Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερεις οτι εαν γυρισουμε στη δραχμη θα μειωθουν οι μισθοι, τουλαχιστον στο μισο και τα προϊοντα ισως να παραμεινουν και το ιδιο;

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξερεις οτι εαν γυρισουμε στη δραχμη θα μειωθουν οι μισθοι, τουλαχιστον στο μισο και τα προϊοντα ισως να παραμεινουν και το ιδιο;

Ενώ αν παραμείνουμε στο ευρώ θα αυξηθούν οι μισθοί και θα μειωθούν οι τιμές; Πιστεύω ότι πας σύπερ μάρκετ και έχεις δει τις τιμές...

Ξέρεις τι είναι να είσαι συνταξιούχος να σου αυξάνουν τις κρατήσεις και να αυξάνονται και οι τιμές στα τρόφιμα; Για να μη μιλήσω για τους ανέργους στην ηλικία μου που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους (εγώ ευτυχώς δεν έχω!)

Δεν μπορώ να καταλάβω πως εμπιστεύεστε τις δήθεν "λύσεις" από αυτούς που μας έφτασαν εδώ... είναι σα να σε έκλεψε και βίασε ένας δικηγόρος κι εσύ να τον πληρώνεις να σε υπερασπιστεί στη μήνυση που του έκανες!

Δημοσ.

Για να προτείνεις πρέπει να ξέρεις. Εσύ ξέρεις τι παίζει πραγματικά? Γιατί εγώ δεν ξέρω.

Oxι :lol:

Eφοσον δε ξερουμε τι μιλαμε λοιπον? ευχολογια και αφορισμους γενικα?

Ενα ειναι πολυ(παρα πολυ) σιγουρο: Τα λεφτα που ζηταν δε τα παιρνουν απ αυτους που τα χουν, τα παιρνουν απ το μικροσυνταξιουχο και τον μισθοσυντηρητο!

Ας τολμησουν τωρα να αρπαξουν και τις καταθεσεις και να δουμε τι θα παθουν...;) Η αρτζεντινα θα μοιαζει παραδεισος συγκριτικα.

Απο καποιον ακουσα οτι αν γυρισουμε στη δραχμη θα αλλαξει αυτοματως η ισοτιμια, αν εχεις 100.000€ δε θα γινουν 34 εκατομ. δραχμες, θα γινουν πχ. 20 εκατομ. δραχμες.....

Δημοσ.
Καταλαβαινεις οτι μπηκες στο Ευρω με απατη και χωρις να το σηκωνει η οικονομια σου?Επισης γνωριζεις οτι κατα την μεταβαση αφησες χωρις ελεγχο την αγορα με αποτελεσμα στο conversion να γινουν πραματα και θαματα με κακουργηματα απο καρτελ και διαφορους επιτηδειους εμπορους?

Δεν μπορεις να ζεις περα απο τις δυναμεις σου.Δεν μπορεις να το παιζεις υπερδυναμη οικονομικη με δανεικα.Η φυσικη σου θεση ειναι στο νομισμα της δραχμης.Αλλα και παλι χρειαζεται ΕΛΕΓΧΟΣ αν επιστρεψουμε στη δραχμη.Ισχυρα πλαφον παντου προς τα κατω και να μην παραμεινουν οι τιμες στα επιπεδα τα τωρινα με το Ευρω.Θελει μαγκια.Θελει ηγετη που να μην μασαει.Θελει καποιον που παπαριες τυπου "ελευθερη αγορα και τιμες" θα τις γραψει στα τετοια του για το καλο του κοινωνικου συνολου.

Ένα βάθρο το αξίζει.

Δημοσ.

Ο απλος λαος τι φταιει? Αυτος εκανε τις απατες ή οι πολιτικοι? θα φας τις οικονομιες του κοσμακη για τις λοβιτουρες 4 αθλιων?

Δημοσ.

Αυτά είναι, 3 γραμμές 2 λύσεις γαμώ και δέρνω.

Aν ειναι για εμενα αυτο, τουλαχιστον λεω κατι οσο πιο περιεκτικα μπορω και προτεινω ενα-δυο πραγματα.Εσυ καθισε να μοιρολογεις και να ειρωνευεσαι.Ωραια λυση.

Δημοσ.

εγώ τον φοβάμαι πάντως, θυμίζει γνωστό ηγετίσκο που μπουρδουκλώνει ότι εύηχο και παρασύρει κοσμάκη από το τηλεοπτικό του βό... βάθρο.

Δημοσ.

δεν εχουμε βασιλεια,εχουμε εκλεγομενη βουλευτικη δημοκρατια.

και περα του οτι ψηφιζεις,κανεις και καθε μερα τις επιλογες σου σαν πολιτης.

Δημοσ.

Η ψηφοφορια ειναι καθε 4 χρονια, οχι καθε μερα. Εξαλλου δε μπορεις να ελεγξεις τις πραξεις του κυβερνητη. Ο κυβερνητης ειναι φυσικα ο υπευθυνος γιατι αυτος παιρνει τις αποφασεις, οχι ο λαουτζικος.

Δημοσ.

Ο απλος λαος τι φταιει? Αυτος εκανε τις απατες ή οι πολιτικοι? θα φας τις οικονομιες του κοσμακη για τις λοβιτουρες 4 αθλιων?

πο πο..

καλά έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό.

πάντα ο άλλος φταίει ποτέ εμείς.

μια φορά ρε γαμώτο να ακούσω κάποιον να λέει (για οποιοδήποτε θέμα)... ναι φταίω εγώ/και εγώ.

Δημοσ.

ρε fearwhatever, ειλικρινά πιστεύεις πως αυτές οι λύσεις που προτείνεις είναι κάτι που δεν μπορούσε ο οποιοσδήποτε να σκεφτεί; Λες και η Ελλάδα έχει κάτι να εξάγει, παρουσιάζεις τα πάντα τόσο όμορφα, θα συνάπταμε οικονομικές σχέσεις εκτός ΕΕ, οκ να συνάπταμε! Και τι σκατά θα τους εξάγαμε που σε 9 μήνες θα υπήρχε ανάκαμψη;;; Και καλά πες ότι κάτι θα γεννάγαμε, πως υπολόγισες αυτό το 8-9 μήνες;;;

Δεν είμαι ειρωνικός, αυτά που αναφέρεις ως λύσεις ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν είναι ότι χαρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα ή τα πουλάμε φτηνά, απλά ΔΕΝ υπάρχουν ελληνικά προϊόντα (υλικά ή πνευματικά ή ακόμα και υπηρεσίες), πως θα έχεις κέρδος;

Δημοσ.

εγώ τον φοβάμαι πάντως, θυμίζει γνωστό ηγετίσκο που μπουρδουκλώνει ότι εύηχο και παρασύρει κοσμάκη από το τηλεοπτικό του βό... βάθρο.

Aν μπορεις σε παρακαλω κανε quote ή να απαντας συγκεκριμενα.Και παλι αν απευθυνεσαι σε εμενα θα σε παρακαλουσα να σβησεις το παραπανω μηνυμα διοτι ειναι προσβλητικο.

Δημοσ.

Πολλοί διαμαρτύρονται για τους δημοσίους υπαλλήλους και ζητούν να μειωθεί ο αριθμός τους... γίνεται όμως να απολύσουμε κάποιους και να τους προσθέσουμε στους ήδη υπεράριθμους ανέργους παραλύοντας εντελώς την ήδη νεκρή αγορά ακόμη κι αν δεν κάνουν τίποτα;

Δεν γίνεται όμως πρέπει! Το ίδιο είναι και με τις καταθέσεις... κάποιοι έβαλαν στην άκρη (λίγα ή πολλά) τη στιγμή που κάποιοι άλλοι πάλευαν με 500 και 600 ευρώ να ζήσουν αξιοπρεπώς. Και συνήθως αυτοί που έβαλαν στην άκρη ήταν οι δημόσιοι (μερικοί από αυτούς μη δουλεύοντας) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες+έμποροι που κοστολογούσαν τα πάντα ανάλογα με το πόσα τους έλειπαν.

Δυστυχώς πιάσαμε πάτο και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη!!

Εγώ και πολλοί σαν και μένα βάλαμε πλάτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια που δουλεύαμε με 500-600 ευρώ (εφόσον βρίσκαμε δουλειά) για να περνάνε οι άλλοι καλά με τα δανεικά και ουδέποτε ψήφισα κόμμα που βρίσκονταν μέσα στη βουλή.

Πάντα έλεγα (βλακωδώς) ότι πρέπει να σέβομαι την "πλειοψηφία"... νομίζω ότι αυτά τελείωσαν... ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το κομμάτι ζωής που μας ανήκει!!

Δημοσ.

ρε fearwhatever, ειλικρινά πιστεύεις πως αυτές οι λύσεις που προτείνεις είναι κάτι που δεν μπορούσε ο οποιοσδήποτε να σκεφτεί; Λες και η Ελλάδα έχει κάτι να εξάγει, παρουσιάζεις τα πάντα τόσο όμορφα, θα συνάπταμε οικονομικές σχέσεις εκτός ΕΕ, οκ να συνάπταμε! Και τι σκατά θα τους εξάγαμε που σε 9 μήνες θα υπήρχε ανάκαμψη;;; Και καλά πες ότι κάτι θα γεννάγαμε, πως υπολόγισες αυτό το 8-9 μήνες;;;

Δεν είμαι ειρωνικός, αυτά που αναφέρεις ως λύσεις ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν είναι ότι χαρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα ή τα πουλάμε φτηνά, απλά ΔΕΝ υπάρχουν ελληνικά προϊόντα (υλικά ή πνευματικά ή ακόμα και υπηρεσίες), πως θα έχεις κέρδος;

Τι λες ρε φιλε που δεν υπαχουν ελληνικα προιοντα για εξαγωγη?Που ζεις??Α ξεχασα στη Γερμανια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...