johnyboy Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον snoop. Το δικό μου ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά.Βγήκαμε στους δρόμους πάμε σε εκλογές.Μετά?Δυστυχώς εγώ δεν βλέπω κάποιον να μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.
bluesattack Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Όμως, αυτό που εδώ και μέρες ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω (ενώ εντωμεταξύ έχω κατηγορηθεί ότι νοσταλγώ τον Εμφύλιο, θέτω εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και, με διαφορά το καλύτερο, ότι αυτά που γράφω είναι τρομοφοβικά, ήτοι αποκαλύπτουν φοβία έναντι του...τρόμου) είναι τι προσπαθεί να πετύχει όλος αυτός ο κόσμος; Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού; Άρνηση αναγνώρισης του δανείου; Παράταση αποπληρωμής; Επιστροφή στη δραχμή; Παραμονή στο ευρώ; Άσκηση πίεσης στους κυβερνώντες να ακολουθήσουν άλλη πολιτική, και αν ναι, ποια; Μεταφορά των πολιτικών στις φυλακές; Έξοδο από την Ε.Ε.; Παραμονή στην Ε.Ε.; Προσπαθεις να βαλεις σε καλουπια την αγανακτιση του κοσμου. Επισης θεωρουμε οτι σωνει καλα θα πρεπει να εχει η ειναι εφικτο να εχει καποιο συγκεκριμενο στοχο (που εχουν δηλαδη προτασεις ) αρα και να υπαρχει βραχυπροθεσμο οφελος απο ολη αυτη την κινητοποιηση.Μπορει τα οφελη να ειναι μακροπροθεσμα , αφυπνιση του κοσμου, απαλλαγη απο την τυφλη κομματικοποιηση η αδιαφορια και επιστροφη στην πολιτικοποιηση (ακομα και αν δηλωνουν η δειχνουν καποιοι 'απολιτικ').Επισης ο αριθμος εχει μεγαλη σημασια, οσο μεγαλυτερος τοσο πιο μεγαλη και η ανησυχια των κυβερνωντων.Καλο δεν ειναι να νιωθουν μια ανασα στο σβερκο τους ?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Όχι, δεν προσπαθώ να βάλω την αγανάκτιση κανενός σε καλούπι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αγανακτεί με ό,τι θέλει. Το μόνο που προσπαθώ είναι να καταλάβω τι ζητάμε, πριν ενώσω τη φωνή μου με τους άλλους. Από το πρωί, γνωστή με έχει πρήξει στα μηνύματα μέσω facebook να "κατέβω πλατεία" (*). Η κυρία αυτή, καθηγήτρια, με οργανική σε νησί του Αιγαίου, δεν έχει πατήσει ούτε μία μέρα εκεί. Κατορθώνει να εξασφαλίζει "αποσπάσεις" στην Αθήνα, στο υπουργείο ή αλλού. Δηλώνει αγανακτισμένη. Κι εγώ αγανακτισμένος είμαι. Εκείνη είναι αγανακτισμένη γιατί το κράτος της κόβει το μισθό. Εγώ είμαι αγανακτισμένος γιατί το κράτος την προσέλαβε και δε τη χρησιμοποίησε ποτέ στη θέση για την οποία την πήρε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είμαστε και οι δύο αγανακτισμένοι, με τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους, για τελείως διαφορετικούς λόγους. Εγώ αυτό το θεωρώ κρίσιμο ζήτημα. Ελεύθερος είναι ο καθένας να το θεωρεί ασήμαντο ή, έστω, ήσσονος σημασίας απέναντι στην ανάγκη να "αντιδράσουμε". Πείτε με περίεργο, αλλά ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που, προτού αντιδράσουν, προτιμούν να ξέρουν γιατί αντιδράνε. (*) Παρενθετικά, έχει ενδιαφέρον το ότι η φράση που κατέστησε πασίγνωστη στο πανελλήνιο ο χαβαλετζής, αργόσχολος Τζίμης, από τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, το "πάμε πλατεία", γίνεται σύνθημα για να κληθούν σε "αφύπνιση" και "αντίδραση" οι συμπολίτες μας. Είναι αντίστοιχο φαινόμενο με το "Τυχαίο; Δε νομίζω" που κατέληξε πασατέμπος και επωδός κάθε "υποψιασμένου", ενώ προέκυψε μέσα από υποδειγματικά μπουρδολογικές διαφημίσεις.
μαφαλντα Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Προφανώς και θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι αυτονόητο. Μόνο όσοι φαντασιώνονται 1 δις (sic) ανθρώπους να έχουν θέσει στο περιθώριο "κάθε διαφωνία" μπορεί να νομίζουν κάτι άλλο. Όμως: Δεν παραγνωρίζω την αξία της κινητοποίησης του κόσμου, αλλά έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι τελικά χρήσιμη η προσέγγιση "πάμε κάτω, και βλέπουμε τι θα ζητήσουμε". Εφόσον οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, προτού κατεβούμε 1.000.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα και παραλύσουμε για μία εβδομάδα την οικονομία, δε θα έπρεπε να ξέρουμε με ποιο στόχο κατεβαίνουμε; Είναι παράλογο να θέλω να ξέρω αν η δική μου αγανάκτιση πηγάζει από τα ίδια αίτια με τη δική σου; (σχηματικά το "σου") Είναι δυνατόν πρώτα να μουτζώσουμε, και μετά να αποφασίσουμε για τι μουτζώνουμε; Αυτό μου θυμίζει ένα περιστατικό από το 2ο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σιένα: σφυρίζει ο διαιτητής, "εεεεεεεεεεε!" η εξέδρα, μούτζες, μπινελίκια, κάμποσες Ιταλικές βρισιές και μετά, δειλά-δειλά, ερωτήσεις του στυλ "τι έδωσε ρε παιδιά;" Αυτό με προβληματίζει: όχι η αγανάκτιση του κόσμου, αλλά ότι ξεκινάμε να φωνάξουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι αν φωνάζουμε για το ίδιο πράγμα με το διπλανό μας. Παράδειγμα: δημοσίευσε ο Erwdios για ενημέρωση ένα πρώτο "ψήφισμα". Διαφωνώ σε ένα βασικό σημείο (άρνηση αναγνώρισης χρέους) και, από ό,τι θυμάμαι, ούτε εκείνος συμφωνεί απόλυτα. Είναι παράλογο να προβληματίζομαι για το ενδεχόμενο, κατεβαίνοντας σε ένα χώρο όπου, με τον αριθμό των ανθρώπων που αρχίζει να συγκεντρώνεται, κάθε σκέψη περί συγκερασμού της κάθε άποψης περνά στη σφαίρα της ουτοπίας, η παρουσία μου ενδεχομένως να βοηθήσει ώστε να επικρατήσουν απόψεις που τις θεωρώ καταστροφικές για τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας; Θα πει κανείς, "κάλλιστα μπορεί να επικρατήσει μια άποψη με την οποία διαφωνείς ή τη βρίσκεις ακόμη και καταστροφική". Συμφωνώ απόλυτα. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Όμως, κανονικά, συμμετέχω σε μια πορεία όταν συμφωνώ με τα αιτήματα που προβάλλει. Βρίσκω δύσκολο να συμβιβαστώ με τη σκέψη πως, πρώτα κατεβαίνω, και μετά πληροφορούμαι τι διεκδικώ. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς λόγους για να είμαστε αγανακτισμένοι.Κατεβαίνουμε όμως γιατί μας ενώνουν οι αγωνίες και τα όνειρα. Με ενοχλεί η χειρονομία αλλά νομίζω ότι έχουν λόγο να το κάνουν ,δεν χρειάζεται να βγει απόφαση για το αν οι 300 έπραξαν καλώς ΄και πχ αδίκως τους φασκελώνουν. Μέχρι πρότινος σοβαροί και υποτίθεται υπεύθυνοι πολιτικοί άντρες λέγανε ασύστολα ψέματα,χωρίς να λάβουν υπόψιν τους εσένα,εμένα ,τα σχέδια του άλλου, γνωρίζοντας τις ανατροπές που θα είχε η ζωή μας.Το μάθαμε με δραματικό τρόπο. Snood στον Τιτανικό του κ. υπουργού θα κάνω ότι μπορώ για να μην μπει σε βάρκα κανένας από αυτούς.Δεν είναι πορεία είναι πίεση,παρουσία,κάτι που μπορεί να γίνει πολύ ορμητικό ανά πάσα στιγμή.
bluesattack Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Τι σημαίνει αυτό; Ότι είμαστε και οι δύο αγανακτισμένοι, με τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους, για τελείως διαφορετικούς λόγους. Αρα λοιπον ο κοινος σας στοχος ειναι να δειξετε στους ανθρωπους αυτους οτι ειναι ανεπιθυμητοι. Για αρχη και βλεπουμε...Κανε την καρδια σου πετρα,ο ''εχθρος'' του ''εχθρου'' σου ειναι και δικος σου..εχθρος , καπως ετσι δεν παει ?
Lucifer Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Για αρχη και βλεπουμε... Γιατί αν κάτι μας έφερε σε αυτή την κατάντια, ΔΕΝ είναι το παραπάνω quote.
Critter Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 1. Haldol, πως μπορείς να τεκμηριώσεις την αυθεντικότητα των προιόντων που φοράνε οι "αγανακτισμένοι"? Εγω μπορω να σε διαβεβαιώσω ότι το 90% των τσαντών LV, Burberry, Marc Jacobs κλπ, είναι μούφες big time (αυτο ισχυει για το σύνολο των ελλήνων). Μιλάμε τώρα για τσάντες που κοστίζουν πάνω απο 1000αρικο αυθεντικές. Ακόμα και ένας ευκατάστατος θα το σκεφτότανε σοβαρά για να τις πάρει. Το ιδιο ισχύει και για τα ρούχα και για να παπούτσια. Btw κυκλοφορεί απιστευτος αριθμός απο millenium της nike απο santa barbara κτλ. Αυτά στα λέω γιατι ασχολούμαι αρκετά με την ένδυση. Οι μαυροι στην Ερμού κάνουν χρυσές δουλειές. Αν δεν έιχαν λαό να τα αγοράζει, δεν θα κάναν αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια τώρα. Δες επίσης ποσες δεκάδες 1000αδες προιόντα μαιμου έχει κατασχέσει το ΣΔΟΕ τελευταια. Όλα αυτα κάποιοι τα αγοράζουν. 2. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με τις μούφες μέσα στο παιχνιδι, η πλειοψηφία του κόσμου στο σύνταγμα φοράει branded ρούχα. Αν λοιπόν η μειοψηφία της μειοψηφίας φοράει αυθεντικά branded ρούχα, τοτε το δείγμα δεν είναι σαφέστατα αντιπροσωπευτικό. ΩΣΤΟΣΟ, σίγουρα μέσα στον όχλο, θα υπάρχουν και άτομα (ίσως και αρκετά) που είτε κάνουν χαβαλέ ενώ το φυσάνε, είτε είναι στους κλασικούς του μλκες τους έλληνες που παίρνουν 800€ μισθό και βάζουν δόσεις για iphones και ρούχα 1500€ το μήνα με αποτέλεσμα να τους κυνηγάνε οι τράπεζες. Υπάρχουν βεβαια και νέοι των 600-700€ που μένουν σπίτι τους και τα 600€ είναι υπεραρκετα για να τα σπαταλησουνε παίρνοντας iphones. Δεν τους κατηγορώ αυτούς. Εδώ όμως θεωρω οτι ο λογικός συλλογισμός είναι ο εξής : Προφανώς και είναι φαινομενικά υποκριτικό ο συγκεκριμένος - κακοπληρωμένος όμως - πολιτης να κυκλοφορεί με "εξοπλισμο" 2000€ και να λέει "μου βάζουνε το αγγούρι στο κώλο" ΑΛΛΑ απο την άλλη το δεδομένο είναι οτι ακόμα και αν χρησιμοποιούσε τα χρήματα με σύνεση, δεν θα φτάνανε ούτε για ζήτω. Άσε που κάποιος μπορει να σπαταλούσε έτσι τα λεφτά του, να έμεινε άνεργος και απλά να του μείνανε τα iphones κληρονομιά. Αυτες λοιπόν οι κατηγορίες, έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αλλα ταυτόχρονα θα πρεπει και να συνετηστούν. Αυτό άλλωστε θα το κάνουν θέλουν δε θέλουν και ίσως είναι το μόνο θετικό ,που βγαίνει για αυτους μεσα απο την κρίση. Θεωρώ λοιπόν τη συμμετοχή τους ΚΑΙ ως μία παραδοχή των δικών τους λαθών, κάτι σαφώς μη καταδικαστέο.
bluesattack Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Εμένα με καλύπτει το παρακάτω: "Αυτό που έχει ενδιαφέρον με τους Αγανακτισμένους είναι ότι αποφάσισαν να λειτουργήσουν πολιτικά, αν όχι σε επίπεδο σκέψης, τουλάχιστον σε επίπεδο πρακτικής. Η περίφημη συνέλευση είναι σίγουρο ότι θα εισάγει πολλούς σε έννοιες που αγνοούσαν ή απέφευγαν. Την πολιτική απόφαση και την πολιτική πράξη. Και είναι εξίσου σίγουρο ότι πολλοί θα εκπλαγούν.Θα εκπλαγούν συνειδητοποιώντας ότι από τους 80000 συμμετέχουν στις συνελεύσεις το πολύ 1000 (που θα βαίνουν μειούμενοι) υλοποιώντας αυθόρμητα και στρεβλά την έννοια της εκπροσώπησης την οποία ξορκίζουν φωναχτά με αιτήματα για δήθεν άμεση δημοκρατία. Θα αναρωτηθούν τα θεμελιώδη περί εκπροσώπησης και αποτελεσματικότητας της μαζικής συμμετοχής. Θα πιεστούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για τις οποίες θα μετανιώσουν όπως η πρόταση για παρανομία της Χ.Α. . Θα δουν τι σημαίνει να μην τραβάνε όλοι και κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάστάσεις. Τελικά θα νιώσουν την ανηφόρα του να εκτείθεσαι πολιτικά και ένας λαός να έχει τα μάτια του πάνω σου. Να συνυπάρχεις με ανθρώπους που την ώρα της απόφασης σφυρίζουν εξυπνακίστικα. Θα δουν ότι ο πολιτικός οπορτουνισμός και η αλητεία δεν χρειάζονται απαραίτητα χρώμα και κομματικό brand. Ότι στο κάτω κάτω της γραφής, η πολιτική είναι δραστηριότητα ανθρώπινη και σέρνει μαζί της τις ασχήμιες του ανθρώπινου είδους. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα δύσκολα της πολιτικής τα οποία απ'έξω είναι σχεδόν αόρατα. Και ίσως τότε δώσουν μία τελική απάντηση στο ερώτημα που τους βασανίζει: "Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο ανίκανοι?" http://lolasc.posterous.com/54916025 Και αυτό: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7120 Τι λες ρε παιδι μου.Τα καημενουλια...τι τραβανε. Αμα ειναι τοσο δυσκολο γιατι δεν παραιτουνται ,μπορει να βρεθει καποιος ικανοτερος , που ξερεις ..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Εκτιμώ (και ευχαριστώ) το Lucifer γιατί με πέντε κουβέντες εξήγησε αυτό που έχω αποτύχει να εξηγήσω με όλα αυτά τα κατεβατά που έχω γράψει.
bluesattack Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Γιατί αν κάτι μας έφερε σε αυτή την κατάντια, ΔΕΝ είναι το παραπάνω quote. Δεν καταλαβαινει .Θελει λιανα
pappous_soulis Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Εκείνη είναι αγανακτισμένη γιατί το κράτος της κόβει το μισθό. Εγώ είμαι αγανακτισμένος γιατί το κράτος την προσέλαβε και δε τη χρησιμοποίησε ποτέ στη θέση για την οποία την πήρε. Κατανοητό αυτό που λες αν και διαφωνώ. Με το να ενώσεις τη φωνή σου με αυτές των πρώην βολεμένων-νυν αγανακτισμένων δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Στην χειρότερη να μείνουν τα πράματα ως έχουν.
Erwdios Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 1. Haldol, πως μπορείς να τεκμηριώσεις την αυθεντικότητα των προιόντων που φοράνε οι "αγανακτισμένοι"? Εγω μπορω να σε διαβεβαιώσω ότι το 90% των τσαντών LV, Burberry, Marc Jacobs κλπ, είναι μούφες big time (αυτο ισχυει για το σύνολο των ελλήνων). Μιλάμε τώρα για τσάντες που κοστίζουν πάνω απο 1000αρικο αυθεντικές. Ακόμα και ένας ευκατάστατος θα το σκεφτότανε σοβαρά για να τις πάρει. Το ιδιο ισχύει και για τα ρούχα και για να παπούτσια. Btw κυκλοφορεί απιστευτος αριθμός απο millenium της nike απο santa barbara κτλ. Αυτά στα λέω γιατι ασχολούμαι αρκετά με την ένδυση. Οι μαυροι στην Ερμού κάνουν χρυσές δουλειές. Αν δεν έιχαν λαό να τα αγοράζει, δεν θα κάναν αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια τώρα. Δες επίσης ποσες δεκάδες 1000αδες προιόντα μαιμου έχει κατασχέσει το ΣΔΟΕ τελευταια. Όλα αυτα κάποιοι τα αγοράζουν. 2. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με τις μούφες μέσα στο παιχνιδι, η πλειοψηφία του κόσμου στο σύνταγμα φοράει branded ρούχα. Αν λοιπόν η μειοψηφία της μειοψηφίας φοράει αυθεντικά branded ρούχα, τοτε το δείγμα δεν είναι σαφέστατα αντιπροσωπευτικό. ΩΣΤΟΣΟ, σίγουρα μέσα στον όχλο, θα υπάρχουν και άτομα (ίσως και αρκετά) που είτε κάνουν χαβαλέ ενώ το φυσάνε, είτε είναι στους κλασικούς του μλκες τους έλληνες που παίρνουν 800€ μισθό και βάζουν δόσεις για iphones και ρούχα 1500€ το μήνα με αποτέλεσμα να τους κυνηγάνε οι τράπεζες. Υπάρχουν βεβαια και νέοι των 600-700€ που μένουν σπίτι τους και τα 600€ είναι υπεραρκετα για να τα σπαταλησουνε παίρνοντας iphones. Δεν τους κατηγορώ αυτούς. Εδώ όμως θεωρω οτι ο λογικός συλλογισμός είναι ο εξής : Προφανώς και είναι φαινομενικά υποκριτικό ο συγκεκριμένος - κακοπληρωμένος όμως - πολιτης να κυκλοφορεί με "εξοπλισμο" 2000€ και να λέει "μου βάζουνε το αγγούρι στο κώλο" ΑΛΛΑ απο την άλλη το δεδομένο είναι οτι ακόμα και αν χρησιμοποιούσε τα χρήματα με σύνεση, δεν θα φτάνανε ούτε για ζήτω. Άσε που κάποιος μπορει να σπαταλούσε έτσι τα λεφτά του, να έμεινε άνεργος και απλά να του μείνανε τα iphones κληρονομιά. Αυτες λοιπόν οι κατηγορίες, έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αλλα ταυτόχρονα θα πρεπει και να συνετηστούν. Αυτό άλλωστε θα το κάνουν θέλουν δε θέλουν και ίσως είναι το μόνο θετικό ,που βγαίνει για αυτους μεσα απο την κρίση. Θεωρώ λοιπόν τη συμμετοχή τους ΚΑΙ ως μία παραδοχή των δικών τους λαθών, κάτι σαφώς μη καταδικαστέο. Πάνω σε αυτό θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Εγώ που κατέβηκα με μπλουζάκι Nike το οποίο αγόρασα 20 ευρώ πριν 2 χρόνια, μπορώ να διαμαρτυρηθώ ή πρέπει να κατέβω με κανένα μπλουζάκι adipas για να ευσταθεί η διαμαρτυρία μου? Στην τελική έχετε σκεφτεί όλοι όσοι κατηγορείτε τους έχοντες iPhone κλπ ότι προσέφεραν στην αγορά και συνεπώς και στο κράτος (το iPhone το παίρνεις με απόδειξη, λόγω εγγύησης) πολύ περισσότερα απ' όσους αποταμίευσαν? Έχετε καταλάβει ότι όσοι λειτουργούσαν δίχως σύνεση στο ξόδεμα των χρημάτων τους, κινούσαν την κρατική μηχανή μέχρι σήμερα? Αυτοί βέβαια που τα έφαγαν, όχι μόνο δεν τα ξαναέριξαν στην ελληνική αγορά, αλλά φρόντισαν να τα βγάλουν στις Ελβετίες και τώρα αυγατίζουν.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Κατανοητό αυτό που λες αν και διαφωνώ. Με το να ενώσεις τη φωνή σου με αυτές των πρώην βολεμένων-νυν αγανακτισμένων δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Στην χειρότερη να μείνουν τα πράματα ως έχουν. Χαίρομαι για την αισιοδοξία σου αλλά, δυστυχώς, δε τη συμμερίζομαι. Αντίθετα με την άποψη που ακούγεται πολύ τώρα τελευταία, δηλαδή ότι "δεν πάει παρακάτω", είμαι της γνώμης ότι μπορεί ευκολότατα να πάει όχι λίγο, αλλά εφιαλτικά πολύ "παρακάτω". Επομένως, θεωρώ ότι στη χειρότερη τα πράγματα μπορούν να γίνουν απελπιστικά. Μάλιστα, αν κρίνω από ορισμένα πράγματα που έχουν ακουστεί στις συγκεντρώσεις (αλλά και σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους) πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνουν ορισμένες από τις δημοφιλείς προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Haldol Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 1. Haldol, πως μπορείς να τεκμηριώσεις την αυθεντικότητα των προιόντων που φοράνε οι "αγανακτισμένοι"? Εγω μπορω να σε διαβεβαιώσω ότι το 90% των τσαντών LV, Burberry, Marc Jacobs κλπ, είναι μούφες big time (αυτο ισχυει για το σύνολο των ελλήνων). Μιλάμε τώρα για τσάντες που κοστίζουν πάνω απο 1000αρικο αυθεντικές. Ακόμα και ένας ευκατάστατος θα το σκεφτότανε σοβαρά για να τις πάρει. Το ιδιο ισχύει και για τα ρούχα και για να παπούτσια. Btw κυκλοφορεί απιστευτος αριθμός απο millenium της nike απο santa barbara κτλ. Αυτά στα λέω γιατι ασχολούμαι αρκετά με την ένδυση. Οι μαυροι στην Ερμού κάνουν χρυσές δουλειές. Αν δεν έιχαν λαό να τα αγοράζει, δεν θα κάναν αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια τώρα. Δες επίσης ποσες δεκάδες 1000αδες προιόντα μαιμου έχει κατασχέσει το ΣΔΟΕ τελευταια. Όλα αυτα κάποιοι τα αγοράζουν. 2. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με τις μούφες μέσα στο παιχνιδι, η πλειοψηφία του κόσμου στο σύνταγμα φοράει branded ρούχα. Αν λοιπόν η μειοψηφία της μειοψηφίας φοράει αυθεντικά branded ρούχα, τοτε το δείγμα δεν είναι σαφέστατα αντιπροσωπευτικό. 1. Σε αυτό έχεις δίκιο, όντως δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αυθεντικά. Θέωρησα δεδομένο όμως ότι θα είναι original βάση της δικιάς μου φιλοσοφίας που μου απαγορεύει να πάρω «μαϊμού». Λάθος μου. 2. Μίλησα για την πλατεία του Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα, όχι για το Σύνταγμα. Την ημέρα που ήμουν εκεί όντως ίσχυε το ποσοστό που ανέφερα (το 1/3 τουλάχιστον), βέβαια όπως πολύ σωστά παρατήρησες... όντως δεν ξέρω αν ήταν αυθεντικά (με εξαίρεση τα smartphones ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.