Erwdios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εκει ημουν μεγαλε. Ενας φωναζει στα κοριτσια : -Κοριτσια αφηστε την κουβεντα και μπειτε αμεσως στο ψητο, δωστε τα τηλεφωνα να τελειωνει η δουλεια Και απανταει η μια : - Σημερα γινεται επανασταση, αυριο θα μαμηθουμε!! Σκασαμε στα γελια! Αγανακτισμενοι(απελπισμενες) μεσος ορος καθε ημερα, οχι πανω απο 4.000 = 0,08% της Αθηνας.. Αχαχαχ!! Μιλάμε για ψέμα μεγατόνων. Περιμένω και άλλους να καταθέσουν παρόμοιες φανφάρες. Νήμα για ιστορίες φαντασίας - μυθοπλασίες έχουμε ή ακόμα?
pappous_soulis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Nαι, μπορει να τον ψηφισει αν πχ. του ταξει διορισμο. Οι βιοποριστικες αναγκες ειναι σεβαστες κατα μια εννοια. Αλλα ας μη λεμε οτι θεμε, συνεργοι πως? μαζι οργανωσαν τη κομπινα και μαζι τα εφαγαν? Βλεπεις οτι καταληγεις να συμφωνεις με το παχυδερμο? Δηλαδή εγώ αν αύριο σαν 50χρονος πατέρας δυο παιδιών που μόλις απολύθηκε, αποφασίσω να πάρω τη καραμπίνα και να ληστέψω μερικά ψιλικατζίδικα θα έχω ελαφρυντικό? Κι εγώ για τις βιοποριστικές μου ανάγκες θα το κάνω. Τα πράγματα είναι απλά. Ο απλός πολίτης που τους ψήφισε δεν τα έφαγε μαζί με τον χ βουλευτή και ψ υπουργό. Οι χ και ψ όμως τα φάγανε γιατί ο ψηφοφόρος τους έκανε τα στραβά μάτια. Γιατί αν δεν ήταν τόσο κοντόφθαλμος θα καταλάβαινε πως η κοινωνική ευημερία θα έφερνε καλύτερες μέρες και για τον ίδιο. Φυσικά δεν φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης οι ψηφοφόροι με τα λαμόγια. Αλλά μη μου λες πως δε φταίνε.
tolis_01 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Με ποιανού το μέρος; Της προπαγάνδας (όχι ότι δεν ισχύουν εν μέρει αυτά που λέει)
-nick- Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μιλάμε για ψέμα μεγατόνων. Περιμένω και άλλους να καταθέσουν παρόμοιες φανφάρες. Νήμα για ιστορίες φαντασίας - μυθοπλασίες έχουμε ή ακόμα? Εδώ είσαι
pournaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Στο quote σου πάντως είχες το κείμενο, που αναφερόμουνα αποκλειστικά και μόνο στους ΔΥ, που οι διαδικασίες πρόσληψης τους ήταν νόμιμες και δεν δουλεύουν επειδή δεν έχουν τι να κάνουν. Δεν μίλησα πουθενά για εθελουσία, ούτε είμαι υπέρ. Δεν το καταλαβαίνω το "σταδιακά αυξάνονταν οι μισθοί τους και παράλληλα μεινονταν τα ωφέλη των ιδιωτών", οποτε δεν μπορω να παρακολουθήσω την υπόλοιπη παράγραφο. Πάντως, αυτο που έχω να πω ειναι οτι στην αγορά δεν ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ οτι κινούταν το χρήμα. Κινούταν κανονικά. Ο κατασκευαστικός κλαδος ας πούμε, που παράγει ενα απο τα βασικά προιόντα που παράγουμε στην Ελλαδα, ουσιαστικά κινήθηκε με τους ΔΥ , που έριξαν λεφτά στην αγορά για να αγοράσουν σπίτια. Έτσι δούλεψε ο μηχανικός, δούλεψε ο αρχιτέκνονας, δούλεψε ο μαστορας, δουλεψε η εταιρία δομικών υλικών κτλ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι που δούλεψαν, πλήρωσαν μισθούς στους υπαλλήλους τους. Τους μισθούς αυτούς τους πληρώσανε απο τα λεφτά που εισπράξανε. Τώρα που οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ αυτές εταιρίες, δεν έχουν τον ΔΥ πελάτη, κλείνουν, απολύουν κόσμο, μειώνουν τους μισθούς και το ωράριο των υπαλληλων κτλ. Άρα η αύξηση των μισθών των ΔΥ, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβαρύνει ΑΡΝΗΤΙΚΑ το μισθό και τη θέση του ιδιωτικού υπάλληλου. Επαναλαμβάνω οτι ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ το concept ειναι λάθος. Μπορεί οι ΔΥ να είναι πολλοι και να χρειάζονται haircut (δεν θα το κρίνω εγώ αυτο) αλλα σε καμμία περίπτωση η τσουβαλιαστική οριζόντια περικοπή κάθε μισθού του δημοσίου δεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Ιδιαίτερα δε όταν οι μισθοί δεν ήταν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα του χρέους. Η ασυδοσία φταίει στον δημόσιο τομέα, όχι οι μισθοί. Και μεταξύ μας τώρα, ξέχνα τον δημόσιο τομέα, θεωρείς ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι δίκαιοι και θέλεις να κατέβουν οι ΔΥ στα μέτρα των ιδιωτικών υπαλλήλων? Έλα στην Αθήνα να μείνεις και να έχεις οικογένεια με 2 παιδιά και φροντιστηρια και το συζητάμε. Τέλος, θεωρώ οτι για οποιονδήποτε τομέα, το να δουλευει κάποιος 20-25 χρόνια και να παίρνει 2000-2500€ πληρώνοντας και τον ανάλογο φόρο στο κράτος φυσικά (ο ΔΥ δεν μπορει να φοροδιαφύγει) είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ελάχιστο που μπορεί να παίρνει. Δηλαδη εγώ που ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά με 1000€ σε 25 χρόνια είναι δυνατόν να μην βγάζω τα αντιστοιχά 2300? Αν δεν τα βγάζω πάντως, δεν νομίζω οτι θα μου φταίει ο δημόσιος τομέας. Θα μου φταίνε οι διαπραγμετευτικές μου ικανότητες και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο ιδιωτικός τομέας. Υ.Γ : Δούλευα σε κατασκευαστική 4,5 χρόνια και απο τα παιδιά έχω μάθει οτι έχουν απολύσει 6-7 άτομα, κλεισανε το υποκατάστημα της Κρήτης και προτείνανε στους υπαλλήλους ελαστικό ωράριο. Το αποτέλεσμα των περικοπών ειναι αυτο. Υ.Γ2 : Φοβερή αίσθηση να βλέπεις το παρακάτω μηνυμα και να ξέρεις οτι με μία απλή κίνηση μόλις γλύτωσες το εγκεφαλικό. "Αυτό το μήνυμα είναι κρυφό γιατί έχετε επιλέξτε να αγνοείτε μηνύματα από τον KilliK", κοινώς Mr. "Δημοκρατία δεν θέλατε". Οταν τα χρηματα που εχεις σαν κρατος ειναι σταθερα και μαλιστα με μειωτικη διαθεση, μιας και δεν εχεις εξαγωγες παρα μονο εισαγωγες, τοτε απο το '75 και μετα που συνεχως ο ΔΥ επαιρνε τα χιλια μυρια επιδοματα, το κρατος απο καπου επρεπε να τα βγαλει, και ο μονος τροπος ηταν η αυξηση φορολογιας των επιχειρησεων. Τωρα, οσον αφορα την κινηση του χρηματος, παλι ειμαι αντιθετος, διοτι κι εκει, οταν δεν εχεις παραγωγη και εξαγωγες, καποια στιγμη το χρημα στερευει. Εχεις ας πουμε 1000 ευρω, πληρωνεις τους υπαλληλους, αυτοι τα δινουν στις επιχειρησεις, παιρνει η επιχειρηση 1000 ευρω, δινει 200 για εισαγωγες, 200 φορο, και 600 τα δινει σε αλλες επιχειρησεις. Αρα αμεσως το 20% παει εξω απο τη χωρα. Στον επομενο κυκλο, το κρατος θα εχει 800 να πληρωσει τους υπαλληλους, αρα θα ζητησει μεγαλυτερη φορολογια απο την επιχειρηση (θα παει στα 400 ευρω), η θα παρει δανειο απο εξω. Τεσσερις, πεντε κυκλους μετα, παει το παραμυθι. Προσωπικα δε ζηταω μειωση των μισθων των ΔΥ, για μενα καλυτερα να μειωθει ο αριθμος τους, αλλα αν οπως λες στην αρχη διαφωνεις με την εθελουσια εξοδο, αν βαλουμε και την απολυση ως μη εφικτη, τοτε δε βλεπω καποια λυση. Δε νομιζω, με το αγγουρι που εχουμε να μας κυνηγαει, να θεωρουμε οτι λογικη λυση ειναι να περιμενουμε να συνταξιοδοτηθουν κανονικα και να παμε στο 5 προς 1 που ελεγαν καποτε... αυτο σαν ιδεα ειναι καλο, αλλα σαν πραξη θα εχει αποτελεσμα (αν γινει), μετα απο 20-30 χρονια.
tritonas00 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εκει ημουν μεγαλε. Εκει ημανε ..(υπερσυντελικος..) :P
Luxx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ελα ρε μαγκες, ωραια δημοκρατια εχουμε. Οταν λεμε οτι ημουν εκει, και οτι εγιναν αυτα, ισχυουν. Δε λεμε μλκς.. Ελεος δλδ. Λετε να τα εβγαλα απο το μυαλο μου; Πιστευατε οτι ειναι κανενα σοβαρο κινημα οι αγανακτισμενοι; Οπως ειπα πανω απο τους μισους ειναι ρουμπινια κομματικα! Μονο αυτο τα λεει ολα. Αισχος και αηδια! Ερωδιος να φανταστω οτι εσυ κρατουσες την σημαια της αργεντινης; Το παλικαρακι με τα ραστα μαλλια που αντι να ηταν σπιτι για υπνο, για να παει στη σχολη του ( λεμε τωρα ), καθησε εκει ολο το βραδυ και επαιζα μπαλα,χαρτια και εν'τελει το πουλακι του.. Πλατεια εξαρχειων το καταντησαμε το συνταγμα. Αηδια για δευτερη φορα.
tritonas00 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Πιστευατε οτι ειναι κανενα σοβαρο κινημα οι αγανακτισμενοι; Φυσικα και οχι.
pappous_soulis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ελεος δλδ. Λετε να τα εβγαλα απο το μυαλο μου; Όχι ρε μαν, σε πιστεύουμε. Εμπιστευόμαστε την κριτική και, πάνω απ'όλα, αντικειμενική σου ματιά απέναντι στα πολιτικά τεκταινόμενα.
klainmaingr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Όχι ρε μαν, σε πιστεύουμε. Εμπιστευόμαστε την κριτική και, πάνω απ'όλα, αντικειμενική σου ματιά απέναντι στα πολιτικά τεκταινόμενα.
status Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ελα ρε μαγκες, ωραια δημοκρατια εχουμε. Οταν λεμε οτι ημουν εκει, και οτι εγιναν αυτα, ισχυουν. Δε λεμε μλκς.. Ελεος δλδ. Λετε να τα εβγαλα απο το μυαλο μου; Πιστευατε οτι ειναι κανενα σοβαρο κινημα οι αγανακτισμενοι; Οπως ειπα πανω απο τους μισους ειναι ρουμπινια κομματικα! Μονο αυτο τα λεει ολα. Αισχος και αηδια! Ερωδιος να φανταστω οτι εσυ κρατουσες την σημαια της αργεντινης; Το παλικαρακι με τα ραστα μαλλια που αντι να ηταν σπιτι για υπνο, για να παει στη σχολη του ( λεμε τωρα ), καθησε εκει ολο το βραδυ και επαιζα μπαλα,χαρτια και εν'τελει το πουλακι του.. Πλατεια εξαρχειων το καταντησαμε το συνταγμα. Αηδια για δευτερη φορα. Σόρρυ (που λένε και στο χωριό μου) αλλά περίμενες ένα διαρκώς θυμωμένο πλήθος; Αν ναι τότε έπαιξες και έχασες.:} "Ο αγώνας θέλει καλοπέραση" είτε σου κακοφαίνεται είτε όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.