Erwdios Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 @ Erwdios: Αντιγραφή μιας διαφήμισης της Apple, μιας εταιρείας που (αν μη τι άλλο) κατηγορείται για ελιτισμό, μερικοί δε την θεωρούν συνώνυμο του καπιταλισμού και του καταναλωτισμού. http://www.youtube.com/watch?v=4oAB83Z1ydE Αν μην τι άλλο, η Apple είχε βάλει στο videoclip κάποιους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. Όχι μούτζες. Αν το έβλεπες στο youtube το video θα παρατηρούσες την περιγραφή: Edit: This video is based on an old Apple commercial with real pictures of Spain and Greece. Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό. Αν ήταν κομματική η κίνηση θα είχαν πληρωθεί, ένας σκηνοθέτης, 2 μοντέρ, 10 ηθοποιοί, 10 κάμεραμαν με λεφτά από το κράτος (δικά μου και δικά σου κοινώς) και θα είχαν πετύχει πολύ λιγότερα.
orotoi Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Εμ , μα μονο για γελια ειναι. ε ναι.. αμα παίρνεις κάποιες μεμονωμένες εικόνες.. οπου κάποιος έκανε σατιρικά ή εστω να δεχτώ και ηλίθια.. και 2-3 συνθήματα τα οποία δε στέκουν ή δε προσφέρουν κάτι (πχ. κάψε τη βουλή κτλ) σίγουρα τέτοιο νόημα θα βγάλεις. Τι να λέει που κατέβηκε τόσος κόσμος.. μαλακίες.. Σχολίασε ας πούμε το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δε τελείωσε το ΄73".. το ίδιο για γέλια το θεωρείς? Πολύ θα ήθελα να έβλεπα τι θα έκαναν αυτά τα καθίκια που βαράνε με τα γκολμπ ανυπεράσπιστους νέους και νέες αν καμιά 50αριά από τους αγανακτησμένους είχαν φέρει doberman, buldog και pitbull και τα περέτασαν στην πρώτη γραμμή αντιμέτωποι με τους μπουχέσες Ματατζήδες.Θα σήκωναν χεράκι; θα τα πυροβολούσαν. Μην γίνεσαι των άκρων. Το «ρακένδυτος και σκελετωμένος» απέχει πάρα πολύ απ' το κινητό των 500€. Και φυσικά, δεν υπήρχαν μόνο ακριβά κινητά. Υπήρχαν και ακριβά ρούχα, παπούτσια, ότι θέλεις. Δεν πιστεύω ότι κάποιος που έχει εξαθλιωθεί τόσο όσο -υποτίθεται- όσοι συμμετείχαν εκεί να έχει iPhone 4, παπούτσι Prada και τσαντάκι Marc Jacobs. αφού το λέει ο νόμος των διαδηλώσεων.. Πρέπει να είσαι κάτω απο 50κιλά, άπλυτος και με τρύπιο τζίν. 200ευρώ έχει το iphone.. με καμια σύνδεση με καμια επιδότηση.. Δε βρισκω κανενα νοημα για ολο αυτο. Βαρουσατε με λειζερ στο συνταγμα, λεγατε συνθηματα και ολα τα στορια ηταν κλειστα. Οι βουλευτες ολοι ηταν στα σπιτια τους και αλλοι σε εστιατορια και ετρωγαν στην υγεια μας.. Μονο υπαλληλοι υπαρχουν μεσα στη βουλη τετοια ωρα. Κανεις δεν σας ακουει μαγκες μου. είναι προφανώς συμβολικό. σίγουρα ακούν (άλλο αν δεν ιδρώνει το αυτί τους προς το παρών). http://www.facebook.com/notes/anonmi-timbrosi/anonymous-op-want-greece-message-to-world-citizens-and-the-media/125717377507537 target imf.org 1/6
viper2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αυτό το thread κοντεύει να γίνει Τρόλεϊ από τα λογής trolls που το έχουν κατακλύσει. ισχυει αυτο που λες μολις του απαντησα κ εσενα για ιδεολογο σε ειχα αλλα χαλασες! Ξεπεσες στην τυπικη μορφη γραψιματος. Που πηγε ρε το ποιημα σταιλ γραψιμο σου? Στον καιαδα το εστειλες? fixed in others news υπαρχουν αναλυσεις οτι ο γκαντι εφερε την ινδια στον πατο^2...
nicoc89 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 200ευρώ έχει το iphone.. με καμια σύνδεση με καμια επιδότηση.. Από που ? ψάχνω κινητό μέχρι 200 ευρώ
35apontos Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αφήστε ήσυχη την Apple.Μας έπεσε το άϊ-κάτι σε μπάζα,απ' τη μεριά της οθόνης.Βγάλαμε το screen protection (κινέζικη ζελατίνα του 0.5€),το φτύσαμε να φύγουν τα χώματα,το τρίψαμε να καθαρίσει και δεν έπαθε ούτε μία γρατζουνιά η οθόνη του,φυσικά συνεχίζει και δουλεύει συνεχώς και αδειαλλείπτως.Ενώ ένα ίσης τιμολογιακής κατάστασης Acerάκι μόλις σντριμώχτηκε λιγάκι στη μπανάνα μαζί με άλλα πραματάκια,ήθελε αλλαγή digi+screen. Είδα ακόμα άϊ-κάτι σπασμένο εμφανώς,να τηλεφωνάει... Συνεχίστε,αλλά δεν μπορώ να μη χώνομαι.Ας έκανε και 1000 κι ας έπεφτε σε μπάζα με την οθόνη προς τα κάτω και μετά να δούλευε όπως πρώτα...
Haldol Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 αφού το λέει ο νόμος των διαδηλώσεων.. Πρέπει να είσαι κάτω απο 50κιλά, άπλυτος και με τρύπιο τζίν.200ευρώ έχει το iphone.. με καμια σύνδεση με καμια επιδότηση.. Τα τσαντάκια και τα τζιν των σχεδιαστών όμως δεν πάνε με επιδοτήσεις και συνδέσεις. Το ότι υπήρχαν πάρα πολλοί με καλή οικονομική κατάσταση (ώστε να μπορούν να έχουν ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών) εμένα μου λέει πολλά.
Erwdios Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Τα τσαντάκια και τα τζιν των σχεδιαστών όμως δεν πάνε με επιδοτήσεις και συνδέσεις. Το ότι υπήρχαν πάρα πολλοί με καλή οικονομική κατάσταση (ώστε να μπορούν να έχουν ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών) εμένα μου λέει πολλά. OMFG Έχεις την εντύπωση ότι είμαστε Αίγυπτος? Για να ξεσηκωθούμε δηλαδή πρέπει πρώτα να εξαθλιωθούμε?
Haldol Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Όχι, αλλά είναι τουλάχιστον υποκριτής όποιος ξεσηκώνεται ενώ είναι σε θέση να αγοράζει τσαντάκια των 900€. Το είπα και προηγουμένως, από το ένα άκρο στο άλλο υπάρχει τρομερή απόσταση. Προφανώς και δεν θα περιμένεις να τρέφεσαι με ψωμί και τυρί πριν ξεσηκωθείς, το να κατεβαίνεις όμως σε αυτές τις εκδηλώσεις με ρούχα και gadgets συνολικής αξίας 2,500€ είναι γελοίο. Γελοίο θα ήταν να κατέβει και ο Λάτσης στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας, γελοίο είναι κι αυτό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Όχι, αλλά είναι τουλάχιστον υποκριτής όποιος ξεσηκώνεται ενώ είναι σε θέση να αγοράζει τσαντάκια των 900€. Το είπα και προηγουμένως, από το ένα άκρο στο άλλο υπάρχει τρομερή απόσταση. Προφανώς και δεν θα περιμένεις να τρέφεσαι με ψωμί και τυρί πριν ξεσηκωθείς, το να κατεβαίνεις όμως σε αυτές τις εκδηλώσεις με ρούχα και gadgets συνολικής αξίας 2,500€ είναι γελοίο. Γελοίο θα ήταν να κατέβει και ο Λάτσης στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας, γελοίο είναι κι αυτό. Το ότι κάποιοι κατέβηκαν για χαβαλέ ή επειδή είναι "μόδα", σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ούτε είναι κακό να έχει κανείς iphone και να αγανακτεί (εκτός κι αν όποιος έχει iphone το έχει πάρει με μίζα, βύσμα ή χάρη στο "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία"). Ούτε πρέπει να αποστεωθεί κανείς από την πείνα για να αγανακτίσει. Όμως, αυτό που εδώ και μέρες ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω (ενώ εντωμεταξύ έχω κατηγορηθεί ότι νοσταλγώ τον Εμφύλιο, θέτω εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και, με διαφορά το καλύτερο, ότι αυτά που γράφω είναι τρομοφοβικά, ήτοι αποκαλύπτουν φοβία έναντι του...τρόμου) είναι τι προσπαθεί να πετύχει όλος αυτός ο κόσμος; Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού; Άρνηση αναγνώρισης του δανείου; Παράταση αποπληρωμής; Επιστροφή στη δραχμή; Παραμονή στο ευρώ; Άσκηση πίεσης στους κυβερνώντες να ακολουθήσουν άλλη πολιτική, και αν ναι, ποια; Μεταφορά των πολιτικών στις φυλακές; Έξοδο από την Ε.Ε.; Παραμονή στην Ε.Ε.; Όταν τα ρωτάω αυτά, θέτω "ψευτοδιλήμματα". Όταν λέω πως πολλές από τις παραπάνω θέσεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες μεταξύ τους, και διερωτώμαι πού θα μπορούσε να οδηγήσει ένα "κίνημα" αποτελούμενο από ανθρώπους με τελείως διαφορετική άποψη για τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση και τους τρόπους εξόδου από αυτή, κατηγορούμαι ότι επιχειρώ να διασπάσω το κίνημα των πολιτών. Τόσο καταλαβαίνουν ορισμένοι. OMFG Έχεις την εντύπωση ότι είμαστε Αίγυπτος? Για να ξεσηκωθούμε δηλαδή πρέπει πρώτα να εξαθλιωθούμε? Αυτό το ερώτημα δε θα έπρεπε να τεθεί σε όσους μας καλούν να μετατρέψουμε την Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Ταχίρ;
Erwdios Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αυτό το ερώτημα δε θα έπρεπε να τεθεί σε όσους μας καλούν να μετατρέψουμε την Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Ταχίρ; Σε παλμό, σε κόσμο, σε συμμετοχή. Πρέπει να γίνεις Αιγύπτιος δηλαδή για να κατεβάσεις 1 εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα? Αν βέβαια είχαμε προεκλογική συγκέντρωση κάποιου κόμματος, θα είχαμε πάνω από 1 μύριο κόσμο εύκολα. Δηλαδή όταν λέμε οι Ολυμπιακοί να κάνουμε το ΣΕΦ κόλαση, εννοούμε να κατέβει κι ο Lucifer αυτοπροσώπως?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Σε παλμό, σε κόσμο, σε συμμετοχή. Πρέπει να γίνεις Αιγύπτιος δηλαδή για να κατεβάσεις 1 εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα? Αν βέβαια είχαμε προεκλογική συγκέντρωση κάποιου κόμματος, θα είχαμε πάνω από 1 μύριο κόσμο εύκολα. Ποια ήταν η τελευταία φορά που συγκέντρωση κόμματος μάζεψε 1 μύριο, εύκολα; Εγώ συγκεντρώσεις σε κλειστά ή, στο τσακίρ κέφι, σε ανοιχτά γήπεδα θυμάμαι, και ούτε καν στις τελευταίες εκλογές. Τέλος πάντων, εγώ σε κανένα δεν αμφισβητώ το δικαίωμα να διαμαρτύρεται -και δη ειρηνικά. Άλλα είναι τα ερωτήματα που θέτω. edit: στο αθλητικό παράδειγμα, δε θα ήθελα να απαντήσω.
Erwdios Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Ποια ήταν η τελευταία φορά που συγκέντρωση κόμματος μάζεψε 1 μύριο, εύκολα; Εγώ συγκεντρώσεις σε κλειστά ή, στο τσακίρ κέφι, σε ανοιχτά γήπεδα θυμάμαι, και ούτε καν στις τελευταίες εκλογές. Τέλος πάντων, εγώ σε κανένα δεν αμφισβητώ το δικαίωμα να διαμαρτύρεται -και δη ειρηνικά. Άλλα είναι τα ερωτήματα που θέτω. edit: στο αθλητικό παράδειγμα, δε θα ήθελα να απαντήσω. Έξυπνος άνθρωπος είσαι, μην αρχίσουμε να παίζουμε με τις κυριολεξίες και τις μεταφορές. Επίσης: http://youtu.be/5PLDDw9584A
orotoi Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Από που ? ψάχνω κινητό μέχρι 200 ευρώ απο την κόκκινη.. Τα τσαντάκια και τα τζιν των σχεδιαστών όμως δεν πάνε με επιδοτήσεις και συνδέσεις. Το ότι υπήρχαν πάρα πολλοί με καλή οικονομική κατάσταση (ώστε να μπορούν να έχουν ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών) εμένα μου λέει πολλά. εμένα μου λέει πολλά οτι κατεβαίνουν ακόμη κι αυτοί.. snoob.. σε αυτό που επιμένεις έχεις εν μέρη δίκιο και συμφωνώ σχετικά με τις διαφορετικές 'προτάσεις' που θα χει ο καθένας.. Το θέμα τώρα είναι να κουνηθεί ο κόσμος.. έρχονται και τα αιτήματα σιγά σιγά αλλά δεν είναι κατι απλό.. Οι περισσότεροι απ όσους κατεβαίνουν δε θέλουν εφιαλτικά σενάρια τύπου, επιστροφή στη δραχμή κτλ.. αυτά ακούγονται γιατί έχει δουλέψει καλά η μέχρι τώρα προπαγάνδα και τρομοκρατεία όσων τα λένε καιρό τώρα.. το ίδιο και για τους μετανάστες και όλα.. Θέλει προσοχή? Ναι.. Είναι εφικτό? ίσως ναι ίσως οχι.. Αξίζει να δοκιμάσουμε? άσχετο-σχετικό.. έκλεισε η μέχρι τώρα σελίδα (είχε περίπου 95000).. καινούρια με το ίδιο όνομα..
pournaras Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Όχι, αλλά είναι τουλάχιστον υποκριτής όποιος ξεσηκώνεται ενώ είναι σε θέση να αγοράζει τσαντάκια των 900€. Το είπα και προηγουμένως, από το ένα άκρο στο άλλο υπάρχει τρομερή απόσταση. Προφανώς και δεν θα περιμένεις να τρέφεσαι με ψωμί και τυρί πριν ξεσηκωθείς, το να κατεβαίνεις όμως σε αυτές τις εκδηλώσεις με ρούχα και gadgets συνολικής αξίας 2,500€ είναι γελοίο. Γελοίο θα ήταν να κατέβει και ο Λάτσης στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας, γελοίο είναι κι αυτό. Οποτε; Ποιος βαζει το οριο, και ποιο πρεπει να ειναι αυτο; Τσαντα των 800, 700, 500, 100, 50 ποσο; Γιατι για το συνταξιουχο των 400 ευρω, ακομη και τσαντα των 50 ειναι πολυτελεια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 snoob.. σε αυτό που επιμένεις έχεις εν μέρη δίκιο και συμφωνώ σχετικά με τις διαφορετικές 'προτάσεις' που θα χει ο καθένας.. Προφανώς και θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι αυτονόητο. Μόνο όσοι φαντασιώνονται 1 δις (sic) ανθρώπους να έχουν θέσει στο περιθώριο "κάθε διαφωνία" μπορεί να νομίζουν κάτι άλλο. Όμως: Το θέμα τώρα είναι να κουνηθεί ο κόσμος.. έρχονται και τα αιτήματα σιγά σιγά αλλά δεν είναι κατι απλό.. Οι περισσότεροι απ όσους κατεβαίνουν δε θέλουν εφιαλτικά σενάρια τύπου, επιστροφή στη δραχμή κτλ.. αυτά ακούγονται γιατί έχει δουλέψει καλά η μέχρι τώρα προπαγάνδα και τρομοκρατεία όσων τα λένε καιρό τώρα.. το ίδιο και για τους μετανάστες και όλα.. Θέλει προσοχή? Ναι.. Είναι εφικτό? ίσως ναι ίσως οχι.. Αξίζει να δοκιμάσουμε? Δεν παραγνωρίζω την αξία της κινητοποίησης του κόσμου, αλλά έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι τελικά χρήσιμη η προσέγγιση "πάμε κάτω, και βλέπουμε τι θα ζητήσουμε". Εφόσον οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές, προτού κατεβούμε 1.000.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα και παραλύσουμε για μία εβδομάδα την οικονομία, δε θα έπρεπε να ξέρουμε με ποιο στόχο κατεβαίνουμε; Είναι παράλογο να θέλω να ξέρω αν η δική μου αγανάκτιση πηγάζει από τα ίδια αίτια με τη δική σου; (σχηματικά το "σου") Είναι δυνατόν πρώτα να μουτζώσουμε, και μετά να αποφασίσουμε για τι μουτζώνουμε; Αυτό μου θυμίζει ένα περιστατικό από το 2ο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σιένα: σφυρίζει ο διαιτητής, "εεεεεεεεεεε!" η εξέδρα, μούτζες, μπινελίκια, κάμποσες Ιταλικές βρισιές και μετά, δειλά-δειλά, ερωτήσεις του στυλ "τι έδωσε ρε παιδιά;" Αυτό με προβληματίζει: όχι η αγανάκτιση του κόσμου, αλλά ότι ξεκινάμε να φωνάξουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι αν φωνάζουμε για το ίδιο πράγμα με το διπλανό μας. Παράδειγμα: δημοσίευσε ο Erwdios για ενημέρωση ένα πρώτο "ψήφισμα". Διαφωνώ σε ένα βασικό σημείο (άρνηση αναγνώρισης χρέους) και, από ό,τι θυμάμαι, ούτε εκείνος συμφωνεί απόλυτα. Είναι παράλογο να προβληματίζομαι για το ενδεχόμενο, κατεβαίνοντας σε ένα χώρο όπου, με τον αριθμό των ανθρώπων που αρχίζει να συγκεντρώνεται, κάθε σκέψη περί συγκερασμού της κάθε άποψης περνά στη σφαίρα της ουτοπίας, η παρουσία μου ενδεχομένως να βοηθήσει ώστε να επικρατήσουν απόψεις που τις θεωρώ καταστροφικές για τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας; Θα πει κανείς, "κάλλιστα μπορεί να επικρατήσει μια άποψη με την οποία διαφωνείς ή τη βρίσκεις ακόμη και καταστροφική". Συμφωνώ απόλυτα. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Όμως, κανονικά, συμμετέχω σε μια πορεία όταν συμφωνώ με τα αιτήματα που προβάλλει. Βρίσκω δύσκολο να συμβιβαστώ με τη σκέψη πως, πρώτα κατεβαίνω, και μετά πληροφορούμαι τι διεκδικώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.