caution Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Να σας θέσω το ερώτημα που νομίζω υποβόσκει; ΟΚ - γίνεται μια political correct συγκέντρωση 10.000 facebookίων, και σε μια έξαρση επαναστατικής γυμναστικής, καταλαμβάνονται και τα starbucks. Αφού αποκλείσουμε την περίπτωση για κάποιο ουσιαστικό όφελος, με το τέλος της συγκέντρωσης, προκύπτει το εξής θέμα, αυτοί που θα γυρίσουν στα σπίτια και τους καναπέδες τους, θα μείνουμε με την εντύπωση ότι: α)Η συλλογικότητα είναι η λύση! Εμπρός, μαζί για [πολιτικός στόχος]... β)Και μόνος είμαι ανήμπορος, και με παρέα επίσης! Δεν αλλάζει τίποτα! Δεν κάνω τίποτα! Δηλαδή, τέτοιες συγκεντρώσεις λειτουργούν πραγματικά σε μια κατεύθυνση μαζικού ξεσηκωμού ή σε μια κατεύθυνση πυροσβεστική, όπου στον καθένα θα εδραιωθεί η αίσθηση ότι είναι ακόμα πιο μόνος και ακόμα πιο αδύνατος για να επιφέρει αλλαγές; Έχω, αλλά δεν παίρνω θέση. Το αφήνω πάνω σας
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Και τι να γινει?να κατσουμε στα αυγα μας και να συμφωνησουμε με οτι μας λενε? αντε πες και εχουν την καλυτερη προθεση οι πολιτικοι μας και θελουν να βγαλουν την χωρα απο αυτο το αδιεξοδο. με ολα αυτα που συμβαινουν βλεπει κανεις να πηγαινουμε προς το καλυτερο???????
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Συμφωνώ, ρητορικές ήταν εξάλλου οι ερωτήσεις. Αν και δεν ξέρω κατά πόσο οι ειρηνικές διαδηλώσεις μπορούν να αλλάξουν κάτι, εξάλλου, αν ακόμα και οι απλοί διαδηλωτές πλησιάσουν τη βουλή, τα ματ δεν θα πρέπει να είναι εκεί να φυλάνε τα αφεντικά τους; Ναι , σε αυτό που λες έχεις δίκιο και εγώ το έχω σκεφτεί , όμως κάτι πρέπει να κάνουμε έστω και αν δεν βγάλει κάπου , πιστεύω πως είναι καλύτερο από την απραξία και κυρίως για να μην μας θεωρούν κοιμισμένους. Η γνώμη μου είναι μια και την έχω πει πολλές φορες , ο πολιτικός είναι υπάλληλος που έχεις βάλει υπεύθυνο στην "επιχείρηση" σου και ο υπάλληλος πρέπει να σε "φοβάται" δηλαδή να ξέρει πως με την πρώτη στραβή που θα κάνει θα πάει σπίτι του. Αν πάλι σε παίρνει στην πλάκα θα καταχραστεί λεφτά που σου ανήκουν κλπ και στο τέλος θα φαλιρίσει την επιχείρηση σου και θα βρεθείς στο δρόμο. Ίσως δεν το διατύπωσα τελείως σωστά αλλά κάπως έτσι συμβαίνει , και γιαυτό κοντεύουμε να βρεθούμε στο δρόμο..
caution Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Και τι να γινει?να κατσουμε στα αυγα μας και να συμφωνησουμε με οτι μας λενε? Μόνο αυτό δεν λέω! Η κάνει facebookgathering ή τίποτα; Δύο επιλογές είναι λίγες. Για κάθε θηλαστικό αντε πες και εχουν την καλυτερη προθεση οι πολιτικοι μας και θελουν να βγαλουν την χωρα απο αυτο το αδιεξοδο. To section με τα ανέκδοτα είναι εδώ -> http://www.insomnia.gr/topic/633-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81/ με ολα αυτα που συμβαινουν βλεπει κανεις να πηγαινουμε προς το καλυτερο??????? Αυτό, πάντα, εξαρτάται από ποια σκοπιά το κοιτάς. Και την κοινωνική σου τάξη, που τόσο μας έχουν πιέσει να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει
imr Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Στην Ισπανια δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ πολιτικη στηριξη στο κινιμα! Εδω με ολα τα κομματοσκυλα ειναι πολυ δυσκολο να γινει κατι τετοιο
fearwhatnow Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Oι κοινωνικες επαναστασεις εναντια σε καθεστωτα που επιβαλλονται δια της βιας με ολες τις μορφες της, επιτυγχανουν το σκοπο τους μονο οταν ειναι βιαιες εναντια στο καθεστως.Αυτο εχει γραψει η ιστορια.Τα υπολοιπα περι ειρηνικων διαδηλωσεων ειναι για γελια.Αρκει η βια να πηγαζει απο το λαο και οχι απο παρακρατικες συμμοριες.Οταν η βια πηγαζει απο τον αγανακτισμενο πολιτη ειναι καθ'ολα αποδεκτη.
klainmaingr Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μια χαρά κίνηση το βρίσκω. Απο κάπου πρέπει να αρχίσει το "ξεσήκωμα" έστω και αν αυτό αρχικά είναι βολτοειδές/παραλιακό. Δεν γίνεται απο τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξεις μια καθιστική νοοτροπία δεκαετιών. Όσοι θεσ/νικεις είστε κάτω σφυράτε. Κατα τις 8μιση μόλις τελειώσω και γω, θα κατέβω.
pournaras Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Oι κοινωνικες επαναστασεις εναντια σε καθεστωτα που επιβαλλονται δια της βιας με ολες τις μορφες της, επιτυγχανουν το σκοπο τους μονο οταν ειναι βιαιες εναντια στο καθεστως.Αυτο εχει γραψει η ιστορια.Τα υπολοιπα περι ειρηνικων διαδηλωσεων ειναι για γελια.Αρκει η βια να πηγαζει απο το λαο και οχι απο παρακρατικες συμμοριες.Οταν η βια πηγαζει απο τον αγανακτισμενο πολιτη ειναι καθ'ολα αποδεκτη. Με στεναχωρει οταν καποιος θεωρει οτι η δικη του εκδοχη της επαναστασης ειναι η σωστη, και οι υπολοιπες ειναι μονο αξιες χλευασμου. Αν νιωθετε οτι δε σας εκφραζει αυτος ο τροπος επαναστασης, μπορειτε απλα να αδιαφορησετε, δε χρειαζετε και να σνομπαρετε, μη χαλατε το χρονο σας εδω, κανονιστε τη δικη σας βιαιη επανασταση, σημασια δεν εχει ποιανου η επανασταση θα πετυχει, το αποτελεσμα μετραει.
bluesattack Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ξεκινησε η απαξιωση και αυτου του κινηματος .Απο ποιους αλλους ? Απο αυτους που απο τον καναπε βλεπουν στους αλλους επαναστασεις του καναπε .. Οριστε η απαντηση γιατι πρεπει να γινονται τετοιες κινησεις (το ειχα βαλει και σε αλλο θεμα) http://www.youtube.com/watch?v=N-M60d5idFE&feature=player_embedded
Critter Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Pournaras, εκεί οι νερατζόκωλοι, θα κάνετε καμμια επανάσταση ή τα περιμένετε όλα απο μάς; Κατεβάστε κανα πούλμαν ρε συ. Εγω god damn it δεν μπορω να πάω αύριο. Είμαι 2 μήνες κουτσός και είναι μλκια να τρέχω να αποφύγω τα γκλομπς με ένα πόδι.
FilipposMD Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Oι κοινωνικες επαναστασεις εναντια σε καθεστωτα που επιβαλλονται δια της βιας με ολες τις μορφες της, επιτυγχανουν το σκοπο τους μονο οταν ειναι βιαιες εναντια στο καθεστως.Αυτο εχει γραψει η ιστορια.Τα υπολοιπα περι ειρηνικων διαδηλωσεων ειναι για γελια.Αρκει η βια να πηγαζει απο το λαο και οχι απο παρακρατικες συμμοριες.Οταν η βια πηγαζει απο τον αγανακτισμενο πολιτη ειναι καθ'ολα αποδεκτη. Έχεις ακουστά έναν Γκάντι; Δεν θυμάμαι σε ποια ομάδα έπαιζε, αλλά στο google θα το βρεις. Καλές οι θεωρίες, αλλά όταν ο αγανακτισμένος πολίτης που δεν έχει να φάει έρθει να σε πλακώσει επειδή εσύ έχεις να φας, θέλω να είμαι μπροστά που θα τον συγχαίρεις για την επαναστατικότητά του. Τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας και ακόμα δεν μάθαμε ότι η βία λύνει λιγότερα προβλήματα απ' όσα δημιουργεί...
bluesattack Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Με στεναχωρει οταν καποιος θεωρει οτι η δικη του εκδοχη της επαναστασης ειναι η σωστη, και οι υπολοιπες ειναι μονο αξιες χλευασμου. Αν νιωθετε οτι δε σας εκφραζει αυτος ο τροπος επαναστασης, μπορειτε απλα να αδιαφορησετε, δε χρειαζετε και να σνομπαρετε, μη χαλατε το χρονο σας εδω, κανονιστε τη δικη σας βιαιη επανασταση, σημασια δεν εχει ποιανου η επανασταση θα πετυχει, το αποτελεσμα μετραει. Μην κουραζεσαι .Εδω η μεγαλυτερη χαρα για μερικους θα ειναι να πατωσει η προσπαθεια , να φανει οτι δεν ειμαστε ικανοι για τιποτα.Να αρχισουν οι κοροιδιες για σουβλακια κλπ
Critter Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Πάντως νομίζω οτι τον παρεξηγήσατε λίγο τον fearwhatnow. Δεν νομίζω οτι εννοεί αυτα που του καταλογίζετε. Δεν ειμαι και σίγουρος πάντως. Για παραδειγμα στο πρώτο σκέλος αναφέρεται καθαρά στατιστικά στο ότι οι αλλαγες γίνονται με βίαιη αντιδραση (χωρίς να παίρνει προς το παρόν θέση). Δεν έχει και τόσο άδικο σε αυτο ιστορικα. Στο δεύτερο σκέλος λέει οτι αποδέχεται τη βία απο το λαό αλλα δεν νομίζω οτι εννοει απέναντι σε άλλους πολίτες. Μάλλον εννοει τη βίαιη εξοδο των πολιτικών απο τη βουλή-χώρα και προφανως την βία που θα δημιουργηθεί όταν αρχίσουνε τα ξύλα με την αστυνομία, που είναι αναπόφευκτα. Αυτή την εικόνα δίνει σε μένα τουλάχιστον.
pournaras Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Pournaras, εκεί οι νερατζόκωλοι, θα κάνετε καμμια επανάσταση ή τα περιμένετε όλα απο μάς; Κατεβάστε κανα πούλμαν ρε συ. Εγω god damn it δεν μπορω να πάω αύριο. Είμαι 2 μήνες κουτσός και είναι μλκια να τρέχω να αποφύγω τα γκλομπς με ένα πόδι. Σκοπος ειναι η καθε πολη να κανει τη δικη της για αρχη. Αν και εγινε πολυ γρηγορα η ολη φαση, εμαθα οτι γιαννενα, λευκαδα και πρεβεζα κατι κανουν, ισως προλαβουμε κι εμεις. Αμα βρω λινκς θα τα σηκωσω.
FilipposMD Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Πάντως νομίζω οτι τον παρεξηγήσατε λίγο τον fearwhatnow. Δεν νομίζω οτι εννοεί αυτα που του καταλογίζετε. Δεν ειμαι και σίγουρος πάντως. Για παραδειγμα στο πρώτο σκέλος αναφέρεται καθαρά στατιστικά στο ότι οι αλλαγες γίνονται με βίαιη αντιδραση (χωρίς να παίρνει προς το παρόν θέση). Δεν έχει και τόσο άδικο σε αυτο ιστορικα. Στο δεύτερο σκέλος λέει οτι αποδέχεται τη βία απο το λαό αλλα δεν νομίζω οτι εννοει απέναντι σε άλλους πολίτες. Μάλλον εννοει τη βίαιη εξοδο των πολιτικών απο τη βουλή-χώρα και προφανως την βία που θα δημιουργηθεί όταν αρχίσουνε τα ξύλα με την αστυνομία, που είναι αναπόφευκτα. Αυτή την εικόνα δίνει σε μένα τουλάχιστον. Λέει ότι οι επαναστάσεις είναι αποτελεσματικές ΜΟΝΟ όταν είναι βίαιες. Δεν μιλάει για στατιστικές. Μπορεί να το εννοεί, αλλά έτσι όπως το είπε, είναι σαν να προεξοφλεί τη βία ως μόνη διέξοδο, κάτι με το οποίο διαφωνώ. Ως προς τον στόχο της βίας, όντως, πιθανώς εννοεί απέναντι στην "εξουσία" και όχι στον συμπολίτη. Σ'αυτές τις περιπτώσεις όμως ξεχνάμε ότι συνήθως δεν είμαστε εμείς ο πάτος του πηγαδιού. Για τον άστεγο που μου ζητάει 1 ευρώ κι εγώ τον προσπερνάω μιλώντας στο κινητό, εγώ είμαι εξουσία. Σίγουρα έχω αδικήσει κι εγώ ανθρώπους στη ζωή μου, θέλοντας ή μη. Αν ανοίξουμε κύκλο βίας, οπωσδήποτε θα βρεθεί κάποιος να δικαιολογήσει και να ασκήσει βία εναντίον μου και εναντίον του fearwhatnow και κάθε άλλου. Γι' αυτό και έχω τόσο κάθετη θέση εναντίον της βίας σε αυτό το επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.