτη εργοδότη να έχει υπάλληλο και να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το πράγμα με την ασφάλιση, του ρίχνουν πρόστιμο. Είσαι υπερ της ανισονομίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα? Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει τι γράφω και μου παραθέτεις τα ίδια επιχείρηματα στα οπόια σε έχω καλύψει ίσα με 1000 φόρες. Ξαναλέω λοιπόν οτι ο μισθός του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ χαμηλός και δεν είναι ο μισθος ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΔΥ υψηλός (βλ συγκεκριμενες, και οχι ολες, θέσεις στις ΔΕΚΟ). Θεωρώ τραγικό να μην παίρνει το ιδιωτικός 25.000 το χρόνο (με αρκετα χρόνια εργασίας) και όχι το οτι τα παίρνει το δημόσιος. Αυτη είναι η διαφορα στη φιλοσοφία μας. Δέξου την και μη μου ξαναγράψες σε παρακαλώ τα ιδια γιατι βαριέμαι να ξαναμανααπανταώ. Καταλαβά τι λες, πιστευω οτι και συ καταλαβες τι λέω, επομένως διαφωνούμε πλήρως και λήγει εδώ. Ανελύσα επίσης και για ποιές κατηγοριες ΔΥ μιλάω, εξαιρώντας συνδικαλισταράδες και βύσματα της κακιάς ώρας.- Το εγραψα και παραπανω, αλλα ισως το προσπερασες... Προσωπικα δε ζηταω μειωση των μισθων των ΔΥ, για μενα καλυτερα να μειωθει ο αριθμος τους, αλλα αν οπως λες στην αρχη διαφωνεις με την εθελουσια εξοδο, αν βαλουμε και την απολυση ως μη εφικτη, τοτε δε βλεπω καποια λυση. Δε νομιζω, με το αγγουρι που εχουμε να μας κυνηγαει, να θεωρουμε οτι λογικη λυση ειναι να περιμενουμε να συνταξιοδοτηθουν κανονικα και να παμε στο 5 προς 1 που ελεγαν καποτε... αυτο σαν ιδεα ειναι καλο, αλλα σαν πραξη θα εχει αποτελεσμα (αν γινει), μετα απο 20-30 χρονια. Εχουμε λοιπον σαν συνολο αυτη τη στιγμη ενα ποσο που παει στους ΔΥ. Αυτο το ποσο, ειναι υπερογκο για τα ελληνικα δεδομενα. Αφου λοιπον συμφωνουμε οτι δε πρεπει να γινει μειωση των μισθων τους επειδη ο ιδιωτικος παιρνει λιγοτερα (ακα να πεθανει η κατσικα του γειτονα), πρεπει με καποιο τροπο να δουμε μως θα μειωσουμε αυτο το ποσο. Αρα η μειωση του αριθμου των ΔΥ ειναι η επομενη κινηση, και οσοι χρειαζεται να μεινουν, ναι να παρουν αυτα που πρεπει να παρουν. Η διαφορα μας ειναι στο χρονο που πρεπει να γινει, και απλα απαντησα οτι επειδη το πλαισιο που προτεινεις, και που περιλαμβανει μειωση του αριθμου σε βαθος χρονου, εμενα δε με καλυπτει πλεον, γιατι αυτο το ψεμα το τρωω απο το 90 και δεν ειδα μειωση, εμενα η θεση μου ειναι για πιο δραστικη λυση στο θεμα της μειωσης. Τη 10ετία του 80, προκειμένου να αναπτυχθεί η Θράκη για ευνοητους λόγους δίνανε επιδοτήσεις 80%. Τις επιδοτήσεις αυτές οι "επιχειρηματίες" τις υπερτιμολογούσανε, χτιζανε κουφάρια (τα οποία υπάρχουν ακόμα στην περιοχή) και περνανε τα εκατομύρια και τα βγάζανε στην Ελβετία. Σε επιχείρηση "ιδιώτη" που δούλευα 4,5 χρόνια φτιαξανε ολη τη μηχανογράφηση τσάμπα μέσω υπερτιμολογημένης επιδότησης. Σε τμήμα ερευνών πανεπιστήμιου που ημουν εξωρετικός συνεργατης 5 χρόνια, κάναμε ευρωπαικά projects της τάξεως του μισου εκατομυρίου τα οποία ήταν 250% υπερτιμολογημένα σύμφωνα με τους προυπολογισμούς που έβλεπα και στο τέλος τα project δεν τα χρησιμοποιούσε κανείς. Να μην πω για τα 1000αδες ξενοδοχεία που χτίστηκαν τσάμπα στα νησιά απο μεγαλούς επιχειρηματίες. Μιλάμε οτι αυτή η χώρα έχει μοιράσει απίστευτα θαλασσοδάνεια. Και ναί, το λογαριασμό τον δημιουργουν οι λίγοι (αυτοί που ονομάζεις επιχειρηματίες) και τον πληρώνουν οι πολλοί (αυτοί που ονομάζεις ιδιώτες). Πες μου όμως κάτι, οι ΔΥ φταίνε για τις επιδοτήσεις και όλη αυτη τη λαμογία που ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ περιέγραψα? Αν τα παίρνανε απο αυτούς που έπρεπε να τα πάρουν, οι ΔΥ ούτε που θα έιχαν ακουστεί ώς λύση στο πρόβλημα γιατι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. 750χιλ ανθρωποι που πληρωνονται απο το δημοσιο, με 2 χιλιαρικα μεσο ορο το μηνα (χωρις την ασφαλιση), μας κανουν 18 δις το χρονο, για τις πιο αθλιες δημοσιες υπηρεσιες που υπαρχουν στην ευρωπη, και για τις οποιες τελικα πληρωνεις εξτρα (νομιμοτατα). 350 ευρω για συνδεση με τη ΔΕΗ, 11 ευρω το το τμ για συνδεση με αποχετευση (1000 ευρω για ενα σπιτι 100 τμ), 250 ευρω για συνδεση με υδρευση, 15 ευρω το καθε κολωχαρτο απο το κτηματολογιο, απειρα ευρω σε παραβολα για την καθε χρειαζουμενη υπηρεσια μας, απειρα εξτρα νοσηλεια για τα "δημοσια" νοσοκομεια μας, 65 ευρω για μια βεβαιωση απο το Δημο, κι ολα αυτα γιατι; 18 δις το χρονο, λες αληθεια να μην ακουγοταν σαν προβλημα, διοτι δεν υπαρχει; Για υπολοιπα περι επιδοτησεων, παλι μιας και το ειχες πρωτοαναφερει, να σου θυμησω, οτι ολα οσα αναφερεις ειναι στο κομματι της παρανομιας, ας τα βρουνε κι ας τους κλεισουν μεσα. Και μιας και λέγαμε για το οικονομικό κύκλωμα, όταν το ισοζύγιο πληρωμών βγαίνει αρνητικό, προσπαθείς να βρεις σαν κράτος λεφτά να το καλύψεις. Ο ένας και μοναδικός υγιής τρόπος είναι μέσω δημοσιονομικής πολιτικής και συνεπώς μέσω μιας δικαιης κατανομης των φορολογικών βαρών πλαισιωμένη απο ένα άρτιο φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όταν εισαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να το κάνεις αυτό, αυξάνεις του έμμεσους (μη προοδευτικούς - άδικους) φόρους, δημιουργεις ανισοκατανομή των φόρων, δεν μπορεις να εισπραξεις αυτα που πρέπει και εν τέλει καταλήγεις στο δανεισμο. Ο δανεισμός αυξάνει το χρέος, οι πιστωτές σε κυνηγάνε, εσύ παραμένεις ανίκανος και ΤΣΟΥΠ, φταίνει οι ΔΥ, οι συνταξιούχοι κτλ. Βάζεις και τα παπαγαλάκια να πέισουν τον κόσμο οτι οι ΔΥ φταίνε για όλα που ΕΠΑΙΡΝΑΝ (και όχι τους ΔΙΝΑΝΕ) πολλά λεφτά, λες και ένα "μαζι τα φαγάμε" και τελείωσε το παραμυθι.Και εν τέλει το ισοζύγιο γιατι βγαίνει τόσο αρνητικό? Μήπως επειδη η αγαπημένη μας ΕΕ μας έχει βάλει πλαφόν στην παραγωγη αγροτικών προιόντων αναγκαζοντας μας να εισαγουμε? Αν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είσάγει τόσα φρούτα και λαχανικά με τόσο γόνιμο μεσογειακό έδαφος. Μήπως επειδη η αγαπημένη μας ΕΕ την ώρα που αποτελούμε παγκόσμια δύναμη στη ναυσιπλοία, μας έχει απαγορεύσει τη ναυπήγηση πλοίων και μας αφήνει μόνο να επισκευάζουμε πολεμικά σκαφη (που αυτοι μας στέλνουν χαλασμένα)? Γενικά τα πλαφόν είναι ένα θέμα. Μήπως το € εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα ισχυρα νομίσματα, στερείται πολιτικής βάσης και συνεπως δημιουργει όλα αυτα τα προβλήματα, ιδιαίτερα στις χώρες τις περιφέρειας? Όχι, δεν πιστευω ότι θα βγούμε απο το €. Απλά το € με μαθηματική βεβαιότητα θα καταρρεύσει στο σύνολο του λόγω της έλλειψης της πολιτικής βάσης που ανέφερα. Οταν το ισοζυγιο βγαινει μονιμα, καθε χρονο αρνητικο, πριν ψαξεις να βρεις πως να το καλυψεις, ψαχνεις να βρεις γιατι ειναι αρνητικο, μηπως και εχεις σπαταλες, μηπως εχεις υπεραριθμο προσωπικο, μηπως το προσωπικο σου βγαζει πολυ λιγοτεη δουλεια απο οτι θα επρεπε κλπ. Δεν ξεκινας με κλειστα τα ματια να βρεις λεφτα απλα για να ισοσκελισεις τον ισολογισμο. Το μνημονιο περιγράφει πράγματα, που πρέπει αλλάξουν, που δεν τα αμφισβητώ. Απο εκεί και πέρα δε ξέρω απο πότε την περιμένεις την αλλαγή (για άλλους έγινε το 80) αλλα όλα έιναι θέμα πολιτικής βούλησης. Το ότι δεν τα καταφέρε αυτός που περίμενες δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει μέσα απο όλη αυτή την κατασταση να αναδειχτει κάποιος μη διάδοχος να κυβερνήσει σωστα τον τόπο φτιαχνοντας για παραδειγμα ενα αξιόπιστο φορολογικό σύστημα. Σε καμμία περιπτωση το μνημόνιο στο σύνολο του δεν δίνει λύση και δεδομενου οτι όπως και εσύ, έτσι και εγώ, δεν πιστευουμε ότι οι τροικανοί θέλουν το καλό μας (το καλό τους θέλουν), το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν είναι αυτός ο σωστό δρόμος. Απλα οι περισσότεροι ψαρώνετε με τα 2-3 σώστα πράγματα που περιγράφει το μνημόνιο (τα οποία παρεμπιπτόντως δεν εκτελούνται σωστά) και έτσι χάνετε το δάσος. Δε θα διαφωνησω ως προς τη σκεψη, αλλα παλι θα διαφωνησω ως προς το χρονο εφαρμογης τους. Αν μεσα σε 15-20 χρονια δεν ειδα ουτε μια κινηση ως προς την καλυτερευση της δημοσιας υπηρεσιας προς τον πολιτη, οπυτε παραλληλα ειδα εξαφανιση των δεκαδων αχρηστων θεσεων που υπαρχουν (πιστεψε με, ολη μερα μεσα με το δημοσιο συναλλασομαι), δεν μπορω να σκεφτω σημερα οτι θα γινει κατι τετοιο τα επομενα 15-20 χρονια. Θα πρεπει να ειμαι πολυ μαλακας για να το πιστεψω παλι. Αν δε δω δραστικα μετρα, δυστυχως δεν το πιστευω. Δεν εχω κατι με τον καθε υπαλληλο ξεχωριστα, ισα ισα και μεσα στην οικογενεια μου εχω ΔΥ, αυτο δεν αναιρει το να πιστευω οτι ολο το δημοσιο συστημα ειναι λαθος και πρεπει ΑΜΕΣΑ να αλλαξει. Στην τελικη αν παμε στη δευτερη παραγραφο σου (την περι επιδοτησεων), ποιοι ειναι αυτοι που εδωσαν εξ' αρχης τις επιδοτησεις χωρις ελεγχο; Ποιοι ειναι αυτοι που στη συνεχεια δεν εκαναν κανενα ελεγχο για το πως καταναλωνονται οι επιδοτησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν ελεγχουν τις υπερτιμολογησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που εδιναν το οκ για ατοκα δανεια που στο τελος κι αυτα παραγραφοταν; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν μοιρασαν σωστα τα κοινοτικα χρηματα; Δημοσιοι υπαλληλοι δεν ηταν, σε καιριες θεσεις, που επαιρναν τις καταλληλες αποφασεις με το αζημειωτο; Εγω κι εσυ ημασταν;
apd453 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δεν εχω κατι με τον καθε υπαλληλο ξεχωριστα, ισα ισα και μεσα στην οικογενεια μου εχω ΔΥ, αυτο δεν αναιρει το να πιστευω οτι ολο το δημοσιο συστημα ειναι λαθος και πρεπει ΑΜΕΣΑ να αλλαξει. Στην τελικη αν παμε στη δευτερη παραγραφο σου (την περι επιδοτησεων), ποιοι ειναι αυτοι που εδωσαν εξ' αρχης τις επιδοτησεις χωρις ελεγχο; Ποιοι ειναι αυτοι που στη συνεχεια δεν εκαναν κανενα ελεγχο για το πως καταναλωνονται οι επιδοτησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν ελεγχουν τις υπερτιμολογησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που εδιναν το οκ για ατοκα δανεια που στο τελος κι αυτα παραγραφοταν; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν μοιρασαν σωστα τα κοινοτικα χρηματα; Δημοσιοι υπαλληλοι δεν ηταν, σε καιριες θεσεις, που επαιρναν τις καταλληλες αποφασεις με το αζημειωτο; Εγω κι εσυ ημασταν; Και ποιοι ήταν αυτοί που δεν έλεγξαν τους ΔΥ? Που δεν τους έβαλαν ποτέ χέρι? Που τους ζητούσαν και μερίδιο? Που έβαζαν στα κατάλληλα πόστα τους "κατάλληλους" ανθρώπους? Που τους διόρισαν? Που δε τιμώρησαν στην ουσία ποτέ κανένα? Που έδωσαν τους παχυλούς μισθούς? κλπ Το αφεντικό κάνει κουμάντο, αυτός παίρνει όλη την ευθύνη και πρέπει επιτέλους να πληρώσει για τις μαμακίες του. Στην Ελλάδα της "δημοκρατίας" λάστιχο που το 30% γίνεται 150+έδρες στο κοινοβούλιο είναι προφανές ότι αφεντικό δεν είναι ο λαός.
Apoll Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Στην Ελλάδα της "δημοκρατίας" λάστιχο που το 30% γίνεται 150+έδρες στο κοινοβούλιο είναι προφανές ότι αφεντικό δεν είναι ο λαός. +1 Σε καμμιά άλλη χώρα δεν αλλάζουν τον εκλογικό νόμο κατά το συμφέρον του εκάστοτε έχων την εξουσία. Εδώ Αγγλία, με το ίδιο εκλογικό σύστημα τους τελευταίους αιώνες και για να το αλλάξουν χρειάστηκε δημοψήφισμα πριν ένα μήνα. Βέβαια με το AV που είχαν ως ιδέα να το αντικαταστήσουν, πιάσανε πάτο. Αλλά ας μην περιμένουμε και στην Ελλάδα να τα βρουν και οι πολιτικοί μεταξύ τους. Μιας και διαφωνούν για τις ψήφους (μαζί βέβαια τα τρώνε), είναι αδιανότητο να συμφωνήσουν για να πάει ο τόπος μπροστά. Όταν μετά τα τελευταία, βλέπετε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 60% να προτείθετε να ψηφίσει τα ίδια δύο κόμματα, μην περιμένετε φως. Η νοοτροπία του κόσμου δεν έχει αλλάξει. Για την ώρα. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει μόνο κατανοήσετε ότι ο μόνος τρόπος είναι το ξεκίνημα από το μηδέν με ότι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά για να κάνει η Ελλάδα αυτή την αρχή χρειάζεται ένα άτομο, το οποίο οι σημερινοί πολιτικοί και τα ΜΜΕ αντιπαθούν μιας και γνωρίζουν ότι θα χάσουν την κουτάλα και πιθανόν να βρεθούν και στην φυλακή. Όταν η Δημοκρατική Ρώμη είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, έβαζαν έναν προστάτη/δικτάτορα επάνω για μια περίοδο, μέχρι να βγουν από το λούκι. Δούλεψε για αιώνες. (Προ Αυτοκρατοτική Περίοδο) Στην Αρχαία Αθήνα, την Δημοκρατική, ο Περικλής ήταν Στρατηγός επίσημα για 10 χρόνια. Όταν το πολίτευμα δεν επέτρεπε το ίδιο άτομο να είναι Στρατηγός πάνω από ΈΝΑ χρόνο. Ενώ "κυβέρνησε" την Αθήνα για σχεδόν 32 χρόνια, που ήταν αδιανότο σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα που υπήρχε. Είδαν ότι έκανε καλή δουλειά (ήταν και πολιτικός μηχανοράφος βέβαια), και έκαναν τα στραβά μάτια. Αλλά για την ώρα είστε καλά. Δεν έχετε πιάσει ακόμα τον πάτο, για επαναφορά του Συντάγματος του 1911.
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 750χιλ ανθρωποι που πληρωνονται απο το δημοσιο, με 2 χιλιαρικα μεσο ορο το μηνα (χωρις την ασφαλιση), μας κανουν 18 δις το χρονο, για τις πιο αθλιες δημοσιες υπηρεσιες που υπαρχουν στην ευρωπη, και για τις οποιες τελικα πληρωνεις εξτρα (νομιμοτατα). 350 ευρω για συνδεση με τη ΔΕΗ, 11 ευρω το το τμ για συνδεση με αποχετευση (1000 ευρω για ενα σπιτι 100 τμ), 250 ευρω για συνδεση με υδρευση, 15 ευρω το καθε κολωχαρτο απο το κτηματολογιο, απειρα ευρω σε παραβολα για την καθε χρειαζουμενη υπηρεσια μας, απειρα εξτρα νοσηλεια για τα "δημοσια" νοσοκομεια μας, 65 ευρω για μια βεβαιωση απο το Δημο, κι ολα αυτα γιατι; 18 δις το χρονο, λες αληθεια να μην ακουγοταν σαν προβλημα, διοτι δεν υπαρχει; Δεν θα έπρεπε να απάντησω πάλι στο ίδιο ζήτημα αλλα το κάνω. Τα λεφτά που περιέγραψες εσύ θεωρεις οτι πάνε στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν τα αξίζουν. Εγω θεωρώ βάση τεκμηριωμένων γεγονότων, που όλοι ξέρουμε, ότι τα λεφτά αυτά πάνε σε μίζες, ρουσφέτια, θαλασσοδάνεια και γενικότερα σε οτιδήποτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την οργάνωση του δημοσίου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σαφώς και δεν αποδίδουν το μισθό τους διότι δεν έχουν αντικέιμενο εργασίας ή δουλεύουν βυσματικά σε θέσεις που δεν υπάρχουν. Εσύ προτείνεις να μειωθεί ο μισθός τους, εγω προτείνω να τους δωθεί αντικείμενο εργασίας. Εσυ προτείνεις να υπάρξουν απολύσεις, εγω προτείνω να μην υπάρξουν και να περιμένουμε τη σύνταξη για τον αυτονόητο λόγο οτι αν γίνουν απολύσεις, θα απολυθούν όσοι πέρασαν με την αξία τους και θα μείνουν τα βύσματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη υποαποδοτικότητα. Εσυ θεωρείς ότι όλα πρέπει να γίνουν άμεσα επειδη αυτοί που ψήφιζες σε δουλεύανε (και την πληρώνω εγώ), εγώ θεωρώ βάση της κοινής λόγικής ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή μεταβαση διότι η βίαιη αλλαγή θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα λόγω έντονης υποβάθμισης του συνολικού βιωτικού επιπέδου και κατα συνέπεια κοινωνικής έκρηξης. Για υπολοιπα περι επιδοτησεων, παλι μιας και το ειχες πρωτοαναφερει, να σου θυμησω, οτι ολα οσα αναφερεις ειναι στο κομματι της παρανομιας, ας τα βρουνε κι ας τους κλεισουν μεσα. Ωστόσο τα λεφτά χαθήκανε και φταίνε οι δημόσιοι. Επίσης αυτούς που βρήκανε, δεν τους κλείσανε μέσα (βλέπε κομματικές "επιχορηγήσεις" απο τη siemens). Παρόλα αυτα, εσύ δέχεσαι να μας κυβερνάνε αυτοί. 1.000.000/700.000 ΔΥ = 1,43€ στον ετήσιο μισθό τους. Δεν τα λές και λίγα όταν μιλάμε ΜΟΝΟ για 1.000.000€ και τα σκάνδαλα ειναι δισεκατομμυρίων. Άσε που αν τα λεφτά αυτά είχαν επενδυθει σωστά θα ήταν υπερπολλαπλάσια. Οταν το ισοζυγιο βγαινει μονιμα, καθε χρονο αρνητικο, πριν ψαξεις να βρεις πως να το καλυψεις, ψαχνεις να βρεις γιατι ειναι αρνητικο, μηπως και εχεις σπαταλες, μηπως εχεις υπεραριθμο προσωπικο, μηπως το προσωπικο σου βγαζει πολυ λιγοτεη δουλεια απο οτι θα επρεπε κλπ. Δεν ξεκινας με κλειστα τα ματια να βρεις λεφτα απλα για να ισοσκελισεις τον ισολογισμο. Ξέρουν πολύ καλα πως βγαίνει το ισοζύγιο αρνητικό. 40 χρόνια εμπειρίας δεν τα λές και λίγα. Απλά διοχετεύουν το φταίξιμο εκεί που τους συμφέρει. Μία εταιρία, που οι ζημίες της προκύπτουν απο τα έξοδα για προσωπικό (και όχι απο το προιον ή την πολιτική της), σημαίνει οτι είναι μια αποτυχημένη εταιρία με 0 management. Και όπως πολύ σωστα ορίζει η διοίκηση επιχειρήσεων, ο υπάλληλος είναι ο τελευταίος που φταίει. Στο δια ταύτα, το ζήτημα είναι οτι ο ιδιωτικός υπάλληλος ήταν πάντα κακοπληρωμένος. Τώρα που γίνονται οι αλλαγές που σου αρέσουν τόσο πολύ, είναι απολυμένος, ανασφάλιστος ή παίρνει χαρτζιλίκι. Αν αυτό θές, πάω πάσο. Τα πραγματα για τον ιδιωτικό πάνε προς το χειρότερο. Δες τα νούμερα. Δε θα διαφωνησω ως προς τη σκεψη, αλλα παλι θα διαφωνησω ως προς το χρονο εφαρμογης τους. Αν μεσα σε 15-20 χρονια δεν ειδα ουτε μια κινηση ως προς την καλυτερευση της δημοσιας υπηρεσιας προς τον πολιτη, οπυτε παραλληλα ειδα εξαφανιση των δεκαδων αχρηστων θεσεων που υπαρχουν (πιστεψε με, ολη μερα μεσα με το δημοσιο συναλλασομαι), δεν μπορω να σκεφτω σημερα οτι θα γινει κατι τετοιο τα επομενα 15-20 χρονια. Θα πρεπει να ειμαι πολυ μαλακας για να το πιστεψω παλι. Αν δε δω δραστικα μετρα, δυστυχως δεν το πιστευω. Σε μια επιθεώρηση με το Μουστάκα υπήρχε η ατάκα "Θα ψηφίζω Χ μέχρι να αποφασίσει να κυβερνήσει σωστά". Με αυτή τη λογική περίμενες και συ 20 χρόνια? Όταν κάποιος δεν διοικεί σωστά, θα πρέπει να αντικαθιστάται απο κάποιον που μπορει. Ο αντικαταστάτης δεν μπορει να είναι σε καμμία περίπτωση ο προηγούμενος που δεν είχε διοικήσει σωστά. Επομένως το ζήτημα όπως ειπα είναι να υπάρξει κάποιος που θα διοικήσει σωστά με αποτέλεσμα ο χρονικός ορίζοντας να είναι ικανός να πιάσει τόπο. Αυτη τη στιμγή εφαρμόζουν τις αλλαγές που υποστηρίζεις αυτοι που περίμενες 20 χρόνια. Και μάλιστα τα πρόσωπα είναι τα ίδια. Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορούν να εφαρμόζουν και να διαχειριστούν αυτές τις αλλάγες? Όταν μάλιστα ακόμα και πριν 1,5 χρόνο λέγανε οτι δεν θα μειωσουνε μισθούς, λεφτά υπάρχουν κτλ? Ας είμαστε λίγο σοβαροι. Άσε που η διοίκηση ακόμα και σωστή να είναι γίνεται απο το εξωτερικό. Το δέχεσαι εσύ αυτό? Δοσύλογους ηγέτες θέλεις να έχεις? Αν είναι έτσι, να γίνουμε ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας και ξεμπερδεύουμε. Δεν εχω κατι με τον καθε υπαλληλο ξεχωριστα, ισα ισα και μεσα στην οικογενεια μου εχω ΔΥ, αυτο δεν αναιρει το να πιστευω οτι ολο το δημοσιο συστημα ειναι λαθος και πρεπει ΑΜΕΣΑ να αλλαξει. Στην τελικη αν παμε στη δευτερη παραγραφο σου (την περι επιδοτησεων), ποιοι ειναι αυτοι που εδωσαν εξ' αρχης τις επιδοτησεις χωρις ελεγχο; Ποιοι ειναι αυτοι που στη συνεχεια δεν εκαναν κανενα ελεγχο για το πως καταναλωνονται οι επιδοτησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν ελεγχουν τις υπερτιμολογησεις; Ποιοι ειναι αυτοι που εδιναν το οκ για ατοκα δανεια που στο τελος κι αυτα παραγραφοταν; Ποιοι ειναι αυτοι που δεν μοιρασαν σωστα τα κοινοτικα χρηματα; Δημοσιοι υπαλληλοι δεν ηταν, σε καιριες θεσεις, που επαιρναν τις καταλληλες αποφασεις με το αζημειωτο; Εγω κι εσυ ημασταν; Αυτοί που δεν πήραν εντολή να το κάνουν (σαν τα ΜΑΤ που δεν παίρνουν εντολή να πιάσουν τους κουκουλοφόρους συναδέλφους τους) ή αυτοί που λαδώθηκαν και δεν υπήρχε κάνενας μηχανισμός να κάνει μια απλή ανάλυση των τραπεζικών τους λογαριασμών. Σου ξαναλέω οτι είναι απλοί κανόνες του management : ΦΤΑΙΕΙ ο προιστάμενος - διευθυντης καθώς αυτός κάνει το στρατηγικό σχεδιασμό και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν έκανε σωστα τη δουλειά του. Προσέλαβε τα λάθος άτομα (π.χ βύσματα) και τα οργάνωσε με λάθος τρόπο.
bluesattack Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Εσύ προτείνεις να μειωθεί ο μισθός τους, εγω προτείνω να τους δωθεί αντικείμενο εργασίας. Αρα συμφωνεις με τις μεταταξεις (οταν δεν υπαρχει αντικειμενο εργασιας προφανως η τετοιο που να δικαιολογει τον υπαρχοντα αριθμο υπαλληλων )? Τέλος, το τελεύταιο που δεν μπορω να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται οτι με τη μείωση των μισθών του ΔΥ πεθαίνει και ο ιδιωτικός, καθώς πεθαίνει η κατανάλωση. Όχι τπτ αλλο, αλλα το έχουμε ΗΔΗ δει στην πράξη να συμβαίνει με τις 1000αδες απολύσεις και τα 1000αδες λουκέτα. Οταν λεμε ιδιωτικος εννουμε ελευθεροι επαγγελματιες (αλλωστε το διευκρινιζεις με τα λουκετα).Εκτος απο αυτους βεβαια υπαρχουν και ολος ο υπολοιπος ιδιωτικος τομεα που καθε αλλο παρα' ευνοειται ' απο την καταναλωση αυτη, ας διευκρινησω εγω.Εκτος αν οφελειται και ο εργατης στο εργοστασιο οταν τρωει στην ταβερνα ο Δ.Υ. Οχι οτι αυτα ειναι που μας καινε απαραιτητα αυτη την στιγμη ,η πιο σωστα θα επρεπε να προηγηθουν αλλα, αλλα ας τα ξεκαθαριζουμε τα πραγματα
pournaras Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Και ποιοι ήταν αυτοί που δεν έλεγξαν τους ΔΥ? Που δεν τους έβαλαν ποτέ χέρι? Που τους ζητούσαν και μερίδιο? Που έβαζαν στα κατάλληλα πόστα τους "κατάλληλους" ανθρώπους? Που τους διόρισαν? Που δε τιμώρησαν στην ουσία ποτέ κανένα? Που έδωσαν τους παχυλούς μισθούς? κλπ Το αφεντικό κάνει κουμάντο, αυτός παίρνει όλη την ευθύνη και πρέπει επιτέλους να πληρώσει για τις μαμακίες του. Στην Ελλάδα της "δημοκρατίας" λάστιχο που το 30% γίνεται 150+έδρες στο κοινοβούλιο είναι προφανές ότι αφεντικό δεν είναι ο λαός. Μα λογικο ειναι, οτι και οι απο πανω πρεπει να φυγουν κλοτσηδον, αυτο δε χωρα συζητηση. Αυτο ομως δε σημαινει οτι ολα αυτα τα στραβα που εκαναν αυτοι τοσα χρονια, πρεπει να μεινουν γιατι "δε φταινε". Προφανως σαν μοναδες δε φταινε, αυτο τους εδωσαν αυτο πηραν, αλλα σαν συνολο δεν πρεπει να αλλαξει; Δεν θα έπρεπε να απάντησω πάλι στο ίδιο ζήτημα αλλα το κάνω. Τα λεφτά που περιέγραψες εσύ θεωρεις οτι πάνε στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν τα αξίζουν. Εγω θεωρώ βάση τεκμηριωμένων γεγονότων, που όλοι ξέρουμε, ότι τα λεφτά αυτά πάνε σε μίζες, ρουσφέτια, θαλασσοδάνεια και γενικότερα σε οτιδήποτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την οργάνωση του δημοσίου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σαφώς και δεν αποδίδουν το μισθό τους διότι δεν έχουν αντικέιμενο εργασίας ή δουλεύουν βυσματικά σε θέσεις που δεν υπάρχουν. Εσύ προτείνεις να μειωθεί ο μισθός τους, εγω προτείνω να τους δωθεί αντικείμενο εργασίας. Εσυ προτείνεις να υπάρξουν απολύσεις, εγω προτείνω να μην υπάρξουν και να περιμένουμε τη σύνταξη για τον αυτονόητο λόγο οτι αν γίνουν απολύσεις, θα απολυθούν όσοι πέρασαν με την αξία τους και θα μείνουν τα βύσματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη υποαποδοτικότητα. Εσυ θεωρείς ότι όλα πρέπει να γίνουν άμεσα επειδη αυτοί που ψήφιζες σε δουλεύανε (και την πληρώνω εγώ), εγώ θεωρώ βάση της κοινής λόγικής ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή μεταβαση διότι η βίαιη αλλαγή θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα λόγω έντονης υποβάθμισης του συνολικού βιωτικού επιπέδου και κατα συνέπεια κοινωνικής έκρηξης. Ωστόσο τα λεφτά χαθήκανε και φταίνε οι δημόσιοι. Επίσης αυτούς που βρήκανε, δεν τους κλείσανε μέσα (βλέπε κομματικές "επιχορηγήσεις" απο τη siemens). Παρόλα αυτα, εσύ δέχεσαι να μας κυβερνάνε αυτοί. 1.000.000/700.000 ΔΥ = 1,43€ στον ετήσιο μισθό τους. Δεν τα λές και λίγα όταν μιλάμε ΜΟΝΟ για 1.000.000€ και τα σκάνδαλα ειναι δισεκατομμυρίων. Άσε που αν τα λεφτά αυτά είχαν επενδυθει σωστά θα ήταν υπερπολλαπλάσια.Ξέρουν πολύ καλα πως βγαίνει το ισοζύγιο αρνητικό. 40 χρόνια εμπειρίας δεν τα λές και λίγα. Απλά διοχετεύουν το φταίξιμο εκεί που τους συμφέρει. Μία εταιρία, που οι ζημίες της προκύπτουν απο τα έξοδα για προσωπικό (και όχι απο το προιον ή την πολιτική της), σημαίνει οτι είναι μια αποτυχημένη εταιρία με 0 management. Και όπως πολύ σωστα ορίζει η διοίκηση επιχειρήσεων, ο υπάλληλος είναι ο τελευταίος που φταίει.Στο δια ταύτα, το ζήτημα είναι οτι ο ιδιωτικός υπάλληλος ήταν πάντα κακοπληρωμένος. Τώρα που γίνονται οι αλλαγές που σου αρέσουν τόσο πολύ, είναι απολυμένος, ανασφάλιστος ή παίρνει χαρτζιλίκι. Αν αυτό θές, πάω πάσο. Τα πραγματα για τον ιδιωτικό πάνε προς το χειρότερο. Δες τα νούμερα.Σε μια επιθεώρηση με το Μουστάκα υπήρχε η ατάκα "Θα ψηφίζω Χ μέχρι να αποφασίσει να κυβερνήσει σωστά". Με αυτή τη λογική περίμενες και συ 20 χρόνια? Όταν κάποιος δεν διοικεί σωστά, θα πρέπει να αντικαθιστάται απο κάποιον που μπορει. Ο αντικαταστάτης δεν μπορει να είναι σε καμμία περίπτωση ο προηγούμενος που δεν είχε διοικήσει σωστά. Επομένως το ζήτημα όπως ειπα είναι να υπάρξει κάποιος που θα διοικήσει σωστά με αποτέλεσμα ο χρονικός ορίζοντας να είναι ικανός να πιάσει τόπο. Αυτη τη στιμγή εφαρμόζουν τις αλλαγές που υποστηρίζεις αυτοι που περίμενες 20 χρόνια. Και μάλιστα τα πρόσωπα είναι τα ίδια. Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορούν να εφαρμόζουν και να διαχειριστούν αυτές τις αλλάγες? Όταν μάλιστα ακόμα και πριν 1,5 χρόνο λέγανε οτι δεν θα μειωσουνε μισθούς, λεφτά υπάρχουν κτλ? Ας είμαστε λίγο σοβαροι. Άσε που η διοίκηση ακόμα και σωστή να είναι γίνεται απο το εξωτερικό. Το δέχεσαι εσύ αυτό? Δοσύλογους ηγέτες θέλεις να έχεις? Αν είναι έτσι, να γίνουμε ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας και ξεμπερδεύουμε. Αυτοί που δεν πήραν εντολή να το κάνουν (σαν τα ΜΑΤ που δεν παίρνουν εντολή να πιάσουν τους κουκουλοφόρους συναδέλφους τους) ή αυτοί που λαδώθηκαν και δεν υπήρχε κάνενας μηχανισμός να κάνει μια απλή ανάλυση των τραπεζικών τους λογαριασμών. Σου ξαναλέω οτι είναι απλοί κανόνες του management : ΦΤΑΙΕΙ ο προιστάμενος - διευθυντης καθώς αυτός κάνει το στρατηγικό σχεδιασμό και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν έκανε σωστα τη δουλειά του. Προσέλαβε τα λάθος άτομα (π.χ βύσματα) και τα οργάνωσε με λάθος τρόπο. Δεν εχω γραψει καπου οτι θα ηθελα να συνεχισει αυτο το αλισβερισι μεταξυ αυτων των δυο, ουτε καν δεχομαι οτι και απο τους αλλους ειναι καποιος ικανος, ολοι στο ιδιο καζανι βραζουν. Ουτε ειπα ποτε οτι δε φταινε εξισου και τα αλλα, μιζες, υπερτιμολογισεις, κομματικες επιχορηγησεις κλπ. Απλα για τους ΔΥ ξεκινησε η κουβεντα, για τους ΔΥ μιλησα. Αν ειναι να μιλησουμε και για τα αλλα, ευχαριστως. Αυτο ομως επ ουδενι δε θα βγαλει το δημοσιο συστημα λαδι, επειδη και οι αλλοι φταινε.
apd453 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Μα λογικο ειναι, οτι και οι απο πανω πρεπει να φυγουν κλοτσηδον, αυτο δε χωρα συζητηση. Αυτο ομως δε σημαινει οτι ολα αυτα τα στραβα που εκαναν αυτοι τοσα χρονια, πρεπει να μεινουν γιατι "δε φταινε". Προφανως σαν μοναδες δε φταινε, αυτο τους εδωσαν αυτο πηραν, αλλα σαν συνολο δεν πρεπει να αλλαξει; Το πρόβλημα ξεκινάει από πάνω λοιπόν. Αν βρεθεί κάποιος σωστός θα στρώσουν και οι ΔΥ γιατί απλά δεν θα μπορούν να κάνουν αυτά που λες (και έτσι είναι) ότι κάνουν. Με το να πυροβολείς τους ΔΥ δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Αντίθετα βοηθάς τους από πάνω.
bluesattack Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Και η νεωτερη ενημερωση.. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=281458
Erwdios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html
scullyist Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», Ο ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων» http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281545
Erwdios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΜΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ», Ο ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων» http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281545 Στα περί Στρος Καν που αναφέρει ο Πέρκινς, υπάρχει και αυτή η φήμη: http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6248
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Αρα συμφωνεις με τις μεταταξεις (οταν δεν υπαρχει αντικειμενο εργασιας προφανως η τετοιο που να δικαιολογει τον υπαρχοντα αριθμο υπαλληλων )? Φυσικά!Γιατί όχι? Με την διαφορά ότι δεν θα πάρουν π.χ τον οικονομολόγο επειδή έχουν πολλούς και θα τον βάλουν στη γεωγραφική υπηρεσία που υπάρχει κενή θέση. Αντιλαμβάνεσαι οτι δεν έχει να αποδώσει κάτι εκει. Εγω σου πάω και στοιχημα οτι αν γίνουν μετατάξεις, θα βαφτίσουν τον κλητήρα μηχανικό και τον τελωνειακό δάσκαλο. Να γίνουν λοιπον μετατάξεις αλλα σε συναφή αντικείμενα εργασίας. Οταν λεμε ιδιωτικος εννουμε ελευθεροι επαγγελματιες (αλλωστε το διευκρινιζεις με τα λουκετα).Εκτος απο αυτους βεβαια υπαρχουν και ολος ο υπολοιπος ιδιωτικος τομεα που καθε αλλο παρα' ευνοειται ' απο την καταναλωση αυτη, ας διευκρινησω εγω.Εκτος αν οφελειται και ο εργατης στο εργοστασιο οταν τρωει στην ταβερνα ο Δ.Υ. Οχι οτι αυτα ειναι που μας καινε απαραιτητα αυτη την στιγμη ,η πιο σωστα θα επρεπε να προηγηθουν αλλα, αλλα ας τα ξεκαθαριζουμε τα πραγματα Γιατί δεν ευννοείται ο εργάτης όταν τρώει ο ΔΥ στην ταβέρνα? Σαφέστατα και ευννοείται, διότι ο εργάτης (π.χ οικοδόμος) όταν πάει ο ταβερνιάρης να ανακαινήσει το μαγαζι του με τα λεφτά που του άφησαν οι πελάτες του (μεταξύ αυτών και οι ΔΥ), θα έχει δουλειά. Όταν όμως η ταβέρνα παραμένει άδεια, τοτε και ο εργάτης δεν θα έχει δουλεια. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι συστημικά στην οικονομία.
bluesattack Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Γιατί δεν ευννοείται ο εργάτης όταν τρώει ο ΔΥ στην ταβέρνα? Σαφέστατα και ευννοείται, διότι ο εργάτης (π.χ οικοδόμος) όταν πάει ο ταβερνιάρης να ανακαινήσει το μαγαζι του με τα λεφτά που του άφησαν οι πελάτες του (μεταξύ αυτών και οι ΔΥ), θα έχει δουλειά. Όταν όμως η ταβέρνα παραμένει άδεια, τοτε και ο εργάτης δεν θα έχει δουλεια. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι συστημικά στην οικονομία. lol . Τοτε κακως διαμαρτυρομαστε .Γιατι καποιοι σιγουρα κερδιζουν απο αυτην την ιστορια , μπορει να μην πανε σε λαικες ταβερνες αλλα και τα ακριβα εστιατορια θελουν την ανακαινιση τους.Ασε τα ελληνικα νησια τι παραδεισο μπορει να αποτελουν για εχοντες , ξενους και μη.Συστημικα δεν ειναι ολα ? Φυσικά!Γιατί όχι? Με την διαφορά ότι δεν θα πάρουν π.χ τον οικονομολόγο επειδή έχουν πολλούς και θα τον βάλουν στη γεωγραφική υπηρεσία που υπάρχει κενή θέση. Αντιλαμβάνεσαι οτι δεν έχει να αποδώσει κάτι εκει. Εγω σου πάω και στοιχημα οτι αν γίνουν μετατάξεις, θα βαφτίσουν τον κλητήρα μηχανικό και τον τελωνειακό δάσκαλο. Να γίνουν λοιπον μετατάξεις αλλα σε συναφή αντικείμενα εργασίας. Για αρχη ας αραιωσουν λιγο τα γραφεια και βλεπουμε.Και οχι μαλλον δεν θα χρειαστει να γινουν οι μηχανοδηγοι...νοσοκομες
Critter Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δεν εχω γραψει καπου οτι θα ηθελα να συνεχισει αυτο το αλισβερισι μεταξυ αυτων των δυο, ουτε καν δεχομαι οτι και απο τους αλλους ειναι καποιος ικανος, ολοι στο ιδιο καζανι βραζουν. Ουτε ειπα ποτε οτι δε φταινε εξισου και τα αλλα, μιζες, υπερτιμολογισεις, κομματικες επιχορηγησεις κλπ. Απλα για τους ΔΥ ξεκινησε η κουβεντα, για τους ΔΥ μιλησα. Αν ειναι να μιλησουμε και για τα αλλα, ευχαριστως. Αυτο ομως επ ουδενι δε θα βγαλει το δημοσιο συστημα λαδι, επειδη και οι αλλοι φταινε. Η αληθεια είναι οτι ο τρόπος γραφής μου, έδειξε οτι απευθύνομαι αποκλειστικά σε εσένα. Δεν υποστηριζω οτι εσύ τους ψηφίζεις και δεν μου πέφτει λόγος και το τι κάνεις. Το λέω γενικά σαν εθνική λογική. Κατα τα άλλα για να τελείωνουμε με τα κατεβατά που κουράζουν, απο αυτά που γράφω, δεν νομίζω οτι βγάζω το δημόσιο λάδι. Ίσα ίσα που θεωρω οτι αποδίδει το 10% αυτων που μπορει να αποδώσει. Η διαφορά μας είναι οτι εντοπίζουμε το προβλημα και τη λύση σε διαφορετικό σημείο της πυραμίδας - οργανογράμματος του κρατικου μηχανισμού. Νομίζω τελειώσαμε με αυτό το θέμα. Προσωπικα, το μόνο "παραπονο" που έχω απο σένα, που εν τελει λες οτι δεν στηρίζεις το αλισβερίσι μεταξύ των δύο, ειναι οτι στην πλειοψηφία των απαντήσεων σου στο σύνολο του φόρουμ, ασκεις κριτική σε αυτους που αντιδράνε (και τους τροπους που μπορει να χρησιμοποιούν) παρά σε αυτούς που δημιουργούν την αντίδραση. Οκ το δέχομαι ο καθένας να έχει διαφορετική αντιληψη για τους τρόπους αντίδρασης αλλα σε τέτοιες εποχές θεωρω αδιανόητο να τα βάζουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με αυτους που αντιδράνε παρά με αυτους που φταίνε γιάυτο. lol . Τοτε κακως διαμαρτυρομαστε .Γιατι καποιοι σιγουρα κερδιζουν απο αυτην την ιστορια , μπορει να μην πανε σε λαικες ταβερνες αλλα και τα ακριβα εστιατορια θελουν την ανακαινιση τους.Ασε τα ελληνικα νησια τι παραδεισο μπορει να αποτελουν για εχοντες , ξενους και μη.Συστημικα δεν ειναι ολα ? Πολύ σωστα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.