Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν εσυ ο ιδιος θες να μπεις στο δημοσιο για να κανεις τα ιδια, ναι εισαι υπευθυνος. Οταν τα σκαω εγω στον εφοριακο για να μην μου δωσει το προστημο επειδη εκλεψα στο φπα εγω φταιω.

Το να συντηρεις το λαθος συστημα δεν σε κανει σωστο ξερεις.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Γιατί γενικολογούμε? Είμαστε 10-15 άτομα που συνδιαλεγόμαστε εδώ μέσα.

Εγώ σαν παράδειγμα έχω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, όπως επίσης και μερικούς φίλους μου.

Γιατί πρέπει εγώ να πληρώσω τα σπασμένα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος με στημένες εκλογές και διεφθαρμένους πολιτικούς - ψηφοφόρους?

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Toufas μιας και εισαι μάγειρας πως θα σου φαινόταν αν την ημέρα που είχες ρεπο υπήρξε περιστατικό με δηλητηρίαση στο εστιατόριο σου και άκουγες το αφεντικό σου την επόμενη μέρα "Toufas απολύεσαι και γενικότερα απολύεστε όλοι οι μάγειρες"?

Δημοσ.

Βλεπω οτι πασχιζεις να υπερασπιστεις τους σαπιους πολιτικους μας.

Εγω μπορει να θελω να μπω στο Δημοσιο για να εξαφαλιστω, αλλα εγω δε θα προκαλεσω το σκανδαλο του χρηματιστηριου του '99 ουτε τα σκανδαλα των ολυμπιακων αγωνων. Αυτα πληρωνουμε τωρα με τις μειωσεις μισθων, την αυξηση του ΦΠΑ κλπ κλπ. Δεν ειναι υπευθυνος ο απλος λαος για τις μασες και τις αρπαγες των πολιτικων και των ημετερων τους.

Μη στρεφεσαι λοιπον στη μαριδα, να κοιτας τα μεγαλα ψαρια. Καποιους σα κι εσενα ακουν τα παχυδερμα και μετα λενε με "δικαιολογημενο" καμαρι "μαζι τα φαγαμε"! :rolleyes:

LOL να εξασφαλιστεις?? Τι εννοεις να εξασφαλιστεις?

Μηπως λες και μονος σου αυτο που προσπαθω να σου πω? Με ποια λογικη να υπαρχει μονιμοτητα? Καταλαβαινεις οτι αυτα μας φερανε εδω? Ατομα που δεν παραγουνε εργο εχουνε θεσεις που δεν τις αξιζουνε. Αν επρεπε να δουλεψεις γιατι να βαλεις μεσο?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Γιατί γενικολογούμε? Είμαστε 10-15 άτομα που συνδιαλεγόμαστε εδώ μέσα.

Εγώ σαν παράδειγμα έχω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, όπως επίσης και μερικούς φίλους μου.

Γιατί πρέπει εγώ να πληρώσω τα σπασμένα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος με στημένες εκλογές και διεφθαρμένους πολιτικούς - ψηφοφόρους?

Πως ακριβως ειναι στημενες οι εκλογες?

Toufas μιας και εισαι μάγειρας πως θα σου φαινόταν αν την ημέρα που είχες ρεπο υπήρξε περιστατικό με δηλητηρίαση στο εστιατόριο σου και άκουγες το αφεντικό σου την επόμενη μέρα "Toufas απολύεσαι και γενικότερα απολύεστε όλοι οι μάγειρες"?

Μα δεν γινεται να γινει κατι τετοιο οσο υπαρχουν τα σωστα ατομα για την σωστη δουλεια.

Δημοσ.

@ Toufas , η μονιμοτητα 'εφευρεθηκε' σαν θεσμος ωστε παλια αν αλλαζε η κυβερνηση να μην μπορουσε να απολυσει τους δημοσιους υπαλληλους που δεν ηταν 'του χρωματος της' και να βαλει δικους της.

Δημοσ.

Βλεπω οτι πασχιζεις να υπερασπιστεις τους σαπιους πολιτικους μας.

Εγω μπορει να θελω να μπω στο Δημοσιο για να εξαφαλιστω, αλλα εγω δε θα προκαλεσω το σκανδαλο του χρηματιστηριου του '99 ουτε τα σκανδαλα των ολυμπιακων αγωνων. Αυτα πληρωνουμε τωρα με τις μειωσεις μισθων, την αυξηση του ΦΠΑ κλπ κλπ. Δεν ειναι υπευθυνος ο απλος λαος για τις μασες και τις αρπαγες των πολιτικων και των ημετερων τους.

Μη στρεφεσαι λοιπον στη μαριδα, να κοιτας τα μεγαλα ψαρια. Καποιους σα κι εσενα ακουν τα παχυδερμα και μετα λενε με "δικαιολογημενο" καμαρι "μαζι τα φαγαμε"! :rolleyes:

Αυτό που σου λέει είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα που προκάλεσαν το χ σκάνδαλο βρίσκονταν και βρίσκονται στην εξουσία επειδή ο ψηφοφόρος τους έβαλε εκεί.

Όσο ο ψηφοφόρος δεν τιμωρεί τους πολιτικούς και μαθαίνει απλώς να ελίσσεται μέσα στο πελατιακό αυτό σύστημα, είναι συνυπεύθυνος.

Αλλα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν έχουν γλείψει όλοι κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο, ή για θητεία στην αεροπορία.

Δημοσ.

Μην δικαιολογειτε τα παντα , μην ριχνετε τις ευθυνες σε ολους επειδη εσας προσωπικα μπορει να μην σας εχει αγγιξει η κριση. :rolleyes:

Δημοσ.

Πως ακριβως ειναι στημενες οι εκλογες?

Αν σκεφτείς ότι ψηφίζει μόνο το 60% περίπου, αν σκεφτείς ότι αυτοί που ψηφίζουν, ψηφίζουν κυρίως για να μην ξεβολευτούν και αν σκεφτείς ότι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο γκρεμό και στο ρέμα, τότε μπορείς να καταλάβεις το γιατί είναι στημένες οι εκλογές.

Μην δικαιολογειτε τα παντα , μην ριχνετε τις ευθυνες σε ολους επειδη εσας προσωπικα μπορει να μην σας εχει αγγιξει η κριση. :rolleyes:

Μα ο Τούφας δεν ζει και δεν εργάζεται στην Ελλάδα, γι' αυτό τα έχει στο μυαλό του και λίγο πιο νηφάλια τα πράγματα.

Αν θυμάμαι καλά, το ίδιο και ο insomniak.

Δημοσ.

@ Toufas , η μονιμοτητα 'εφευρεθηκε' σαν θεσμος ωστε παλια αν αλλαζε η κυβερνηση να μην μπορουσε να απολυσει τους δημοσιους υπαλληλους που δεν ηταν 'του χρωματος της' και να βαλει δικους της.

Αρα η στραβος ειναι ο γιαλος ή στραβα αρμενιζουμε.

Κριση και μαλακιες. Επειδη η ελλαδα ηταν μεγαλη παραγωγος χωρα και το κραχ χαλασε την γαματη οικονομια μας. Αλλα λεμε οτι φταιει η κριση και οχι εμεις οι ιδιοι γιατι ειναι πιο βολικο.

Δημοσ.

Αυτό που σου λέει είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα που προκάλεσαν το χ σκάνδαλο βρίσκονταν και βρίσκονται στην εξουσία επειδή ο ψηφοφόρος τους έβαλε εκεί.

Όσο ο ψηφοφόρος δεν τιμωρεί τους πολιτικούς και μαθαίνει απλώς να ελίσσεται μέσα στο πελατιακό αυτό σύστημα, είναι συνυπεύθυνος.

Με αφορμή αυτο το post να ρωτήσω κάτι.

Υπάρχουν πολιτικοί που ο ψηφοφόρος τους τιμώρησε(βαση κανονισμών δεν αναφέρω ονόματα) και κάποιοι απο αυτούς έχουν εμπλακεί και σε σκάνδαλα. Το αποτέλεσμα ?Είναι σε κανένα κελί ή τους αέρισαν τα καλαμπαλίκια ?

Δημοσ.

Με αφορμή αυτο το post να ρωτήσω κάτι.

Υπάρχουν πολιτικοί που ο ψηφοφόρος τους τιμώρησε(βαση κανονισμών δεν αναφέρω ονόματα) και κάποιοι απο αυτούς έχουν εμπλακεί και σε σκάνδαλα. Το αποτέλεσμα ?Είναι σε κανένα κελί ή τους αέρισαν τα καλαμπαλίκια ?

Μιλάω για το εκάστοτε κόμμα, όχι για μεμονωμένα πρόσωπα.

Όσο οι δικοί του είναι στο τιμόνι φυσικά και δεν θα τον δεις στη φυλακή.

Δημοσ.

Αν σκεφτείς ότι ψηφίζει μόνο το 60% περίπου, αν σκεφτείς ότι αυτοί που ψηφίζουν, ψηφίζουν κυρίως για να μην ξεβολευτούν και αν σκεφτείς ότι έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο γκρεμό και στο ρέμα, τότε μπορείς να καταλάβεις το γιατί είναι στημένες οι εκλογές.

Μα ο Τούφας δεν ζει και δεν εργάζεται στην Ελλάδα, γι' αυτό τα έχει στο μυαλό του και λίγο πιο νηφάλια τα πράγματα.

Αν θυμάμαι καλά, το ίδιο και ο insomniak.

Απαγορευει κανεις στο υπολοιπο 40% να μην παει? Αν αυτο το 40% πηγαινε και ψηφιζε το πιο random κομμα, νομιζεις οτι θα ηταν οπως ειναι τα πραγματα? Το οτι εχουμε 2κομματισμο και μετα παπαγαλακια που λενε τα αντιθετα απο οτι λενε οι αλλοι 2 (αναλογα με το ποιος ειναι πανω) ειναι γνωστο. Πολιτικος με οραμα δεν υπαρχει στην ελλαδα. Οταν ομως θες να αλλαξεις κατι, δεν περιμενεις να αλλαξει μονο του, το αλλαζεις εσυ. Οσο καθεσαι και εισαι 40% αποχης/παραλιας/αγανακτησμενος στην βουλη εισαι το ιδιο με το τελευταιο κομματοσκυλο. Οταν πας στο πανεπηστιμιο και αντι να κατσεις να μαθεις τιποτα, πας στην πολιτικη νεολαια για τις σημειωσεις που εχουν δωσει τα ιδια τα κομματοσκυλα οι καθηγητες, πας για τις εκδρομες, πας για πλακα. Για οποιο λογο και να πας ομως δειχνεις οτι αυτα που κανουν, καλα κανουν και τα κανουν γιατι εχουν ανταποκριση.

Δημοσ.

Κριση και μαλακιες. Επειδη η ελλαδα ηταν μεγαλη παραγωγος χωρα και το κραχ χαλασε την γαματη οικονομια μας. Αλλα λεμε οτι φταιει η κριση και οχι εμεις οι ιδιοι γιατι ειναι πιο βολικο.

Μερικοι , ειπαμε, εχουν πειστει οτι φταινε ολοι το ιδιο.Μερικοι παλι , ουσιαστικα μας καλουν να ψαξουμε το γενεολογικο μας δεντρο , μπας και ανακαλυψουμε καποια μακρινη συγγενεια με Δ.Υ .Ε τ ι να κανουμε τωρα.

Λες και σε ολο τον υπολοιπο κοσμο πια κυριαρχει ο πλουραρισμος στην ψηφο.

Παρα πολλοι ανθρωποι ηταν παγιδευμενοι στον δικομματισμο , ψηφιζαν και ελπιζαν ομως κατι καλυτερο , εχοντας πολλες φορες ασχημα βιωματα απο την πολιτικη που ασκησε παλιοτερα το αντιπαλο καμματικο δεος .Δεν ψηφιζαν ολοι για να γλυτωσουν την...εφορια η για να τους σβησουν καμμια κληση.

Εχουν τα εργαλεια να σε κρατουν εγκλωβισμενο, ιδιως οταν αλλα κομματα δεν στεκονται στο υψος των περιστασεων και δεν φροντισαν να κερδισουν τον κοσμο .

Δημοσ.

Τουφα, στις εκλογές του 2009 κατέβηκες?

Αυτό με το δικομματισμό είναι τρομερό παραμύθι. Έχουμε 1 νόμισμα με 5 όψεις. Όπως βλέπουμε πολύ καλά τις τελευταίες μέρες, τα μικρά κόμματα χρησιμεύουν σαν δεκανίκια στα μεγάλα κόμματα, όταν αυτά τα βρίσκουν σκούρα στο εσωτερικό τους.

Και ο νοών νοείτω.

Δημοσ.

Οχι δεν κατεβηκα, δεν ειχα χρονο για αδεια και τοτε ουτε χρηματα. Και χρονο να ειχα δεν θα πηγαινα με τα charter των μεγαλων κομματων που σε πανε τσαμπα.

Δημοσ.

Όλοι εσείς που με μένος απαιτείτε να κοψουν τους μισθους των ΔΥ ή ακομα και να τους απολύσουν (τσουβαλιάζοντας τους ΟΛΟΥΣ) γιατι δεν απαιτείτε με το ίδιο μένος να επιστρεφει το 1.000.000€ στον ελληνικό λαό, που αποδείχτηκε οτι πήρε γνώστο ελληνικό κόμμα μέσω μιζαδόρικης σύμβασης με τη Siemens? Γιατι δεν απαιτέιτε με το ίδιο μένος τη φυλάκιση των εμπλεκομένων? Προσοχή! δεν μιλάμε γενικα και αόριστα για μίζες. Μιλάμε για υπουργό που βγήκε και δήλωσε "τα έδωσα στο κόμμα κατ εντολήν". Τι άλλο θέλετε δλδ?

Αλλα εντάξει μώρε, απο τη στιγμή που σας έχουν πείσει ότι το χρέος δημιουργήθηκε απο τους μισθους των ΔΥ και όχι απο τις συμβάσεις σκάνδαλα και τους υπέργκους τόκους, τι περιμένεις?

Όσο για τους ΔΥ, αν και τα έχω ξαναπεί, η θέση μου είναι οτι οι ΔΥ δεν ΠΑΙΡΝΟΥΝ Χ λεφτά, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ Χ λεφτά. Αν κάποιος ευθύνεται λοιπόν για αδρα αμοιβόμενες θέσεις που παράγουν μηδέν έργο, δεν είναι αυτος που ΝΟΜΙΜΩΣ τα παίρνει αλλα αυτός που τα ΔΙΝΕΙ και δημιούργησε τις θέσεις για πελατειακούς σκοπούς. Και δεν νομίζω κανείς απο εσάς που είστε απ'εξω αν σας δίνανε Χ λεφτά για να κάθεστε οτι θα σας χάλαγε ή ότι θα τα επιστρέφατε. Επίσης υπάρχουν ΔΥ οι οποίοι έχουν μπεί με το σπαθί τους στο δημόσιο και δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται με τα γλυφτρονια που βρίσκονται στις λίστες των υπουργών. Και ΟΧΙ δεν αμοίβονται με τους μισθούς που ακούγονται οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΥ. Οι μισθοί αυτοί είναι για τους δικούς τους και σε συγκεκριμένες θέσεις. Στο ΥΠ.ΟΙΚ που θεωρείται απο τα πιο καλώς αμοιβόμενα, κοντινό μου άτομο που προσελήφθει με διαγωνισμό πριν 25 χρόνια, ΑΜΟΙΒΟΤΑΝ με 2300€ εκ των οποιων ο μισθός βάσει του οποίου υπολογίζεται η σύνταξη είναι 1100!!!! και τα υπόλοιπα με τη μορφή επιδομάτων. Αν θεωρείτε οτι ένας τέτοιος μισθός μετά απο 25 χρόνια εργασίας, για εναν υπάλληλο ΠΕ που προλελήφθη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες είναι υπέργογκος, τότε έχετε χάσει κάθε μέτρο και σας έχει χτυπήσει ο προκλητικα κακοαμοιβόμενος ιδιωτικός τομέας στο κεφάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...