-nick- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Επίσης υπάρχουν ΔΥ οι οποίοι έχουν μπεί με το σπαθί τους στο δημόσιο και δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται με τα γλυφτρονια που βρίσκονται στις λίστες των υπουργών. Και ΟΧΙ δεν αμοίβονται με τους μισθούς που ακούγονται οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΥ QFE! Πολυ σωστος...+1 απο μενα
Dropsreef Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μα δεν γινεται να γινει κατι τετοιο οσο υπαρχουν τα σωστα ατομα για την σωστη δουλεια. Δηλαδή ο τύπος που διάβασε,πήρε το πτυχίο του,πλήρωσαν οι γονεις του τα αγγλικά του και τα ecdl του και έδωσε κανονικότατα και χωρίς γλύψιμο Ασεπ και κατάφερε να είναι στους προσληφθέντες στην πυρά και αυτός ?
Toufas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ποσοι ειναι αυτοι? 5%? Και δεν ειναι με το πως μπηκες μονο το προβλημα, το τι κανεις εκει μεσα ειναι. Και εγω εχω μπει σε δουλεια απο γνωστο, αλλα στο τελος μου λεγανε να παρω την θεση του και δεν καθομουνα να τα ξυνω.
-nick- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ποσοι ειναι αυτοι? 5%? Και δεν ειναι με το πως μπηκες μονο το προβλημα, το τι κανεις εκει μεσα ειναι. Και εγω εχω μπει σε δουλεια απο γνωστο, αλλα στο τελος μου λεγανε να παρω την θεση του και δεν καθομουνα να τα ξυνω. Στους καθηγητες, αρκετοι. Οι δικοι μου φαγανε πακετο επαρχια για αρκετα χρονια ως αναπληρωτες και αργοτερα κ ως διορισμενοι μεχρι να καταφερουν να παρουν μεταθεση αθηνα.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Ο ελληνικος λαος δεν τα εβγαλε με αποστολη να διαλυσουν τη χωρα. Αυτο το φτηνο παραμυθι πρεπει καποτε να ληξει, δε δινει δικαιολογητικα στους προδοτες. Δε πρόκειται να σταματήσει γιατί πολύ απλά το δικαιολογικό που δίνεται στους προδότες, είναι η ίδια σου η ψήφος. Όταν ψηφίζεις δίνεις δικαίωμα. Δε σου αρέσει αυτός που βγήκε; Μην τον ξαναψηφίζεις και αυτόν και τους όμοιούς του. Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την αηδία τελευταία με τους "προδότες". Το παρακάτω δεν είναι προσωπικό και αφορά την ηλίθια πλειοψηφία ενός λαού που αποτελείται από λαμόγια. Ρε πρόβατα, όταν ψηφίζατε για να βολευτείτε σε κάποια άθλια κωλοθέση στο δημόσιο ώστε να μη δουλεύετε ή για να πάρετε βύσμα στο στρατό, δεν σας κόβει καθόλου ότι όλα αυτά που μπαίνουν κάτω από το χαλί (βλέπε κόπος, υποχρεώσεις κ ευθύνες) ότι θα φανερωθούν μπροστά κάποια στιγμή και θα σας πνίξουν; Ρε αγράμματοι, σχολείο δε πήγατε; Όταν αφήνατε μαθήματα αδιάβαστα, δε παίρνατε το πουλί στο τέλος από τα κενά που είχατε; Αλλά ξέχασα, κι εκεί έφταιγε ο "προδότης" καθηγητής που δεν έβαζε ένα δέκα για προβίβαση, όταν όλη την χρονιά την βγάζατε με γκομενιλίκια και καγκουριές. Ο λαός που έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις παρά μόνο την υποχρεώση να μιζεριάζει ανελλειπως και να κατηγορεί όλο το υπόλοιπο σύμπαν. Όσο δεν ανοίγετε τα μάτια στην απλή αυτή αλήθεια τόσο θα βουλιάζετε στα σκατά. Βγάλτε από το μυαλό σας την καλοπέραση, την αναβλητικότητα, το δημόσιο, το γαμημένο το υπαλληλίκι του κομμουνιστή χωρίς ευθύνες, τις εταιρίες του Σατανά, και τους δαιμόνισμένους πλούσιους. Τα κόμπλεξ σας μέσα.
KilliK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Όλοι εσείς που με δικαιολογημενο μένος απαιτείτε να κοψουν τους μισθους των ΔΥ ή ακομα και να τους απολύσουν there,better. οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Ntinaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 δηλαδη αν ψηφιζες τον Χ και ενα μηνα αφου βγηκε κυβερνηση αποφασιζε να χαριζε τη θρακη στους τουρκους,τη κρητη στους αιγυπτιους,να εκτελει οποιον σκεφτεται διαφορετικα,να αποφασιζει τι θα τρως,τι θα βλεπεις στη τηλεοραση,τι θα μαθαινεις στο σχολειο,θα καθοσουν να το δεχτεις επειδη ειχε βγει δημοκρατικα? επισης προβλημα δεν ειναι ενα 5-10% ποσοστο βολεμενων,αλλα ενα 50-60% ποσοστο ηλιθιων...(τυχαια νουμερα) μου φαινεται "λογικο" να ψηφισει καποιος καποιον για να βολευτει,αλλα ειναι τρισμεγιστα ηλιθιο να ψηφισει καποιος καποιον επειδη του πε ο θειος,μπαμπας,γκομενα,παραταξη σχολης,επειδη ετσι πρεπει,επειδη ο αντιπαλος ειναι χοντρος/κοντος/σιχαμερος/μιλαει πολυ/μιλαει λιγο/ειναι γυναικα/αντρας/γερος/νεος/φλωρος κτλ. και δε μιλαω μονο για γριες που λενε ψηφιζω Χ επειδη αυτο ψηφιζε ο μακαριτης ο αντρας μου και ειναι ντροπη να ψηφισω κατι αλλο,αλλα για ατομα 20-30 χρονων που ζουνε στο δικο τους κοσμο.
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δε πρόκειται να σταματήσει γιατί πολύ απλά το δικαιολογικό που δίνεται στους προδότες, είναι η ίδια σου η ψήφος. Όταν ψηφίζεις δίνεις δικαίωμα. Δε σου αρέσει αυτός που βγήκε; Μην τον ξαναψηφίζεις και αυτόν και τους όμοιούς του. Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την αηδία τελευταία με τους "προδότες". Το παρακάτω δεν είναι προσωπικό και αφορά την ηλίθια πλειοψηφία ενός λαού που αποτελείται από λαμόγια. Ρε πρόβατα, όταν ψηφίζατε για να βολευτείτε σε κάποια άθλια κωλοθέση στο δημόσιο ώστε να μη δουλεύετε ή για να πάρετε βύσμα στο στρατό, δεν σας κόβει καθόλου ότι όλα αυτά που μπαίνουν κάτω από το χαλί (βλέπε κόπος, υποχρεώσεις κ ευθύνες) ότι θα φανερωθούν μπροστά κάποια στιγμή και θα σας πνίξουν; Ρε αγράμματοι, σχολείο δε πήγατε; Όταν αφήνατε μαθήματα αδιάβαστα, δε παίρνατε το πουλί στο τέλος από τα κενά που είχατε; Αλλά ξέχασα, κι εκεί έφταιγε ο "προδότης" καθηγητής που δεν έβαζε ένα δέκα για προβίβαση, όταν όλη την χρονιά την βγάζατε με γκομενιλίκια και καγκουριές. Ο λαός που έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις παρά μόνο την υποχρεώση να μιζεριάζει ανελλειπως και να κατηγορεί όλο το υπόλοιπο σύμπαν. Όσο δεν ανοίγετε τα μάτια στην απλή αυτή αλήθεια τόσο θα βουλιάζετε στα σκατά. Βγάλτε από το μυαλό σας την καλοπέραση, την αναβλητικότητα, το δημόσιο, το γαμημένο το υπαλληλίκι του κομμουνιστή χωρίς ευθύνες, τις εταιρίες του Σατανά, και τους δαιμόνισμένους πλούσιους. Τα κόμπλεξ σας μέσα. Η απλη αληθεια ειναι οτι παρα πολυς κοσμος που δεν φταιει αγωνια για το μελλον του , των παιδιων του .Τουλαχιστον σε αυτους ειναι δικαιολογημενη η αγανακτιση , ετσι δεν ειναι ? Μια αλλη αληθεια ειναι οτι μερικοι δεν εχουν καταλαβει το μεγεθος του προβληματος , αλλα και του κερδοσκοπικου παιχνιδιου που παιχτηκε , του οποιου τις συνεπειες θα τις υποστουν πρωτιστως οι απλοι εργαζομενοι.Νομιζουν οτι μπορα ειναι θα περασει (πολυ γρηγορα κιολας) ,και ενα καλο μαθηματακι στον ''γκρινιαρη και καλομαθημενο'' λαο.. Και αλλοι ''βυσματουχοι '' (και τεμπεληδες ..αφου αραζουν στον δρομο να φανταστεις..) , Ισπανοι αυτη την φορα.. http://www.youtube.com/watch?v=fiW-NesA-YM&feature=player_embedded
Erwdios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εγώ έχω την εξής απορία εκ νέου. Εμείς είμαστε σκατολαός, κομπλεξικοί, τεμπελχανάδες, στ@ρχιδιστές, Δημόσιοι for ever, καλοπερασάκηδες κλπ Οι Πορτογάλοι επίσης? Οι Ιρλανδοί? Οι Ισπανοί μελλοντικά? Οι Ιταλοί? Οι Κύπριοι? Στους Κύπριους μάλιστα έγινε μία νύξη τελευταία για την οικονομία τους και τους έγραψαν στα παπάκια τους. Καλό το παραμύθι του τεμπελχανά Έλληνα της φραπεδιάς, που έχει περισσότερες υποχρεώσεις από τον Γερμανό και λιγότερες ανέσεις - δικαιώματα, αλλά ούτε η Μέρκελ δεν το πουλάει πλέον.
viper2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 ετσι και σας ελεγαν οτι το προβλημα ειναι πολυπλοκο και πολυεπιπεδο θα τον λιντσαρατε οποιον το ελεγε ετσι δεν ειναι
Erwdios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο που έχει λιντσαριστεί είναι το εισοδημά μας, το βιοτικό μας επίπεδο και η αξιοπρεπειά μας.
Critter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 ποσοι ειναι αυτοι? 5%? Και δεν ειναι με το πως μπηκες μονο το προβλημα, το τι κανεις εκει μεσα ειναι. Και εγω εχω μπει σε δουλεια απο γνωστο, αλλα στο τελος μου λεγανε να παρω την θεση του και δεν καθομουνα να τα ξυνω. Και επαναλαμβάνω : Το τι κάνεις εκεί μέσα, εξαρταται απο τη δουλειά που ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ να κάνεις. Αν δεν έχεις δουλειά, δεν μπορείς να εφεύρεις. Δεν νομίζω οτι υπάρχει προβλημα λειτουργιας του κρατικού μηχανισμού με την απόδοση των ΔΥ. Δεν έχει αναφερθει κάποιο τέτοιο πόρισμα. Αυτο που κυκλοφορεί και έχει γίνει ανεκδοτο, έχει να κάνει με την καθημερινή επαφή του ΔΥ με τον πολίτη και την κακή εξυπηρέτηση. Δεν αντιλέγω οτι υπαρχουν ΚΑΙ αυτοι αλλα για πες μου, ποσες φορες έχεις πάει σε ταβέρνα και ο υπάλληλος πιάνει το ποτήρι απο το στόμιο ή είναι μουντρουχος και αγενής? Πόσες φορές έχει πάρει τηλέφωνο σε εταιρία και η γραμματέας ή ο υπάλληλος είναι αγενής? Ποσες φορές έχεις παει σε ένα μαγαζι και ψαχνεις να βρεις τον πωλητη τον οποίο στο τέλος τον βρίσκεις σε πηγαδάκι με τους υπόλοιπους? Εμένα προσωπικα πιο πολλά σκηνικά μου έχουν τύχει στον ιδιωτικό τομέα (με τον οποίο βέβαια συναλλάσομαι περισσότερες φορες) παρά στον δημόσιο. Και μην ξεχνας οτι το Δημόσιο τομέα τον ορέγονταν πολλοί έλληνες "ζηλιάρηδες" τοσα χρόνια και είναι προφανές οτι το τόσο το κάναν ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ περιγράφοντας σκηνικά που τους συνέβαιναν. Να στο πω και αλλιώς : Το δημόσιο βγάζει μια προκύρηξη. Παω λοιπον εγώ που έχω τα προσόντα της προκύρηξης, τα σκαω σε φροντιστηρια και μετα απο 2-3 προσπαθειες καταφέρνω και μπαίνω. Γιατι το εκανα? Μα γιατι ξέρω οτι πληρώνει καλα και είναι 99% σίγουρη θέση (αυτο στη σύμβαση δεν ισχυει και αν δεν δουλευεις έχουν το δικαίωμα να σε απολύσουν...απλα δεν το κάνουν γιατι έχουν θρεψει τους συνδικαλισταράδες τους τόσα χρόνια). Εσυ γιατί θα πας να κάνεις τα χαρτια σου στην P&G και δεν πας στην Μήτσος κ ΣΙΑ Ε.Ε της γειτονιάς σου? Γιατι προφανως ο μισθός και η προοπτική είναι καλύτερη στην P&G. Άρα μέχρι τώρα ολά νόμιμα, λογικά και καθαρά. Δεν πιστευω να έχεις αντίρρηση. Πάω λοιπόν πρώτη μέρα στη δουλειά αφου πέρασα στο διαγωνισμό και μου λένε "ΞΥΣΤΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ". Αφου δεν έχω τι να κάνω, τα ξύνω. Στο τέλος του μήνα μου σκάνε 1500 στο λογαριασμό μου. Ποιος φταίει? ΕΓΩ? Εγω πήγα νομιμότατα έκει διοτι το δημόσιο μου είπε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ μιας θέσης εργασίας στην υπηρεσία, η οποία τελικά δεν υπάρχει. Δεν πρέπει το κράτος να μου δώσει δουλειά να κάνω? Εγω γιατί φταίω? Θέλω ρε παιδι μου να καταλάβω εσείς που τσουβαλιάζετε, πως ακριβώς σκέφτεστε το συγκεκριμένο θέμα ενός καθόλα νόμιμου ΔΥ. Πραγματικά διαβάζω ορισμένες απόψεις ώρες ώρες που δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να υπάρχουν. Και όχι, σαφεστατα και δεν ειναι 5%. Ειναι πάνω απο 50% τα μη βύσματα (δες τον αριθμό των ΔΥ και μετά άθροισε οσους έχουν περάσει με διαγωνισμους...μην μου πεις τπτ οτο ξέραν τα θέματα). Επαναλαμβάνω πάντως, για τους ΔΥ, που στην τελική αυτοί κινούν την αγορά - ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς τους, έχετε να πειτέ, για τους άλλους όμως μώκο έτσι? Καμμία αντίδραση. Τέλος, το τελεύταιο που δεν μπορω να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται οτι με τη μείωση των μισθών του ΔΥ πεθαίνει και ο ιδιωτικός, καθώς πεθαίνει η κατανάλωση. Όχι τπτ αλλο, αλλα το έχουμε ΗΔΗ δει στην πράξη να συμβαίνει με τις 1000αδες απολύσεις και τα 1000αδες λουκέτα. Επομένως ούτε αυτό μπορει να αμφισβητηθει. Όσοι λοιπόν είστε στον ιδιωτικό τομέα, τρέξτε να πανηγυρίσετε για την απόλυση σας ή τη μείωση του μισθού σας....διοτι αυτό κάνετε μόλις πανηγυρίζετε για τους ΔΥ. Οι εκ του αφαλούς εκτός Ελλάδας δεν μετράνε. Προταση μου? Μειωση προσωπικου με την νορμαλ μέθοδο των συνταξιοδοτήσεων εφόσον όντως έχει κριθει οτι το προσωπικό είναι πλεονάζον (άρα μείωση κόστους απο εκει) και εν συνεχεία να δωθεί πραγματικο αντικείμενο εργασίας στους υπόλοιπους με σοβαρή διοικητική εποπτειά, διατηρώντας τους ίδιους μισθούς στις μη κομματικές φυσικά θέσεις. Έτσι θα τρέξει η αγορά και θα παράξει καλύτερες υπηρεσίες το κράτος, που συστημικά θα βοηθησουν επίσης τον ιδιωτικό τομέα.
KilliK Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 ποσο λατρευω οταν οι ΔΥ προσπαθουν απεγνωσμενα να εξισωσουν τον ιδιωτικο τομεα με τον δημοσιο προκειμενου να κρυψουν τα δικα τους χαλια οταν τους ασκειται κριτικη. επισης κανεις δεν ειπε οτι ολοι οι ΔΥ ειναι το ιδιο,φυσικα υπαρχουν και ανθρωποι που κανουν σωστα την δουλεια τους.Αν μην τι αλλο ο κρατικος μηχανισμος για να δουλεψει σωστα,χρειαζεται τετοιους υπευθυνους εργαζομενους. αυτο λεγεται αξιοκρατια. Επειδη ομως στην Ελλαδα η εννοια της αξιοκρατιας ειναι ανυρπακτη και ειναι αδιαμφισβήτητο γεγονος οτι το κατεστημενο ξεκιναει και τελειωνει με τους ΔΥ,το αν ειναι 1% η 5% το "καλο" ποσοστο των δημοσιων,χανει την σημασια του και ειναι ανουσιο να εστιαζουμε σε τετοιες αυτονοητες λεπτομερειες. Κατσε να δουμε τι θα γινει με την 6η (η στην 5η ειμαστε) δοση.μπορει να κερδισε παραταση χρονου το Συστημα με το νεο πακετο απο ΕΕ,αλλα το αναποφευκτο δεν εχει αποτραπει,απλως αναβληθει. υπομονη.
Erwdios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Εγώ συμφωνώ στα περισσότερα απ' όσα λες Critter αλλά: Πρώτον θα πρέπει να φύγουν αρκετοί και αυτό μέσω σύνταξης δεν γίνεται. Τουτέστιν κάποιοι θα ματώσουν. Ποιοι θα είναι αυτοί? Πιθανότατα αυτοί που πραγματικά δουλεύουν, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Δεύτερον, δεν είναι λογικό ένας δημόσιος υπάλληλος να αμείβεται καλύτερα από τον αντιστοίχων προσόντων ιδιωτικό υπάλληλο. Τα γιατί είναι πολλά αλλά δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ και τέτοια ώρα. Τρίτον, πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα. Η μονιμότητα είναι η μόνιμη πηγή διαφθοράς στην Ελλάδα και μοχλός πίεσης προς τους ψηφοφόρους. Ακόμα και μέσα σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα της κρίσης, το πολιτικό σύστημα κλείνει πονηρά το μάτι στους ΔΥ, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίσταση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Τις βαφτίζει μετατάξεις, τις βαφτίζει μεταθέσεις και τέλος πάντων στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να σας ξυρίζω, αλλά δεν σας έσφαξα και εντελώς. Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε το. Κατσε να δουμε τι θα γινει με την 6η (η στην 5η ειμαστε) δοση.μπορει να κερδισε παραταση χρονου το Συστημα με το νεο πακετο απο ΕΕ,αλλα το αναποφευκτο δεν εχει αποτραπει,απλως αναβληθει. υπομονη. Στην έκτη θα έρθουν και θα σου κοστολογούν το σπίτι, να δουν τι πιάνει, γιατί η δημόσια περιουσία ίσως να μην ικανοποιεί τις ορέξεις τους.
gtroza Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 απάντηση σε νεαρό περί τα οικονομικά κάποτε 2 συνέταιροι πήγαιναν στο παζάρι να πουλήσουν το κρασί τους στη διαδρομή ο ένας λέει έχω 2 (σκληρές δραχμές) βάλε με/μου ένα ποτήρι κρασί να το πιώ έτσι κι' έγινε μετά από λίγο αυτός που πήρε το (σκληρό "δίφραγκο") λέει στον "πότη" συνέταιρο δεν με/μου βάζεις ένα ποτήρι κρασί έχω ένα "δίφραγκο" (σκληρό) έτσι κι έγινε ...... όταν φτάσαν στο παζάρι ανακάλυψαν ότι δεν είχαν κρασί για πούλημα! προσέχω ότι από τις "αναρτήσεις" σου, απουσιάζει η έννοια, παραγωγή πολύ φιλικά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.