Erwdios Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Εδώ είναι το λάθος μας....νομίζουμε ότι αν αλλάξουνε οι άλλοι , θα αλλάξουμε και εμείς.... Ενώ εάν αλλάξεις εσυ , εγώ , ο paredwse , ο δίπλα , τότε , και μόνο τότε , θα έρθουνε κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές. Νοτ δε αδερ γουει αραουντ Ωραίο ακούγεται αυτό, ρομαντικό. Όσοι άλλαξαν ή ήταν εξαρχής αντίθετοι σε αυτή την κατάσταση έφυγαν. Δε αδερ γουει που αναφέρεις υπάρχει μόνο σε μυθιστορήματα. Αν τους πιέσεις μπορεί να αλλάξουν, αν αλλάξεις εσύ θα διαφθείρουν μερικούς ακόμα και θα είσαι ο μ@λάκας της παρέας.
Aztec Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μίλησα για συγκεκριμένα πράγματα που είδα. Αραλίκι, φραπέ ή φρεντο σε πλαστικό, φωτογραφίες, καυλάντα και ατμόσφαιρα "πάμε πόλεμο?" Ε τι θέλεις να κάνουνε ? Ειρηνικά κατεβηκανε. Να φωνάξουνε ? Φωνάξανε . ε και ? Τι έγινε. Έξυσε η κυβέρνηση και το αριστερό. Αν κάνανε λαμπόγυαλο το σύνταγμα και την βουλή μπορεί κάτι να προσέχανε. Όταν χρεωκοπήσουμε να είστε σίγουροι ότι εκ των πραγμάτων θα ακούσουν τα πάντα.
Ntinaras Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μίλησα για συγκεκριμένα πράγματα που είδα. Αραλίκι, φραπέ ή φρεντο σε πλαστικό, φωτογραφίες, καυλάντα και ατμόσφαιρα "πάμε πόλεμο?" και τι επρεπε να κανουνε?να κουβαλανε ολοι χαρτια με τις πολιτικες και οικονομικες τους προτασεις?
QQTilt Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Αυτό προσπαθώ να πω εδώ και ώρα ρε Aztec, αλλά θα ακούσουμε πάλι το κήρυγμα μας το πρωινό το σαββατιάτικο για τα αρνητικά της βίας και δεν έχω όρεξη.. και τι επρεπε να κανουνε?να κουβαλανε ολοι χαρτια με τις πολιτικες και οικονομικες τους προτασεις? Νταξ τρελέ παράτα το, καλούς καφέδες στο Σύνταγμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Να δω δεξιούς, αριστερούς, αναρχικούς κλπ δημοκρατικές δυνάμεις να διαμαρτύρονται αντάμα, χωρίς να πλακώνονται μεταξύ τους. Θα είναι μια κάποια πρόοδος. Και μετά θα ρίξει μαύρο χιόνι. Αλλά τρεις μέρες τώρα, όσοι πήγαν να ανεβάσουν πανό έφαγαν κράξιμο, όσοι φώναξαν κομματικά συνθήματα έφαγαν γιούχα. Αν καπελωθούν, ας καπελωθούν από ανθρώπους με ισχυρότερες αντιλήψεις και ιδεολογίες, έστω στα λόγια και όχι από τον Πρετεντέρη και την Τρέμη. Πρόοδος θα είναι όταν μάθουμε να διαμαρτυρόμαστε χωρίς ξυλοδαρμούς και βία, συμφωνώ. Αλλά, δε γίνεται για ένα άκρως πολιτικό ζήτημα να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί, είναι αδύνατο γιατί δε συμφωνούν ούτε στο πώς φτάσαμε εδώ, ούτε στο πώς θα φύγουμε από εδώ. Εγώ, ας πούμε, δε συμφωνώ με την έξοδο από το ευρώ. Όχι γιατί θα χάσω τις ανύπαρκτες καταθέσεις μου, αλλά γιατί κρίνω ότι με μια υποτιμημένη δραχμή και έχοντας διαρρήξει σχέσεις με τους κατόχους των μεγάλων σκληρών συναλλαγμάτων, οι εισαγωγές θα στερέψουν, καθώς η Ελλάδα ούτε κεφάλαια διαθέτει για να πληρώνει τοις μετρητοίς (ποιος θα δώσει πίστωση σε χώρα που θα έχει μόλις κάνει default;) ούτε συνάλλαγμα. Η Ρωσία, που διαθέτει απίστευτες πρώτες ύλες, καθώς και καύσιμα για τα οποία κυριολεκτικά πέφτουν κορμιά, έκανε τρία (3) χρόνια να βρει δανειστές, μετά το μίνι-default στα τέλη της δεκαετίας του '90. Αναλογίζεται κανείς τι θα συμβεί εδώ; Εσύ, αντίθετα, είσαι υπέρ του reset. Απολύτως σεβαστό, αλλά δε γίνεται να διαμαρτυρηθούμε μαζί, τουλάχιστον όχι ως σύνολο που θα προτείνει λύση από το πρόβλημα. Θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε, να δούμε αν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε μια κοινή θέση, και από εκεί να προχωρήσουμε. Οι αγανακτισμένοι, το έκαναν ανάποδα: πρώτα κατέβηκαν (παρακινημένοι αρκετοί από μια φόλα για το δήθεν πικάρισμα των Ισπανών, τώρα "τη λέμε" στους Γάλλους -οι οποίοι Γάλλοι απειλούν να καταψηφίζουν όποιον υποψήφιο πρόεδρο δεσμευτεί πως θα συνεχίσει να μας δανείζει με τους παρόντες όρους) και τώρα ψάχνονται να δουν αν υπάρχει κοινό σημείο. Και, αν κρίνω από κάποια blog όπου δημοσιεύτηκαν τα "πρακτικά" της πρώτης ημέρας των διαμαρτυριών, ακόμη ψάχνουν. Ο zazik, παράδειγμα, λέει για διώξεις για εσχάτη προσδοσία κτλ. Επίσης απολύτως σεβαστή η οργή του για το πολιτικό σύστημα, και παρότι είμαι κάθετα αντίθετος με την παραγραφή αδικημάτων που αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, θεωρώντας την παρούσα εν τοις πράγμασι ατιμωρησία ως ένα βασικό παράγοντα που μας οδήγησε στα σημερινά χάλια, είμαι της άποψης ότι αν μια προσπάθεια πολιτών αναλωθεί στο πώς θα βάλουμε στη φυλακή τους "υπεύθυνους", άκρη δεν πρόκειται να βγει. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να φυλακιστούν οι υπεύθυνοι, λέω πως δεν γίνεται να είναι αυτή η αφετηρία. Έχουμε πολύ αμεσότερα προβλήματα από το να οργανώνουμε ερευνητικές επιτροπές για λάθη ή καταχρήσεις δεκαετιών. Με απλά λόγια, θεωρώ ουτοπία πως θα κατέβουν "όλοι" οι Έλληνες να διαμαρτηρυθούν, γιατί απλά δε συμφωνούν όλοι οι Έλληνες. Αυτό που έγραφα (χθες, νομίζω) με τους γνωστούς μου ΔΥ που διαδήλωναν, είναι χαρακτηριστικό: κάπου εκεί κοντά διαμαρτυρόταν φίλος ο οποίος είναι αναφανδόν υπέρ της δραστικής μείωσης του κράτους (σε αριθμό υπαλλήλων και επιχειρήσεις που "τρέχει"). Απλά, είναι ασυμβίβαστες οι θέσεις τους. Τι στόχο θα επιδιώξουν από κοινού; Εύκολη λύση δεν υπάρχει, κυρίως γιατί οι Έλληνες δε συμφωνούν σε βασικά θέματα. Δεν είναι κακό το ότι δε συμφωνούν (επικίνδυνο, μπορεί, κακό όχι) αλλά αυτό που λέω είναι ότι διαμαρτυρία με κοινό παρονομαστή της γενική και αόριστη αγανάκτιση δε βγάζει πουθενά. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω τη διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία των "αγανακτισμένων".
zazik Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Ωραίο ακούγεται αυτό, ρομαντικό. Όσοι άλλαξαν ή ήταν εξαρχής αντίθετοι σε αυτή την κατάσταση έφυγαν. Δε αδερ γουει που αναφέρεις υπάρχει μόνο σε μυθιστορήματα. Αν τους πιέσεις μπορεί να αλλάξουν, αν αλλάξεις εσύ θα διαφθείρουν μερικούς ακόμα και θα είσαι ο μ@λάκας της παρέας. Ρομαντικο ε? Ίσως να έχεις και δίκιο. Το να πεις όχι στην 6μηνη σύμβαση που σου προσφέρει στο δημόσιο ο πολιτικός , όσο και να σε πιέζουνε οι γονείς και οι καταστάσεις , είναι μια αρχή. Το να κλείσεις την τηλεόραση , προστατεύοντας τον εαυτό σου απο βομβαρδισμό μαλακίας , και να διαβάσεις ένα βιβλίο φεροιπίν , είναι μια αρχή. Το να ξανακάνεις πραγματικούς φίλους , που σήμερα θα κανονίσουνε μια εκδρομουλα για να χαρούνε χαμογελώντας την εξοχή ,αντί να πάνε στην καφετέρια να παίξουνε τάβλι και να πιούνε φραπεδιά , είναι και αυτό μια καλή αρχή. Ο Έλληνας είχε μια γκόμενα...τους πολιτικους - ιδεολογία του. Αυτή η γκόμενα, αφου την χλυσοπλήρωσε πρώτα , παρασύροντάς τον σε ένα lifestyle που τον χρεωκόπησε και τον "άλλαξε" μετατρέποντας τον σε αλαζόνα και ηλίθιο , τον πρόδωσε , τον κεράτωσε , και τώρα ζητάει και διατροφή ( τεράστια μάλιστα) . Αντί να κατηγορούμε την γκόμενα , καλύτερα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να ξαναπιστέψουμε σε καλές και βασικές αξίες που μας κάνουνε ανθρώπους. Αυτό είναι το μάθημα της κρίσης που περνάμε...η αλλαγή. Η επιστροφή στις αξίες μας. Τότε , θα έχουμε καταφέρει πολλά...!!!
Erwdios Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ! http://real-democracy.gr/el/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-0 Πρόοδος θα είναι όταν μάθουμε να διαμαρτυρόμαστε χωρίς ξυλοδαρμούς και βία, συμφωνώ. Αλλά, δε γίνεται για ένα άκρως πολιτικό ζήτημα να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί, είναι αδύνατο γιατί δε συμφωνούν ούτε στο πώς φτάσαμε εδώ, ούτε στο πώς θα φύγουμε από εδώ. Εγώ, ας πούμε, δε συμφωνώ με την έξοδο από το ευρώ. Όχι γιατί θα χάσω τις ανύπαρκτες καταθέσεις μου, αλλά γιατί κρίνω ότι με μια υποτιμημένη δραχμή και έχοντας διαρρήξει σχέσεις με τους κατόχους των μεγάλων σκληρών συναλλαγμάτων, οι εισαγωγές θα στερέψουν, καθώς η Ελλάδα ούτε κεφάλαια διαθέτει για να πληρώνει τοις μετρητοίς (ποιος θα δώσει πίστωση σε χώρα που θα έχει μόλις κάνει default;) ούτε συνάλλαγμα. Η Ρωσία, που διαθέτει απίστευτες πρώτες ύλες, καθώς και καύσιμα για τα οποία κυριολεκτικά πέφτουν κορμιά, έκανε τρία (3) χρόνια να βρει δανειστές, μετά το μίνι-default στα τέλη της δεκαετίας του '90. Αναλογίζεται κανείς τι θα συμβεί εδώ; Εσύ, αντίθετα, είσαι υπέρ του reset. Απολύτως σεβαστό, αλλά δε γίνεται να διαμαρτυρηθούμε μαζί, τουλάχιστον όχι ως σύνολο που θα προτείνει λύση από το πρόβλημα. Θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε, να δούμε αν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε μια κοινή θέση, και από εκεί να προχωρήσουμε. Οι αγανακτισμένοι, το έκαναν ανάποδα: πρώτα κατέβηκαν (παρακινημένοι αρκετοί από μια φόλα για το δήθεν πικάρισμα των Ισπανών, τώρα "τη λέμε" στους Γάλλους -οι οποίοι Γάλλοι απειλούν να καταψηφίζουν όποιον υποψήφιο πρόεδρο δεσμευτεί πως θα συνεχίσει να μας δανείζει με τους παρόντες όρους) και τώρα ψάχνονται να δουν αν υπάρχει κοινό σημείο. Και, αν κρίνω από κάποια blog όπου δημοσιεύτηκαν τα "πρακτικά" της πρώτης ημέρας των διαμαρτυριών, ακόμη ψάχνουν. Ο zazik, παράδειγμα, λέει για διώξεις για εσχάτη προσδοσία κτλ. Επίσης απολύτως σεβαστή η οργή του για το πολιτικό σύστημα, και παρότι είμαι κάθετα αντίθετος με την παραγραφή αδικημάτων που αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, θεωρώντας την παρούσα εν τοις πράγμασι ατιμωρησία ως ένα βασικό παράγοντα που μας οδήγησε στα σημερινά χάλια, είμαι της άποψης ότι αν μια προσπάθεια πολιτών αναλωθεί στο πώς θα βάλουμε στη φυλακή τους "υπεύθυνους", άκρη δεν πρόκειται να βγει. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να φυλακιστούν οι υπεύθυνοι, λέω πως δεν γίνεται να είναι αυτή η αφετηρία. Έχουμε πολύ αμεσότερα προβλήματα από το να οργανώνουμε ερευνητικές επιτροπές για λάθη ή καταχρήσεις δεκαετιών. Με απλά λόγια, θεωρώ ουτοπία πως θα κατέβουν "όλοι" οι Έλληνες να διαμαρτηρυθούν, γιατί απλά δε συμφωνούν όλοι οι Έλληνες. Αυτό που έγραφα (χθες, νομίζω) με τους γνωστούς μου ΔΥ που διαδήλωναν, είναι χαρακτηριστικό: κάπου εκεί κοντά διαμαρτυρόταν φίλος ο οποίος είναι αναφανδόν υπέρ της δραστικής μείωσης του κράτους (σε αριθμό υπαλλήλων και επιχειρήσεις που "τρέχει"). Απλά, είναι ασυμβίβαστες οι θέσεις τους. Τι στόχο θα επιδιώξουν από κοινού; Εύκολη λύση δεν υπάρχει, κυρίως γιατί οι Έλληνες δε συμφωνούν σε βασικά θέματα. Δεν είναι κακό το ότι δε συμφωνούν (επικίνδυνο, μπορεί, κακό όχι) αλλά αυτό που λέω είναι ότι διαμαρτυρία με κοινό παρονομαστή της γενική και αόριστη αγανάκτιση δε βγάζει πουθενά. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω τη διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία των "αγανακτισμένων". Είναι κατανοητά εξ' αρχής αυτά που εννοείς, σε εμένα τουλάχιστον. Η απορία μου είναι η εξής: Περιμένεις να γίνει ποτέ αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε χώρα? Περιμένεις δηλαδή να διαδηλώσουν άνθρωποι με κοινά αιτήματα που θα αφορούν δικές τους προτάσεις? Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο άνεργος να έχει κοινά αιτήματα με τον ΔΥ? Αυτό για μένα είναι το ενθαρρυντικό σε αυτή την κίνηση, ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, κατεβαίνει να δηλώσει παρών. Ίσως κάποια στιγμή χωριστούν σε ομάδες και πουν οι ΔΥ ότι θέλουν το τάδε και το δείνα. Οι άνεργοι το άλλο, οι ΙΥ το παράλλο κοκ. ΑΛλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κομματικά. Το κομματικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να ψοφήσει άμεσα.
Aztec Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Το βασικό ερώτημα είναι θέλουμε γρήγορο θάνατο ή θάνατο με διάρκεια?
μαφαλντα Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Να αποφασίσουν πώς θέλουν να γίνει η διαχείριση της κρίσης και να πιέσουν προς αυτή την κατάσταση. Τα έχω γράψει από μέρες και με έχουν "κατηγορήσει" για "κομματικοποιημένο" και για νοσταλγό του Εμφυλίου... Αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνονται άνθρωποι που δηλώνουν αγανακτισμένοι. Ε, και; Τι ζητάνε; "Να καεί, να καεί, το μπορντέλο η βουλή;" όπως φώναζαν προχτές; Έστω. Να το πούνε, ξεκάθαρα, και να μετρηθούν πόσοι συμφωνούν με αυτή την άποψη. Και μετά, αν έχουν τα κότσια, ας επιχειρήσουν να το κάνουν. Να τελειώσει και η παπάντζα της "ειρηνικής διαμαρτυρίας" (βέβαια, από τη στιγμή που τόσοι συμπολίτες μας είναι διαζευγμένοι με τη λογική, ουδόλως απίθανο να βρεθεί κάποιος να υποστηρίξει πως τα καψίματα και οι κρεμάλες συνιστούν "ειρηνική διαμαρτυρία"...) Έχω πει ήδη πως, χωρίς πλαίσιο, καμία διαμαρτυρία δεν πετυχαίνει τίποτε. Ακόμη και με πλαίσιο μπορεί να μην πετύχει τίποτε, εφόσον οι υποστηρικτές της αποτελούν μειοψηφία, αλλά τουλάχιστον ξέρεις τι ζητάνε, αν συμφωνείς συμμετέχεις, αν όχι απέχεις. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρει κανείς τι ζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά, όπως ανέφερα ήδη, σε προηγούμενο μήνυμα, έχουμε μπλέξει τον κομματισμό με την ιδεολογία. Αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται αντάμα άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετική αντίληψη για τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση και τελείως διαφορετικές προσδοκίες για το πώς να εξέλθουμε από αυτή. Έτσι, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, πέρα από το να βρεθεί μία ομάδα (ποια θα είναι δεν μπορώ να προβλέψω ακόμη) και να τους καπελώσει όλους. Έχει συμβεί ιστορικά πάμπολλες φορές. Για να πούμε ένα απλό παράδειγμα, δείτε πώς καπελώθηκαν όσοι απείχαν από τις εκλογές: ο καθένας, βάφτισε την αποχή κατά τα γούστα του, ως "διαμαρτυρία", "αδιαφορία" ή ό,τι άλλο. Όσοι απείχαν, έγιναν εν δυνάμει "ψηφοφόροι" δέκα διαφορετικών κομμάτων. Καπελώματα συντελούνται συνέχεια και αυτή η διαμαρτυρία οδεύει προς τα εκεί με μαθηματική ακρίβεια. Το<< απελπισμένοι>> καλύπτει πιθανόν τους περισσότερους. Οι άνθρωποι ζητούν τα αυτονόητα όπως τιμωρία των υπευθύνων κι όχι αφορισμούς του τύπου<<μαζί τα φάγαμε>>. Κομματισμός, ιδεολογίες, μάλλον όροι του παρελθόντος για τους νέους και κατάρα για τους μεγαλύτερους που συμμετείχαν. Ο κομματισμός και η ιδεολογία-φανατισμός χρωμάτισε τις προηγούμενες -ένοχες- δεκαετίες. Αστοί με εργάτες και ανέργους.Νέοι χωρίς μέλλον με ενήλικες χωρις παρόν.Είναι μαζί και έχουν τις ίδιες προσδοκίες και λίγο πολύ την ίδια αντίληψη για τα αίτια της κρίσης. Το αν θα καπελωθεί δεν ξέρω,δεν κάνω προβλέψεις.Πάμπολλες φορές έχει διαψευστεί επίσης η ιστορία. Μην παρεξηγηθώ από τους φίλους μου: Ξέρω ότι θα συμμετέχουν πολλοί, πάρα πολλοί, που δε φέρουν καμία –ή όπως η πλειοψηφία μας έχουν ελάχιστη- ατομική ευθύνη για την κρίση. Που πλήττονται από την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και εκφράζουν γνήσια αγανάκτηση με ειλικρινείς προθέσεις. Εφόσον το νιώθουν, καλά κάνουν και συμμετέχουν. Δεν είμαι φίλη του κυρίου ,αλλά έχω ειλικρινείς προθέσεις και συμμετέχω.Διέκρινα αμηχανία,αυτοαναίρεση και σνομπισμό .Δεν μου είπε τίποτα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Είναι κατανοητά εξ' αρχής αυτά που εννοείς, σε εμένα τουλάχιστον. Η απορία μου είναι η εξής: Περιμένεις να γίνει ποτέ αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε χώρα? Περιμένεις δηλαδή να διαδηλώσουν άνθρωποι με κοινά αιτήματα που θα αφορούν δικές τους προτάσεις? Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο άνεργος να έχει κοινά αιτήματα με τον ΔΥ? Αυτό για μένα είναι το ενθαρρυντικό σε αυτή την κίνηση, ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, κατεβαίνει να δηλώσει παρόν. Ίσως κάποια στιγμή χωριστούν σε ομάδες και πουν οι ΔΥ ότι θέλουν το τάδε και το δείνα. Οι άνεργοι το άλλο, οι ΙΥ το παράλλο κοκ. ΑΛλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κομματικά. Το κομματικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να ψοφήσει άμεσα. Αυτό που περιμένω, είναι συνεννόηση. Προφανώς δε γίνεται να συμφωνήσουμε όλοι, αλλά δε γίνεται να καλούνται άνθρωποι σε διαμαρτυρία χωρίς να υπάρχει πλαίσιο, απλά για να φανούμε πολλοί ή να "κάνουμε κάτι μαζί". Παρέθεσες ένα σύνδεσμο με κάποιο "ψήφισμα". Θέτει κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορώ να δεχτώ, όπως για παράδειγμα τη μη αναγνώριση του χρέους. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να πει μια χώρα "δεν αναγνωρίζω τα χρέη μου". Επαναδιαπραγμάτευση, ναι, επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, ναι, ψαλίδισμα, ναι, αλλά δεν μπορεί να λέμε "δε σε ξέρω, δε με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις". Θα καταστούμε παρίες της διεθνούς σκηνής. Και αν μεν κολυμπούσαμε στο πετρέλαιο, σκασίλα μας. Αλλά, δε γίνεται να ονειρευόμαστε επιστροφή στη γεωργία και την ύπαιθρο, χωρίς καύσιμα. Ακόμη και η Αργεντινή, η οποία συχνά παρουσιάζεται ως "υπόδειγμα" αντίστασης στους "κακούς", αδυναμία εξυπηρέτησης δήλωσε, όχι άρνηση αναγνώρισης. Ακόμη και σήμερα (που, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζουν οι όψιμοι θιασώτες του "Αργεντίνικου θαύματος", δεν έχει ξεφύγει οριστικά από το πρόβλημα) διαπραγματεύεται την τακτοποίηση των δανειακών εκκρεμοτήτων της. Επομένως, όσοι συμφωνούν με την άρνηση αναγνώρισης του χρέους, συνεχίζουν. Εγώ δεν μπορώ τα κείμενα που αυτοαναιρούνται ("συναποφασίζουμε τα αιτήματά μας", αλλά με αφετηρία την άρνηση αναγνώρισης, πώς γίνεται αυτό και κυρίως τα κείμενα που γράφουν ανοησίες όπως "οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δε δόθηκαν". Η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων από αγώνες που δόθηκαν με μεγάλες θυσίες και εν τέλει χάθηκαν. Αν οι πολίτες θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση, δε γίνεται να ξεκινούν με αυτοαναιρέσεις και ξύλινη γλώσσα. Είναι φανερό, επομένως, πως αν αυτά που αναφέρει το ψήφισμα ήταν γνωστά εξ αρχής, δε θα υπήρχε η ίδια συμμετοχή (μπορεί και να ήταν μεγαλύτερη, πάντως δε θα ήταν η ίδια). Συνιστά, πάντως, μια αφετηρία. Με προβληματίζουν οι απόψεις που διατυπώνονται, αλλά τουλάχιστον ξέρω τι πιστεύουν κάποιοι από όσους βρίσκονται εκεί και μπορώ αντίστοιχα να τοποθετηθώ.
Toufas Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 ειναι αστειο παντως να λετε οτι ο κοσμος που παει και φωναζει/συγκεντρωνεται ειναι υπερανω κομματων, αλλα αμα αυριο ειχαμε εκλογες, θα ειχαμε τα ιδια σκατα και παλι.
klainmaingr Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μιλάτε για άποψεις και ιδεολογίες. Όλες τις μέρες που πέρασα. εκτός απο την πρώτη που ήταν όλοι ψαρωμένοι, είχε κάτι πιο οργανωμένο. Κάτι ένα βήμα πιο μπροστά απο την προηγούμενη μέρα και άς είχε ελάχιστο κόσμο σε σχέση με το μπατιρντί της πρώτης. Χθές είχαν βάλει open mic και μικροφωνική εγκατάσταση ας πούμε και γινόταν δημόσιος διάλογος ακριβώς για αυτές τις απόψεις και τις ιδεολογίες. Mic το οποίο το παίρνει ο καθένας. Οποιοσδήποτε. Μέσα στην "χ" ώρα που έκατσα άκουσα πράγματα που για κάποιους μπορεί να ήταν ρομαντικά και γραφικά.. αλλα για μένα συγκινητικά και πιο αληθινά απο οτιδήποτε έχω ακούσει απο τους εκάστοτε γνωστούς παπάρες. Με τον χρόνο αρχίζει και οργανώνεται το πράγμα και καταλήγει ακριβώς σε αιτήματα μέσω διαλόγου όσων βρίσκονται εκεί. Έτσι απο συζήτηση σε συζήτηση καταλήγουν σε αιτήματα και διακηρύξεις. Οποιοσδήποτε περίμενε απο ένα μάτσο individuals να μπορέσουν να κατέβουν την πρώτη μέρα με κοινή άποψη και κοινή φωνή ήταν απλά κακεντρεχής και εκτός λογικής που απλά κράζει απο συνήθεια. ΑΝ και όταν αυτό καταλήξει κάπου (που δυστυχώς δεν το πιστεύω ακράδαντα) προσπαθήστε να δείτε πόσο αρνητισμό κρύβεται μέσα σας και πόσο λάθος είστε στο να είστε μίρλες γεροπαράξενοι. Θεσσαλονίκη αυτά. Πρόγραμμα ΣΑΒΒΑΤΟΥ όπως αποφασίστηκε από τη χθεσινή συνέλευση: Στις 3 μμ θα γίνει συγκρότηση ομάδων (internet, καλλιτεχνικές, δράσεις, θεματικές κλπ.) Στις 3 μμ θα γίνει πρώτη συζήτηση για το προσχέδιο του κειμένου διακήρυξης. Στις 5 μμ ξεκινάει η λαϊκή συνέλευση Στις 8 μμ συναυλία με συγκροτήματα της πόλης Ναι πανηγυράκι γκαργκαμέλ. Whatever works για να προσελκύσει κόσμο τρέντυ και σκατόφλωρο facebookα που εκτός απο το να γκρινιάζει απομακρυσμένα μπορεί και ΕΝΑΣ απο αυτούς που κάθεται με το iphone και τον φραπέ και ακούει/καυλαντίζεται να έχει μια ιδέα/άποψη της προκοπής πέρα απο το "και τι καταλαβαίνετε που κατεβήκατε; Επειδή είναι της μόδας;" Δεν ήξερα οτι έπρεπε να κατέβουν με δρεπάνια και δαυλούς. Αν και δεν απέχει και αυτό πολύ. *Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στον snoob. Τώρα είδα το πόστ του. Και πάνω σε αυτό να πώ. Λές οτι δε συμφωνούν. Δε νομίζω οτι δε συμφωνούν απαραίτητα. Απλά έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Ακριβώς όταν θα πάψουν να βλέπουν όλοι τι τους βολεύει (αυτό άλλωστε μας έφτασε εδώ) και κοιτάξουν βιώσιμες λύσεις προς το κοινό καλό τότε ναι θα έχουμε κάνει κάτι. Γιατι και οι ΔΥ φίλοι σου αν νιώθουν θα ξέρουν οτι το δημόσιο είναι ένα τεράστιο καρκίνωμα. Όπως και γω θα πρέπει να μπορώ να αποδεχτώ οτιδήποτε δε με συμφέρει προσωπικά αλλα κατα τα άλλα είναι σωστό για το κοινό καλό.
status Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 28 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος ειναι αστειο παντως να λετε οτι ο κοσμος που παει και φωναζει/συγκεντρωνεται ειναι υπερανω κομματων, αλλα αμα αυριο ειχαμε εκλογες, θα ειχαμε τα ιδια σκατα και παλι. Εδώ, Ηράκλειο βρωμάει ΔΑΠίλα πάντως.
Erwdios Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Να ξεκαθαρίσω ότι παρέθεσα το ψήφισμα σε απάντηση ως προς την έλλειψη πλαισίου που υποστηρίζουν αρκετοί, χωρίς απαραιτήτως να το ασπάζομαι, ένα μέρος του τουλάχιστον. Ελλείψει χρόνου θα σου πω Snoob πως ούτε εγώ αρνούμαι το χρέος της χώρας μας, αυτό που αρνούμαι είναι να το πληρώσω όλο εγώ. Το βάρος που μου αναλογούσε το επωμίστηκα και με το παραπάνω. Δέχτηκα περικοπή του μισθού μου κατά 10% υπογράφοντας ατομική σύμβαση εις βάρος της συλλογικής μου, με τις ευλογίες του κράτους φυσικά, δουλεύω Σ/Κ και αργίες με ρεπό, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις, παίρνω αποδείξεις για τα πάντα, πληρώνω διόδια και για όλα αυτά κέρδισα επιπλέον φόρους, επιπλέον ακρίβεια, μειωμένο μισθό τουτέστιν. Αν δεν πληρώσουν όσοι τόσα χρόνια τρώνε με χρυσά κουτάλια, εγώ αρνούμαι να συναινέσω.
Mirlogria Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Με όλη τη συμπάθεια προς το κίνημα των "Αγανακτισμένων",πορείες που γίνονται από κοινού με υπαλλήλους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην ΕΛΛΑΔΑ για μένα δεν έχουν νόημα...μιλάμε για δύο διαφορετικά "στρατόπεδα",δυστυχώς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.