Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκει ημουν μεγαλε. Ενας φωναζει στα κοριτσια : -Κοριτσια αφηστε την κουβεντα και μπειτε αμεσως στο ψητο, δωστε τα τηλεφωνα να τελειωνει η δουλεια

Και απανταει η μια : - Σημερα γινεται επανασταση, αυριο θα μαμηθουμε!!

Σκασαμε στα γελια!

Αγανακτισμενοι(απελπισμενες) μεσος ορος καθε ημερα, οχι πανω απο 4.000 = 0,08% της Αθηνας.. Αχαχαχ!!

Έπρεπε να τους πείτε να μαμηθούν σήμερα , να αφήσουν τη Βουλή αφύλακτη , μισές δουλειές κάνουν οι κοπελιές.

Πάντως οι ΜΑΤατζήδες και θηλυκιά γάτα να περάσει την προσέχουν. Κάτι παίρνουν , δεν εξηγείται...

Luxx εσύ να υποθέσω ότι είσαι η Λαμπίρη του topic , τι κουτσομπολιό είναι αυτό βρε . :devil:

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ενας φωναζει στα κοριτσια : -Κοριτσια αφηστε την κουβεντα και μπειτε αμεσως στο ψητο, δωστε τα τηλεφωνα να τελειωνει η δουλεια

Και απανταει η μια : - Σημερα γινεται επανασταση, αυριο θα μαμηθουμε!!

Ψάχνει ο Σειρηνάκης βοηθό σκηνοθέτη, αν σε ενδιαφέρει.

Αν θέλεις πρωταγωνιστώ κιόλας ως ράστα boy με Αργεντίνικη σημαία, όπως με φαντάζεσαι... :rolleyes:

Ερωδιος να φανταστω οτι εσυ κρατουσες την σημαια της αργεντινης; Το παλικαρακι με τα ραστα μαλλια που αντι να ηταν σπιτι για υπνο, για να παει στη σχολη του ( λεμε τωρα ), καθησε εκει ολο το βραδυ και επαιζα μπαλα,χαρτια και εν'τελει το πουλακι του..

Θα μου λύσεις και μία απορία? Τι δουλειά έχει ένας τύπος που αντιτίθεται στο κίνημα, να κάθεται όλο το βράδυ στο Σύνταγμα και να παρακολουθεί τον κόσμο να παίζει μπαλίτσα?

Βυσματοτσολιάς είσαι ή μπάτσος?

Δημοσ.

Βυσματοτσολιάς είσαι ή μπάτσος?

ή υπάλληλος της Βουλής

ή πωλητής τσαντών PiRADA, Donna Karan New Delhi

ή δημοσιοκάφρος

ή ανοιγοκλεινω πόρτες στην Μεγάλη Βρετανία

ή ή ή είναι Ο ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ undercover :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ιδιότητα του καθενός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο στόχος της (όποιας) κριτικής. Άλλωστε ο Luxx δεν έχει αποκρύψει ποτέ την ιδιότητά του.

Παρακαλώ να παραμείνουμε ontopic. Οποιαδήποτε επικριτική αναφορά σε ιδιότητες μελών δεν μπορεί να θεωρηθεί εντός θέματος και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Δημοσ.

μ. Αυτό που ήθελα να πω εγώ και το ξέχασα με τις μαλακιούλες που λέμε: τι θάπρεπε να κάνουν δηλαδή άτομα που 9 βράδια τώρα πάνε και κάθονται εκεί πέρα; Μήπως να μην πάνε ούτε για κατούρημα; Ω ναι, αυτό το ποταπό μεν αναγκαίο δε κατούρημα;

Δημοσ.

Βυσματοτσολιάς είσαι

Δε ξερω αν ειναι βυσματα, παντως δε πιστευω να μπορουσες να κανεις αυτο που κανουν. Και επειδη φαινεται οτι εχεις και πληρη αγνοια, οι τσολιαδες κοιτανε ολο ευθεια, σε ενα συγκεκριμενο σημειο, και πουθενα αλλου.
Δημοσ.

Luxx, πες μας λίγο την άποψη σου για την Ελλάδα. Είναι όλα καλά? Αν δεν είναι, φταίνε οι ανάρχικοι? οι πολιτικοί?οι απλοί πολίτες? όλοι? Και εν πάσει περιπτώσει, πιστευεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει? Αν ναι, πως πιστευεις οτι θα γίνει αυτο?

Δεν θέλω ατάκες του στύλ "Με πορείες πάντως δεν αλλάζει τιποτα". Εγώ θέλω τις λύσεις που εσύ προτείνεις και άσε τι κάνουν οι άλλοι. Αν βέβαια πιστεύεις οτι υπάρχει πρόβλημα. Διότι καλη η κριτική αυτών που αντιδρούν με λάθος κατ εσέ τρόπο αλλα πες και τι είναι σωστο κατα την άποψη σου.

Όσο για της γκόμενες που την πέφτουν στους μπάτσους, μου θύμησες τις ωραίες γκόμενες του σχολείου, που την πέφτανε στα καθυστερημένα για να σπάσουνε πλάκα οι υπόλοιποι. Δυστυχώς ορίσμενοι άνθρωποι δεν έχουν ανθρωπιά μεσα τους και παίζουν με τα ελαττώματα του καθενώς.

Υ.Γ : True story : Φίλη την έχει σταματήσει τροχομπάτσος επειδή μίλαγε στο κινητο και του έδωσε το τηλέφωνο "της" για να μην τη γράψει. Όταν αργότερα αυτός "την" πήρε τηλέφωνο, το σήκωσε ο μπάρμπας απο το περίπτερο και του είπε "σου έφαγε το γκομενάκι την τελευταία kinder bueno".

Δημοσ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ιδιότητα του καθενός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο στόχος της (όποιας) κριτικής. Άλλωστε ο Luxx δεν έχει αποκρύψει ποτέ την ιδιότητά του.

Παρακαλώ να παραμείνουμε ontopic. Οποιαδήποτε επικριτική αναφορά σε ιδιότητες μελών δεν μπορεί να θεωρηθεί εντός θέματος και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Η αναφορά στην ιδιότητα του Luxx γίνεται με βάσει τα λεγόμενα του και όχι την ιδιότητα του αυτή καθεαυτή.

Αν εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος πχ και λέω ότι για όλα φταίει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και τα κουμάσια που παίρνουν 430 ευρώ από το ταμείο ανεργίας, δεν είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη άποψη μου πηγάζει από την ιδιότητα μου και τη θέση μου στην κοινωνία?

Στην τελική δεν τον κατηγόρησε κανείς για το ότι μπορεί να είναι μπάτσος (αφού τσολιάς δεν είναι) αλλά για το ότι προσπαθεί με διαστρεβλωμένα γεγονότα να περιγράψει μία κατάσταση.

Δημοσ.

Εσυ πιστευεις οτι τωρα το θυμηθηκα, μετα απο 90 σελιδες, να πω το κοντο και το μακρυ μου; Αυτο ειδα, αυτο ακουσα, αυτο λεω. Τοσο απιθανο φαινεται;

Δημοσ.

Οταν τα χρηματα που εχεις σαν κρατος ειναι σταθερα και μαλιστα με μειωτικη διαθεση, μιας και δεν εχεις εξαγωγες παρα μονο εισαγωγες, τοτε απο το '75 και μετα που συνεχως ο ΔΥ επαιρνε τα χιλια μυρια επιδοματα, το κρατος απο καπου επρεπε να τα βγαλει, και ο μονος τροπος ηταν η αυξηση φορολογιας των επιχειρησεων.

Τωρα, οσον αφορα την κινηση του χρηματος, παλι ειμαι αντιθετος, διοτι κι εκει, οταν δεν εχεις παραγωγη και εξαγωγες, καποια στιγμη το χρημα στερευει. Εχεις ας πουμε 1000 ευρω, πληρωνεις τους υπαλληλους, αυτοι τα δινουν στις επιχειρησεις, παιρνει η επιχειρηση 1000 ευρω, δινει 200 για εισαγωγες, 200 φορο, και 600 τα δινει σε αλλες επιχειρησεις. Αρα αμεσως το 20% παει εξω απο τη χωρα. Στον επομενο κυκλο, το κρατος θα εχει 800 να πληρωσει τους υπαλληλους, αρα θα ζητησει μεγαλυτερη φορολογια απο την επιχειρηση (θα παει στα 400 ευρω), η θα παρει δανειο απο εξω. Τεσσερις, πεντε κυκλους μετα, παει το παραμυθι.

Άντε πάλι με τα επιδόματα. Ρε συ, δεν έχεις καταλάβει οτι αντι να ανεβαίνει ο μισθός, τους δίνανε επιδόματα ώστε να τους έχουν ασφαλισμένους για 1000€? Τεχνασμα κατα του υπαλλήλου είναι αυτο. Την αύξηση του την παιρνει σε επίδομα. Είναι σαν εσένα στον ιδιωτικό τομέα να σου δίνουν 1500 στο χέρι και να σε ασφαλίζουν με τον βασικό. Τα επιδόματα πρέπει να καταργηθούν και να αυξηθούν οι μισθοι. Αυτά τα πράγματα είναι εργασιακός μεσαίωνας.

Ποια αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων ρε σύ? Οι επιχειρήσεις με φορολογία 20%, που παίρνανε τις 100αδες επιδοτήσεις τις οποίες και υπερτιμολογούσαν? Η μήπως οι επιχειρήσεις, που είχαν 15.000 τρόπους να φοροαποφύγουν? Ο Πάγκαλος άκουσες τι απάντησε προχθες σχετικά με το φορολογία? Παραδέχτηκε οτι είναι ανίση μεταξύ φτωχών και πλουσίων και υποστήριξε οτι τους μεγάλους δεν μπορούνε να τους βρούνε, γι'άυτο τα παίρνουνε απο τους μικρούς. Οι μεγάλοι για επιχειρηματίες μου ακούγονται. Είναι απο αυτους που έχουν να πληρώσουν 3 μήνες τους υπαλλήλους τους και οι προσωπικοι τους λογαριασμοί έχουν εκατομμύρια.

Η θεωρία των εισαγωγών - εξαγωγων και του πληθωριστικού διαθέσιμου χρήματος, είναι εξαιρετικά πολυπλοκα θέματα για να τα συζητήσεις και ιδιαίτερα μιλώντας για μια νομισματικη ένωση, για ΕΣΠΑ και 1000 μύρια. Το θέμα είναι οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ που στην τελική βοηθανε το οικονομικό κυκλωμα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φταίνει οι ληστικες συμβάσεις του δημοσίου για εξοπλισμούς, ολυμπιακούς αγώνες, λιμάνια, αεροδρόμια, χαλάσμένα υποβρύχια, siemens, υποβρύχια, ομόλογα και ότι μπορει να βάλει το μυαλό σου. Εκει είναι τα λεφτά που δημιουργήσαν το πρόβλημα. Αντι να χτυπήσουν τη διαφθορά, χτυπάνε τους πολίτες (είτε βύσματα είτε όχι, είτε ΔΥ είτε ΙΥ...όλα οριζόντια και συστημικά).

Για το οικονομικό κύκλωμα έριξα ενα draft της πολύπλοκότητας του, θα το αναλύσω περισσότερο αύριο γιατί έχω ξυπνημα στις 6.

Προσωπικα δε ζηταω μειωση των μισθων των ΔΥ, για μενα καλυτερα να μειωθει ο αριθμος τους, αλλα αν οπως λες στην αρχη διαφωνεις με την εθελουσια εξοδο, αν βαλουμε και την απολυση ως μη εφικτη, τοτε δε βλεπω καποια λυση. Δε νομιζω, με το αγγουρι που εχουμε να μας κυνηγαει, να θεωρουμε οτι λογικη λυση ειναι να περιμενουμε να συνταξιοδοτηθουν κανονικα και να παμε στο 5 προς 1 που ελεγαν καποτε... αυτο σαν ιδεα ειναι καλο, αλλα σαν πραξη θα εχει αποτελεσμα (αν γινει), μετα απο 20-30 χρονια.

Μα ξαναλέω, για μένα κάθε αλλαγη πρέπει να γίνεται σε βάθος χρόνου. Ναι θα πρεπει να περιμένουμε αν θέλουμε ομάλη μετάβαση στο ορθολογικό δημόσιο ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ. Αν θέλουμε κοινωνική έκρηξη, εκλογές και αναδιάρθρωση - πτώχευση, τότε η συνταγή που ακολουθείται είναι σωστή. Ας βρούνε τη συνταγή με τα αφεντικά τους τροικανούς. Ας κάνουν επιτέλους μια μαμημένη σωστή διαπραγμάτευση για το καλό της χώρας. Δεν νομίζω όμως οτι τους ενδιαφέρει ο απλός πολίτης. Αυτοί έρχονται εδώ να εισπράξουν με όποιο τρόπο μπορούνε τα χρέοι μας και μετά θα μας αφήσουν αποκαίδια και θα φύγουν. Πιστευεις εσύ οτι ο τροικανός έρχεται εδώ για να ανέβει ο μισθός και το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ελληνα? Εγω σου λέω στα π@π@ρια του.

Δημοσ.

Άντε πάλι με τα επιδόματα. Ρε συ, δεν έχεις καταλάβει οτι αντι να ανεβαίνει ο μισθός, τους δίνανε επιδόματα ώστε να τους έχουν ασφαλισμένους για 1000€? Τεχνασμα κατα του υπαλλήλου είναι αυτο. Την αύξηση του την παιρνει σε επίδομα. Είναι σαν εσένα στον ιδιωτικό τομέα να σου δίνουν 1500 στο χέρι και να σε ασφαλίζουν με τον βασικό. Τα επιδόματα πρέπει να καταργηθούν και να αυξηθούν οι μισθοι. Αυτά τα πράγματα είναι εργασιακός μεσαίωνας.

Σορρυ, αλλα θεωρεις κακο για τον υπαλληλο οτι επαιρνε πολυ παραπανω απο το μισθο του, εστω και με επιδοματα; Εκει δηλαδη ειναι το προβλημα; Στο οτι τα αονομαζε επιδοματα, και δε μετραγαν στην ασφαλιση; Το οτι στο συνολο των χρηματων φτανει ενας υπαλληλος να εχει καθαρα στην τσεπη του 25-30 χιλιαρικα κατακαθαρα το χρονο δεν ειναι απο μονο του προκλητικοτατο; Ετσι θα θελα να ζω κι εγω, κι ας ζουσα σε δεκα εργασιακους μεσαιωνες. Τα επιδοματα δεν τα εδω μονο του το κρατος επειδη ηταν πονοψυχο, επεσαν μετα απο τεραστιες πιεσεις απο τα κομματοσκυλα που βαφτιζοταν συνδικαλιστες, και απο ακυρες απεργιες.

Ναι να καταργηθουν, και να αυξηθουν οι μισθοι, αλλα οταν σε μια χωρα που ο πρωτος μισθος ιδ. υπαλληλου ειναι κατω των 700 ευρω, ηταν σωστο καθε χρονο ο δημοσιος να του προστιθεται κι απο ενα επιδομα;

Ποια αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων ρε σύ? Οι επιχειρήσεις με φορολογία 20%, που παίρνανε τις 100αδες επιδοτήσεις τις οποίες και υπερτιμολογούσαν? Η μήπως οι επιχειρήσεις, που είχαν 15.000 τρόπους να φοροαποφύγουν? Ο Πάγκαλος άκουσες τι απάντησε προχθες σχετικά με το φορολογία? Παραδέχτηκε οτι είναι ανίση μεταξύ φτωχών και πλουσίων και υποστήριξε οτι τους μεγάλους δεν μπορούνε να τους βρούνε, γι'άυτο τα παίρνουνε απο τους μικρούς. Οι μεγάλοι για επιχειρηματίες μου ακούγονται. Είναι απο αυτους που έχουν να πληρώσουν 3 μήνες τους υπαλλήλους τους και οι προσωπικοι τους λογαριασμοί έχουν εκατομμύρια.

Η θεωρία των εισαγωγών - εξαγωγων και του πληθωριστικού διαθέσιμου χρήματος, είναι εξαιρετικά πολυπλοκα θέματα για να τα συζητήσεις και ιδιαίτερα μιλώντας για μια νομισματικη ένωση, για ΕΣΠΑ και 1000 μύρια. Το θέμα είναι οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ που στην τελική βοηθανε το οικονομικό κυκλωμα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φταίνει οι ληστικες συμβάσεις του δημοσίου για εξοπλισμούς, ολυμπιακούς αγώνες, λιμάνια, αεροδρόμια, χαλάσμένα υποβρύχια, siemens, υποβρύχια, ομόλογα και ότι μπορει να βάλει το μυαλό σου. Εκει είναι τα λεφτά που δημιουργήσαν το πρόβλημα. Αντι να χτυπήσουν τη διαφθορά, χτυπάνε τους πολίτες (είτε βύσματα είτε όχι, είτε ΔΥ είτε ΙΥ...όλα οριζόντια και συστημικά).

Για το οικονομικό κύκλωμα έριξα ενα draft της πολύπλοκότητας του, θα το αναλύσω περισσότερο αύριο γιατί έχω ξυπνημα στις 6.

Επιχειρηματιας στην εννοια της λεξης ειναι ο οποιοσδηποτε ανοιξει μια δικη του δουλεια, ειτε ειναι μπακαλικο, ειτε ειναι κατασκευη πλοιων. Αν τωρα θεωρουμε επιχειρηματιες μονο τους δευτερους, οκ, απλα μπορω να αλλαξω τη λεξη και να τους πω ιδιωτες. Στην πραξη δεν αλλαζει κατι. Ο καθε Παγκαλος που λεει οτι δεν μπορεσε να τα παρει απο τους πλουσιους, οποτε τα παιρνει απο τους φτωχους, παλι απο του "επιχειρηματιες τα παιρνει. Οταν τους ζητα το 20%, οταν τους ζητα μια εκτακτη εισφορα (παγκοσμια πατεντα), οταν τους ζητα περαιωση (δευτερη παγκοσμια πατεντα), οταν τους ζητα ΤΕΒΕ 400 ευρω το μηνα (για τις φανταστικες υπηρεσιες του), τι ακριβως θα αποκομισει ο (μη επιχειρηματιας, εστω μαναβης) που απασχολει 1-2 υπαλληλους; Εκτος κι αν ειμαστε μια χωρα με πολυ μεγαλυτεο ποσοστο επιχειρηματιων που εχουν 100-200 υπαλληλους και δεν το ξερουμε.

Μα ξαναλέω, για μένα κάθε αλλαγη πρέπει να γίνεται σε βάθος χρόνου. Ναι θα πρεπει να περιμένουμε αν θέλουμε ομάλη μετάβαση στο ορθολογικό δημόσιο ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ. Αν θέλουμε κοινωνική έκρηξη, εκλογές και αναδιάρθρωση - πτώχευση, τότε η συνταγή που ακολουθείται είναι σωστή. Ας βρούνε τη συνταγή με τα αφεντικά τους τροικανούς. Ας κάνουν επιτέλους μια μαμημένη σωστή διαπραγμάτευση για το καλό της χώρας. Δεν νομίζω όμως οτι τους ενδιαφέρει ο απλός πολίτης. Αυτοί έρχονται εδώ να εισπράξουν με όποιο τρόπο μπορούνε τα χρέοι μας και μετά θα μας αφήσουν αποκαίδια και θα φύγουν. Πιστευεις εσύ οτι ο τροικανός έρχεται εδώ για να ανέβει ο μισθός και το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ελληνα? Εγω σου λέω στα π@π@ρια του.

Προφανως και δεν το πιστευω. Αλλα δεν πιστευω οτι μπορει να γινει και η αλλαγη με βαθος χρονου. Πρωτον γιατι αυτη την αλλαγη την περιμενω απο τις αρχες της εποχης του Σιμιτη (πως περασαν τα χρονια... απ' το '96 μας το σφυριζε), κι αντι αυτου βλεπω κατι πολυ χειροτερο, και δευτερον, γιατι πλεον δεν εχουμε την ευχερεια στην πραξη να κανουμε τετοια αλλαγη.

Ναι φταινε τα εξοπλιστικα, ναι εφταιξαν οι ολυμπιακοι και πολλα αλλα, εκει ομως, αν τα σκαλισεις (οπως ηδη σκαλιστηκαν και βρηκαν πολλα για τα υποβρυχια), παλι μιλαμε για παρανομιες, εδω ειναι πραγματα με τη βουλα του νομου που πρεπει να αλλαξουν, το ταδε εξοπλιστικο μπορει σε ενα παραλληλο φανταστικο κοσμο να το στειλεις στον εισαγγελεα ακομη με τη σημαρινη κατασταση, το συνολο του μισθου ενος υπαλληλου (εστω και με επιδοματα), δεν μπορεις νομικα να το κουνησεις.

Δημοσ.

Συντομα οι "πατερες" μας δε θα μπορουν να κυκλοφορησουν πουθενα δημοσια.

Χτες γιαουρτωσαν το Πεταλωτη στη Αργυρουπολη, προχτες πεταξαν τοματες στο Τζαβαρα, στη Κερκυρα φυγαδευτηκαν με καϊκι, απ τη Βουλη φυγαν νυχτα μεσω του Εθνικου Κηπου με φακους...

Και που ειστε ακομα:lol:

Aφου ο λογος λεει που δεν προκυρησσονται εκλογες ειναι οτι δε θα μπορουν να βγουν στα μπαλκονια οι υποψηφιοι για τους λογους τους. Θα πεφτουν συννεφο οι τοματες και τ' αυγα:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...