pournaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Και επαναλαμβάνω : Το τι κάνεις εκεί μέσα, εξαρταται απο τη δουλειά που ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ να κάνεις. Αν δεν έχεις δουλειά, δεν μπορείς να εφεύρεις. Δεν νομίζω οτι υπάρχει προβλημα λειτουργιας του κρατικού μηχανισμού με την απόδοση των ΔΥ. Δεν έχει αναφερθει κάποιο τέτοιο πόρισμα. Αυτο που κυκλοφορεί και έχει γίνει ανεκδοτο, έχει να κάνει με την καθημερινή επαφή του ΔΥ με τον πολίτη και την κακή εξυπηρέτηση. Δεν αντιλέγω οτι υπαρχουν ΚΑΙ αυτοι αλλα για πες μου, ποσες φορες έχεις πάει σε ταβέρνα και ο υπάλληλος πιάνει το ποτήρι απο το στόμιο ή είναι μουντρουχος και αγενής? Πόσες φορές έχει πάρει τηλέφωνο σε εταιρία και η γραμματέας ή ο υπάλληλος είναι αγενής? Ποσες φορές έχεις παει σε ένα μαγαζι και ψαχνεις να βρεις τον πωλητη τον οποίο στο τέλος τον βρίσκεις σε πηγαδάκι με τους υπόλοιπους? Εμένα προσωπικα πιο πολλά σκηνικά μου έχουν τύχει στον ιδιωτικό τομέα (με τον οποίο βέβαια συναλλάσομαι περισσότερες φορες) παρά στον δημόσιο. Και μην ξεχνας οτι το Δημόσιο τομέα τον ορέγονταν πολλοί έλληνες "ζηλιάρηδες" τοσα χρόνια και είναι προφανές οτι το τόσο το κάναν ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ περιγράφοντας σκηνικά που τους συνέβαιναν. Να στο πω και αλλιώς : Το δημόσιο βγάζει μια προκύρηξη. Παω λοιπον εγώ που έχω τα προσόντα της προκύρηξης, τα σκαω σε φροντιστηρια και μετα απο 2-3 προσπαθειες καταφέρνω και μπαίνω. Γιατι το εκανα? Μα γιατι ξέρω οτι πληρώνει καλα και είναι 99% σίγουρη θέση (αυτο στη σύμβαση δεν ισχυει και αν δεν δουλευεις έχουν το δικαίωμα να σε απολύσουν...απλα δεν το κάνουν γιατι έχουν θρεψει τους συνδικαλισταράδες τους τόσα χρόνια). Εσυ γιατί θα πας να κάνεις τα χαρτια σου στην P&G και δεν πας στην Μήτσος κ ΣΙΑ Ε.Ε της γειτονιάς σου? Γιατι προφανως ο μισθός και η προοπτική είναι καλύτερη στην P&G. Άρα μέχρι τώρα ολά νόμιμα, λογικά και καθαρά. Δεν πιστευω να έχεις αντίρρηση. Πάω λοιπόν πρώτη μέρα στη δουλειά αφου πέρασα στο διαγωνισμό και μου λένε "ΞΥΣΤΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ". Αφου δεν έχω τι να κάνω, τα ξύνω. Στο τέλος του μήνα μου σκάνε 1500 στο λογαριασμό μου. Ποιος φταίει? ΕΓΩ? Εγω πήγα νομιμότατα έκει διοτι το δημόσιο μου είπε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ μιας θέσης εργασίας στην υπηρεσία, η οποία τελικά δεν υπάρχει. Δεν πρέπει το κράτος να μου δώσει δουλειά να κάνω? Εγω γιατί φταίω? Θέλω ρε παιδι μου να καταλάβω εσείς που τσουβαλιάζετε, πως ακριβώς σκέφτεστε το συγκεκριμένο θέμα ενός καθόλα νόμιμου ΔΥ. Πραγματικά διαβάζω ορισμένες απόψεις ώρες ώρες που δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να υπάρχουν. Και όχι, σαφεστατα και δεν ειναι 5%. Ειναι πάνω απο 50% τα μη βύσματα (δες τον αριθμό των ΔΥ και μετά άθροισε οσους έχουν περάσει με διαγωνισμους...μην μου πεις τπτ οτο ξέραν τα θέματα). Επαναλαμβάνω πάντως, για τους ΔΥ, που στην τελική αυτοί κινούν την αγορά - ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς τους, έχετε να πειτέ, για τους άλλους όμως μώκο έτσι? Καμμία αντίδραση. Τέλος, το τελεύταιο που δεν μπορω να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται οτι με τη μείωση των μισθών του ΔΥ πεθαίνει και ο ιδιωτικός, καθώς πεθαίνει η κατανάλωση. Όχι τπτ αλλο, αλλα το έχουμε ΗΔΗ δει στην πράξη να συμβαίνει με τις 1000αδες απολύσεις και τα 1000αδες λουκέτα. Επομένως ούτε αυτό μπορει να αμφισβητηθει. Όσοι λοιπόν είστε στον ιδιωτικό τομέα, τρέξτε να πανηγυρίσετε για την απόλυση σας ή τη μείωση του μισθού σας....διοτι αυτό κάνετε μόλις πανηγυρίζετε για τους ΔΥ. Οι εκ του αφαλούς εκτός Ελλάδας δεν μετράνε. Προταση μου? Μειωση προσωπικου με την νορμαλ μέθοδο των συνταξιοδοτήσεων εφόσον όντως έχει κριθει οτι το προσωπικό είναι πλεονάζον (άρα μείωση κόστους απο εκει) και εν συνεχεία να δωθεί πραγματικο αντικείμενο εργασίας στους υπόλοιπους με σοβαρή διοικητική εποπτειά, διατηρώντας τους ίδιους μισθούς στις μη κομματικές φυσικά θέσεις. Έτσι θα τρέξει η αγορά και θα παράξει καλύτερες υπηρεσίες το κράτος, που συστημικά θα βοηθησουν επίσης τον ιδιωτικό τομέα. Η ιδια λογικη ομως ισχυει και για τον υπολοιπο κοσμο. Για παραδειγμα θα μπορουσαμε πχ να παρουμε ολους οσους μεχρι τωρα εχουν παρει τις εκαστοτε επιδοτησεις και τις εχουν μετατρεψει σε εξοχικα και πολυτελη αυτοκινητα. Πας πχ, με ολη την καλη διαθεση, τρεχεις σαν το συχωρεμενο το Βεγγο να μαζεψεις ενα φορτηγο χαρτια, και ενα ωραιο πρωι παιρνεις την ποθητη επιδοτηση. Αντι ομως το κρατος να συνεχισει και μετα, με συνεχεις ελεγχους για το τι εκανες τα χρηματα αυτα, σε αφηνει ανεξελεγκτο, και σε ξεχναει, οποτε και εσυ αφου δεν εχεις καν δωσεις λογαριασμο σε κανεναν, παιρνεις τα χρηματα και πας διακοπουλες. Αρα δε φταις εσυ. Η ας πουμε, ανοιγεις ενα μαγαζι, και ο ελεγχος ειναι τελειως λαθος, και αυτος μηδαμηνος. Αντι λοιπον να αποδιδεις το ΦΠΑ η την ασφαλιση που πρεπει, συνεχως βρισκεις τροπους να τα κρατας, και αν τυχει να σε ελεγξουν, κανεις μια ρυθμιση, πληρωνεις μια δυο δοσεις, και μετα τους γραφεις, περιμενοντας τον επομενο ελεγχο οπου κι εσυ σαν καλο παιδι θα κανεις την επομενη ρυθμιση. Με ολη αυτη λοιπον τη λογικη, βγαζουμε την ουρα μας απ' εξω, και λεμε παντα οτι δε φταιει κανεις μας, παρα μονο οι 300.
KilliK Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εγώ συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα λες Critter αλλά: Πρώτον θα πρέπει να φύγουν αρκετοί και αυτό μέσω σύνταξης δεν γίνεται. Τουτέστιν κάποιοι θα ματώσουν. Ποιοι θα είναι αυτοί? Πιθανότατα αυτοί που πραγματικά δουλεύουν, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Δεύτερον, δεν είναι λογικό ένας δημόσιος υπάλληλος να αμείβεται καλύτερα από τον αντιστοίχων προσόντων ιδιωτικό υπάλληλο. Τα γιατί είναι πολλά αλλά δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ και τέτοια ώρα. Τρίτον, πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα. Η μονιμότητα είναι η μόνιμη πηγή διαφθοράς στην Ελλάδα και μοχλός πίεσης προς τους ψηφοφόρους. Ακόμα και μέσα σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα της κρίσης, το πολιτικό σύστημα κλείνει πονηρά το μάτι στους ΔΥ, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίσταση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Τις βαφτίζει μετατάξεις, τις βαφτίζει μεταθέσεις και τέλος πάντων στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να σας ξυρίζω, αλλά δεν σας έσφαξα και εντελώς. Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε το. Στην έκτη θα έρθουν και θα σου κοστολογούν το σπίτι, να δουν τι πιάνει, γιατί η δημόσια περιουσία ίσως να μην ικανοποιεί τις ορέξεις τους. α μπραβο. αλλα οι ξενοι δανειστες μονο βλακες δεν ειναι. γνωριζουν τις πλαγιες μεθοπους που χρησιμποιει η κυβερνηση ωστε να απαλλαγει,εστω προσωρινα,απο την πιεση των αποκρατικοποιησεων. και επειδη θελουν τα λεφτα τους πισω , θα επιμεινουν μεχρι τελους στις αποκρατικοποιησεις και το ξεπουλημα δημοσιας περιουσιας απο την στιγμη που τα υπολοιπα σπασμωδικα μετρα της κυβερνησης εχουν αποτυχει παταγωδως. οπως ειπα ακομα στην αρχη ειμαστε,τα καλυτερα ερχονται σε λιγο.
Thanos1972 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Διαβαζω συνεχεια εδω οτι αυτοι που κραζουμε ειναι αυτοι που τους ψηφισαμε και οταν τους ψφιζαμε καλα ηταν και τετοια.... και τωρα θα τους τιμωρισουμε απλα μην ψηφιζοντας τους... Δηλαδη ενταξει,οτι εφαγαν,εφαγαν,και απλα τωρα να μην τους ψηφισουμε ετσι?απλα να μην τους δωσουμε την ευκαιρια να φανε και αλλα. Αλλα γι'αυτα που εφαγαν τοσο καιρο?????καμια τιμωρια θα υπαρξει?η φταιει ο λαος που πηγε και τους ψηφισε? Ο λαος φταιει επειδη αυτοι ειναι κοπροσκυλα σε ενα ποσοστο 95% και με ψεμματα και υποσχεσεις βγηκανε? ο λαος φταιει?ο λαος δεν ειναι μονο οι 20χρονοι και 25χρονοι,ειναι και οι 65χρονοι και 75χρονοι....δεν θα μπει ο παπους τωρα που εχει φαει και πολεμο και κατοχη και χουντα στην μαπα να κατσει να ψαξει το ιστορικο του καθε κλεφτη,ποιος εφαγε πιο πολλα. Και επισης τωρα που το θυμηθηκα. οταν παει να ξεσπασει ενα σκανδαλο(το προσφατο με τα υποβρυχια ας πουμε) και ακουγονται ονοματα πολιτικων(ξερετε για ποιον μιλαω) και λενε να κανουν μια επιτροπη να τον ελεγξουν. Το ακουει αυτος και αρχιζει τις παπαριες οτι αυτο ειναι ανηκουστο και αμα το κανουν θα βγαλω πολλα στην φορα και τετοια.δηλαδη πρεπει να τον ελεγξουν με μια επιτροπη για να δουμε τι εχει να πει αυτος ο ανθρωπος-κλεφτης που ξερει τοσα πολλα?πρεπει να φτασει να κινδυνευει να παει φυλακη(λεμε τωρα ετσι) για να κατονομασει καποιον κλεφτη? (ειναι λιγο ασυναρτητο το Post μου αλλα ειναι προχωρημενη η ωρα,νυσταζω σαν να μην πω τι και δεν θα κατσω τωρα να το φτιαξω,sorry guys).
pournaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Διαβαζω συνεχεια εδω οτι αυτοι που κραζουμε ειναι αυτοι που τους ψηφισαμε και οταν τους ψφιζαμε καλα ηταν και τετοια.... και τωρα θα τους τιμωρισουμε απλα μην ψηφιζοντας τους... Δηλαδη ενταξει,οτι εφαγαν,εφαγαν,και απλα τωρα να μην τους ψηφισουμε ετσι?απλα να μην τους δωσουμε την ευκαιρια να φανε και αλλα. Αλλα γι'αυτα που εφαγαν τοσο καιρο?????καμια τιμωρια θα υπαρξει?η φταιει ο λαος που πηγε και τους ψηφισε? Ο λαος φταιει επειδη αυτοι ειναι κοπροσκυλα σε ενα ποσοστο 95% και με ψεμματα και υποσχεσεις βγηκανε? ο λαος φταιει?ο λαος δεν ειναι μονο οι 20χρονοι και 25χρονοι,ειναι και οι 65χρονοι και 75χρονοι....δεν θα μπει ο παπους τωρα που εχει φαει και πολεμο και κατοχη και χουντα στην μαπα να κατσει να ψαξει το ιστορικο του καθε κλεφτη,ποιος εφαγε πιο πολλα. Και επισης τωρα που το θυμηθηκα. οταν παει να ξεσπασει ενα σκανδαλο(το προσφατο με τα υποβρυχια ας πουμε) και ακουγονται ονοματα πολιτικων(ξερετε για ποιον μιλαω) και λενε να κανουν μια επιτροπη να τον ελεγξουν. Το ακουει αυτος και αρχιζει τις παπαριες οτι αυτο ειναι ανηκουστο και αμα το κανουν θα βγαλω πολλα στην φορα και τετοια.δηλαδη πρεπει να τον ελεγξουν με μια επιτροπη για να δουμε τι εχει να πει αυτος ο ανθρωπος-κλεφτης που ξερει τοσα πολλα?πρεπει να φτασει να κινδυνευει να παει φυλακη(λεμε τωρα ετσι) για να κατονομασει καποιον κλεφτη? (ειναι λιγο ασυναρτητο το Post μου αλλα ειναι προχωρημενη η ωρα,νυσταζω σαν να μην πω τι και δεν θα κατσω τωρα να το φτιαξω,sorry guys). Αν φταναμε σε αυτο το σημειο ωστε να μην ξαναβγουν, και να βγαζαμε καποιους που πλεον θα ειναι αυτο που θελαμε, τοτε πολυ ανετα τους προηγουμενους μπορεις να τους πας και σε δικες και σε ολα. Απο καπου πρεπει να ξεκινησεις, και δυστυχως ταυτοχρονα, δηλαδη και να τους εχεις στην εξουσια, και να ζητας να τιμωρηθουν, δε γινεται, οποτε μια καλη αρχη ειναι με καποιο τροπο να φυγουν απο την εξουσια.
Luxx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Τα ιδια και σημερα. Παλι μερικοι αστυνομικοι θα μαμησουν μερικες απελπισμενες! Αρκετα τηλεφωνα και σημερα δωθηκαν!! Λιγος κοσμος και σημερα, δε χρειαζεται καν να αναφερω τι κοσμος ηταν κατα 70% και ειδικα μετα τις 12 ωρα που εμειναν ελαχιστοι ( κοντα στα 200 ατομα ) και τραγουδουσαν τα δικα τους με μια σημαια της Αργεντινης! Απλα ελεος! Αλλοι αγανακτισμενοι : Μαθητες επαιζαν χαρτια διπλα στους αστυνομικους και ο ενας ελεγε οτι αυριο γραφει το ταδε μαθημα και η ωρα ειχε παει 01.00! Πολυ διαβασμα ρε παιδακι μου.. Κατα διαολου παει αυτη η χωρα.. Ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι ανηκουν σε ακρες διαταξεις με πολυ ρουμπινι! Μονο φατσες να δεις, το καταλαβαινεις.. Αυτοι ειναι οι αγανακτησμενοι; Οι "μαθητες" και οι αιωνιοι "φοιτητες"; Δε ξερω και πως να μιλησω και να εκφραστω εδω μεσα..
122 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εκφράσου ελεύθερα, το πολύ πολύ να είναι η τελευταία σου φορά (εδώ μέσα, όχι γενικά ) Δίνανε γκόμενες κινητά στους μπάτσους; WTF. Κατάντια.
IOSTEFO Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ξύπνησαν και στην Κέρκυρα. http://www.youtube.com/watch?v=gpOtPO2SI04&feature=player_embedded
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Με εκπληξη διαπιστωνω οτι υπαρχουν ακομα καποιοι που αντι να τα βαζουν με τους πολιτικους που καταληστεψαν τη χωρα, τα βαζουν με το λαο!! Βρε αμα ξεσηκωθουμε θα σας παρει κι εσας η μπαλα Oταν εγινε η γαλλικη επανασταση δεν εμεινε ουτε αριστοκρατικη γατα που δε κατεληξε στη γκιλοτινα...
-nick- Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Oταν εγινε η γαλλικη επανασταση δεν εμεινε ουτε αριστοκρατικη γατα που δε κατεληξε στη γκιλοτινα... Και τι αλλαξε? Φυγανε καποια λαμογια απο την εξουσια και αναδειχθηκαν καποια αλλα Η επανασταση πρεπει να ναι πρωτιστως ατομικη ...
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ε ναι... εφυγαν οι βασιλεις και ηρθαν οι ροβεσπιεροι. Ετσι γινεται συνηθως, φευγει η μια χουντα, ερχεται η αλλη. Αυτο ομως δε σημαινει οτι πρεπει να αφησουμε τις λησταρχους που εχουμε τωρα πανω απ τα κεφαλια μας να συνεχισουν να μας καβαλανε.
Lucifer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ε ναι... εφυγαν οι βασιλεις και ηρθαν οι ροβεσπιεροι. Ετσι γινεται συνηθως, φευγει η μια χουντα, ερχεται η αλλη. Αυτο ομως δε σημαινει οτι πρεπει να αφησουμε τις λησταρχους που εχουμε τωρα πανω απ τα κεφαλια μας να συνεχισουν να μας καβαλανε. Όχι, σημαίνει όμως πως πρέπει να έχεις κάνει και ένα στοιχειώδες πλάνο ΛΙΓΟ παραπέρα από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Για αρχή να ξέρεις τι ζητάς ώστε είτε από τους τώρα, είτε από τους επόμενους, να μπορείς να το απαιτήσεις.
35apontos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Όχι, σημαίνει όμως πως πρέπει να έχεις κάνει και ένα στοιχειώδες πλάνο ΛΙΓΟ παραπέρα από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Για αρχή να ξέρεις τι ζητάς ώστε είτε από τους τώρα, είτε από τους επόμενους, να μπορείς να το απαιτήσεις. Ναι,κανόνισε να μας φας και τον omni τώρα εσύ.
skiabox Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι δε θα υπάρξει και λογιστική χρεωκοπία όταν συνεχίζεται ακόμα και τώρα που μιλάμε να πριμοδοτείται η τεμπελιά και να εμποδίζονται οι επενδύσεις. Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και αν είχαμε πλήρη πάταξη της γραφειοκρατεία δε θα ερχόταν και πάλι να επενδύσει κανένας στην Ελλάδα λόγω του συνεχώς αυξανόμενου συσσωρευμένου χρέους γιατί θα ήξερε ότι θα επωμισθεί ένα βάρος των χρεών. Μετά από 30 χρόνια λοιπόν θα αρχίσουμε να σηκώνουμε κεφάλι.
georgemvg Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Η απλη αληθεια ειναι οτι παρα πολυς κοσμος που δεν φταιει αγωνια για το μελλον του , των παιδιων του .Τουλαχιστον σε αυτους ειναι δικαιολογημενη η αγανακτιση , ετσι δεν ειναι ? Μια αλλη αληθεια ειναι οτι μερικοι δεν εχουν καταλαβει το μεγεθος του προβληματος , αλλα και του κερδοσκοπικου παιχνιδιου που παιχτηκε , του οποιου τις συνεπειες θα τις υποστουν πρωτιστως οι απλοι εργαζομενοι.Νομιζουν οτι μπορα ειναι θα περασει (πολυ γρηγορα κιολας) ,και ενα καλο μαθηματακι στον ''γκρινιαρη και καλομαθημενο'' λαο.. Όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας στη σημερινή κατάσταση. Τις εξαιρέσεις δεν μπορούμε να τις βρούμε και να τις δικαιολογήσουμε. Δεν ξέρω αν το έβγαλα από το μυαλό μου η αν το διάβασα κάπου, αλλά ένας λαός φαίνεται από τον τρόπο που οδηγεί...
Critter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Η ιδια λογικη ομως ισχυει και για τον υπολοιπο κοσμο. Για παραδειγμα θα μπορουσαμε πχ να παρουμε ολους οσους μεχρι τωρα εχουν παρει τις εκαστοτε επιδοτησεις και τις εχουν μετατρεψει σε εξοχικα και πολυτελη αυτοκινητα. Πας πχ, με ολη την καλη διαθεση, τρεχεις σαν το συχωρεμενο το Βεγγο να μαζεψεις ενα φορτηγο χαρτια, και ενα ωραιο πρωι παιρνεις την ποθητη επιδοτηση. Αντι ομως το κρατος να συνεχισει και μετα, με συνεχεις ελεγχους για το τι εκανες τα χρηματα αυτα, σε αφηνει ανεξελεγκτο, και σε ξεχναει, οποτε και εσυ αφου δεν εχεις καν δωσεις λογαριασμο σε κανεναν, παιρνεις τα χρηματα και πας διακοπουλες. Αρα δε φταις εσυ. Η ας πουμε, ανοιγεις ενα μαγαζι, και ο ελεγχος ειναι τελειως λαθος, και αυτος μηδαμηνος. Αντι λοιπον να αποδιδεις το ΦΠΑ η την ασφαλιση που πρεπει, συνεχως βρισκεις τροπους να τα κρατας, και αν τυχει να σε ελεγξουν, κανεις μια ρυθμιση, πληρωνεις μια δυο δοσεις, και μετα τους γραφεις, περιμενοντας τον επομενο ελεγχο οπου κι εσυ σαν καλο παιδι θα κανεις την επομενη ρυθμιση. Με ολη αυτη λοιπον τη λογικη, βγαζουμε την ουρα μας απ' εξω, και λεμε παντα οτι δε φταιει κανεις μας, παρα μονο οι 300. Τι σχέση έχει αυτο που λές ρε pournaras? Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Στη μία περίπτωση μιλάμε για καθόλα νόμιμες διαδικασίες και στη δεύτερη για καθόλα παράνομες. Όταν παίρνεις επιδότηση, υπογράφεις οτι τα λεφτά αυτα θα τα χρησιμοποιήσεις για το σκοπό της επιδότησης. Αν δεν το κάνεις, εισαι παράνομος και ας φταίει το κράτος που δεν σε ελέγχει. Αν δεν δουλεύεις επειδή δεν σου δίνουν δουλειά να κάνεις, δεν είσαι παράνομος. Παράνομος είσαι όταν έχεις δουλειά να κάνεις και δεν την κάνεις, καταπατώντας τη συμβαση σου με τη δημόσιο. Αυτοί ας πουμε που πάνε το πρωί, χτυπάνε κάρτα και φεύγουν, πρεπει να πάρουν πούλο παρόλο που φταίει ΚΑΙ το κράτος που δεν τους ελέγχει. Και στη δευτερη περίπτωση μιλάς για παράνομες διαδικασίες. Καμμία απολύτως σχέση το ένα απο το άλλο. Δεν περίμενα τετοια αναλυση απο σένα. Έχω συνηθισει να διαβάζω πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις των απόψεων σου.. Εγώ συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα λες Critter αλλά: Πρώτον θα πρέπει να φύγουν αρκετοί και αυτό μέσω σύνταξης δεν γίνεται. Τουτέστιν κάποιοι θα ματώσουν. Ποιοι θα είναι αυτοί? Πιθανότατα αυτοί που πραγματικά δουλεύουν, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Γιατι δεν γίνεται? Μηπως επειδή θέλουν να τα κάνουν όλα σε μία μέρα? Μάλλον έχουμε ξεχάσει τον όρο "ομαλή μετάβαση". Όλες οι βίαιες αλλαγες στα πάντα σε αυτή τη ζωή μονο καλο αποτέλεσμα δεν φέρνουν. Σε μια 5ετία λοιπόν ΜΟΝΟ απο συνταξιοδοτήσεις θα έχει φύγει το μισό δημόσιο. Διαφωνω κάθετα σε οποιαδήποτε βίαιη αλλαγή, ακόμα και αν αυτή έιναι για το πραγματικό καλό μας. Δεύτερον, δεν είναι λογικό ένας δημόσιος υπάλληλος να αμείβεται καλύτερα από τον αντιστοίχων προσόντων ιδιωτικό υπάλληλο. Τα γιατί είναι πολλά αλλά δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ και τέτοια ώρα. Δεν είναι λογικο ένας ιδιωτικός υπάλληλος να αμείβεται χειρότερα απο έναν δημόσιο υπαλληλο με αντιστοιχα προσόντα. Πως σου φαίνεται αυτή η διατύπωση? Όταν ένα σπιτι με 2 παιδιά έχει έξοδα 2500-3000 το μήνα (φαγητά, ενοικια, αυτοκίνητα, φροντιστήρια κλπ), εσύ απαιτείς να μειωθει ο μισθός των δημοσίων? Εγω απαιτώ να αυξηθει του ιδιωτικού τομέα στον οποίο ανήκω κιόλας. Και εν πάσει περιπτωσει, αναλυσα διεξοδικά ότι η μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ αυτών του ιδιωτικού τομέα. Μα είναι απλή λογική. Και δεν είναι μόνο θέμα λογικής, αποδυκνείεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη πράξη. Δεν ψωνίζει ο δημόσιος? Πατώνει ο ιδιωτικός. Απλο! Τρίτον, πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα. Η μονιμότητα είναι η μόνιμη πηγή διαφθοράς στην Ελλάδα και μοχλός πίεσης προς τους ψηφοφόρους. Ακόμα και μέσα σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα της κρίσης, το πολιτικό σύστημα κλείνει πονηρά το μάτι στους ΔΥ, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίσταση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Τις βαφτίζει μετατάξεις, τις βαφτίζει μεταθέσεις και τέλος πάντων στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να σας ξυρίζω, αλλά δεν σας έσφαξα και εντελώς. Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε το. Αν μπορείς να μου εγγυηθείς οτι με την κατάργηση την μονιμότητας, δεν θα απολύονται όσοι δεν ανήκουν κομματικά στην κάθε κυβέρνηση με το πρόσχημα οτι δεν δουλεύουν, τότε και γω μαζί σου. Για μένα το τελευταίο πρόβλημα ειναι η μονιμότητα δεδομενου οτι απο την τρέχουσα σύμβαση προβλέπεται η απόλυση σε περιπτώσεις που ο υπαλληλος παραβαίνει τα καθηκοντα του. Δεν είναι λοιπόν θέμα μονιμότητας, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και συνδικαλιστών (που οι συνδικαλιστές των κυβερνήσεων είναι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.