Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται παντου να βλεπουμε θεωρειες συνομοσιας. Πιο πιθανο θεωρω η ιστορια να ξεκινησε απο καποιο καμενο αριστερο που πιστευει οτι η επανασταση ειναι ο δρομος και προκειμενου να αναταραξει λιγο τα νερα να σκαρφιστηκε αυτο το παραμυθι...δεν βλεπω εξαλλου τι σκοπο υποχθονιο θα εξυπηρετουσε μια επανασταση τωρα εκτος απο τα λαικα συμφεροντα...

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν είναι κατασκέυασμα των πορνοκάναλων, βρομάει ασχημα.

αυτό θα φανεί αν μετά απο μία τέτοια ειρίνική διαμαρτυρία σκάσουν τα παλικαράκια-πρακτοράκια με τις κουκούλες και τις μολοτοφ. έτσι ώστε για μία ακομα φορά να έχει το αλοθι η αστυνομία να μπουκάρει.

Δεν είναι απαραίτητο η "πληροφορία" να είναι κατασκεύασμα των δημοσιογράφων για να γίνει το "έλα να δεις" στην όποια συγκέντρωση. Όπως γράφεις, το μόνο που αρκεί είναι να μπουν μερικοί με κουκούλες (ούτε καν μολότωφ), να αρχίσουν να πετάνε πέτρες στην αστυνομική παρουσία και να φωνάζουν κανά "επαναστατικό" σύνθημα. Τόσες φορές έχει γίνει στο παρελθόν...

Δημοσ.

αυτό θα φανεί ύποπτο αν μετά απο μία τέτοια ειρίνική διαμαρτυρία σκάσουν τα παλικαράκια-πρακτοράκια με τις κουκούλες και τις μολοτοφ. έτσι ώστε για μία ακομα φορά να έχει το αλοθι η αστυνομία να μπουκάρει.

Αυτά που λες δεν γίνονται στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.

Τη γέννησε, την έβαλε σε ένα καλαθάκι και την άφησε έξω από τη πόρτα του ορφανοτροφείου. Από τότε δε τη ξαναείδε κανείς.

Είσαι ψεύτης, υποκριτής, μαζοχιστής, αντιπρόσωπος και εκπρόσωπος.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το 'χετε ζαλίσει το θέμα. Καλή φάση η συγκέντρωση, όποιος θέλει πάει.

Caution όνομα και πράμα, άμα κάθεσαι και ψειρίζεις τι εννοούσε ο ποιητής, θα καταντήσεις να γίνεις πολιτικός. Έτσι έκαναν και αυτοί και χαιρόντουσαν κιόλας για την ανώτερη αντίληψη τους από αυτή της μάζας.

Εδώ θέλει μάζα. Just do it λέμε.

Αν είναι απάντηση στους Ισπανούς, αν το οργανώνουν τα κανάλια, αν θα σκάσουν παρακρατικοί, αν τέτοιες κινήσεις εκτονώνουν την αγανάκτηση αναποτελεσματικά, αν είναι καλύτερος ο Γκάντι ή αυτοί που έκαναν τη Γαλλική επανάσταση είναι... αντικείμενα προς συζήτηση στη συγκέντρωση.

Be there και τα λέμε.

Δημοσ.

^^ Aπο που προκυπτει οτι η Ισπανια ειναι σε χειροτερη θεση κοινωνικα?Επειδη εκει δεν κρυβουν οτι η ανεργια στα 18-33 ειναι 46%?Εδω ποσο ειναι?Γιατι δεν μας λενε?Αρκουνται σε ενα γενικο 15,9% απο πηγες της πλακας θεωρωντας οτι οσοι ειναι ασφαλισμενοι εργαζονται κιολας!!Στην Ελλαδα σαφως ειναι χειροτερα τα πραγματα απο ολες τις αποψεις.

Εντάξει, για τη βία με κάλυψε η απάντησή σου. Βεβαίως, από ένα σημείο και μετά είναι δύσκολο να διαχωρίσεις την αμυντική από την επιθετική βία, αλλά όταν δέχεσαι επίθεση είναι σχεδόν αδύνατο να μην αμυνθείς βίαια...

Για την ανεργία, στα έχω γράψει 5 φορές στην απογραφή και επιμένεις. Τα στοιχεία δημοσιεύονται κανονικά, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλιση, είναι κατά δήλωση του ερωτώμενου, βγαίνουν με ακριβώς την ίδια μεθοδολογία με της Ισπανίας και υπάρχουν και ανά ηλικιακή ομάδα στο site της ΕΛΣΤΑΤ. Για κάτω των 30 ετών είναι πάνω από 35%, αν θυμάμαι καλά. Είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Αν αναφέρεσαι στο ότι δεν το τονίζουν τα ΜΜΕ, να συμφωνήσω.

Η αποψη μου για το τι θα γινει στη χωρα:

Ετσι οπως ειναι η κατασταση και επειδη ενα 30-35% του Ελληνικου λαου εχει τεραστια συμφεροντα στη διατηρηση της τωρινης πολιτικης καταστασης ειναι παρα πολυ πιθανη η εμφυλια διαμαχη ή καλυτερα διατυπωμενο ενας civil war.Και παλι ιστορικα βασιζομενος ολα οδηγουν εκει.

Με αφορμή αυτό περί του 35%, να θέσω ένα ζήτημα που συχνά το ξεχνάμε. Οι άνθρωποι που έχουν συμφέρον να αλλάξουν τα πράγματα και την όρεξη να το παλέψουν είναι συνήθως οι νεότεροι σε ηλικία, για πολλούς λόγους. Αντίθετα, οι άνω των 50 συνήθως έχουν βολευτεί (με την καλή ή κακή έννοια) και έχουν κουραστεί, οπότε συνήθως είναι εναντίον μιας ριζικής αλλαγής, που μπορεί να τους ανατρέψει τα δεδομένα.

Σήμερα, η αναλογία των "νέων" προς του "ηλικιωμένους" είναι χειρότερη από ποτέ. Την περίοδο του 1968 και των επόμενων ετών, η αναλογία αυτή ήταν συντριπτικά υπέρ των νέων, που είχαν γεννηθεί μετά τον Β Παγκόσμιο. Μάλιστα, οι τότε ηλικιωμένοι ήταν κατά βάση αμόρφωτοι και χωρίς μεγάλη δύναμη στην κοινωνία. Σήμερα, οι ηλικιωμένοι είναι πολύ περισσότεροι, πιο μορφωμένοι και κατέχουν όλες τις σημαντικές θέσεις στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ζωή. Επομένως, αν το 1970 ήταν μια φορά δύσκολο να γίνει ανατροπή, τώρα είναι 10 και ένας πολύ βασικός λόγος, κατά τη γνώμη μου, είναι η αριθμητική αναλογία. Είμαστε μειονότητα.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι βρωμάει πίσω απο το όλο θέμα. Άσε που με τα όσα έχουν γίνει προσωπικά δεν βάζω σε κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα για να κατέβω για μια δήθεν διαδήλωση...

Δημοσ.

Ολοι μέσα παιδιά...

Σηκωθείτε απο τους καναπέδες και σταματήστε με τους κομπλεξισμους σας ορισμένοι...

Δημοσ.

Ο τσακ νόρις είναι ήδη στην πλατεία, αγανακτισμένος, στην κάθε πλατεία και πριν τους ισπανους. Αμέ.

Δημοσ.

^^ Aπο που προκυπτει οτι η Ισπανια ειναι σε χειροτερη θεση κοινωνικα?Επειδη εκει δεν κρυβουν οτι η ανεργια στα 18-33 ειναι 46%?

Πηγε 46%????Τι λεμε τωρα... :confused:

Δημοσ.

Άσε που με τα όσα έχουν γίνει προσωπικά δεν βάζω σε κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα για να κατέβω για μια δήθεν διαδήλωση...

Πιάνει τόπο η δράση των παρακρατικών.

Υ.Γ : Κάποιοι, (εκτος αν είστε πλούσιοι) πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε πια απο αυτή τη ζωή. Κατεβάινουν οι αριστεροί για πορείες, σας τη σπάει επειδή είναι αριστεροί. Κατεβάινουν οι εθνικιστές με καδρόνια, σας τι σπαει γιατί είναι εθνικιστές. Κατεβαίνουν οι ακομμάτιστοι για να διαμαρτυρηθουν, σας φαίνεται δήθεν πορεία...wtf?

Βεβαια εντάξει, υπάρχουν και οι "δε βάριεσαι, θα τα υποστούμε τα μετρα".

• Super Moderators
Δημοσ.

Ένα από τα βασικά συνθήματα των Ισπανών στην πλατεία Sol της Μαδρίτης είναι το "Κάντε ησυχία θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες".

Μάλλον το "σύνθημα" ήταν δικό μας εφεύρημα. Οπότε, εύλογα γεννάται το ερώτημα, ποιοι εγχώριοι εγκέφαλοι σκαρφίστηκαν το σύνθημα και σε τι, ακριβώς, αποσκοπούσαν.

Ακόμη και την ώρα που βουλιάζουμε, φαντασιωνόμαστε ότι είμαστε πρωταγωνιστές σε Τιτανικούς και υπερπαραγωγές: οι Ισπανοί μας ειρωνεύονται, το ΝΑΤΟ κάνει ασκήσεις για να καταστείλει τις εξεγέρσεις μας (ναι, το ίδιο ΝΑΤΟ που εβδομάδες τώρα δεν τολμάει να στείλει στρατό στη Λιβύη, καθώς, όπως φαίνεται, κρατάει εφεδρείες για την...Ελλάδα). Είτε είμαστε οι γνήσιοι απόγονοι των Ελ, είτε "διεθνώς ρεζίλια", οι φωτοδότες του πλανήτη ή οι παλιάτσοι του σύμπαντος, με εμάς ασχολούνται όλοι. Σύνθημα στα χείλη τους, εφιάλτης στα σχέδιά τους, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την Ελλάδα.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πάντως πόσοι αγανακτισμένοι (και βασικά ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ θα ειναι αυτοί; παρέα με χρυσαυγίτες ξερω 'γω; ) θα μαζευτείτε για να σκουπίζετε ο ένας τις μυξούλες του άλλου. Στη πανεργατική απεργία που ήσαστε με 20.000 κόσμο και με τους μισούς να πηγαίνουν στα νοσοκομεία; ΠΙΝΑΤΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΙ ΕΤΣΙ;

Σήμερα θα κατέβω για μπύρες. =ρ

Δημοσ.

Δηλαδή σήμερα κατεβαίνουν όσοι θίχτηκαν απο το υποθετικό ή όχι σύνθημα των Ισπανών? Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδη. Μπορεί να αποτέλεσε ψεύτικη ή μή αφορμή, αλλα αν μη τι άλλο, το (προς το παρόν) τρέρτζελο δηλώνει οτι η αγανάκτηση υπάρχει.

Και στο φινάλε, αν περιμένουμε απο τους πουλημένους συνδικαλίστες με τη μία μέρα απεργια κάθε 2 μήνες, τοτε σωθηκαμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή σήμερα κατεβαίνουν όσοι θίχτηκαν απο το υποθετικό ή όχι σύνθημα των Ισπανών? Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδη. Μπορεί να αποτέλεσε ψεύτικη ή μή αφορμή, αλλα αν μη τι άλλο, το (προς το παρόν) τρέρτζελο δηλώνει οτι η αγανάκτηση υπάρχει.

Και στο φινάλε, αν περιμένουμε απο τους πουλημένους συνδικαλίστες με τη μία μέρα απεργια κάθε 2 μήνες, τοτε σωθηκαμε.

Πώς λέμε, "καμία σχέση με αυτό που έγραψα εγώ;" Ε, αυτό ακριβώς.

Λατρεύω, όμως, το επιλεκτικό προσπέρασμα κατασκευασμένων ειδήσεων. Δε μας απασχολεί το ότι, χωρίς καμία διασταύρωση, αναπαράγεται μια είδηση, αρκεί η φόλα να οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Λαμπρή λογική.

Δημοσ.

Πώς λέμε, "καμία σχέση με αυτό που έγραψα εγώ;" Ε, αυτό ακριβώς.

Λατρεύω, όμως, το επιλεκτικό προσπέρασμα κατασκευασμένων ειδήσεων. Δε μας απασχολεί το ότι, χωρίς καμία διασταύρωση, αναπαράγεται μια είδηση, αρκεί η φόλα να οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Λαμπρή λογική.

Ναι όντως, ορισμένοι το προσπερνουν. Εγω προσωπικα έγραψα οτι ενδέχεται όντως να είναι παραπληροφόρηση. Είναι κατάφωρο στο ποστ μου. Μην ξεχνάμε οτι τα ίδια ΜΜΕ μετέδωσαν τις πληροφορίες και επομένως όσο μούφα μπορεί να είναι η μία, αλλο τόσο μπορει να είναι η άλλη. Αν θες πάντως, η αίσθηση που έχω είναι οτι αν ειπώθηκε τέτοιο σύνθημα, δεν ήταν στη κεντρική γραμμη του κινήματος και εκφράστηκε μεμονομένα. Εξ αρχής για σύνθημα χαβαλέ μου φάνηκε.

Απο εκεί και πέρα, μακάρι τόσα χρόνια η παραπληροφόρηση των έμμισθων ΜΜΕ να επέφερε απλα και μόνο καμμια διαδηλωσουλα. Το ζήτημα είναι οτι η πλύση εγκεφάλου μέσω της υποστηρίξης του σάπιου-διεφθαρμένου συστήματος προκάλεσε πολλά περισσότερα προβληματα για τα οποία δεν βλέπω να έχεις πάρει θέση.

Αλήθεια ποια είναι η άποψη σου για όλα όσα συμβαίνουν; θεωρείς ότι ολα πάνε περίφημα? Θεωρείς οτι δεν πάνε περίφημα αλλα δεν μπορείς να κάνεις τπτ και αράζεις? Θεωρείς οτι πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος αλλα κανένας απο τους μέχρι τώρα τρόπους δεν είναι σωστός και προτείνεις κάποιον άλλο? Θεωρεις οτι οι αντιδράσεις είναι σωστές και λογικές?Θεωρείς οτι μιά ζωή την έχουμε, δεν βαριέσαι? Θεωρείς οτι "είμαι αριστερος = κατεβαίνω στις πορείες", "είμαι δεξιος = δεν κατεβαίνω στις πορειες" χωρίς καν να διυλίζω στο κεφάλι μου τα όσα συμβαίνουν καθώς κληρονόμησα απο τον μπαμπα την ιδεολογία χωρίς να ξέρω τι σημαίνει?

Τι απ'ολα αυτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...