Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φοβερό post. (Μάλλον είμασταν σε διαφορετική διαδήλωση)

Επειδή με προκαλείς , και επειδη κάποια στιγμή είχα πιάσει την Ντουντούκα και φώναζα , μην με αναγκάσεις να ανεβάσω βίντεο και φωτό απο την συγκέντρωση που τράβηξα....

Σε παρακαλώ , επειδή εκνευρίστηκα χτες , αντί να χαρώ , για το πόσο ζόμπι έχουμε καταντήσει ....

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και όλο αυτό πού ακριβώς κολλάει;

Στο post του zazik.Διοτι αλλο να εχεις επιχειρηματα και αλλο να απαξιωνεις ο,τιδηποτε με εκφρασεις τυπου gathering.Δεν εκανα quote οποτε τωρα ξερεις που κολλουσε.Επισης το να αποκαλει καποιος πανηγυρτζηδες οσους κατεβηκαν καλο ειναι να σβηνεται το post διοτι ειναι αμεσος χαρακτηρισμος.Ας παει να το παει ευθεως αναμεσα τους σημερα το απογευμα.

Δημοσ.

Στο post του zazik.Διοτι αλλο να εχεις επιχειρηματα και αλλο να απαξιωνεις ο,τιδηποτε με εκφρασεις τυπου gathering.Δεν εκανα quote οποτε τωρα ξερεις που κολλουσε.Επισης το να αποκαλει καποιος πανηγυρτζηδες οσους κατεβηκαν καλο ειναι να σβηνεται το post διοτι ειναι αμεσος χαρακτηρισμος.Ας παει να το παει ευθεως αναμεσα τους σημερα το απογευμα.

Μα σου έδωσα επιχειρήματα , όπως ακριβώς τα βίωσα......τί άλλο θέλεις? Ενα ποσοστο 60-70% των συγκεντρωμένων κατεβήκανε για χαβαλέ. Και αυτό είναι που με στεναχωρεί.

Με το κινητό στο χέρι δεν γίνεται επανάσταση. Το να μπορώ να πάω απο πίσω την στάση , μπροστά στους ΜΑΤ , σε 2 λεπτά , σημαίνει ότι οι περισσότεροι καθόντουσανε πίσω , εκ του ασφαλούς και κατέβηκαν βόλτα....

Θέλει μπροστά, μπροστά...με φωνή , παλμό , και οργάνωση.

Το να κάθεσαι πίσω στην στάση του λεοφωρείου να βγάζεις φωτογραφίες δεν είναι επανάσταση.

Το να κάθεσαι στην πλατεία χωρίς να κάνεις κάτι , με το παρεάκι να χαχαχα-χοουχουχου , δεν είναι επανάσταση.

Δεν θα μας πάρουνε στα σοβαρά έτσι , και καλά θα μας κάνουνε...!!!

Μην σας τρομάζει η αλήθεια , και μην νομίζετε ότι κάνουμε κάτι , εαν δεν παίρνουμε σοβαρα οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Δημοσ.

Μου την δίνει όσο τίποτε άλλο η απαξίωση και το τσουβάλιασμα.Οι Ελληνες που τα σπάνε στα μπουζούκια,οι τεμπέληδες,οι νέοι που δεν

ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους και άλλα πολλά.Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι τύποι;Ποιος χαρακτηρίζει με τέτοια ευκολία και βγάζει συμπεράσματα με τέτοια άνεση και για ποιο λόγο; :mad:

Δημοσ.

Μου την δίνει όσο τίποτε άλλο η απαξίωση και το τσουβάλιασμα.Οι Ελληνες που τα σπάνε στα μπουζούκια,οι τεμπέληδες,οι νέοι που δεν

ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους και άλλα πολλά.Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι τύποι;Ποιος χαρακτηρίζει με τέτοια ευκολία και βγάζει συμπεράσματα με τέτοια άνεση και για ποιο λόγο; :mad:

Εγώ αυτά είδα , και ήμασταν στην ίδια πορεία...μακάρι να είμαι λάθος...και ήμουνα εκεί απο τις 5 μέχρι τις 11.

Επισημαίνω απλά κάποια πράγματα , που , μακάρι , τις επόμενες μέρες , να μην τα δω , και να ξανακατέβω , παρέα όλοι , ενωμένοι , να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε.

Μακάρι.....

Δημοσ.

Βρεθηκα και εγω στην συγκεντρωση στην Πλατεια Γεωργιου στην Πατρα......

Λιγο εως πολυ οι εικονες που περιγραφει ο zazik ηταν κοινες.....καπως ετσι εξελιχθηκαν τα πραγματα....σιγουρα ηταν μια συγκεντρωση διαμαρτυριας με στιγμες υπαιθριου πανυγηριου!!

Ομως,εχω την εντυπωση πως αυτο ακριβως ηταν και ο αρχικος σκοπος.....να ειναι απλα μια καθιστικη συγκεντρωση που θα στειλει ενα μυνημα αγανακτησης και ανυσηχιας.Τιποτα οργανωμενο (ευλογημενη η απουσια πολιτικων και πολιτικων φορεων) ή 'εντονο'.....δεν ξερω εαν μου ξεφυγε κατι αλλα απο την αρχη για κατι τετοιο μιλαγαμε και οχι για νεες πλατειες Ταχριρ!

Αλλα εδω στην Ελλαδα....η μανια να απαξιωνουμε τα παντα....

1)Δεν γινεται τιποτα.....'Αααα..ο Ελληνας του καναπε' θα πουν

2)Γινεται μια συγκεντρωση.....'Αααα....η επαναστηση του like και του facebook' θα πουν

3)Να γινει πορεια.....'Ααα....οι γνωστοι αγνωστοι κουκουλοφοροι που σπαζουν περιουσιες φτωχων και καινε εργαζομενους σε τραπεζες' θα πουν

Δεν ξερω...ειλικρινα ουτε τι πρεπει να γινει,ουτε τι μπορουμε απο ολα αυτα που θα ακουστουν να κανουμε...το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι αυτο που ειχε πει ο Gandhi 'Τιποτα απο αυτα που θα κανεις στην ζωη σου δεν ειναι σημαντικο...το σημαντικο ειναι να τα κανεις'

Δημοσ.

Ε ναι αν ήταν πανηγύρι δε μετράει.

Μόνο με σπασίματα, οργή, κομματόσκυλα και τραμπουκισμούς έχει πραγματική αξία μια συγκέντρωση.

Δημοσ.

Μόνο με σπασίματα, οργή, κομματόσκυλα και τραμπουκισμούς έχει πραγματική αξία μια συγκέντρωση.

Ένα ωραίο άρθρο με αφορμή το παραπάνω:

Χωρίς πανό, συνδικαλισ​τάρες και κουκούλες

Δεν θα παρασυρθώ σε ενθουσιασμό για την «διαμαρτυρία των αγανακτισμένων» που, αναπάντεχα αλλά ευχάριστα, πλημμύρισε τη Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και τον χώρο γύρω από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα παρασυρθώ σε ενθουσιασμό γιατί μου τον έχουν καταστείλει, χρόνια τώρα, όσοι με λόγια, μόνο, προσπαθούσαν να μου τον αποσπάσουν. Μου τον έχουν καταστείλει, εκτός από τα λόγια και τις πράξεις τους, τα ίδια τους τα πρόσωπα. Η διαρκής και ολέθρια παρουσία τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Βουλευτές και υπουργοί. Νομάρχες και δήμαρχοι. Διευθυντές και προϊστάμενοι. Βολεμένοι υπάλληλοι και προκλητικά ευνοημένοι και χοντρόπετσοι συνδικαλιστές. Αναλυτές της κάθε μέρας, και δημοσιογράφοι παντός καιρού – μέσα στους οποίους και ο εαυτός μου που επίσης, έπαψε εδώ και καιρό να με εμπνέει και να με ενθουσιάζει.

Μου φέρνει, όμως, χαρά και κάποια ελπίδα η εικόνα αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν σε δρόμους και πλατείες, χωρίς πανό, χωρίς διατεταγμένα μπλοκ, χωρίς ντουντούκες και συνδικαλιστές κομματαρχαίους να δίνουν το σύνθημα, χωρίς πρόσωπα κουρασμένα από τον θυμό, και θυμωμένα από την κούραση. Τα μεγάλα συλλαλητήρια – καιρό τώρα το πίστευα – δεν απεικονίζουν παρά μόνο ένα μικρό μέρος της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ήταν εμπλεκόμενη στη διαπλοκή. Συγκεκριμένα, στη διαπλοκή του κρατικού-κομματικού συστήματος με την ίδια τη ζωή μας. Γι’ αυτό και την πήραμε λάθος. Γι’ αυτό και σήμερα, μείναμε χωρίς αυτήν.

Οι χιλιάδες του Συντάγματος και του Λευκού Πύργου έρχονται από την Ελλάδα που μέχρι τώρα, όλοι τους αντιμετωπίζαμε κάπως γραφικά, κάπως συμπαθητικά, ως παιδιά του Facebook. Μάλιστα, η λεγόμενη «παραδοσιακή Αριστερά», με όλες σχεδόν τις παραφυάδες της, τους αντιμετώπιζε και τους αντιμετωπίζει περίπου ως «υπνοστετόν του συστήματος» αφού, λέει, «δεν είναι οργανωμένοι στην κοινή πάλη», άρα «δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα», έτσι που είναι «κλεισμένοι στη κοσμάρα τους».

Οι «αγανακτισμένοι κομματικές και ιδεολογικές ταμπέλες», ευτυχώς δεν είναι αυτό που κάποιοι θέλουν να τους «έχουν». Εργαζόμενοι άνθρωποι είναι – που απλώς δεν γουστάρουν κανένα εργασιακό καπέλωμα από κανέναν. Εάν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη τους (και σίγουρα έχουν), την τελευταία πόρτα που θα κτυπήσουν είναι εκείνη του «συνδικαλιστικού τους εκπροσώπου». Και πολύ καλά κάνουν.

Είναι προτιμότερο να ανοίγουν το λάπτοπ τους, να μπαίνουν στο Facebook, στα blogs ή οπουδήποτε αλλού, και να «επικοινωνούν» την οργή, τον καημό, την ανησυχία και την ελπίδα τους με άλλους ανθρώπους, που μπορεί να μην «εκλεγμένοι» ή «διαπιστευμένοι», αλλά τουλάχιστον τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Αλλά, ακόμα και εάν διαφωνούν, το λένε ανοικτά. Δεν κοροϊδεύουν με παρηγορητικές μαλακίες του τύπου «η κυβέρνησή μας δεν θα αυξήσει τη φορολογία», ή «συνάδελφε, μην ανησυχείς, δεν θα περάσει η ασυδοσία του αφεντικού».

Χάρηκα πάρα πολύ που στη «συγκέντρωση των αγανακτισμένων», το συναίσθημα αυτό, η αγανάκτηση, εκφράστηκε όχι με γροθιές και ντουντούκες, ούτε με μολότωφ, δακρυγόνα και σπασμένα τζάμια, αλλά κυρίως δια της φυσικής, και μόνο, παρουσίας των πολιτών, και με μερικά πανό που έγραφαν «απλές αλήθειες» και όχι εξαγριωμένα και γερασμένα συνθήματα του τύπου «κάτω τα χέρια…».

Χάρηκα πολύ που, διαβάζοντας στο Facebook τα λόγια όσων συμμετείχαν, βρήκα απείρως μεγαλύτερη ουσία απ’ ό,τι έχω βρει τόσα χρόνια στις δηλώσεις πολιτικών, κομματαρχαίων και συνδικαλιστών. Ένας νέος, 28 ετών, που εργάζεται σε καφετέρια στο Μπραχάμι, είπε πολύ απλά και ωραία: «Θα ήθελα να έβλεπα έναν πολιτικό, προτού αποφασίσει τη λήψη κάποιου μέτρου, να έρθει και να δουλέψει μια μέρα σε οποιαδήποτε δουλειά, και μετά να σκεφτεί τι να κάνει».

Μια κοπέλα, από τη Νέα Σμύρνη, που ακούει στο όνομα «Μάχη», έγραψε τη δική της «κοινωνική σελίδα»: «Να κάνουμε θυσίες, εντάξει. Αλλά, από ποιους τα ζητάνε; Έχουν αναρωτηθεί αν αντέχουμε; Ποιοι αντέχουν; Ποιοί είναι ακόμα ανέγγιχτοι από κάθε μέτρο;»

Δεν θα παρασυρθώ σε ενθουσιασμό και να πω ότι «κάπως ξυπνάμε». Απλώς, βήμα-βήμα, κτίζω μέσα μου την εικόνα μιας άλλης κατάστασης, που είναι εφικτή. Κάνω στοπ-καρέ στα ωραία πρόσωπα των αγανακτισμένων, και πάω να τους συναντήσω στα στέκια των μη οργανωμένων, με την ελπίδα να μείνουν, να μείνουμε έτσι. Μη οργανωμένοι.

http://www.aixmi.gr/index.php/xwris-pano-syndikalistes-koukoules/

Δημοσ.

Με το κινητό στο χέρι δεν γίνεται επανάσταση.

Εδώ γίνεται με το FB με το κινητό δεν γίνεται?

Οι εποχές αλλάζουν.

Όλοι είναι εν δυνάμει σύμμαχοι σου και τους χρειάζεσαι. Άλλωστε για τον ίδιο σκοπό ήταν εκεί.

Δημιουργείς αποστροφή με το λόγο σου. Η ντουντούκα Π.Χ. θυμίζει εποχές και πρακτικές άλλων ετών (όχι και τόσο ευχάριστων).

Με το να φωνάξεις δεν αλλάζει κάτι. Φτάνει απλά να είσαι εκεί.

Δημοσ.

Α ναι , ξέχασα να πω , ότι αυτό ήτανε η βασική συζήτηση των χθεσινών παρεών...

Και φυσικά , ηπήρχανε τσακωμοί...Ευχαριστώ που μου το θύμισες ...

Αντί να φωνάζουνε μπροστά , ενωμένοι , τσακωνόντουσαν μεταξύ τους.

Να δω πότε ο Έλληνας θα πάψει να είναι μαλάκας....

Τότε ίσως να μας πάρουνε στα σοβαρά. Όταν ενωθούμε όλοι μαζί σε έναν κοινό σκοπό , με αδερφοποίηση , με γκρεμισμένα στερεότυπα που μας περάσανε οι προηγούμενες γενιές και τα ΜΜΕ , με καινούρια όνειρα και μυαλά και ελπίδες για το μέλλον..

Προς το παρόν είμαστε μουδιασμένοι , φοβισμένοι , εγκλωβισμένοι στα παλιά στερεότυπα και στα πρότυπα που μας έχουνε περάσει. Φοβόμαστε να δούμε παραπέρα , και καθόμαστε "πίσω" , εκ του ασφαλούς.

Δεν χρειάζονται σπασίματα για να έχεις παλμό , και κατσαρόλα απο το σπίτι σου να φέρεις και να την κοπανάς , συνεισφέρεις.

Σε ένα γήπεδο Γ'΄Εθνικής περισσότερο παλμό έχει , σε μια πορεία αγανακτισμένων και απηυδησμένων νέων , δεν μπορούνε να φωνάξουνε? Δεν μπορούνε να μπούνε μπροστά? Όλοι πίσω?

Inschallah...

Δημοσ.

ευτυχώς που το 1821 δεν υπήρχε facebook, μπορεί να στάρβωναν με το κακό fb και από αντίδραση να τα παράταγαν!

:lol:

να δεις, πως το λένε αυτό με το φεγγάρι και τι δάχτυλο...!?!?

---

επίσης προτείνω οι 10.000-20.000-30.000 που ήταν χτες στην αθηνα (και όχι μονο) να βγούν να ζητήσουν ένας-ένας δημοσια συγγνώμη,

που σε μια πρώτη, αυθόρμητη, χωρίς οργάνωση αντίδραση δεν κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα μας!

ντροπή και αίσχος τους και στα μούτρα τους!

ακούς εκεί!

σήμερα θα έπρεπε να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλα δεν τα κατάφεραν με την πρώτη, εγώ θα τους κόψω και το μεροκάματο!

την επομενη φορα όλοι στα σπίτια τους, οι χαβαλέδες όλοι τους που κατέβηκαν να κάνουν PR στην πλατεία

Δημοσ.

Και σήμερα πάλι τα ίδια θα έχουμε...Ο θιγμένος μας εγωισμός που μας αποκάλεσαν καναπεδάνθρωπους ή κοιμισμένους θα μας ωθήσει για άλλη μια φορά να βγούμε στους δρόμους για το χαβαλέ μας,εχμ sorry για τον αγώνα μας...Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, χωρίς κεφαλή,χωρίς αιτήματα χωρίς τίποτα.Απλά πάμε και ότι κάτσει.Οραία θα είναι...

Που είναι τα βαρύγδουπα ονόματα μεγαλοτραγουδιστών αυτής της χώρας να διοργανώσουν υπαίθριες τεράστιες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο σε όλους να κάνουμε κατάληψη σε κάθε μεγάλη πλατεία; Να μαζευτούν πανεπιστημιακοί και να κάνουν ομιλίες σχετικά με το τι θα κάνουμε; Πόσο διάολε στοιχίζει να στήσεις μια μικροφωνική με 20 ηχεία και ένα αναλόγιο για ομιλίες;

Που είναι ο Κασιμάτης να μαζέψει όλους τους σοβαρούς πανεπιστημιακούς οικονομολόγους αυτής της χώρας να κάνουν πανελλαδική συνέλευση ανοιχτή σε όλο τον κόσμο;Όλοι κρυμμένοι στα σπιτάκια τους.

Αν θέλουμε να αντιδράσουμε στη στάση πληρωμών που ΗΔΗ μας κάνουν (εαν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι), ας τους πληρώσουμε και εμείς με το ίδιο νόμισμα.

Να κάνουμε στάση πληρωμών ξεκινώντας από τις μεγαλοαλυσίδες καταστημάτων ξένων συμφερόντων.Ένα μήνα να μην ψωνίσουμε τίποτα μα τίποτα θα πάνε στα σπιτάκια τους.Και σιγά τις θέσεις εργασίας που μας πρόσφεραν τόσα χρόνια που μας έχουν φάει το μεδούλι.

Κόψτε τις αγορές και περιοριστείτε στα απολύτως αναγκαία.Ούτε αμάξια ούτε τίποτα.Να πάνε στα σπίτια τους όλοι οι αληταράδες

Δημοσ.

Πολύ φασαρία για το ΤΙΠΟΤΑ.

Κατέβηκαν 20-30.000 άντε σου λέω εγώ 50.000 και τί έγινε; Η υπόλοιπη Αθήνα που ήταν;

Anyway ωραία ξεκινήσανε επανάσταση...και θέλουν να πάρουν πίσω τα μέτρα. Το σκέφτηκαν καλά; Γνωρίζουν τι θα γίνει σε περίπτωση πτώχευσης; Εγώ δεν γνωρίζω....ρωτώ αν γνωρίζουν αυτοί; Γιατί για να θέλουν να πάρουν πίσω τα μέτρα, προφανώς έχουν μια εναλλακτική πρόταση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...